Įkraunama...
Įkraunama...

Ventspilis

Patarkit, kas buvot: ar imanoma per viena diena aplankyt ir Rundales pili, ir Tervete? Abi vietos vaziuojant pakeliui i Ventspili, tai ir mastau, ar ne per daug uzsimojom. Gal vaziuojant i prieki aplankyt viena, o griztant - kita?.. Padekit apsisprest... 4u.gif
Atsakyti
Ir mes neseniai grįžom iš Ventspilio...
Važiavom nebe pirmą kartą, tad žinojom, ką rasim.. Maloniai apsidžiaugėm nauju karstynių parku vaikams. Ir šiaip šįkart jau aiškiai surūšiavom pajūrius- jei norim pramogų ir pasilinksminimo, važiuosim vieni į Palangą. Jei vyksim su vaikais- tai tik į Ventspilį- miestą su dideliu švariu paplūdimiu, gausybe įvairiausių sūpynių ir orientuotą poilsiui su mažamečiais thumbup.gif thumbup.gif Bent jau Lietuvos kavinėse nė karto neteko susidurti su situacija, kai atėjus su mažu vaikiuku iškart pasiūloma jam spec. maitinimo kėdutė arba išsitraukus vaiko maistelį paklausiama, ar nereikia jo pašildyti biggrin.gif Va, šiuo komfortu Venspilis traukia kaip magnetas biggrin.gif

Mes gyvenome "Karlines nams". Viskas čiki thumbup.gif Rezervavomės internetu ir realybė nė kiek nenuvylė. Kitąmet irgi ten norėsim apsistoti.

QUOTE(fliper @ 2010 07 31, 21:55)
Kelio pasirinkimas dar priklauso ir nuo, ka norit pakeliui pamatyt. Mes pernai uzsukom i Kuldyga ir smelio urvus, tai vaziavom per Mazeikius. O simet norim pamatyt Rundales pili ir Tervetes parka vaikams, tai vaziuosim per Panevezi ir Bauska.

Kaip supratau, minėti objektai yra tarp Bauskos ir Rygos? Mes važiavom per Kupiškį-Biržus-Skaiskalne-Ryga, tad pakeliui nieko įdomaus neužmatėme g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aune: 01 rugpjūčio 2010 - 13:31
QUOTE(geguzevasaris @ 2010 07 31, 21:38)
butinai kartokis biggrin.gif , gi ne visad isimenam, ne visad randam, ko ieskom.
mes gyvenom Liukso namuke, bet kitamet noreciau pamegint Aleja namuke, todel man labai idomu smulkmenos mirksiukas.gif

Okis biggrin.gif Viskas tame namuke, kaip ir aprašyta jų tinklalapyje. Du kambariai, viename yra spintelės, kriauklė, šaldytuvas (ale virtuvėlė), taip pat dvi lovos, stalas, 4 kėdės. Kitame kambaryje pas mus buvo dvi viengulės lovos (kita mamytė minėjo, kad būna ir viena dvigulė), spinta, lentynos ant sienos, maža spintelė prie lovų. Vietos pakankamai, bet ne per daugiausia. Mažui statėm maniežą miegot, tai tam antram kambary vos buvo galima prasisukt. Na mes kai buvom tik tryse, tai tame kambaryje tik miegojom, o visus daiktus laikėm antram išmėtytus blush2.gif lotuliukas.gif
Kas dar... Virtuvėlėj nebuvo pas mus nei ploviklio, nei kempinėlės, patys pirkom. Indų, aišku, irgi jokių nėra. Ai, kur dušas ir wc, tai patalpa irgi nedidėlė, dušo kabina gera, tik kaip jau minėjau, su vandeniu buvo problemų. Šiaip čia jau yra ir skysto muilo, ir popierinių rankšluosčių, ir tualetinio popieriaus, mums užteko visam laukui, kiek buvom (savaitei).
Yra lauko baldai - stalas ir suoliukai 4u.gif
Papildyta:
Vos nepamiršau - patalynė ir rankšluosčiai yra be jokio papildomo mokesčio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xjurga @ 2010 07 31, 15:54)
Aš tikėjausi, kad tie gėlių kilimai tai čia jau kažkoks grožis nerealus, o iš nuotraukos tai ten iš vis nieko ypatingo  verysad.gif Idomu per miesto šventę irgi tokius pačius daro? Mes vos ne dėl jų važiuojam, nes tikėjomės, kad ten bus kažkas nerealaus...

Na kiek mačiau šiųmetinių "rekordinius" ir prieš du metus miesto šventės tikrai skyrėsi kaip diena ir naktis. Šventėje daro nedidukus 2*2m 3*3m ar panašiai, dažnai būna gėlės susmaigstytos į tokį "oazį"(nežinau, ar tikslu, tokią vandenį sugeriančiaą kempinę). Ten man rodos varžomasi, kurios firmos gražesnis tas kilimas, mačiau ir su smėliu labai gražių kompozicijų ir rožių takų nerealių thumbup.gif
Gero poilsio. 4u.gif
Atsakyti
Rekomenduoju vaziuojant i Venstpili stabtelt Kuldigos miestelyje. Man jis labai patiko, su mazuciais kriokliukais ir senove dvelkianciu senamiesciu ar kaip pavadinti thumbup.gif
Atsakyti
Reikia ekstra konsultacijos! Gal kas zinot, kur gauti adapteri (toki vamzdi, ant kurio galima butu pakabinti dvirati), skirta moteriskam dviraciui vezti ant laikiklio, tvirtinamo masinos uzpakaly?
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2010 08 01, 16:42)

dekui, tik nustebino, kad indu nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2010 08 01, 15:49)
Na kiek mačiau šiųmetinių "rekordinius" ir prieš du metus miesto šventės tikrai skyrėsi kaip diena ir naktis. Šventėje daro nedidukus 2*2m 3*3m ar panašiai, dažnai būna gėlės  susmaigstytos į tokį "oazį"(nežinau, ar tikslu, tokią vandenį sugeriančiaą kempinę). Ten man rodos varžomasi, kurios firmos gražesnis tas kilimas, mačiau ir su smėliu labai gražių kompozicijų ir rožių  takų nerealių thumbup.gif
Gero poilsio. 4u.gif

Oi net palengvėjo perskaičius jūsų komentarą. Aš čia uošvius prikalbinau kartu važiuoti, nes buvau jiems pripasakojusi, kad ten per šventes tuos kilimus daro, tai jie labai norėjo pamatyti tą grožį. Jau buvau išsigandusi, kad pati nemačiusi pripasakojau, o iš tikrųjų pamatysim tik vazonėlius į eilę išrikiuotus kaip toj nuotraukoj.
Atsakyti
QUOTE(fliper @ 2010 08 01, 13:26)
Patarkit, kas buvot: ar imanoma per viena diena aplankyt ir Rundales pili, ir Tervete? Abi vietos vaziuojant pakeliui i Ventspili, tai ir mastau, ar ne per daug uzsimojom. Gal vaziuojant i prieki aplankyt viena, o griztant - kita?.. Padekit apsisprest... 4u.gif

Rundalės pilyje mes užtrukom apie 2 val. Trevetės neaplankėm, bet kiek skaitau, kad ten irgi nemažai laiko. Tai gal geriau važiuojant į priekį aplankyti vieną, o atgal kitą.
Man labai patiko Rundalės pilyje, kai sodą apvažiavom mažu traukinuku. Vairuotojas labai įdomiai supažindino su sodo istorija. Nepagailėkit po latą žmogui. rolleyes.gif
Papildyta:
Nu prastesni keliai Latvijoj, bet jau nėra tokie tragiški. Važiuojant ir laikantis kelių taisyklių visiškai įmanoma viską įveikti. Mes buvom tvarkingi važiuotojai, tai viskas normaliai. rolleyes.gif O jei mėgstat greitį, tai tikrai jau geriau važiuoti autosmagistrale.
Atsakyti
Sveikutes, noriu paklausti kur ten randasi prie Kuldigos kvarcinio smelio olos? Ar verta ten vykti?
Atsakyti
man tai Latvijos keliai visai padorus pasirode.Po to, kai cia tiek prisiskaiciau, tikejaus blogesnio, o nuvaziavom, tada prisiminiau, kad kazkur turejo but blogas kelias lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, noriu paklausti kur ten randasi prie Kuldigos kvarcinio smelio olos? Ar verta ten vykti?

Keli km uz Kuldygos. Verta apsilankyti, labai faina, su jumoru gide. lotuliukas.gif Paskaityk kelis puslapius atgal, jau buvo rasyta apie tai. Tik turit zinoti, kad patys apsisukt ir iseit negalesit, jeigu apsigalvotumet eiti toliau, nes ten labirintas. Tik gide gali isvesti. Taip kad jeigu bijot uzdaru erdviu ir tamsos - nerekomenduoju. schmoll.gif Mes buvom pernai, tai net 6 m. sunus ejo - ir nieko, patiko.
Atsakyti