Ar Jūsų vaikus fotkino vakar darželyje? Maniškę nufotkino sporto salėje, dar tokai liūdna foto gavosi ir dabar už dvi tokias pat nuotraukas (viena didesnė kita mažesnė) nori 20lt Ta prasme nei klausė, nei sakė, paėmė nufotkino ir dar 20lt Man tai nepatiko visai tokie bajeriai
Man vakar aukletoja minejo, kad fotografavo vaikus ir kad galesim pasirinkt nuotraukas. Galvojau, noresim, imsim, noresim, ne. Nesuprantu, kokia cia gali buti prievarta, jei mes tu nuotrauku neuzsakinejom. O ka, butinai dabar reikia pirkti? Butu didziausia nesamone
QUOTE(Astuliukas @ 2006 10 18, 12:29)
Ar Jūsų vaikus fotkino vakar darželyje? Maniškę nufotkino sporto salėje, dar tokai liūdna foto gavosi ir dabar už dvi tokias pat nuotraukas (viena didesnė kita mažesnė) nori 20lt Ta prasme nei klausė, nei sakė, paėmė nufotkino ir dar 20lt Man tai nepatiko visai tokie bajeriai
Tikrai neprivaloma pirkti tų nuotraukų Man sakė, kad nufotkino, bet jei nenorit, galit neimt. Aš, aišku, paėmiau Tarp kitko, maniškė irgi liūdna nuotraukoj, nors namie tik išsitraukus fotiką šypsena būna paruošta fotografavimui Matyt, ten jai baisu buvo, gerai dar kad neverkė
QUOTE(jolantabal @ 2006 10 18, 14:57)
Aš, aišku, paėmiau
Aš ir paėmiau, galėjo tik iš anksto perspėti, būčiau gražiau aprengusi Iklijavau i jos albuma, gavosi foto 3 metu proga
O kaip pas mus darželyje su šildymu, įjungtas ar dar ne
Man norėtusi kad daugiau į lauką eitų vaikai, oras nėra toks jau blogas
QUOTE(Astuliukas @ 2006 10 19, 13:47)
Aš ir paėmiau, galėjo tik iš anksto perspėti, būčiau gražiau aprengusi Iklijavau i jos albuma, gavosi foto 3 metu proga
Dėl aprengimo, aš tą patį pagalvojau, bet gal jos pačios nežinojo, atėjo ir tiek Vakar kiek žinau šildymas dar nebuvo įjungtas, bet šiandien lyg ir turėtų, nes paskelbė, kad darželiuose, mokyklose ir ligoninėse nuo šiandien turi šildyt
Del vedimo i lauka daug nesitikek, nes ir pernai buvo keltas sitas klausimas, sneketa su aukletojom, ypac kai buvo grazi sauleta ziema, o grupeje 4-6 vaikai, bet i lauka ju nevede. Bet situacija ir po to nepasikeite Aukletojos skundesi, kad sunku juos visus aprengt, kol vienus rengia, kiti jau aprengti susyla. Bet juk kai vaiku nedaug, tai manau imanoma ir aprengti, ir i lauka iseiti . Nebuvau sitam susirinkime, gal kas sita tema buvo kalbeta?
QUOTE(Augustė @ 2006 10 19, 16:35)
Nebuvau sitam susirinkime, gal kas sita tema buvo kalbeta?
Buvo tik paklausta apie žiemos periodą, kodėl neveda į lauką, tai motyvavo tuo kad jie stumdosi, pargriūna, būna šlapi, kad sunku su tiek daug vaikų susitvarkyti, darželio teritorija nenuvaloma. tai lyg minėjo kad porą ratų apeina apie darželį ir viskas. O čia mūsų grupės neveda taip į lauką ar ir kitos auklėtojos nelabai veda
as susidomejau cia jusu rasymu apie vedima i lauka. gyvenu salia sio darzelio bet kai norejom eit eile didziuliausia...tiek togalvoju vesiu i kita 2 stot. toliau darzeli...ogi ziuriu kad gerai pasirinkau...zinokit maytes aukletojos neveda vaiku i lauka ne del to kad sunku visus aprenkt ra pan. jos paprasciausiai tingi...o ziema tuo labiau lyst i salti...musu darzely ziema prasyt reikia kad nevestu i lauka (pvz jei vaikui siek tiek liulis teka ar pakosti truputi). musu aukletojos veda nesvarbu ar grupej 5,10,15 (20 nelabai buna ). esme tame kad netingi. vaikai neina i lauka jei stipriai lyja, nakti lijo irdaug balu...
Papildyta:
man tai is vis poziuris i darzelius mokyklas musu visuomenes pasislikstetinas (va kaip suskeliau ) sildyma ijungia kai per telika paskelbia kad butina ijungti ir kai vaikai speja susirgt, remontams seime kad atitktu euronormas bei britaniju karalieniu vizitams gali skirt milijonais o vaiku darzelio stogui ar kam kitam suremontuot "nera pinigu" o per telika interviu visad kartoja "mes rupinames savo vaiku ateitimi" aha su tokiu rupesciu tikrai toli benueisim...apsurdas kazkoks
Papildyta:
QUOTE(Astuliukas @ 2006 09 13, 10:22)
Del skirtingo amziaus viskas ok jei geros aukletojos. vyresni mokinasi tam tikru dalyku ir maziu, o maziai is dideliu.
Bet vat kad dideles grupes, tai man ir Vakar pravaziuodama maciau visa viena grupe susedusia i smelio deze - skruzdelynas Kaip ten jie zaidzia ir koks demesys aukletoju jiems tai vis del to per dideles tokios grupes. Bet cia ne darzeliu kalte, as manau, musu svietimui nusispjauti, juk nieko jie gero nedaro.
Bet vat kad dideles grupes, tai man ir Vakar pravaziuodama maciau visa viena grupe susedusia i smelio deze - skruzdelynas Kaip ten jie zaidzia ir koks demesys aukletoju jiems tai vis del to per dideles tokios grupes. Bet cia ne darzeliu kalte, as manau, musu svietimui nusispjauti, juk nieko jie gero nedaro.
man tai is vis poziuris i darzelius mokyklas musu visuomenes pasislikstetinas (va kaip suskeliau ) sildyma ijungia kai per telika paskelbia kad butina ijungti ir kai vaikai speja susirgt, remontams seime kad atitktu euronormas bei britaniju karalieniu vizitams gali skirt milijonais o vaiku darzelio stogui ar kam kitam suremontuot "nera pinigu" o per telika interviu visad kartoja "mes rupinames savo vaiku ateitimi" aha su tokiu rupesciu tikrai toli benueisim...apsurdas kazkoks
[quote=chikita,2006 10 22, 02:17]
as susidomejau cia jusu rasymu apie vedima i lauka. gyvenu salia sio darzelio bet kai norejom eit eile didziuliausia...tiek togalvoju vesiu i kita 2 stot. toliau darzeli...ogi ziuriu kad gerai pasirinkau...zinokit maytes aukletojos neveda vaiku i lauka ne del to kad sunku visus aprenkt ra pan. jos paprasciausiai tingi...o ziema tuo labiau lyst i salti...musu darzely ziema prasyt reikia kad nevestu i lauka (pvz jei vaikui siek tiek liulis teka ar pakosti truputi). musu aukletojos veda nesvarbu ar grupej 5,10,15 (20 nelabai buna ). esme tame kad netingi. vaikai neina i lauka jei stipriai lyja, nakti lijo irdaug balu...
Papildyta:
Galiu tik pasidžiaugti, kad jus savo vaiką vedate į kitą darželį, ne dėl to, kad jums ten geriau, o dėl to kad Žirmūnėlių auklėtojoms ramiau . Jei nelankote šio darželio, tai kaip galite teigti kokios ten auklėtojos dirba????? Į lauka vaikai gali neiti dėl daugelio priežasčių, viena jų, kai keli tėvai prašo nevesti po ligos jų vaikų ir auklėtojos neturi su kuo palikti kitų, antra ir pati svarbiausia, kad šiame darželyje, yra didelis vaikų užimtumas: muzikos, kūno kultūros valandėlė bei veiklos grupėse, gal jūsų darželyje auklėtojoms lengviau išeiti į lauką nei juos ugdyti...
Papildyta:
Galiu tik pasidžiaugti, kad jus savo vaiką vedate į kitą darželį, ne dėl to, kad jums ten geriau, o dėl to kad Žirmūnėlių auklėtojoms ramiau . Jei nelankote šio darželio, tai kaip galite teigti kokios ten auklėtojos dirba????? Į lauka vaikai gali neiti dėl daugelio priežasčių, viena jų, kai keli tėvai prašo nevesti po ligos jų vaikų ir auklėtojos neturi su kuo palikti kitų, antra ir pati svarbiausia, kad šiame darželyje, yra didelis vaikų užimtumas: muzikos, kūno kultūros valandėlė bei veiklos grupėse, gal jūsų darželyje auklėtojoms lengviau išeiti į lauką nei juos ugdyti...
norejau chikita paklausti, o koki jus darzeli einate ir kaip ten pakliuvot?, nes kiek ash vaikshchiojau niekur musu nenori priimti, nes tipo turi eiti i ta darzeli kuris priklauso pagal gyvenama vieta. o mes priklausom zirmuneliui i kuri manes visishkai netraukia. nes kiek teko ten pabut - liudnas vaizdelis. o kad neveda i lauka man teko ish kaimynes girdet. nesamone kazkokia... ash manau ,kad vaikui shimta kartu geriau lauke per lietu, nei kazkokioi sporto salei neaishku kuo uzsiimineti.
[/quote]
Del ugdymo tai as dar pasigincyciau. Muzikiniai ir kuno kultura privaloma visuose darzeliuose, o kad butu tie vaikai grupese labai ugdomi, tai as net nepastebejau. Bent jau musu grupej. Ir dar - snekejau kazkada su aukletoja, tai jai isprudo fraze, kad is viso, vaiku tevai visada apie savo vaikus galvoja geriau, nei yra is tikruju, o grupeje nera su kuo susisneketi, vaikai paklausti nepazista gyslocio, ramunes, zodziu, tikri miestovaikai. Bet, brangioji aukletoja, ka gi tu darai tuo metu, kai vaikus isvedi i lauka? Kalbiesi su kitom aukletojom, o vaikai sulinde i smelio deze malasi taip, kad nauji batai "atlaiko" tik pora dienu, nes is vidaus neimanoma to smelio isvalyti. Vat cia ir beda, kad poziuris i vaika is anksto neigiamas, o kad ji pakeist, pirstas nepajudinamas. Kiek teko girdeti, kituose darzeliuose laukas lauke nepraeina veltui, vaikai supazindinami su gamta, rudeni sodinami medeliai ir t.t.
Tiesa, mamytes, o kaip jums patinka, kad i rudenelio svente nekvieciami teveliai? Man visai butu idomu paziureti, ko vaikai ismoko
[/quote]
Del ugdymo tai as dar pasigincyciau. Muzikiniai ir kuno kultura privaloma visuose darzeliuose, o kad butu tie vaikai grupese labai ugdomi, tai as net nepastebejau. Bent jau musu grupej. Ir dar - snekejau kazkada su aukletoja, tai jai isprudo fraze, kad is viso, vaiku tevai visada apie savo vaikus galvoja geriau, nei yra is tikruju, o grupeje nera su kuo susisneketi, vaikai paklausti nepazista gyslocio, ramunes, zodziu, tikri miestovaikai. Bet, brangioji aukletoja, ka gi tu darai tuo metu, kai vaikus isvedi i lauka? Kalbiesi su kitom aukletojom, o vaikai sulinde i smelio deze malasi taip, kad nauji batai "atlaiko" tik pora dienu, nes is vidaus neimanoma to smelio isvalyti. Vat cia ir beda, kad poziuris i vaika is anksto neigiamas, o kad ji pakeist, pirstas nepajudinamas. Kiek teko girdeti, kituose darzeliuose laukas lauke nepraeina veltui, vaikai supazindinami su gamta, rudeni sodinami medeliai ir t.t.
Tiesa, mamytes, o kaip jums patinka, kad i rudenelio svente nekvieciami teveliai? Man visai butu idomu paziureti, ko vaikai ismoko
QUOTE(Augustė @ 2006 10 23, 16:40)
<..> Bent jau musu grupej. <...>
Tai jei rašote apie savo grupę, tai nereikia pagal ją spręsti apie visą darželį. Ir dėl išankstinio auklėtojų požiūrio į vaikus yra lygiai taip pat, kaip su išankstiniu tėvų požiūrių į auklėtojas, yra tėvų, kad tu nors ant ausų stovėk, vis tiek atsiras kuo būti nepatenkintais ar ką prikišt. Gink Dieve neginu pedagogių, nes jų, kaip ir tėvų yra visokių ir labai gaila, kad kaip dažniausiai nutinka, pastebimi prasti pedagogai, kaip ir tėvai, ir yra visuomet, visų linksniuojami, o kad kas parašytų, ką jie daro gerai, praktiškai nenutinka.
Dar norėčiau pridurti, kad dažniausiai pedagogais skundžiasi tie tėvai, kuriems patiems pritrūksta laiko užsiimti su savo vaiku, o juk ugdymo procesas tai bendradarbiavimas... Ir ne tik auklėtoja turi supažindinti su gysločiu, ramune ir tt...
Taip pat gaila, kad mamos nori ateiti tik į šventes, pažiūrėti ko išmoko, o kodėl Jūs nenorite ateiti eilinę dieną? Pabūti, pamatyti ką visgi tie vaikai ir svarbiausia auklėtojos daro visą dieną... pačiai išbandyti ką reiškia vienai, aprengti 20 vaikų, ką reiškia atsakyti į vienu metu kylančius gausybę klausymų, ką reiškia vaikams kažką duoti, kai du pešasi, kai kažkas tuo pat metu žiū jau prausykloj maudytis ketina, kai kažkas tuo pat metu pametė savo mėgstamiausią žaisliuką, kai tuo pat metu ateina pretenzinga mama ir klausia kodėl jos vaiką visi skriaudžią (nors to tikrai nėra, o tai tik vaiko manipuliavimas motina) ir kol bandau taktiškai pasikalbėti ir nuraminti mamą, tai žiū jau vaikai kur nors lipa, ką nors stveria.... Ir taip galima rašyti be galo be krašto...