QUOTE(maprigo @ 2008 07 07, 16:54)
Vyšniomis kvepiantis aviečių tortas
BISKVITUI: 4 tryniai, 2-3 šaukštai karšto vandens, 100g cukraus, žiupsnelis vanilinio cukraus, 1 kiaušinio baltymas, 75 g miltų, 50g krakmolo, šaukštelis be kaupo kepimo miltelių, riebalų kepimo formai.
ORINIAMS SLUOKSNIAMS: 3 baltymai, 150g cukraus, šaukštelis vanilinio cukraus, 100g maltų migdolų, riebalų kepimo formai.
KREMUI: pakelis aviečių pudingo, 100g cukraus, 500ml pieno, 250g sviesto ar margarine kepiniams.
UŽPILUI: 60g cukraus, 6 šaukštai vandens, 6 šaukštai vyšnių likerio.
Biskvitui trynius išplakite iki putų, pilkite vandenį, berkite du trečdalius cukraus, vanilinį cukrų ir plakite toliau, kol bus grietinės tirštumo masė. Baltymą išplakite su likusiu cukrumi ir sumiašykite su tryniais. Miltus nusijokite su krakmolu ir kepimo milteliais, tada atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Tešlą pilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti apie 30min 175-200 laipsnių temperatūroje.
Oriniams sluoksniams baltymus išplakti iki putų ir nesustojant plakti palaipsniui įberti cukrų, vanilinį cukrų ir smulkintus migdolus. Iš šios masės kepti du papločius tokiu būdu: pusę baltymų kremo dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šauti į 100 125 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40min tada išjungus kaitinimą dar palaikyti puse tiek orkaitėje. Kepimo popierių sušlapinkite vandeniu, kad būtų lengviau nuimti paplotį.
Kremui aviečių pudingą ir 100g cukraus ištirpinti 6 šaukštuose šalto pieno. Likusį pieną užvirkite, puodą nukelkite, atsargiai įpilkite pudingą, vėl užvirkite ir truputį pakaitinkite, tada palikite atvėsti kartkartėmis pamaišydami. Margariną arba sviestą išplakti iki purios masės ir sudėti į pudingą bei išmaišyti
Užpilui iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, tada ipilkite vyšnių likerį.
Torto formavimas: vieną orini sluoksnį ištepti aviečių kremu, ant viršaus dėkite biskvitinį paplotį, jį apšlakstykite užpilu iš likerio ir aptepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą orinį sluoksnį užtepkite likusiu kremu ir puoškite.
P.S. aš dėčiau visur cukraus per puse (išskyrus pudingą), nes gal biški per saldu. Ir biskvitus aš dariau du plonesnius (vieną perpjoviau per pusę)