Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su vaiku

QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 10, 09:51)
Pamačiusi temos pavadinimą jau buvau "beišskliedžianti sparnus", bet paskaičiusi ir vėl juos nuleidau... "Kreta, Italija, viešbučiai, restoranai, kavinės..." Apie tokią prabangą net nesapnuojam. O ir šiaip - tai ne tas poilsio būdas, kuris labiausiai patiktų.  Visada keliaudavom po Lietuvą, su kuprinėm ant pečių, su palapinėm, nakvodavom stovyklavietėse miške, gamindavom maistą ant laužo... Ir mums tai labai patiko. Aplamai, tai vienintelis poilsio būdas, kuris iš tikrųjų leidžia pailsėti ir atitrūkti nuo to pasiutusio didmiesčio tempo. Bet vat likom vienos ir ... "norisi, bet badosi"... Rodos viskas yra - ir palapinės, ir miegmaišiai, ir kuprinės, ir mano panelė jau visa pana, bet nebesijaučiam saugios dviese miške. Kaip ir nesinorėtų atsisakyti pamėgtų kelionių, bet dviem moteriškėm kažkaip baisoka sad.gif Su didesne kompanija būtų gerokai smagiau ir drąsiau, bet niekaip nerandam tokios pat "priplaukusių ekstremalių" šutvės, kurios mėgtų braidyti po miškus su kuprinėm ant pečių ir vakarienei valgyt makaronų košę su uodais biggrin.gif O gal yra ir tokių? smile.gif Jeigu atsirastų - labai laukiam laiškučių ir kviečiam jungtis draugėn smile.gif Kartu ir drąsiau, ir smagiau smile.gif

Kokiu zmoniu bus temoje, apie toki keliavima ji ir bus. Man regis, cia neapribota, tiesiog tu pirmoji prakalbusi apie keliones Lietuvoj (as kazkaip irgi buvau supratus, kad apie keliones i uzsieni, bet... visada galima pasitaisyt smile.gif)

Tai va, ka galiu parasyt. Maniskiui 8 metai, palapineje nakvojom jau oi kaip seniai (pries kokius 5 metus) ir net nesvarstom tokiu kelioniu, nes, kaip sakai, nera su kuo.

Pradziai ryzciausi eit su viena nakvyne ax.gif Tik ar jums idomu butu su nepatyrusiais keliautojais? rolleyes.gif Apskritai mes nesam visiski sysalai, bet vis tiek...
Atsakyti
Tai juk manoji irgi kažkada nedidukė buvo smile.gif Į savo pirmąjį žygį pėsčiomis su 4 kg kuprinėle išėjo 7 metukų smile.gif Bėda buvo ta, kad kompanija buvo beveik vien bevaikiai studentai. Ir nors maršrutas nebuvo sunkus (apie 15 km per dieną), bet jie bėgo savo tempu ir niekas nepagalvojo, kad vaiko kojytės tai striukesnės... Tai pavargom tada labai smile.gif Įspūdžių užteko ilgam, bet ir į žygį eit ilgai panikė nebenorėjo ("nemaniau, kad taip sunku...") Bet vėliau vėl įsidrąsino smile.gif
Aišku, kad pradžioje būtų gerai ir su viena nakvyne (jau ir tai būtų didelis žingsniukas pirmyn, palyginus su tuo, kad dabar tik žiūrim į savo kuprines ir dūsaujam) smile.gif O ir stovyklavietę vienoms moteriškėms susitvarkyti užtruks ilgiau, tai ir maršrutą reikėtų pasirinkt neilgą ir nelabai sudėtingą smile.gif Manau, kad būtų tikrai smagu ir visai suderinama:) O iš kokio jūs miesto? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 10, 10:51)
O gal yra ir tokių? smile.gif Jeigu atsirastų - labai laukiam laiškučių ir kviečiam jungtis draugėn smile.gif Kartu ir drąsiau, ir smagiau smile.gif

Ziuzia, yra tokių.. biggrin.gif tiesiog, su vaiku taip keliavusi dar neesu... keliaudavau taip kol buvau viena ir padūkus, su archeologinėm ekspedicijom... dabar gi jau vėl tokių minčių kyla, esam nakvoję su mažuoju palapinėje, tik ne miške, bet tokiam pusiau civilizuotam kempinge. Į mišką irgi traukia, bet kaip ir pati sakai, dviese nedrąsu... unsure.gif
Kur konkrečiai planuojate/norite keliauti? ax.gif
Atsakyti
Na, pagalvojau, kad viena bijočiau prisiimt atsakomybę už neišbandytą maršrutą (nebent kompanijoje kas nors pasiūlytų ką nors naujo smile.gif ). Dviejų dienų žygiams esam bandę eiti nuo Pakretuonės iki Švenčionėlių su tarpine nakvyne prie ežeriuko. Kitą kartą žygiavom per Labanorą nuo Molėtų iki Švenčionėlių (bet vaikams, įtariu, čia būtų pernelyg toli, gal būtų protingiau "susitrumpinti" iki kokio Labanoro, o vakarop grįžti iš tenai autobusu...). Na, į Tverų pelkes vaikams eiti nesiūlau laugh.gif dar pradžiai būtų galima po Aukštaitijos nacionalinį parką pasivaikščioti pėstute (jei vaikai nedideli, tiesiog saugiau - esant reikalui nesunku civilizaciją paiekti). O šiaip labai norėčiau pakeliaut po Zarasų kraštą (tik vieną kartą teko ten būti ir labai labai patiko). Tik ten atstumus reikėtų įveikti didesnius, nes ne visur su visuomeniniu transportu privažiuosi. Bet miškai labai įspūdingi. Labai patiktų Dzūkijos Nacionaliniam parke pavaikštinėti (nebuvau, bet girdėjau gerų atsiliepimų)... Ir esam atviros bet kokiems pasiūlymams smile.gif Kaip jau minėjau, mano pana jau dičkė, vaikiškų problemų su ja nebekyla, tai jau čia mes taikytumėmėms prie kitų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziuzia: 10 birželio 2008 - 12:53
As is Vilniaus smile.gif

Del marsrutu pasiulymu, deja, neturiu. Tik galvoju, kad pirmasyk isejus reiketu pasiplanuot atsargiau, t.y. gal kokiu 10 km dienai butu gana, net nezinau.

Oi, kaip jau isisvajojau bigsmile.gif bigsmile.gif Paskutini karta i zygi (o ne pasibuvima su palapinem) ejau dar mokykloj lotuliukas.gif Bet labai noreciau.

Atsakyti
Tai juk viską galima susiderinti smile.gif Apsitarti kur norim nuvažiuoti, kaip pasiekt vietą, kokiu keliu eiti, nakvynės tašką pasirinkt, maršruto pabaigą ir t.t. smile.gif Pvz., mes su savais "ekstremalais" brisdavom per mišką su kompasu, o su vaikais tai būtų labai neprotinga, tai galima pasirinkti maršrutą šoniniais keliukais, pasiskaičiuot kilometražą, numayt poilsio taškus smile.gif Viskas gi suderinama ir aptariama smile.gif Svarbu susitarti tinkamą kelionės laiką, susibėgt su žemėlapiais pas ką nors kokiai valandikei prie arbatos, o tada tik pakuot kuprines ir šiaušt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 10, 14:03)
Tai juk viską galima susiderinti smile.gif Apsitarti kur norim nuvažiuoti, kaip pasiekt vietą, kokiu keliu eiti, nakvynės tašką pasirinkt, maršruto pabaigą ir t.t. smile.gif Pvz., mes su savais "ekstremalais" brisdavom per mišką su kompasu, o su vaikais tai būtų labai neprotinga, tai galima pasirinkti maršrutą šoniniais keliukais, pasiskaičiuot kilometražą, numayt poilsio taškus smile.gif Viskas gi suderinama ir aptariama smile.gif Svarbu susitarti tinkamą kelionės laiką, susibėgt su žemėlapiais pas ką nors kokiai valandikei prie arbatos, o tada tik pakuot kuprines ir šiaušt smile.gif

Tai palaukim truputi, gal dar kas nors prisijungs ir kvieciu pas mus i svecius smile.gif
O kur pirkt misku zemelapius? blush2.gif
Atsakyti
Priklausys nuo miško, kuriuo norėsim eit. Pvz., po Molėtus keliaut galima su labai paprastu Labanoro regioninio parko žemėlapiu (rodos, kad ir tebeturiu). O jei ne - galima pasiskolinti (pažįstu žmogučių, mėgstančių keliaut, pas juos daug ką galima rasti). Pažiūrėjau maps.lt maršrutą nuo Molėtų iki Labanoro. Jei eiti keliais - gaunasi truputį virš 20 km. Jei paežerėm - apie 30 km susidaro. Nakvynė gautųsi gana patogioje vietoje - ant Baltųjų Lakajų kranto. Ten lyg ir netrūkdavo stovyklaviečių, beveik visa pakrantė tinkama stovyklavimui... Be to, jei matom, kad vaikai "praranda entuziazmą" jau po pirmos dienos, tai galima grįžti ta pačia paežere į Molėtus. Baltųjų Lakajų ir Siesarties pakrantės labai gražios pasivaikščiojimui wink.gif Ir "ekstremalių" taškų jose tikrai nedaug wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziuzia: 10 birželio 2008 - 14:30
OK, Moletai-Labanoras skamba puikiai thumbup.gif
O apie koki meta kalbam? As galiu jau si savaitgali lotuliukas.gif Paskui turbut savaites diena bus ne tokia ir svarbi, mano darbas laisvas nuo grafiko, o vaikui atostogos. Sesija va tik pasibaigt ir busiu laisva kaip paukstis bigsmile.gif
Atsakyti
Supratau... Šį savaitgalį man reikėtų "pakombinuoti", kad galėčiau. Dukriuškos mano nebus, ji savaitgaliui išvažiuoja, bet tai aš ir viena nekompleksuoju, tik man reikėtų surast, kas "žvėriais" pasirūpins... Bet būtų visai įmanoma smile.gif Dar pažiūrėjau autobusų tvarkaraščius: protingiau pradėt nuo Labanoro (patogiau autobusais į jį nusigaut ryte, nei iš jo išsigaut po pietų smile.gif ) Vėlesniu laiku aš būsiu išvykus (maždaug nuo 18 iki 25 birželio), o paskui vėl būsiu Vilniuje ir iki liepos 14 dienos - "mano dienos, mano naktys": atostogos smile.gif tai ir tuo metu bus galima planuot kažką smile.gif (Aišku, ir kitu metu savaitgaliai puikiai "įsipaišo" į grafikus smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 10, 16:52)
Supratau... Šį savaitgalį man reikėtų "pakombinuoti", kad galėčiau. Dukriuškos mano nebus, ji savaitgaliui išvažiuoja, bet tai aš ir viena nekompleksuoju, tik man reikėtų surast, kas "žvėriais" pasirūpins... Bet būtų visai įmanoma smile.gif Dar pažiūrėjau autobusų tvarkaraščius: protingiau pradėt nuo Labanoro (patogiau autobusais į jį nusigaut ryte, nei iš jo išsigaut po pietų smile.gif ) Vėlesniu laiku aš būsiu išvykus (maždaug nuo 18 iki 25 birželio), o paskui vėl būsiu Vilniuje ir iki liepos 14 dienos - "mano dienos, mano naktys": atostogos smile.gif tai ir tuo metu bus galima planuot kažką smile.gif (Aišku, ir kitu metu savaitgaliai puikiai "įsipaišo" į grafikus smile.gif )

Kaip smagu, atrodo tema tampa naudinga thumbup.gif Šaunuolės. papasakosite, kaip seksis toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Provanc @ 2008 05 30, 22:16)
Patarčiau rinktis viešbutį kur yra vaikų mini klubas arba Novaturo šeimos klubas - tada vaikams  thumbup.gif , mamytės gali sau gulėt, degintis ir knygą skaityt  tongue.gif

labukas visom
Drasus jusu pasipasakojimai, esat tikros saunuoles 4u.gif
Aciu uz patarimus, matau kad ir su ligom ne taip ir baisu rolleyes.gif
Bet iskilo vienas klausimukas,toms kurios keliauja po uzsienius, norint patirti kelioniu teikiamus malonumus, ne vien kavines ir viesbuciu baseinus ir t.t, ne visur juk su vaiku gali pasinaudoti. Turiu omenyje, pvz. nardyma, jodinejima, masazus ir pirtis, alpinizma, jachtas , naktinius klubus (na mintis palikti vaika viena.. kazkaip rizikinga) ir visas kitas idomybes. ax.gif Kaip tada g.gif
Minejot apie mini klubus, na zinoma tai ir butu tik vienintele iseitis.Papasakokit daugiau apie tai, aciu
Ir dar kazkas minejot apie vaiko maitinimasi, kazkurios mamtytes vaikas isrankus maistui, kaip tada ax.gif Aciu bigsmile.gif
Atsakyti