Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: Žirmūnėliai

QUOTE(Onora @ 2007 06 22, 09:21)
Mariposa, o gimimo liudijime tevas nurodytas?

taip nurodytas, bet musu pavardes skirtingos ir jis ne lietuvos pilietis g.gif

bet as turiu registracijos pazyma, kuri sako, kad gyvenu viena su vaiku, - visur anksciau ja naudodavau.
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
as vakar buvau rasyt pareiskimą i daržą, mano mažiui 10 mėn., rašėm nuo 2008 rugsėjo, tai ji nei žodžio neužsiminė kad galime nepatekti ar kažkas panašaus, dar sakė, kad pirmumo teisė, nes brolis eina.Pasidarė keista, nes kaimynė savo mažių gerokai ankščiau prirašė, jis 2 mėn., jai sakė kad 2008 vargiai ar priimtų, nes nėra jau vietų kitiem metam. g.gif

O dėl pirmumo teisės, tai manau kad daugiau nei pusei prisirašiusių ji priklauso, nes eina broliai ir seserys jau ir pan. lotuliukas.gif Tik įdomu iš tų kurie jau turi pirmumo teisę, kuriems pirmesnė ji bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(armane @ 2007 06 22, 11:32)
O dėl pirmumo teisės, tai manau kad daugiau nei pusei prisirašiusių ji priklauso, nes eina broliai ir seserys jau ir pan.  lotuliukas.gif  Tik įdomu iš tų kurie jau turi pirmumo teisę, kuriems pirmesnė ji bus  g.gif

mes jei butumem uzsirase anksciau nei dabar (t.y. kai vaikui 3 men buvo), tai butumem ir be jokiu pirmumu pateke, o gal ir net ne anksciau uzsirase btumem pateke, bet nerizikavome- neseme pazyma cool.gif O kai uzsirasinejome, tai irgi apie nepatekima nei kalbos nebuvo, sake tik kad patys pries rugseji pranestume, ar reikes darzelio, bet paskui jau patys skambino ir klause doh.gif o as jau tokia rami buvau, kad papuoleme
Atsakyti
pirmumo teises yra apsprendizamos istatymasi: bet jie glai rinktis, ar tiems kuriu broliai seses lanko, ar tiems kurie gyvena su vienu is tevu.

beje Mariposa tau priklauso pirmumo teise: taip pat kaip ir issiskyrusioms mamoms ir vienisoms. zinau nes drauge veda sunu ir visur nunesdavo kad viena augina, ir moka tik 50%. beje jis siais metais baige darzeli (ne vilniuj), tai dar leido iki liepos vesti vaikus, kurie auga su vienu is tevu. (nors kas turi brolius seseris tame darzelyje tokiu galimybiu neturi).

kol nepaskelbti oficialus sarasai, tia gali ir braukyti vaikiukus. verysad.gif

bet pabandyk Mariposa, turetu pavykti!!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(armane @ 2007 06 22, 10:32)

O dėl pirmumo teisės, tai manau kad daugiau nei pusei prisirašiusių ji priklauso, nes eina broliai ir seserys jau ir pan.  lotuliukas.gif  Tik įdomu iš tų kurie jau turi pirmumo teisę, kuriems pirmesnė ji bus  g.gif

geri musu istatytymai, darbuotoju vaikams pirmumo teise priklauso, tevams dirbantiems arti darzelio, vaikams kuriu broliai/ seserys eina i ta pati darzeli, o vienisiems tevams ne blink.gif
Papildyta:
As skambinsiu dar i savivaldybe, nes mano drauge teisininke, man patvirtino, kad visiska nesamone, jog tik vaikams kuriu vienas is tevu mires ar dinges be zinios butu skiriama pirmumo teise. Istatyme tai neapibrezta, be to priezastys cia visiskai nesvarbios ir mano vieno seimos maitintojo situacijos nekeicia

Tik kad pas juos nieks ragelio nekelia doh.gif
Atsakyti
taigi pietu pertrauka
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 22, 11:33)
taigi pietu pertrauka

Tai kad skambinau ir 11:30 ir dabar vis tiek nieks nekelia, o dirba tai matyt iki 3.

Kai issiaiskinsiu butinai parasysiu kaip ten yra, as bijau kad man jau gali but per velu, net jeigu ir issiaiskinsiu, duosiu kitoms mamytems zinot, kad nieks joms nemeluotu apie ju teises.

Atsakyti
QUOTE(saulute26 @ 2007 06 22, 10:52)
beje Mariposa tau priklauso pirmumo teise: taip pat kaip ir issiskyrusioms mamoms ir vienisoms. zinau nes drauge veda sunu ir visur nunesdavo kad viena augina, ir moka tik 50%. beje jis siais metais baige darzeli (ne vilniuj), tai dar leido iki liepos vesti vaikus, kurie auga su vienu is tevu. (nors kas turi brolius seseris tame darzelyje tokiu galimybiu neturi).

kol nepaskelbti oficialus sarasai, tia gali ir braukyti vaikiukus.  verysad.gif

bet pabandyk Mariposa, turetu pavykti!!!! smile.gif

Saulute26, o tu gal ismanai istatymus, nes as paskambinau i savivaldybe, tai man pasake, kad vienisa motina laikoma tik ta kurios vyra mires arba dinges be zinios. kartoja ta pati... Nors ten nuostatose net neparasyta kad vienisa, o tik vaikas, kuri augina vienas is tevu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 22 birželio 2007 - 13:10
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 22, 12:09)
Saulute26, o tu gal ismanai istatymus, nes as paskambinau i savivaldybe, tai man pasake, kad vienisa motina laikoma tik ta kurios vyra mires arba dinges be zinios. kartoja ta pati...  Nors ten nuostatose net neparasyta kad vienisa, o tik vaikas, kuri augina vienas is tevu.

truputi ismanau, vienisa motinaskaitosi ta kuri viena augina vaika ir nesvarbu ar gauna pinigu is vaiko tevo ar ne. TEGU NENUSISNEKA!!! Va butent, kad vienas is tevu auginantis vaika turi teise i darzeli ir dar daug islygu. Jei jus netoli gyvenat tai dar pliusuosis. beje jiems gi vienas vaikas nieko nepakeis nieko.

Neatsimenu straipsnio, paziuresiu pasakysiu. Yra vilniuj nemokama teisine konsultacija, bet kadangi tu turi drauge teisininke, tai ji tau geriau paaiskins. Eik i darzeli ir reikalauk, turi jie tavo maziuka priimti!!!
Atsakyti
Taigi baigsiu pasakot, kaip viskas baigesi penktadieni:

Man pavyko prisiskambint i savivaldybe, kur man pakartojo ta pati ka ir darzelyje. Aiskiai buvo justi kad zmogus su kuriuo kalbejau visiskai nekompetentingas. Kai paprasiau paaiskint, kur parasyta, kad viekas augantis su vienu is tevu = vaikas, kurio vienas is tevu mires ar dinges be zinios, sake, kad yra kazkoks vyriausybes nutarimas, bet "numerio tikrai neprisimenu". Paprasiau surasti ir man emailu atsiusti, tai ilgai myke, o paskui pasake, kad susirasciau, juk cia man reikia. As jau nebeturejau ka sakyt, tai ir pasakiau kad pati susirasiu. Na, ir susiradau zinoma.

Is esmes, kuo jis remesi, tai savivaldybese patvirtintose nuostatose, del mokescio uz darzeli ir maitinimo. Kur taip ir parasyta, kad 50% nuolaida, taikoma vaikams, kuriu vienas is tevu mires ar dinges. Bet juk sakau, cia nesusije, as klausiu apie vaiko priemima i darzeli, o jus man cituojat nuostatas del uzmokescio. Jis sako, bet nuostatuose del priemimo nera paaiskintu savoku, tai mes perkeliam tuos paaiskinimus is kitur... Be to, darzelio vadove, matyt, bijo, kad jus pirmenybes tvarka priimti i darzeli, reikalausit nuolaidos uz lankyma ir matinima, kuri jums nepriklauso doh.gif

Na, tuomet as padejau rageli, nes is jo tono jauciau, kad jam penktadienis ir is vis i mane nieks cia rimtai neziuri.

Bet po poros valandu paskambino is darzelio ir pasake, kad mes priimtos. Sake, jie ten sujudo savivaldybej, tikrai kazka ne taip interpretavo... Mane, labai nustebino, kai paklausiau kokius dokumentus pristatyt, sake nieko nereikia, tik sveikatos pazyma. g.gif Gal musu vienodos pavardes jiems dokumentas?

Papildyta:
Taigi tik norejau pabrezti, kad visoms mamoms kurios augina vaikucius vienos, priklauso ta pirmumo teise. Ir niekas tegul ju nemausto!

Dar man savivaldybej pasake, kad vienisa motina yra tik ta kurios vyras mires arba dinges be zinios doh.gif Sakau, o issiskyrus motina ne vienisa, sako, ne koks skirtumas ar po vienu ar po dviem stogais gyvenat?? blink.gif Paskui manes dar klause, sako, kaip tai tevas zinomas, o nebendraujat? Sako, taip nebuna lotuliukas.gif Sakau, jus ka gyvenime tokiu pavyzdziu nezinot, sako ne nezinau, be to istatymai kiekvieno atvejo aprasyt negali. Nu zodziu, absurdas kazkoks. doh.gif

Sekmes, visoms!
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 24, 15:44)
Bet po poros valandu paskambino is darzelio ir pasake, kad mes priimtos. Sake, jie ten sujudo savivaldybej, tikrai kazka ne taip interpretavo... Mane, labai nustebino, kai paklausiau kokius dokumentus pristatyt, sake nieko nereikia, tik sveikatos pazyma.  g.gif Gal musu vienodos pavardes jiems dokumentas?
Papildyta:
Taigi tik norejau pabrezti, kad visoms mamoms kurios  augina vaikucius vienos, priklauso ta pirmumo teise. Ir niekas tegul ju nemausto!

SVEIKINU!!!!

matai juk verta buvo, o tiek jiem nedaug reikejo, kad pagaliau protas pasviesetu.

idomu ar mus prieme? labai reiketu, nes pradejau dirbti ir nesinori mesti darbelio rudeniop.

Atsakyti
Laba,

koks apsurdas mūsų Lietuvėlėje blush2.gif \

Mamytės, žinau, kad direktorė bus tik iepos dvi ar net vieną savaitę, tad susirūpinkite greičiau.

Dar siūlau jau rašytis kieno lialiai papuolė į ZUIKUČIŲ ir VIŠČIUKŲ grupes.

ZUKUČIAI VIŠČIUKAI
1. Emilė 06.02.02 1.
2.
3.
4.
Atsakyti