Tortas su braškėmis ir bananais.
Biskvitas: 5 kiaušiniai, 5 šaukštai be kaupo cukraus, 5 šaukštai su kaupu miltų, šaukštelis vanilinio cukraus, citrinos žievelė.
Atskirti baltymus ir trynius, išplakti kiekvienus atskirai su cukrumi (plakti nepatingėkite, nuo to priklauso biskvito kokybė). Tuomet trynius sumaišyti su baltymais, sudėti citrinos žievelę, persijoti miltus ir viską išmaišyti ranka. Tortinės kepimo formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi, kraštų niekuo netepti. Kepti ~20 min. Išėmus iš orkaitės ataušinti ir tik tada išimti iš formos.
Iš šio kiekio išeis biskvitas, kurį bus galima padalinti į du biskvitinius blynus.
Kremai:
Išplakiau 450 ml. grietinėlės su 3 šauštais cukraus ir šaukšteliu vanilinio cukraus. Tuomet grietinėlė padalinau į dvi dalis. Į pirmąją dalį su dėjau ~200g blenderiu sutrintų braškių, 3 a.š. ištirpintos želatinos. Į antrąją citrinos žievelę.
Kadangi buvo tik du biskvitai tai vidurinį sluoksnį dariau iš braškinės želė. Želė ištirpinau 400 ml vandens ir sustingžiau tortinėje formoje.
Sudėjimas:
Į tortinę formą dėjau apatinę biskvito dalį, šiek tiek sulaisčiau skiestu sirupu nuo braškių uogienės, sudėjau pirmąjį kremą su braškėmis ir į šaldytuvą kol beveik sustings.
Kai beveik sustingo dėjau braškinės žemė sluoksnį, užtepiau truputį grietinėlės su citrina, sudejau su riekelėmis pjaustytus bananus, likusį biskvitą ištepiau likusia grietinėlę su citrina ir uždėjau ant viršaus. Tortuką per naktį palikau šaldytuve, kad visi kremai iki galo sustingtų ir įsigertų.
Ryte nuėmiau tortinės formos kraštus ir papuošiau (tik belabai kokia iš manes puošėja
) Papuošimuo sunaudojau 300 ml. su standikliu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultymis išplakta grietinėle, braškėmis.
Šiandien vakare ragausim