Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacinė distonija II

Labas visoms 4u.gif
apie nestuma..man butent antrojo nestumo metu- paumejo vegetonika..vaistu nevartojau jokiu, bet vazinejau pas bioenergetike, man padejo,budavo tiek negera, begaledavau su zmonemis kalbet..ilgai stovet , ziuret y akis ir kalbet doh.gif
tai daba bus 5 metai nuo antro gimdymo- o vegetonika nedingus ir laiks nuo laiko kerta...
baisiausiai jauciuos pries mm. Tada vaikstau visa isbalus..galva svaigsta, jausmas- kad tuoj nuaplsiu..taip silpna...nezinau,net ka pagert toki,kad jausciausi stipriau..
Kai buvau jaunesne..taip jausdavausi pries kiekvienas mm...tada labai isgasdindavau mama, gerdavau sirdies lasus..paskui tik supratau,kad taip vyksta pastoviai, ir nustojau panikuot...na maziau panikavau..
Siuo metu mane labiausiai nervina svaigimai, atsigulus y lova...pasuku galva- saigsta, ir taip jau puse metu..gal daugiau verysad.gif tada stengiuosi atsipalaiduot...padeda smile.gif
patariu visoms- ismokt atsipalaiduot..
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 09, 10:02)
Labutis mirksiukas.gif O kas paraše šia  knygą. Norečiau ir aš ja nusipirkti ax.gif O kur pirkai? Labas visoms. O man vėl labai spazmoja galvoje g.gif Užeina tokie spazmai kad atrodo kvepuoti sunku...ir žinoma iškarto išsigandu. Šitie spazmai mane užeina gal nuo 20  metu. Užeina ir praeina,bet labai įdomu kas tai gali būti? Norejau padaryti nuotrauka tai gydytojas pasake nereikia. blink.gif

knygos autoriu JOSEPH MURPHY, "jusu pasamones galia" siaip tikrai yra visuose knygynuose,ir man berods net patekus i geriausiu knygu desimtuka thumbup.gif isties si knyga labai daug ko mane ismoke,taip pat ir atsipalaiduoti,nukreipti demesi nuo nerimo ir tttt... sia knyga paskaicius jauciuosi kai po gero psihoterapeuto thumbup.gif turiu savo pastraipas pasizymejus,ir kai uzeina labai blogai,tada sau mintyse tyliai kartoju tuos zodzius,kaip malda wub.gif ir tikrai man pasidaro geriau,pabandykite gal ir jums pades wub.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš prie jūsu. Vegetodistonija man diagnozavo kai buvau gal kokių 13 ar 14 metų. Man kas keletą metų užeina pablogėjimai, tada trūksta oro, negaliu kvėpuot, negaliu nieko valgyt, kasnis stringa gerklėj ir nieko negaliu nuryt, net seilių. Atrodo, kad arba širdis sustos, arba užspringsiu ir uždusiu. Praitą savaitę buvo pasidarę ypač negera, svaigo galva, be proto daužėsi širdelė, bendradarbis nuvežė pas gydytoją. Išrašė ji man betaloko, kad širdelė apsiramintų ir tokią homeopatinę mikstūrą, nuo kurios kol kas nejaučiu jokios naudos. Tikiuosi, kad su jumis kartu pavyks kovot su savo liga ir baimėm.
Reiks šiandien užsukt į knygyną ir nusipirkt šitą JOSEPH MURPHY knygą.
Atsakyti
Jungiuos ir as 4u.gif
man vegetodistonija issivyste i generalizuota nerima, kurio visiskai nebegalejau sukontruoliuot. ir su panikos atakom... Vakar vos islipus is autobuso nualpau- virtau visu svoriu ant slapio grindinio... ir atsipeikejau kai kazkoks vaikinas bande tempti mane ant suoliuko... pradejau atsigauti... Buvo kazkas baisaus...
O prasidejo viskas nuo gimdymo, o tiksliau po jo... pries 8 su puse metu...
skaiciau knygas, 'emiau save i rankas' kol si liga atvede mane iki anoreksijos... Nors buvau nustebinta diagnozes, nes visad savo formom buvau patenkinta...
Ligoninej pradejau gerti antidepresantus seroxat... Ir kaip gydytojai sake, man pries 8 metus reikejo jo pagerti ir nebuciau taip nusivaziavusi... tai puse metu buvau visas ligas pamirsusi... Bet jau 8 menuo vargstu...
manau nuo tu ligu neimanoma pasveikti... Na, gal tik sukontroliuoti...
Mergaites, nebijokit antidepresantu... dabar jie tikrai istobulinti... ir ne tik depresijas gydo, bet ir nerimo sutrikimus, baimes jausma ir pan... Ir nera jie stiprus ar kazkokie pabaisos smile.gif Kiekvienai diagnozei yra parenkamas tinkamas...
Jie kaip vaistai, pageri kursa ir tvarka... kaip ir nuo kiekvienos ligos... O knygu skaitymas ir pan. dalykai yra gerai, bet tai tik pagalbine priemone... Aisku situacija situacijai nelygu...
Sekmes visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo na_palauk: 16 rugpjūčio 2008 - 20:30
QUOTE(na_palauk @ 2008 08 16, 21:28)
Jungiuos ir as  4u.gif
man vegetodistonija issivyste i generalizuota nerima, kurio visiskai nebegalejau sukontruoliuot. ir su panikos atakom... Vakar vos islipus is autobuso nualpau- virtau visu svoriu ant slapio grindinio... ir atsipeikejau kai kazkoks vaikinas bande tempti mane ant suoliuko... pradejau atsigauti... Buvo kazkas baisaus...
O prasidejo viskas nuo gimdymo, o tiksliau po jo... pries 8 su puse metu...
skaiciau knygas, 'emiau save i rankas' kol si liga atvede mane iki anoreksijos... Nors buvau nustebinta diagnozes, nes visad savo formom buvau patenkinta...
Ligoninej pradejau gerti antidepresantus seroxat... Ir kaip gydytojai sake, man pries 8 metus reikejo jo pagerti ir nebuciau taip nusivaziavusi... tai puse metu buvau visas ligas pamirsusi... Bet jau 8 menuo vargstu...
manau nuo tu ligu neimanoma pasveikti... Na, gal tik sukontroliuoti...
Mergaites, nebijokit antidepresantu... dabar jie tikrai istobulinti... ir ne tik depresijas gydo, bet ir nerimo sutrikimus, baimes jausma ir pan... Ir nera jie stiprus ar kazkokie pabaisos  smile.gif Kiekvienai diagnozei yra parenkamas tinkamas...
Jie kaip vaistai, pageri kursa ir tvarka... kaip ir nuo kiekvienos ligos... O knygu skaitymas ir pan. dalykai yra gerai, bet tai tik pagalbine priemone... Aisku situacija situacijai nelygu...
Sekmes visoms  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pilnai sutinku dėl AD drinks_cheers.gif
Atsakyti
labutis visoms... 4u.gif kaip visos laikotes? g.gif kaip sveikateles?
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 08 27, 19:11)
labutis visoms... 4u.gif kaip visos laikotes? g.gif kaip sveikateles?

Matau vasarą visos jaučiasi geriau ax.gif Nors šiandien vasaros paskutinė diena ax.gif
Man tai kartais toks jausmas keistas, kad gyvenimas eina pro šalį, o aš tik stebiu. Bet esu kažkokiame vakume. Tos ligos vis nepraeina schmoll.gif o jau taip atsibodo verysad.gif Vis neišmokstu gyventi čia ir dabar, nuolat dėl kažko nerimauju ir nuogastauju ir tas nerimas toks įkyrus doh.gif Atrodo jau susitaikiau su dukrytės negalia, tačiau po tokio streso vis pati niekaip neišsikapstau schmoll.gif jaučiuosi tokia nesaugi. Viskas išbalansuota.
Atsakyti
Sveikutes visos
Kaip laikotes? Man irgi ta pagereja tai pablogeja net nzn. Kartais nusispjaunu i viska ir geriau buna o kartais tokia baime apima kad ne kur detis atrodo neisikapstysiu gyvenime. Geriu Cipralex, is pradziu buvo gerai, paskui pradejo rytais labai sirdis baisiai plakti, iki pietu kol atsigaudavau. Tai gyd liepe sumazinti doze AD. Bet dabar galvoju kad ten ko gero buvo ne AD poveikis o Klonazepamo nutraukimo efektas. Bet bijodavau ryto nes sirdis kulnuose budavo atrodo per gerkle isoks. Paskambinau gyd sako as telefonu negaliu nieko patarti, tai kaip ir isizedziau truputi doh.gif Man kai vaistai baigiasi ju israso seimos gyd, tai va sitas dalykas nepatiko manau privaciam gydytojui. Tai ko gero vaziuosiu konsultuotis su kitu gyd. Bet manau kad viskas bus gerai. baigesi atostogos imam save i rankas ir palaikom viena kita bus lengviau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, kaip gaila kad baigesi vasara..... Ateina lietaus ir tamsiu vakaru sezonas - siek tiek baisoka. Manoma, kad tokiu periodu suaktyveja musu ligos verysad.gif Manau tikrai pilnai pasveikti nuo ju neimanoma, jos vis periodiskai primena apie save doh.gif Ir nesuprasi koks cia desningumas ?? Vat pvz. man visa rugpjucio men. taip neblogai sekesi, buvau prie juros, visai net negalvodavau apie savo liga, na galvoju jau pilnai veikia AD ir dabar bus viskas gerai. Bet staiga (ziuredama kazkokio filmo siuzeta apie psichuske) iskylo visos senos baimes ir ikyrus galvojimas apie savo destonija, nerima ir t.t. Ir taip pasidare negera..... Suvoki, kad vel reikia kovoti su tuo. o taip noretusi ramiai ir laimingai gyventi... 4u.gif Kas belieka - buti stipriai ir neprarasti tikejimo, kad visi negalavai viena diena mus paliks. Sito linkiu visoms sio forumo dalyvems 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
as va irgi galvoju, kada man prasidejo sitos nesamones, tai pries kokius 10 metu, po kazkokio streso, sutabalavo sirdis, tirpo rankos...ir tt...tada psichiatras klause,kur as jauciuis gerai, sakiau vaiksciodama aplink poliklinika, nes jei pasidarys bloga- bus daktaru aplink..
tai va tas baimes jausmas persekioja daug metu..nieks nesikeicia, jauciuos nesaugi, jei toli ligonine doh.gif
o pries mm....tai is viso siaubas, jausmas,kad alpsu, mirstu ir is viso...laikas anapilin... blink.gif
Pavydziu ne tokioms jautrioms moterims...
Atsakyti
Sveikos.
Tikiuosi tikrai sveikos.
Radau keletą straipsniukų, gal neskaitėt 4u.gif

Medikamentinis nerimo ir su juo susijusių sutrikimų gydymas

Psichosomatinių sutrikimų diagnostika ir gydymas

Labai gera citata yra iš šito straipsniuko:

Diagnostikos kriterijai

A. Dauginių somatinių negalavimų atsiranda iki 30 metų, jie trunka kelerius metus, taikomi įvairūs gydymo būdai, labai sutrinka socialinės funkcijos, darbingumas ar kitos svarbios veiklos sritys.
B. Turi būti visos keturios žemiau išvardytos simptomų grupės:
• Keturi skausmo simptomai mažiausiai keturių kūno sričių (t.y. galvos, pilvo, nugaros, sąnarių, galūnių, krūtinės, tiesiosios žarnos, per mėnesines, lytiškai santykiaujant ar šlapinantis).
• Du virškinamojo trakto sutrikimo simptomai, bet ne skausmas (t.y. pykinimas, vidurių pūtimas, noras vemti, viduriavimas, kelių maisto produktų netoleravimas).
• Vienas seksualinės sferos simptomas, bet ne skausmas (t.y. susilpnėjęs seksualinis potraukis, sutrikusi erekcija ar ejakuliacija, nereguliarios mėnesinės, gausus kraujavimas per mėnesines, vėmimas nėštumo laikotarpiu).
• Vienas pseudoneurologinis simptomas, bet ne skausmas (sutrikusi koordinacija ar pusiausvyra, paralyžius ar lokalus silpnumas, pasunkėjęs rijimas ar gumulo, kąsnio jausmas gerklėje, afonija, šlapimo susilaikymas, haliucinacijos, išnykę lietimo ir skausmo jutimai, dvejinimasis akyse, aklumas, kurtumas, disociaciniai amnezijos sutrikimai, sąmonės netekimo jausmas).
Vienas iš dviejų:
• B punkto simptomai ir būsenos kyla ne dėl tiesioginio vaistų poveikio (t.y. piktnaudžiavimo, gydymo vaistais), ištyrus somatinės patologijos nenustatoma.
• Kai yra gretutinė somatinė liga, somatinių simptomų, socialinės funkcijos ir darbingumas yra labiau sutrikę negu galėtų būti.
C. Simptomai nėra dėl simuliacijos ar dirbtinio sutrikimo.

Panikos sutrikimas

Kaip gydyti sergantįjį panikos sutrikimu

Atsakyti
Miargai sveikos. Turiu beda-baigesi xanax, neapsiziurejau, o gydytoja atostogauja. Gal zinot kas gali israsyt Vilniuje, o gal lapeli galit paskolint? Po savaites grazinciau, labai bijau priepolio fear.gif
Atsakyti