O aš kepiau pagal Sonatinos receptą trupininį pyragą
trupiniuotishttp://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=176229&st=552&p=9919228&, tik pakeičiau jos originalų receptą ir nedėjau nei rabarbarų nei varškės. Dėjau tiesiog paprastą obuolių uogienę (reikėjo sunaudoti užsilikusią).
Parašysiu ir čia receptą:
2 1/2 puodelio miltų
2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis rudojo cukraus
1 puodelis minkšto sviesto ar margarino
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
Įdarui:
obuolių uogienė
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi.
Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. (man trupiniai nesusidarė, tiesiog tešlą gnaibiau gabalėliais ir dėjau į skardą, o tada paspaudžiau, kad neliktų tarpų)). Ant viršaus uždėjau uogienę, o tada sugnaibiau likusią tešlą ir uždėjau ant uogienės.
Gavosi tikrai skanu