[URL=http://
]My Webpage[/URL]
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 21:23)
pagaliau prisiruosiau pagamint baklava.Darbo tikrai nedaug.
175g nesusytu pistaciju riesutu,
125g kedro riesuteliu,
1a.s.cinamono,
1/2 a.s.maltu gvazdikeliu,
ziupsnelis malto muskato,
2v.s.cukraus,
225g filo teslos(tos plonais lapeliais),
75g tirpinto sviesto,
sirupui:
kardamono
1/2 tarkuotos citrinos zieveles ir sultys,
225g medaus.
Riesutus susmulkinti,sumaisyti su priskoniais ir cukrumi.Ikaitinti orkaite 170 temp.
Riebalais istepta skardele.Viena lapeli filo teslos deti i skardele,aptepti lydytu sviestu,taip sudeti puse teslos lapeliu,kiekviena aptepant sviestu.Tada paskleisti riesutus ir vel deti teslos lapelius,vis aptepant sviestu.Supjaustyti astriu peiliu rombais,ipjaunant iki dugno.Kepti 30min,tada padidinti karsti iki 220 ir dar kepti15min,kol taps graziai rusva.Tuo tarpu pasidaryti sirupa.I puoda sudeti kardamona,tarkuota zievele,citrinos sultis,medu ir uzpilti150ml vandens.Uzvirinti ir ant letos ugnies pavirti5 min.Iskepusia baklava aplaistyti puse sirupo.Kai praves uzpilti likusi.
Riesutus galima naudoti ir kitokius,as dar dejau truputi graikisku
Labai skaniai atrodo.
O ar jau ragavot ,manau ,kad sunku sulaukt kol tokie skanumynai atvėsta ,iš karto noris paragaut
.Jau seniai apie baklavą skaitinėju,bet iki šiol neprisiruošiau jos pabandyt kept.
O vakar iškepiau pyragėlius su avižiniais dribsniais,abrikosais ir pudingu,improvizacija skaitytų receptų tema.
[URL=http://http://i187.photobucket.com/albums/x302/sausine/P6272818a.jpg]