QUOTE(sausine @ 2008 06 22, 22:06)
Kepiau pyragėlius pagal rusiškam inernete rastą receptą.Vadinasi Zarinkos pyragėliai(toks autorės vardas).Čia jau mėgstantiems saldžiai pavalgyt,nes net ir sumažinus cukraus kiekį,saldumo netrūksta.
Pjausčiau dar šiltą,nes šeimynai knietėjo kuo greičiua paragaut,tai dėlto ir įdaras liejos per kraštus.Man gal kiek primena aguoninį pyraga su karamele iš šio forumo(bent jau saldumu).Ragavom iš karto ,bet padariua išvadą ,kad skaniu jį valgyt pašaldytą kiek šaldytuve.
Receptas.
250 g margarino,2 tryniai,vanilinis curus,cukraus apie 0,3-0,5 stiklinės,pusė šaukštelio kepimo miltelių,miltų tiek,kad susiminkytų tešla(bet neturi gautis kieta).Iškočioti tešlą ir iškepti iki gelsvos spalvos.Kol kepa- pasidaryt įdarą.Jam naudojamas kondensuotas pienas su cukrumi,2 tryniai,apie 30 g sviesto,2-3 šaukštai miltų ar krakmolo,vanilinas.Viską kartu pakaitinti,kol kiek sutirštės;radau patarimą .kad kaitinti galima mikrobangėj,nes šiaip tas įdaras linkęs pridegti,na laikiau gal kokias 5 minutes,kas pusę vis pamaišydama.Kai tešla apkepa,tai ant jos pilamas tas įdaras(man tai jis buvo skystas).ant viršaus užpyliau šaldytų serbentų,manau tinka visos rūgščios uogos (nors pirminiam recepto variante jos nepriklauso,bet paskui iš komentarų radau atsiliepimus ,kad labai tinka).Na,o viršuje dedami likę išplakti su cukrum ir citrinos rūgštim ar sultimis baltymai(cukraus jau pagal skonį,aš dėjau apie pusę puodelio),ir baigti kepti ,kol baltymai apdžius.
Pjausčiau iš nekantrumo iš karto dar karštą,tai gražiai nesigavo,jį tikrai reikia pašaldyt ,tada ir įdaras sutirštėja ir pats pyragas šaltas yra skanesnis.
Jei kas bandysit daryt,sėkmės ir skanaus.