nu jau laaaaabai sknaniai atrodo vyniotinis...........
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 20:23)
pagaliau prisiruosiau pagamint baklava.....
....
225g filo teslos(tos plonais lapeliais)
....
....
225g filo teslos(tos plonais lapeliais)
....
Jei esi is Lietuvos, tai kur gavai sito gerio pirkti?
oi... jau pamaciau atsakyma
QUOTE(daividija @ 2008 06 29, 00:15)
O as siandien dariau
Gundančiai atrodo. Atsipjaunu gabalėlį.
Aciu,mergaites!!!!!
O cia jums dar vienas skanestas Italiskas ledu tortas.Tikrai verta pasigaminti,nes skonis tai fantastiskas,darau jau kelinta karta.Darbo nera daug,nebent isimineti kauliukus is vysniu,bet tortas to vertas.
Taigi jums reikes:
400g svieziu vysniu,be kauliuku ir supjaustytu i keturias dalis.
4v.s Amaretto likerio(neturejau pyliau 2s marsalos ir 2v.s. romo),
10v s.kreminio kavos likerio,
200g pailgu sausainiu-pirsteliu,
5 kiausiniu tryniai,
150g smulkaus cukraus,
450ml plakamos grietineles,
1a.s vaniles extrakto,
75g nesudytu pistaciju arba lazdyno riesutu,(stambiai sukapotu),
75g juodo sokolado(stambiai sukapoto),
2-3v.s kakavos milteliu,
2-3v.s. cukraus pudros.
(porcija 522kolorijos ).Suvalgiau tris porcijas
Vysnias sudeti i dubeni ir uzpilti Amaretto,uzdengti maistine plevele ir padeti i sali.Kremini kavos likeri supilti i negilu dubeni.Sausainius greitai pamerkti i likeri(viena puse!),deti ant pjaustymo lentos ir perpjauti isilgai per puse,kad atskirti cukruota dali.
Torto forma(24cm) iskloti dvigubai maistine plevele.Cukruotas sausainiu puses deti cukrumi zemyn i torto forma,aplaistyti likeriu.
Kiausiniu trynius ir cukru isplakti iki baltos purios mases,kol cukrus istirps.Atskirai isplakti grietinele,atsargiai imaisyti i kiausiniu mase,supilti vaniles extrkta,sudeti vysnias su visu likeriu,riesutus,sokolada.mase uzpilti ant sudetu pirsteliu.Ant virsaus isdelioti likusias sausainiu puseles.Torta apdengti maistine plevele ir padeti saldymo kamera maziausiai 5 val(as laikiau per nakti).
Isversti torta ant lekstes,nuimti plevele ir apibarstyti kakavos milteliais bei cukraus pudra.Supjaustyti porcijomis ir palikti kambario temperaturoje 40 min,arba saldytuve1 val,kad atitirptu.Tada valgyti,valgyti,valgyti.
O cia jums dar vienas skanestas Italiskas ledu tortas.Tikrai verta pasigaminti,nes skonis tai fantastiskas,darau jau kelinta karta.Darbo nera daug,nebent isimineti kauliukus is vysniu,bet tortas to vertas.
Taigi jums reikes:
400g svieziu vysniu,be kauliuku ir supjaustytu i keturias dalis.
4v.s Amaretto likerio(neturejau pyliau 2s marsalos ir 2v.s. romo),
10v s.kreminio kavos likerio,
200g pailgu sausainiu-pirsteliu,
5 kiausiniu tryniai,
150g smulkaus cukraus,
450ml plakamos grietineles,
1a.s vaniles extrakto,
75g nesudytu pistaciju arba lazdyno riesutu,(stambiai sukapotu),
75g juodo sokolado(stambiai sukapoto),
2-3v.s kakavos milteliu,
2-3v.s. cukraus pudros.
(porcija 522kolorijos ).Suvalgiau tris porcijas
Vysnias sudeti i dubeni ir uzpilti Amaretto,uzdengti maistine plevele ir padeti i sali.Kremini kavos likeri supilti i negilu dubeni.Sausainius greitai pamerkti i likeri(viena puse!),deti ant pjaustymo lentos ir perpjauti isilgai per puse,kad atskirti cukruota dali.
Torto forma(24cm) iskloti dvigubai maistine plevele.Cukruotas sausainiu puses deti cukrumi zemyn i torto forma,aplaistyti likeriu.
Kiausiniu trynius ir cukru isplakti iki baltos purios mases,kol cukrus istirps.Atskirai isplakti grietinele,atsargiai imaisyti i kiausiniu mase,supilti vaniles extrkta,sudeti vysnias su visu likeriu,riesutus,sokolada.mase uzpilti ant sudetu pirsteliu.Ant virsaus isdelioti likusias sausainiu puseles.Torta apdengti maistine plevele ir padeti saldymo kamera maziausiai 5 val(as laikiau per nakti).
Isversti torta ant lekstes,nuimti plevele ir apibarstyti kakavos milteliais bei cukraus pudra.Supjaustyti porcijomis ir palikti kambario temperaturoje 40 min,arba saldytuve1 val,kad atitirptu.Tada valgyti,valgyti,valgyti.
Daividija noreciau buti tavo vyru ... medalio maza uz tokius skanumynus
QUOTE(aguonele @ 2008 06 29, 16:05)
Daividija noreciau buti tavo vyru ... medalio maza uz tokius skanumynus
net sujuokinai.Tai man tapo hobiu nuo ilgo sedejimo namie,vaikai ejo ratais apie ta torta,bet negalejau duot,ne ismirkiau alkoholyje,tai gelikes nuvalge
Daividija tikrai tu verta medalio jau labai skaniai visi tavo saldumynai atrodo
QUOTE(daividija @ 2008 06 29, 18:49)
Italiskas ledu tortas[/b].Tikrai verta pasigaminti,nes skonis tai fantastiskas,darau jau kelinta karta.
Ir šito jaunu gabalėlį.
Jau taip skaniai atrodo.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 06 29, 20:38)
Man irgi prasom gabaleli palikt.
Ruosiuos MB gimtadieniui gaminti torta "Mocartas", tai jei pavyks pasidemonstruosiu ir as
QUOTE(lapute33 @ 2008 06 29, 20:41)
Man irgi prasom gabaleli palikt.
Ruosiuos MB gimtadieniui gaminti torta "Mocartas", tai jei pavyks pasidemonstruosiu ir as
Ruosiuos MB gimtadieniui gaminti torta "Mocartas", tai jei pavyks pasidemonstruosiu ir as
Lauksim rezultatų.