Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacinė distonija II

Labas, Tresor,

O pas koki nors gydytoja buvai? Labai linkeciau neuzleisti ligos iki kokios depresijos, bet baisiausia yra PA. Gydykites, kas galit, nes sitas dalykas labai labai nemalonus. Nors ir ne kiek nepavojingas smile.gif geriau pagerti silpnu vaistuku pradzioj, nei daugiau ir ilgai, bet veliau..
[/quote]
Lankiausi anksciau pas neurologa jisai ir nustate sia liga. O siuo metu visi gydytojai sako, kad esu perdetai jautri ir apie sia liga nelabai ka sako. Krupteliu kavineje jei kas nors nusiciaudi ar nakty masinos signalizacija isijungia.. Labai jautriai i viska reaguoju ir kartais nerimas ima nors ir nera del ko nerimauti. Aisku mano situacija siuo metu nera tokia prasta. Bet jei jau pradedu jausti tuos negerumus stengiuosi eiti kazka daryti, kad pasijusciau geriau, nes jei apie tai pradesiu galvoti tai kelias dienas jausiuosi tragiskai visa itampoje, nesava.
Atsakyti
sveikos merginos, dziaugiuosi, kad atradau sia tema, turiu ir as sita bjaurybe...kovoju su ja jau tris menesius ir vis laukiu pagerejimo, bet kolkas visisko pagerejimo nesulaukiau...geriu AD, raminamuosius, pleciancius...lyg ir geriau, bet vieni simtomai keicia kitus ir taip nera galo....tirpimai kaip ir aprimo, jie tapo retesni, jau ir pasedeti galiu (iki AD isvis sedeti negalejau, iskarto tirpdavo, ranka, galva, koja ir ateidavo baimes priepoliai, kurie neleizdavo uzmigti, nes bijojau, kad ryte nebeatsikelsiu)....dabar turiu galvos svaigimus, ir liejasi akyse....vis atidelioju vizita pas psichetra, bet matau, kad be jo pagalbos neisbrisiu...labai stengiuosi save itikinti, kad visos mano baimes ir nerimai susija su nervais ir jokiom ligom as nesergu tik su nervais neviskas gerai (dariausi daugybe ivairiu tyrimu, bet visi jie geri)...
Kai radau sia tema, pasidare lengviau, kad ne as viena ir tokia jauna susiduriau su tokia liga....gerai, kad yra vietu, kur gali gauti patarimu, palaikima ir supratima....
visom merginom noreciau palinketi, greiciau atsikratyti sita bjaurybe ir jaustis taip, kaip jauciasi normalus zmogus..
gal kuri galetu rekomenduoti psichetra Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(Jurgele @ 2009 06 05, 08:08)
O dėl paskutinės pastraipos... Kankinausi šia liga diena iš dienos beveik dvejus metus. Metus iš jų savarankiškai, antrus - su vaistais. Rugsėjį bus metai kai nebegeriu jokių, jaučiuosi visiškai sveika  blush2.gif (3x tfu). Nors darbas labai stresinis ir apskritai gyvenimas paskutinius metus labai komplikuotas, tfu tfu tfu, neatsinaujino  cool.gif

Jurgele labas mirksiukas.gif Kažkodėl kai kas skaito tarp eiliučių doh.gif Aš parašiau mokslininkais patrvirtintą faktą. Kad širdies ligos atsiranda sveikėms žmonėms dėl nuolatinio streso ir įtampos.Niekas nieko negasdina ir man tuo tikrai nereikia ( nors nerandu savo komentaruose nieko gasdinačio) .Nevisada reikia rašyti tik labai gerus dalykus,reikia būti realistais ir žinoma visada žiureti optimistiškai į savo pasveikimą. thumbup.gif Bet geriau paieškoti ir nerasti sau ligu nei paskui sirgti rimtai. O aš galiu iš savo gyvenimp pavyzdį parašyti. 25 metų iš darbo mane nuvežė į Santariškės dėl stenokordijos priepuolio(kas nežino širdies sutrikimas) tuo laiku visus 7 metus gyvenau kaip pragare ( irgi kas mane pažista žino mano istorija mirksiukas.gif ) vaistų jokių negeriau,jeigu tik valerjono ir dar Xanaxso bet tikrai geriau vaistukus labai nesažiningai,nenorėjau chemijos doh.gif blink.gif Ligoninėje padare širdies echoskpoiją,rado visokių bjaurybių (prolapsas,kažkos neaiškus vienos pertvaros nepakankamumas...)ir plius hipertonija 2 laipsnio. Esu įsitikinusi kad mano širdis sustreikavo nuo pastovaus streso. Išraše vaistus,pradėjau labai žiureti save,sportavau,kaip galėjau dirbau su savim emociškai...Po trijų mėnesiu reikėjo daryti pakartotinus tyrimus...Jokio prolapso,visiškai nieko nesurado thumbup.gif Spaudimas superinis net po velotreniroklio...O kas žino jeigu aš nuleisčiau rankas ir gyvenčiau taip kaip tada gyvenau. Tai va,norėjau parašyti ir paaiškinti kad nerimas ,depresija gali išprovokuoti širdies susirgimaus o apie kitas baisias ligas nežinau ,bet manau jeigu žmogus nori būti sveikas jis tikrai gali viską padaryti tam,kad pasveikti. Aišku nerašau apie paskutinias stadijas ne duok Dievuli onkologijos. Tai tiek,ikiukas mergaitės 4u.gif
Ir dar,mes norim sujūngti visas temas skirtos nerimui,depresijai,VD,AD .Manau būtu daug įdomiau bendrauti vienoje temoje nei lakstyti per keturias ir rašyti tuos pačius komentarus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 05 birželio 2009 - 16:18
QUOTE(Ksėna @ 2009 06 05, 17:15)
Jurgele labas mirksiukas.gif  Kažkodėl kai kas skaito tarp eiliučių doh.gif Aš parašiau mokslininkais patrvirtintą faktą. Kad širdies ligos atsiranda sveikėms žmonėms dėl nuolatinio streso ir įtampos.Niekas nieko negasdina ir man tuo tikrai nereikia ( nors nerandu savo komentaruose nieko gasdinačio) .Nevisada  reikia rašyti tik labai gerus dalykus,reikia būti realistais ir žinoma visada žiureti optimistiškai į savo pasveikimą. thumbup.gif Bet geriau paieškoti ir nerasti sau ligu nei paskui sirgti rimtai. O aš galiu iš savo gyvenimp pavyzdį parašyti. 25 metų iš darbo mane nuvežė į Santariškės dėl stenokordijos priepuolio(kas nežino širdies sutrikimas) tuo laiku visus 7 metus gyvenau kaip pragare ( irgi kas mane pažista žino mano istorija mirksiukas.gif ) vaistų jokių negeriau,jeigu tik valerjono ir dar Xanaxso bet tikrai geriau vaistukus labai nesažiningai,nenorėjau chemijos doh.gif  blink.gif Ligoninėje padare širdies echoskpoiją,rado visokių bjaurybių (prolapsas,kažkos neaiškus vienos pertvaros nepakankamumas...)ir plius hipertonija 2 laipsnio. Esu įsitikinusi kad mano širdis sustreikavo nuo pastovaus streso. Išraše vaistus,pradėjau labai žiureti save,sportavau,kaip galėjau dirbau su savim emociškai...Po trijų mėnesiu reikėjo daryti pakartotinus tyrimus...Jokio prolapso,visiškai nieko nesurado thumbup.gif  Spaudimas superinis net po velotreniroklio...O kas žino jeigu aš nuleisčiau rankas ir gyvenčiau taip kaip tada gyvenau. Tai va,norėjau parašyti ir paaiškinti kad nerimas ,depresija gali išprovokuoti širdies susirgimaus o apie kitas baisias ligas nežinau ,bet manau jeigu žmogus nori būti sveikas jis tikrai gali viską padaryti tam,kad pasveikti. Aišku nerašau apie paskutinias stadijas ne duok Dievuli onkologijos. Tai tiek,ikiukas mergaitės 4u.gif
Ir dar,mes norim sujūngti visas temas skirtos nerimui,depresijai,VD,AD .Manau būtu daug įdomiau bendrauti vienoje temoje nei lakstyti per keturias ir rašyti tuos pačius komentarus. mirksiukas.gif

Sveikos,

Turiu paantrinti Ksenai ir pasakyti, kad tada, kai zmogaus smegenyse sutrinka serotonino gamyba, sutrinka ir visu organu veikla: smegenys nebegauna pakankamai deguonies, vystosi disko isvarzos (labai daznai vien del to reikia gerti AD - is med. praktikos), krypsta stuburas, silpsta akys, dantys, slenka plaukai ir visa kita. Be to, nuolatiniai persalimai ir kitokie dalykai, as jau nekalbu apie tai, kad nesigydant nuo depresijos, galimos (ir daznos) skrandzio ligos:erozijos, gastritai ir pan. Gali sutrikti kepenu funkcija, nuolatines itampos busenoje spazmuoja tulzies pusle, todel ismatos tampa sviesios... Vienu zodziu, paskaysiu tiek, kad nesigydant gali sutrikti daug kas. Taciau auglys galvoje ar siaip vezys neissivysto del depresijos. Nuolatine itampa, kuri buna pas zmogu, kai sis nesigydo depresijos ar kitos psichikos ligos, gali padaryti zala daugeliui organu...
Papildyta:
[quote=Tresor,2009 06 05, 10:08]
Labas, Tresor,

O pas koki nors gydytoja buvai? Labai linkeciau neuzleisti ligos iki kokios depresijos, bet baisiausia yra PA. Gydykites, kas galit, nes sitas dalykas labai labai nemalonus. Nors ir ne kiek nepavojingas smile.gif geriau pagerti silpnu vaistuku pradzioj, nei daugiau ir ilgai, bet veliau..
[/quote]
Lankiausi anksciau pas neurologa jisai ir nustate sia liga. O siuo metu visi gydytojai sako, kad esu perdetai jautri ir apie sia liga nelabai ka sako. Krupteliu kavineje jei kas nors nusiciaudi ar nakty masinos signalizacija isijungia.. Labai jautriai i viska reaguoju ir kartais nerimas ima nors ir nera del ko nerimauti. Aisku mano situacija siuo metu nera tokia prasta. Bet jei jau pradedu jausti tuos negerumus stengiuosi eiti kazka daryti, kad pasijusciau geriau, nes jei apie tai pradesiu galvoti tai kelias dienas jausiuosi tragiskai visa itampoje, nesava.
[/quote]

Tu is tiesu turi potenciala AD poreikiui, ir nemaza. Silpni AD tau nepakenktu, nors taip gali ir dar labai ilgai istempti, o gal ir visa gyvenima. Niekas nezino, kada ivyks/o gal neivyks blogasis luzis. Linkiu sekti savo nuotaika, svori, miega, bendravima su zmonemis, demesi, nuovargi, susidet pliusus ir, jei ka, prigriebti liga anksti smile.gif
Atsakyti
[quote=Wiskute,2009 06 05, 18:58]
[/quote]
Tu is tiesu turi potenciala AD poreikiui, ir nemaza. Silpni AD tau nepakenktu, nors taip gali ir dar labai ilgai istempti, o gal ir visa gyvenima. Niekas nezino, kada ivyks/o gal neivyks blogasis luzis. Linkiu sekti savo nuotaika, svori, miega, bendravima su zmonemis, demesi, nuovargi, susidet pliusus ir, jei ka, prigriebti liga anksti smile.gif
[/quote]
Aciu uz patarimus smile.gif
Bandau kovoti su savo nerimu. Pradeti vartoti AD taip nesinori, norisi tiketi, kad susitvarkys tie negerumai. O sakykit ar AD neturi poveikio spaudimui? Nes jis pas mane ir taip labai zemas, kartais nieko nesinori daryti doh.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif [quote=Tresor,2009 06 06, 10:56]
[/quote]
Aciu uz patarimus smile.gif
Bandau kovoti su savo nerimu. Pradeti vartoti AD taip nesinori, norisi tiketi, kad susitvarkys tie negerumai. O sakykit ar AD neturi poveikio spaudimui? Nes jis pas mane ir taip labai zemas, kartais nieko nesinori daryti doh.gif
[/quote]
sveikute....nezinau ar taip sutapimas, bet pries pradedant gydytis mano spaudimas buvo ziauriai nukrites, dvi savaites kankinausi, niekaip negalejau jo pasikelti, isgerdavau kavos su konjaku, tam kartui pageredavo, bet po keliu valandu vel ziauriai nuskrisdavo, pradedavo lietis akyse, jegos dingdavo...kai pradejau vartoti raminamuosius, AD, spaudimas susitvarke ir kolkas su juo nebeturiu problemu...tai manau, kad gal visgi neitakoja AD , bent jau nezemina...gal as ir klystu, bent jau man tai tik sureguliavo i geraja puse...
Atsakyti
QUOTE(bambekle @ 2009 06 06, 11:07)
mirksiukas.gif
sveikute....nezinau ar taip sutapimas, bet pries pradedant gydytis mano spaudimas buvo ziauriai nukrites, dvi savaites kankinausi, niekaip negalejau jo pasikelti, isgerdavau kavos su konjaku, tam kartui pageredavo, bet po keliu valandu vel ziauriai nuskrisdavo, pradedavo lietis akyse, jegos dingdavo...kai pradejau vartoti raminamuosius, AD, spaudimas susitvarke ir kolkas su juo nebeturiu problemu...tai manau, kad gal visgi neitakoja AD , bent jau nezemina...gal as ir klystu, bent jau man tai tik sureguliavo i geraja puse...

Labukas mirksiukas.gif Mano spaudimas irgi prieš AD vartojimą būvo laaaabai žemas. Visa laika jaučiausi kaip girta,ryte mano spaudimas sekdavo tik 90 ant 45 blink.gif Gulėjau ligoninėje nėštumo metu dėl tokio žemo spaudimo.Dabar tfiu tfiu,tfiu spaudimas normalus,būna 100 ant 70 bet man tai labai gerai thumbup.gif
O anksčiau prieš 6 metus mano spaudimas atvirkčiai būvo aukštas net hipertenzija 2 laipsnio nustatė doh.gif Galiu tik pasakyti kad man geriau kai spaudimas žemesnis ( aišku ne tok kaip anksčiau būvo) bet geriau truputeli pažemintas nei aukštas. mirksiukas.gif bambekle jeigu neklystu tu rašei kad irgi turejai skydliaukės hiperfunkcija,atleisk jeigu ką sumaišiau g.gif Norėjau paklausti tau pavyzdžiui iš ryto rankos ne drebėdavo ir širdis nepkaldavo labai stipriai? Man anksčiau rankos kaip girtuoklės visą laika drebėdavo ,net gėda būvo kur nors kavinėje kavos išgerti blush2.gif O po dvi savaitės kaip pradėjau AD gerti visi šitie požymiai praėjo thumbup.gif Dabar sumažinau AD tai pradžioje vėl rankos truputeli drebėt pradėjo,bet dabar kol kas viskas čiki biggrin.gif
Geros visoms dienos 4u.gif
Atsakyti
Pas mane yra skydliaukes hipofunkcija, tiksliau anksciau esu turejusi, nes pageriau tiroksino ir viskas susitvarke. Siuo metu hormonai normoje smile.gif Bet kartais rankos dreba, turbut neiverciau siulo i adata. Siandiena ryte man vonioje plaunant dantis uzkilo pulsas, o spaudimas virsutinis 100 nesieke. Tai isgerus valerijono susitvarke. Teks kogero keliauti pas seimos gydytoja ir pasikalbeti apie sias bedas.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2009 06 06, 11:37)
Labukas mirksiukas.gif Mano spaudimas irgi prieš AD vartojimą būvo laaaabai žemas. Visa laika jaučiausi kaip girta,ryte mano spaudimas sekdavo tik 90 ant 45  blink.gif Gulėjau ligoninėje nėštumo metu dėl tokio žemo spaudimo.Dabar tfiu tfiu,tfiu spaudimas  normalus,būna 100 ant 70 bet man tai labai gerai thumbup.gif
O anksčiau prieš 6 metus mano spaudimas atvirkčiai būvo aukštas net hipertenzija 2 laipsnio nustatė  doh.gif Galiu tik pasakyti kad man geriau kai spaudimas žemesnis ( aišku ne tok kaip anksčiau būvo) bet geriau truputeli pažemintas nei aukštas. mirksiukas.gif  bambekle jeigu neklystu tu rašei kad irgi turejai skydliaukės hiperfunkcija,atleisk jeigu ką sumaišiau g.gif Norėjau paklausti tau pavyzdžiui iš ryto rankos ne drebėdavo ir širdis nepkaldavo labai stipriai? Man anksčiau rankos kaip girtuoklės visą laika drebėdavo ,net gėda būvo kur nors kavinėje kavos išgerti blush2.gif O po dvi savaitės kaip pradėjau AD gerti visi šitie požymiai praėjo thumbup.gif Dabar sumažinau AD tai pradžioje vėl rankos truputeli drebėt pradėjo,bet dabar kol kas viskas čiki biggrin.gif
Geros visoms dienos 4u.gif

turbut sumaisiai kazka ax.gif ...mano skydliaukes tyrimas buvo normalus...maisai mane su kazkuria mergina... ax.gif ...as visad turejau pazeminta spaudima 110-70, bet tuo kritiniu periodu jis sieke tik 90\60 ir as jau nebegaledavau nieko daryti, ryte prabudus jau budavau pavargus is lovos islipti buvo kancia...nu bet dabar jau susinormalizavo, spaudimas kaip ir anksciau, mazdaug 110-80, man tai superinis spaudimas...sirdis mano pradedavo plakti vakarais ,kai reikdavo eiti miegoti...miegas man buvo kancia...pabuzdavau nakti su beprotiskai plakancia sirdimi ir didziule baime....aciu AD ir raminamiesiems, nebeliko baimes miegui...radus sia temele supratau, kad viskas yra pagydoma ir labai tuo dziaugiuosi...sieksiu, kad mano savijauta butu tokia pat , kaip ir anksciau....ir jums to paties linkiu...aciu merginos uz patarimus....vis negaliu atsidziaugti, kad turiu kur issilieti ir zinau, kad busiu suprasta... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bambekle @ 2009 06 06, 12:07)
turbut sumaisiai kazka  ax.gif ...mano skydliaukes tyrimas buvo normalus...maisai mane su kazkuria mergina... ax.gif ...as visad turejau pazeminta spaudima 110-70, bet tuo kritiniu periodu jis sieke tik 90\60 ir as jau nebegaledavau nieko daryti, ryte prabudus jau budavau pavargus is lovos islipti buvo kancia...nu bet dabar jau susinormalizavo, spaudimas kaip ir anksciau, mazdaug 110-80, man tai superinis spaudimas...sirdis mano pradedavo plakti vakarais ,kai reikdavo eiti miegoti...miegas man buvo kancia...pabuzdavau nakti su beprotiskai plakancia sirdimi ir didziule baime....aciu AD  ir raminamiesiems, nebeliko baimes miegui...radus sia temele supratau, kad viskas yra pagydoma ir labai tuo dziaugiuosi...sieksiu, kad mano savijauta butu tokia pat , kaip ir anksciau....ir jums to paties linkiu...aciu merginos uz patarimus....vis negaliu atsidziaugti, kad turiu kur issilieti ir zinau, kad busiu suprasta... mirksiukas.gif

Skaitau ir atrodo, kad as buciau visa tai parasiusi smile.gif
As tai sapnuoju visokius kosmarus naktinis, kad dustu tai pabundu su visada drebancia sirdimi, ispilta prakaito doh.gif Turbut pulsas uzkyla iki 120 tai tikrai, o gal ir daugiau.. Paskui blaskausi lovoje nerasdava sau patinkancios padeties ir vis bijodama, kad vel nesusapnuociau tuo paties.. Tai paskui keliauju gerti valerijono..
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2009 06 06, 12:17)
Skaitau ir atrodo, kad as buciau visa tai parasiusi smile.gif
As tai sapnuoju visokius kosmarus naktinis, kad dustu tai pabundu su visada drebancia sirdimi, ispilta prakaito doh.gif  Turbut pulsas uzkyla iki 120 tai tikrai, o gal ir daugiau.. Paskui blaskausi lovoje nerasdava sau patinkancios padeties ir vis bijodama, kad vel nesusapnuociau tuo paties.. Tai paskui keliauju gerti valerijono..

kai naktimis pabuzdavau su beprotiskai plakancia sirdimi, isgerdavau leksotanilio...kai leksotanilio nebeturejau, mane gelbedavo valerjonas... uzmigti atsigulus negalejau, susidedavau dvi pagalves ir pusiau sededama uzmigdavau...sviesa visad palikdavau ijungta, nes bijodavau, kad man kaskas nutiks...
Atsakyti
QUOTE(bambekle @ 2009 06 06, 12:22)
kai naktimis pabuzdavau su beprotiskai plakancia sirdimi, isgerdavau leksotanilio...kai leksotanilio nebeturejau, mane gelbedavo valerjonas... uzmigti atsigulus negalejau, susidedavau dvi pagalves ir pusiau sededama uzmigdavau...sviesa visad palikdavau ijungta, nes bijodavau, kad man kaskas nutiks...

As tai zemai negaliu guleti, man turi buti aukstesne pagalve. Nes visas kunas pulsuoja, kaip beatsigulciau jauciu plakancia sirdi, tai prasimalu lovoje..Gerai, kad viena miegu siuo metu, nes turbut mane isvarytu i kita kambary miegoti smile.gif
Atsakyti