Įkraunama...
Įkraunama...

Mandevilla

QUOTE(Astaite1 @ 2013 10 02, 08:18)
Tai taip ir turi būti, ji dalį lapų numes, o kažkur vasario mėn. vėl pradės ūglius ir lapus leisti. Man rūsys nepasiteisino, mano didelė numirė, vasario mėn. pradėjo pumpurai sprogti, o tokiu laiku nei namo nešti, nes karšta, nei rūsyje laikyti. Šiemet mažesnes parsinešiau į namus ant palangės, o dideles atsinešiau į darbą, nes darbe palagės didelės.
Va kaip ji dabar atrodo pas mane darbe. Lapų irgi kiekvieną dieną išmetu krūvą.
user posted image

Labai graziai atrodo. 4u.gif
As savaja pokolkas auginu nuo plenciuko, tai siemet i rusi nenesiau jauno auginuko. Tik usus vis karts nuo karto apkarpau ir laikau ant palanges kur apie 17 laipsniu laikosi temperatura.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 12 20, 21:47)
Man rodos, jos žydi non stop visą laiką. Juk iš džiunglių kilusios. Aš tai savas vėsiai šviesiai laikau, lapus apibarstė, apkarpysiu ir po kokio pusantro mėnesio šilčiau statysiu. Dar girdėjau, kad seni augalai menkiau žydi, tai savas klaikau tik tris metus. Vis naujų prisidauginu.

gal pasidalintum patirtim kaip dauginaisi,turiu as irgi sita grazuole, tik jei senos nezydi tai neaisku kiek jei metu.Reiketu nauju pasisodint.
Atsakyti
Kaip pas Jus madevilos, pas mane tai tragiskas vaizdas, ugliu daug, jie be lapu, ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 24, 23:02)
Kaip pas Jus madevilos, pas mane tai tragiskas vaizdas, ugliu daug, jie be lapu, ka daryt?


Aš nukarpau visus, ir tiek. Stengiuosi mažiau laistyt, tada mažiau leidžia ūglių. Bet kad visai išdžiūtų irgi nereikia leist - taip ir laviruoju. Bet ūglius žiemą nukarpau schmoll.gif
Atsakyti
Ta ir man dabar uglius rezti, o kada jau leisti, kad augintu juos?
Atsakyti
labas,
mano mandevila tai kambary ant lango gyvena,va kaip atrodo
http://s020.radikal....8e156b43cb2.jpg
foto is telefono tai nelabai gal ryski
pas mane silta kai gerai pakurena vyras tai ir +26C buna,tai as ja purskiu vandeniu is filtro kokius 2ar 3kartus per diena,pastoviai laistau kad zeme butu dregna,bet ne slapia.Jei tik kokia diena neapipurskiu iskart lapai pradeda byret.Aisku ji ir dabar daug lapu numetus,bet visai plika nera,is apacios jau leidzia naujus ugliukus.Kiek pastebejau ji megsta but purskiama,ir vanduo netinka kalketas ir kietas,siluma jai nemaiso tikrai,gal tik lapus meto kai labai sausa,jei nepurski.Vasara buvau pietu vokietijoj ,ten buvo palei +37C karscio diena,tai mandevilos puikiausiai gatvese dideliuose vazonuose zydi ,bujoja,grazu paziuret,lapai blizga kaip nulakuoti,o dydis ju tai kokie apie80cm.aukscio.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 01 23, 19:26)
gal pasidalintum patirtim kaip dauginaisi,turiu  as irgi sita grazuole, tik jei senos nezydi tai neaisku kiek jei metu.Reiketu nauju pasisodint.

Kovo mėnesį prikarpau pernykščių trumpų šakelių, su labai aštriu skutimosi peiliukų darau pjūvį keli milimetrai po lapu ir iškart apvolioju augimo stimuliatoriumi{yra toks "Augink šaknis"}. Į nedidelius vazonėlius pilu durpių, padarau pieštuku skylutes, atsargiai, kad nenubarstyti miltukų, įdedu auginukus, pieštuku iš šonų apspaudau. Atsargiai palieju, apvožiu stiklinaitėmis ir statau labai šiltai, bet ne ant lango. Įsišaknija kokie du trečdaliai ir daugiau. Galima ir daug į vieną platų vazonėlį sodinti, tada pradėjus augti persodinu. Pirmus metus nežydi, kol sustiprėja. Kitais metais apkarpyta leidžia daug ūglių ir prasideda žydėjimas.
Maniškė balta mandevilija, tiksliau, dipladenija šiemet užvargo. Reiks verkiant padauginti, nes jau kokių 5 metų, nenori žydėti, serga.
Atsakyti
cia merginos raso, kad karpo uglius.Bet ar ziema tinkamas metas karpyt gal reiketu pavasario sulaukt.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 01 26, 12:57)
cia merginos raso, kad karpo  uglius.Bet ar ziema tinkamas metas karpyt gal reiketu pavasario sulaukt.


Iki pavasario aš nebeįeičiau į namus smile.gif nes ji pakabinta prieškambary, ir prileidžia tų siūlų daugybes - nekarpant jie būtų kelių metrų ilgio tongue.gif
Kadangi šviesos ne per daugiausia, tai ištįsta ji. Pavasarį, kai jau šilčiau ir daugiau šviesos - leidžiu augti, bet ir tai - kadangi ji pakabinta pas mane (vasarą - kieme), tai apkarpau kad labai neaugintų ūglių. Tik nežinau, ar tai turi įtakos žydėjimui g.gif nes pernai ko tai nelabai gausiai žydėjo...
Atsakyti
as tai nekarpysiu,tik nupjausiu senas sudziuvusias sakas.paziuresiu kaip zydes vasara, ir su pirmu atsilimu i lauka isnesiu, nes ji nera kambarine gele.
Atsakyti
sveiki,


Iš Kaimo gal galetum kada pavasari pasidalint kokia atzala baltos mandevilos,noriu isigyt balta ,ir dar berods geltonu buna,tiesa mandevilomis vadina atrodo tik raudonas.
Atsakyti
Esu masius ruzavas ir baltas, nieko ipatingo,nesiziuri kazkaip,raudona visai kas kita. Maniske jau ant usu lapelius augina,kova tresti pradesiu.Gal kokias trasas rekomenduotumet.
Atsakyti