Dėl darželio ši tema, o kitos temos bei skyrelei skirti kalbėti apie vaiko pripratimą. O jei šiaip mamos nori pasibendrauti bendrauja bendraamžiuose ir bendraminčiuose
Onora, kai vaikas suserga reiktų pranešti auklėtojai, seselei, paskambinti galima 852766397. Ne tik tam, kad žinotų jog vaikas nebus, bet jei tai viena iš karantininių ligų, darželyje bus grupėse paskelbtas karantinas , tokios ligos yra - vėjaraupiai, skarlatina, raudoniukė, tymai, poliomelitas, bei kitos virusinės ligos. Taip pat reikia pranešti ir jei yra apsinuodijimai. Tai daroma dėl kitų vaikų saugumo. Tokiais atvejais papildomai kvarcuojamos grupės , sporto salė ir muzikos salė.
Dėl lavinimo:
visose grupėse yra muzikiniai užsiėmimai ir sportas. Muzika vyksta salėje su muzikos vadove Aušra , o sportas vyksta sporto salėje , su auklėtojomis. Sporto salė gan neblogai įrengta yra.
O papildomi užsiėmimai, kiek pamenu iki 3m. grupės nerenkamos. Vėliau yra, choras, dailė, dabar atsirado Petreikio pramoginių šokių studija nuo 4 m. , nežinau ar šiais metais bus , bet anksčiau buvo pop šou ir jei atmintis nepaveda lyg baletas
Meniu kiekvieną dieną turi būti grupėje iškabinta, manau, kad buvo
Enigma, aciu uz info.
Lia
Mano vaikas irgi jau nuo trečiadienio slogą pasigavo... Žinosiu, kur pranešti, jeigu nepraeis...
Papildyta:
Beje, įdomu, ar šiame darželyje kokioje nors grupėje tėvai propaguoja štai tokį dalyką. Turiu draugę Kaune ir jos vaiko grupėje (vaikų lopšelyje 12), kas 12-tą dieną vieno vaiko tėveliai neša į grupę kažkokių tai užkandžių vaikams, pvz. kiekvienam po obuolį, bananą, actimelį ir pan. Juk visi žinom, kad maitinimas darželyje už tokią sumą dienai ne per geriausias... Tai štai, ar pvz. zuikučių mamytės būtų nieko prieš? O gal kuri kita grupė taip jau daro?
Mano vaikas irgi jau nuo trečiadienio slogą pasigavo... Žinosiu, kur pranešti, jeigu nepraeis...
Papildyta:
Beje, įdomu, ar šiame darželyje kokioje nors grupėje tėvai propaguoja štai tokį dalyką. Turiu draugę Kaune ir jos vaiko grupėje (vaikų lopšelyje 12), kas 12-tą dieną vieno vaiko tėveliai neša į grupę kažkokių tai užkandžių vaikams, pvz. kiekvienam po obuolį, bananą, actimelį ir pan. Juk visi žinom, kad maitinimas darželyje už tokią sumą dienai ne per geriausias... Tai štai, ar pvz. zuikučių mamytės būtų nieko prieš? O gal kuri kita grupė taip jau daro?
QUOTE(Zhasmina @ 2007 09 16, 12:32)
Lia
Papildyta:
Papildyta:
sveiki
as nebuciau pries. bet manau, kad aukletojos darys susirinkima ir gal bus galima su teveliais visais pabendrauti ir bendrai visiems vaikiukams nupirkti ka nors: ar tai butu aktimelis ar koks vaisius (nes gal grupeje kuris vaikas kam nors alergiskas yra, tai jam bus liudna kai visi valgys, o jis tik ziures ), o ne tik kad "mano vaikui" ir viskas.
QUOTE(Zhasmina @ 2007 09 16, 13:32)
as buvau atnesusi maisa obuoliu is kaimo vaikams. Tai mano aukle ta maisiuka rado po keliu dienu pakabinta dukters spinteleje, tai sake parnesiu kad nesuputu Tai tiesa pasakius likau nesupratusi
Man tai sake, kad direktore grieztai draudziau nesti maista, gal del to ir tie obuoliai liko nepadalinti
QUOTE(Onora @ 2007 09 16, 18:02)
Man tai sake, kad direktore grieztai draudziau nesti maista, gal del to ir tie obuoliai liko nepadalinti
tai kaip idomiai vienuose darzeliuose tai norma,o kituose grieztai draudziama
QUOTE(Zhasmina @ 2007 09 16, 14:32)
Šiaip negalima, jokiame darželyje negali būti nešamas maistas.
Ar užtenką porcijų???
Manau, kad taip. Buvau tiek per pusryčius, tiek per pietus, tiek per vakarienę. Mačiau kiek vaikai gauna, tikrai net nesuvalgo tiek. Dėl skonio, pasakysiu, kad teko ragauti man patiko. Dar patinka tai, kad jei darželiui skirtos kulšelės vaikams, tai lopšeliui būna vištienos maltinukai, jei darželinukams žuvis, tai lopšeliui žuvies maltinukai, žodžiu patinka, kad mažieji nelieka nepavalgę. Dar patiko tai, kad pirmiausia lopšelinukams duoda antrą patiekalą per pietus ir tik poto sriubytę, tai mačiau savom akim kaip vaikai po lauko kirto vištienos maltinuką viską suvalgė, o poto gavo sriubytę, tai dauguma tik skystimą valgė. Auklėtojos bijo, kad gauna vaikai sriubą pritaršo su duonyte, o antras lieka, tai šitas dalykas man tikrai patinka. O porcijos pagal mūsų pipirus tikrai nemažos.
Nemanau, kad reiktų dar nešti papildomai.
O su vakariene sunkiau, nes būna tokių patiekalų kurių namuose negaminame, tad vaikai nepripratę ir nenoriai valgo, pvz. toks daržovių šiupinys, aišku pati suvokiu, kad vaikui daržovių reikia ir turėtų valgyti, bet ir pati paragavus nevalgyčiau, nu neskanu man, bet gi naudinga tad nenuostabu, kad po tokios vakarienės parsivedam alkanus, bet ir čia ne bėda, bent jau man , namie gerai pavalgo.
QUOTE(Mariposa @ 2007 09 16, 18:08)
as buvau atnesusi maisa obuoliu is kaimo vaikams. Tai mano aukle ta maisiuka rado po keliu dienu pakabinta dukters spinteleje, tai sake parnesiu kad nesuputu Tai tiesa pasakius likau nesupratusi
Padėjo nes auklėtojos suprato, kad Meilė Ema be obuoliuko į darželį nenori eiti, manau reikėjo pasakyti aiškiau ir nebūtų bėdų. šiaip kiek stebėjau jai ten gera.
Šiaip jei į grupę atnešim obuolių tikrai blogai nebus, gal ir visai gerai, nes obuolys tikrai turtingas vaisius
Papildyta:
P.s. aš trečią vaikaą jau vedu į šį darželį, o dar šiek tiek darbas susijas su darželiais tai tikrai turiu su kuo palyginti jei reikia kokios info sakykit
Enigma, prisipazink kokia tu ten slaptoji agente darzely. Viska jinai zino
As tai tiesa pasakius visai del to maisto nepergyvenu, kaip tik gerai, tikiu kad tas maistas paprastas, bet gal uztai sveikas, jau geriau tegul mesa ar darzoves kerta, o jau be aktimeliu, konservantu privarytu, tai gyvent kuo puikiausiai gali.
As tai tiesa pasakius visai del to maisto nepergyvenu, kaip tik gerai, tikiu kad tas maistas paprastas, bet gal uztai sveikas, jau geriau tegul mesa ar darzoves kerta, o jau be aktimeliu, konservantu privarytu, tai gyvent kuo puikiausiai gali.
Dr norejau paklausti, ar tokiems maziukams tarkim buna sventes: rudens svente, kaledos ir t.t. ir ka jie daro, ar ruosia koki pasirodyma teveliams ar siap ka nors?
QUOTE(Mariposa @ 2007 09 17, 10:04)
Enigma, prisipazink kokia tu ten slaptoji agente darzely. Viska jinai zino
Tikrai ne agentė
Tik kaip ir bet kuris tėvelis noriu žinoti, kas ir kaip yra duodama, suteikiama mano vaikams. Noriu žinoti ką valgo, kaip ugdomi, noriu žinoti viską, kad vaikas ne su manim namuose, tai nereiškia, kad negalim domėtis kuo jis gyvena darželyje.
Aš tik turiu galimybę gal daugiau sužinoti nei jūs, vat ir visa paslaptis Jei man kažkas nepatinka ir matau, kad nepatinka kitiems tėvams, visada galima žmoniškai pasikalbėti su auklėtoja, prieiti išvadų, kompromisų, nebūti į kraštutinumus eiti, galima visas bėdas išspręsti civilizuotai. Kartais mums atrodo elementarūs dalykai, bet kai pagalvoji, kad auklėtoja dirba ne su vienu vaiku o dar iš šono matai kaip ji stengiasi ( bent jau auklėtoja Asta gali mums pasirodyti keistoka, bet mačiau kaip dirba su vaikais, tikrai kitos nenorėčiau vaikui taip pat ir auklėtoja Siga ši gal griežtoka, bet vaikai ją gerbia ir klauso. )
Na apie kitos lopšelio grupės auklėtojas galiu pasakyti tik tiek, kad Sandra dar jauna dar reikia praktikos, bet tikrai su vaikais susitvarko ir atiduoda visą save. Kita auklėtoja, dabar vardo nepamenu tokia apvalutė , gal kiek lėtoka, flegmatiška, bet gera vaikams.
Mačiau, kaip tėvai barė auklėtoja, kad toji nenurengė vaiko laukia, bet atsiprašau jei jau užvelkate brangūs tėveliai tris megztinius vaikui atvesdami, tai kaip tai auklėtojai susigaudyti, kada vaiką nurengti ir kelintą tą džemperį nurengti Tai sakau gal patys protingai vaikus aprengime. Kitas vaikas apskritai nesileidžia nurengiamas, čia mano Švarnas jei jau aprengtas niekas jo neįkalbės nusirengti sunku joms, o mes įsivaizduojam, kad turi mūsų vaiku rūpintis, bet, kad tie velniukai tikrai patys velnių priėdę
Žodžiu aš tik už tai, kad rastume bendrą kalbą ir tinkamą modelį, vaikų auklėjimui ir ugdymui.
Žirmūnėliuose man patinka, kad kiek bendravau su auklėtojomis, nei viena neatsisakė pasikalbėti ir spręsti problemos.
Mariposa, mano Raigardas Auktumas su tavo dukryte vienoje grupėje.
Papildyta:
QUOTE(saulute26 @ 2007 09 17, 10:21)
Dr norejau paklausti, ar tokiems maziukams tarkim buna sventes: rudens svente, kaledos ir t.t. ir ka jie daro, ar ruosia koki pasirodyma teveliams ar siap ka nors?
Kiekviena grupė ruošia atskirai, būna rudenėlio šventė, vaikai ruošiasi, daro kaukes ten morką , kopūstą dar kažką, ir linksminasi, nepamenu bet man rodos į šią šventę tėveliai nekviečiami. Tuomet kalėdos čia jau labai vaikai būna pasiruošia, kiek mačiau grupių tai būna spektakliukas mano vyresnėlių grupėje buvo ir dvylika mėnesių pastatytas ir Ledo karalienė ir dar buvo dabar neprisiminsiu, bet tikrai gražiai. Tuomet dalyvauja ir tėveliai. Vėliau būna Užgavėnės, vaikai daro kaukes, ir švenčia kiemelyje, degina morę ir valgo blynus. Tėvai nekviečiami. Na nemažai tų švenčių, ir Velykos ir mamyčių ir tėvelių ir išleistuvės. Ai dar kaziuko mugė būna, na man patinka ten tikrai veiklos būna įdėta .
Mažiukai tikrai yra ruošiami ir parodo ką moka, bet linksmiausia kaip jie dar yra nevaldomi ir daro ką kaip nori
Del to viso "nurengimo-aprengimo" tai siai tikrai dabar labai sudetinga, nes ryte dar labai salta buna, o diena isyla ir jau ta striuke pasidaro per karsta. Tai as palieku megztuka, siryt dar ir plonesne striukyte nunesiau, tik per ta vaiko verkima aukletojai nieko ir nepasakiau, bet manau, kad jei matys, kad pora kaba drabuzeliu, tai pasirinks kuri rengti
o siaip juk ir pacia sunku tokiais orais, o dar kiekvienas vaikas skirtingai susyla ar atvesta, be to, juk minutes klausimas, ar vaikas jau susiles ar ne. taip kad del tokiu dalyku bent jau man kvaila butu pykti, ypac kai vaiku ne 1 ir ne 5.
Del maisto, tai kiek maciau, tai porcijos tikrai dideles ir skaniai atrodo viskas, o ir ivairove maisto
Nustebau perskaiciusi, kad aukletoja Sandra nedaug patirties turi- labai puiki auklyte, jei su mazai patirties visos tokios butu, tai manau, kad ir su patirtim nereiketu
o siaip juk ir pacia sunku tokiais orais, o dar kiekvienas vaikas skirtingai susyla ar atvesta, be to, juk minutes klausimas, ar vaikas jau susiles ar ne. taip kad del tokiu dalyku bent jau man kvaila butu pykti, ypac kai vaiku ne 1 ir ne 5.
Del maisto, tai kiek maciau, tai porcijos tikrai dideles ir skaniai atrodo viskas, o ir ivairove maisto
Nustebau perskaiciusi, kad aukletoja Sandra nedaug patirties turi- labai puiki auklyte, jei su mazai patirties visos tokios butu, tai manau, kad ir su patirtim nereiketu