Taigi baigsiu pasakot, kaip viskas baigesi penktadieni:
Man pavyko prisiskambint i savivaldybe, kur man pakartojo ta pati ka ir darzelyje. Aiskiai buvo justi kad zmogus su kuriuo kalbejau visiskai nekompetentingas. Kai paprasiau paaiskint, kur parasyta, kad viekas augantis su vienu is tevu = vaikas, kurio vienas is tevu mires ar dinges be zinios, sake, kad yra kazkoks vyriausybes nutarimas, bet "numerio tikrai neprisimenu". Paprasiau surasti ir man emailu atsiusti, tai ilgai myke, o paskui pasake, kad susirasciau, juk cia man reikia. As jau nebeturejau ka sakyt, tai ir pasakiau kad pati susirasiu. Na, ir susiradau zinoma.
Is esmes, kuo jis remesi, tai savivaldybese patvirtintose nuostatose, del mokescio uz darzeli ir maitinimo. Kur taip ir parasyta, kad 50% nuolaida, taikoma vaikams, kuriu vienas is tevu mires ar dinges. Bet juk sakau, cia nesusije, as klausiu apie vaiko priemima i darzeli, o jus man cituojat nuostatas del uzmokescio. Jis sako, bet nuostatuose del priemimo nera paaiskintu savoku, tai mes perkeliam tuos paaiskinimus is kitur... Be to, darzelio vadove, matyt, bijo, kad jus pirmenybes tvarka priimti i darzeli, reikalausit nuolaidos uz lankyma ir matinima, kuri jums nepriklauso
Na, tuomet as padejau rageli, nes is jo tono jauciau, kad jam penktadienis ir is vis i mane nieks cia rimtai neziuri.
Bet po poros valandu paskambino is darzelio ir pasake, kad mes priimtos. Sake, jie ten sujudo savivaldybej, tikrai kazka ne taip interpretavo... Mane, labai nustebino, kai paklausiau kokius dokumentus pristatyt, sake nieko nereikia, tik sveikatos pazyma.
Gal musu vienodos pavardes jiems dokumentas?
Papildyta:Taigi tik norejau pabrezti, kad visoms mamoms kurios augina vaikucius vienos, priklauso ta pirmumo teise. Ir niekas tegul ju nemausto!
Dar man savivaldybej pasake, kad vienisa motina yra tik ta kurios vyras mires arba dinges be zinios
Sakau, o issiskyrus motina ne vienisa, sako, ne koks skirtumas ar po vienu ar po dviem stogais gyvenat??
Paskui manes dar klause, sako, kaip tai tevas zinomas, o nebendraujat? Sako, taip nebuna
Sakau, jus ka gyvenime tokiu pavyzdziu nezinot, sako ne nezinau, be to istatymai kiekvieno atvejo aprasyt negali. Nu zodziu, absurdas kazkoks.
Sekmes, visoms!