sveikos ir sveiki
jau buvau ikelusi savo bananinio-sokoladinio torto recepteli akciju ir nuolaidu skyrelyje, kadangi pabandziusios labai gyre

tai nusprendziau ir cia ideti
4 kiaušiniai
200 g. cukraus
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
4 kaupini šaukštai kakavos
200 g. sviesto
4 persirpę bananai
6 šaukštai miltų
Kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius gerai išplakti, pridėti kakavą, vėl išplakti, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, gerai išmaišyti, sudėti sutrintus bananus, išmaišius po truputį dėti miltus maišant, turi gautis tiršta tešla (kad šaukštu dar eitų maišyti, bet jau tokia gerai tiršta).
Kepti 70 min 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje, formą gerai ištepus sviestu.
Pabaigus kepti dar karštą galima pašlakstyti šokoladiniu likeriu arba romu.
Visa pyrago skanumo paslaptis labai daug maišymo po kiekvieno ingrediento įdėjimo reikia labai gerai išmaišyti, net po kiekvieno šaukšto miltų (iš pradžių dėti 3, paskui po vieną) reikia labai gerai išmaišyti.
vietoj sviesto galima dėti eve ar kazkaip panasiai vadinasi margarinas kepiniams.
gaunasi didele tortine forma pilna. pyragas paskui pakrinta - del bananu, neissigaskit, taip ir turi buti.
geriausia valgyti su ledais.
nuotrauka forumietes dzhinos, kuri dar idejo i tesla saldytu melyniu