Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacinė distonija II

QUOTE(Zivivi @ 2009 03 04, 14:52)
Sveikos likimo drauges... Mane taip pat kamuoja ta prakeikoti vegetodistonija. :

Joo,baisiai čia tau blink.gif g.gif .Aš jaučiu kad kaškas su mano širdim darosi,bet nežinau ar tai ritmo sutrikimas ar permušimas,o gal tao tik nuo mano ligos,vegetodistonijos g.gif .Kaip suprantu iš jūsų aprašymu tai baisiai nekas buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 04, 13:13)
Oj ne... nenoriu as ju sad.gif

O pasveikti nori? g.gif
Kokie dar liaudiški metodai, juk rašei kad daug ką išbandei... Nepamiršk vieno dalyko, kad kuo ilgiau delsi, tuo ilgiau teks gydytis. Pirmiausia siūlymas - pasikonsultuok su psichiatru, tikrai nepakenks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Martelė @ 2009 03 04, 18:09)
Joo,baisiai čia tau  blink.gif  g.gif .Aš jaučiu kad kaškas su mano širdim darosi,bet nežinau ar tai ritmo sutrikimas ar permušimas,o gal tao tik nuo mano ligos,vegetodistonijos  g.gif .Kaip suprantu iš jūsų aprašymu tai baisiai nekas buna  g.gif

Mhm.. nemalonus priepoliai...

QUOTE(Jurgele @ 2009 03 04, 18:35)
O pasveikti nori?  g.gif
Kokie dar liaudiški metodai, juk rašei kad daug ką išbandei... Nepamiršk vieno dalyko, kad kuo ilgiau delsi, tuo ilgiau teks gydytis. Pirmiausia siūlymas - pasikonsultuok su psichiatru, tikrai nepakenks  4u.gif

Pasveikti tikrai noriu. Gal ir reiketu pasikonsultuoti g.gif nezinau kaip kitos merginos, bet as jauciuosi emociskai ir psichiskai stabili, zinau, kad vegetodistonija susijusi su nervais, bet man ji daugiau su fizine liga asocijuojasi nei su psichine. Antidepresantu nevartosiu tikrai, gal as ir kategoriska, bet sie vaistai skirti tiems, kuriems jau visiskai nekas, be to, prie ju priprantama ir yra nemazai salutiniu poveikiu. Pastovaus nerimo pas mane nera, tai kam save pastoviai girdyti AD ar raminamaisiais. As raminamuosius geriu tik kai jauciu jog priepolis arteja... Kiek kreipiausi i gydytojus, visi vienareiksmiskai kartojo, kad sergant sia liga tiesiog reikia pastoviai stiprinti imunine sistema, ilsetis, vengti stresu. Apie AD vartojima ne vienas neuzsimine. Gal mano ligos pobudis kitoks, as nezinau. Simptomu daug galeciau isvardinti, bet nerimo, baimes tarp ju nera. Na gal labai labai retkarciais.

Atsakyti
Zivivi,viskas cia prie to pacio ir kad sakai,kad ner baimiu ir t.t.bet atsiprasau ,tavo priepuoliai doh.gif tai juos tik greiciau gydyt reikia ir ne raminamaisiais.
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 05, 11:52)
+
Pasveikti tikrai noriu. Gal ir reiketu pasikonsultuoti  g.gif  nezinau kaip kitos merginos, bet as jauciuosi emociskai ir psichiskai stabili, zinau, kad vegetodistonija susijusi su nervais, bet man ji daugiau su fizine liga asocijuojasi nei su psichine. Antidepresantu nevartosiu tikrai, gal as ir kategoriska, bet sie vaistai skirti tiems, kuriems jau visiskai nekas, be to, prie ju priprantama ir yra nemazai salutiniu poveikiu. Pastovaus nerimo pas mane nera, tai kam save pastoviai girdyti AD ar raminamaisiais. As raminamuosius geriu tik kai jauciu jog priepolis arteja... Kiek kreipiausi i gydytojus, visi vienareiksmiskai kartojo, kad sergant sia liga tiesiog reikia pastoviai stiprinti imunine sistema, ilsetis, vengti stresu. Apie AD vartojima ne vienas neuzsimine. Gal mano ligos pobudis kitoks, as nezinau. Simptomu daug galeciau isvardinti, bet nerimo, baimes tarp ju nera. Na gal labai labai retkarciais.

Aš lygiai tokia pati stabili mirksiukas.gif Be to, esu tiksliukė cool.gif
Pusantrų metų jaučiau pačius fiziškiausius pojūčius, dėl to išleidau šimtus, net tūkstančius litų brangiai kainuojantiems tyrimams (niekur nenorėjau laukti eilėse nemokamai). Vien galvos BMR kiek kainavo. Na bet gal tau norisi eiti tokiu keliu nesimokant iš svetimos patirties.
Beje, prie AD nepriprantama, priprantama prie raminamųjų. Kaip suprantu jų kažkodėl neišsigandai? smile.gif Raminamieji turi momentinį poveikį, AD tokio neturi, bet jie gydo, turi ilgalaikį poveikį, o raminamieji - tik slopina vienkartinį priepuolį.
Nerimas ir baimė su laiku gali išlįsti smile.gif Kai jau prasidėjo tikrieji priepuoliai, tada tik praėjau atgaminti, kad jau daug signalų buvo iš anksčiau, bet juos tiesiog nurašiau.
Ir nežinau imunitetas man kažkaip mažokai siejasi su vegetacine nervų sistema. Na, bet kuriuo atveju įtakoja daug mažiau nei psichologinė būsena smile.gif

Bet kuriuo atveju, labai džiaugiuosi kad šiame skyrelyje jau esu tik "svečio teisėmis" ir labai linkiu visoms pasveikti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif
Del baimiu neturejimo noreciau pasakyti, kad as ju irgi lyg ir neturiu, bet su VD vaikstau antrus metus, per ta laika keitesi simptomai, vaistai, savijauta, taciau visa ta laika jauciuosi kaip priepuolyje, tik dabar, jau 5 men. geriant AD geriau jauciuosi...
Del imuniteto ir VD sasaju:ju tikrai yra, kad ir tirpimai visokie (man pasireiskia, tai is patirties sneku), kaip man paaiskino, atsiranda del silpnu kraujagysliu, todel rekomendavo daryti kontrastinius dusus. Su kasrytiniais keiksmazodziais vonioje po kokio menesio tirpimai aprimo, dabar vargina tik smaugimas, nuolatinis, jau nekalbu apie bukle susinervinus ar pavargus. Tai va tie kontrastiniai dusai stiprina kraujagysles, atitinkamai ir imuniteta, todel ir VD simptomus nuima.
Siaip skaitancioms rusiskai internete apie VD yra literaturos, ji padeda toms, kurias priepuoliai labai isgasdina, taip pat ir patarimu kaip kovoti apstu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgele @ 2009 03 05, 15:14)
Aš lygiai tokia pati stabili  mirksiukas.gif Be to, esu tiksliukė  cool.gif

As irgi tiksliuke biggrin.gif drinks_cheers.gif Matyt del to negaliu ir nenoriu patiketi, kad man su nervais kazkas negerai doh.gif

Mergaites, o AD be receptu parduoda? Gal ir isbandyciau kokius silpnesnius, bet taip nesinori vel po tuos daktarus tampytis doh.gif puse metu vaiksciojau pastoviai, vaistu sugeriau nzn kiek, bet nepadejo apsoliuciai. Net ir ten kazkokiu naujausiu vaistu sugeriau kursa ir nieko. Kazkaip nutariau nebeieskot teisybes, geriu vitaminus, sirdziai visokius lasiukus, stengiuos nesinervinti ir fizinio kruvio didensio vengiu (nuo jo man kartais irgi priepoliai uzeidavo). Taip ir gyvenu... Pablogejimo tikrai nejauciu, gal net sakyciau sioks toks pagerejimas, nes priepoliai kartojasi vis reciau, o ir sirdies taip nebejauciau kaip anksciau.
O del gydymo.. tai ka as galiu pasakyti. Pasidariau ir tyrimus, ir sirdi issityriau, ir galva ziurejo... Nieko nerado, tik sirdy nedidele yda, kuri ir nulemia stipresnius priepolius.

Zinau, kad ir prie raminamuju priprantama, todel as juos geriu grieztai tik pries jauciant priepoli, kurie man kartojasi po viena i kelis menesius, o dabar ir reciau. Vien todel, nenoriu nuolatiniu vaistu.. Momentiniai man atrodo kol kas geriausia iseitis.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
AD be recepto neisigysi.
As patarciau gydytis rimciau, nes VD gali tunoti tayje ilgus metus, o po to taip smogti, kad neatsitiesi.
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2009 03 05, 15:47)
AD be recepto neisigysi.
As patarciau gydytis rimciau, nes VD gali tunoti tayje ilgus metus, o po to taip smogti, kad neatsitiesi.

Dekui uz patarima 4u.gif bandysiu kaip nors iki savo gydytojos nueiti. Ziuresim, ka ji pasakys...
Aciu visoms uz priekaistus ir palaikyma 4u.gif

Atsakyti
Man irgi tik fiziniai pojūčiai, o baimės atsiranda, tik kai pradedu blogiau jaustis. Ir iki dabar, nors geriu AD, sunku patikėti, kad tai ne kokia fizinė liga. O ženklų buvo ir anksčiau, pasvaigdavo galva, bet vis galvodavau, dėl pervargimo. Baigės tuo, kad negalėjau viena išeiti iš namų, kiekvienam žingsnį atrodydavo, kad griūsiu, uždusiu arba sustos širdis.
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 03 05, 15:59)
Man irgi tik fiziniai pojūčiai, o baimės atsiranda, tik kai pradedu blogiau jaustis. Ir iki dabar, nors geriu AD, sunku patikėti, kad tai ne kokia fizinė liga. O ženklų buvo ir anksčiau, pasvaigdavo galva, bet vis galvodavau, dėl pervargimo. Baigės tuo, kad negalėjau viena išeiti iš namų, kiekvienam žingsnį atrodydavo, kad griūsiu, uždusiu arba sustos širdis.

Uzjauciu... durna ta musu liga. Atrodo sveikas zmogau, o va kokios nesamones darosi.
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 05, 16:08)
Uzjauciu... durna ta musu liga. Atrodo sveikas zmogau, o va kokios nesamones darosi.

Taigi... Ir dar jei kam pasakai, kad blogai jautiesi, tai sako, sunku patikėti, juk taip gerai atrodai! Kai jaučiausi mirštanti, visiems atrodžiau pati sveikiausia.
Atsakyti