Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su vaiku

QUOTE(Karenina @ 2012 02 18, 23:37)
sveikos, supermamos:)

uz savaiteles skrendam su 1m3men vaiku i USA.  Kelione 8 val, sakykit kaip uzimat tokio amziaus vaikucius? juk ju nepririsi ir neissedes ramiai prie tu rodomu filmuku, zaislai jau irgi iki gyvo kaulo igrise, kuriuos imanoma butu i lektuva pasiimt...
Ka jus jiems duodate valgyt? (maniskis pirktiniu makaliuziu nevalgo, turesiu isvirt kazka. Ar pasildys mikrobangej? smile.gif   Ar duoda pienelio lektuve, ar reikia patiems apsirupint? Butu ne problema nusipirkt, bet kad neleidziami tokie kiekiai i lektuva ... 

dekoju rolleyes.gif

kai skridom i jav su dukryte, jai buvo 11 men.. labai jaudinausi,kaip kas. beje kelione ne 8 valandos per atlanta o 10 smile.gif del valgio galit nesijaudinti, tik reikia paruosti viska is anksto ir paciai!!! piena, koses, sultys, desertus ir visa kita. nes liektuvie nieko vaikui neduoda, nebent galit paprasyti karsto vandens, nera tesiog pritaikito maisto ir jokios MIKROBANGINES(sildziau maista karstam vandeni). problemu jokiu nebuvo del maisto per patikras, mate kad su vaiku tai net netikrino, sakem kad maistas vaikui ir praleisdavo, o buvau prikrovus pilna vaikiska tasiuka biggrin.gif del viso ko smile.gif o del sedejimo vietoje tai, tai aisku nepavyks, pamatysit ten daug tokiu lakstanciu ir niekas nepreikpia demesio, daug vaikstuku tarp eiliu biggrin.gif kelione tai isbandymas tevams! tik butinai paimkit siltu drabuzeliu i lektuva!!! net kepure ir koki megstuka su kapisonu, nes zinokit kai skrendi bojingu ir jei vietos per viduri o ne prie lango, tai baisiausias skersvejis! ir kondicioneriai pucia visu jegumu i VIDURI, del to tikrai salta! mano dukryte skrido su kepuryte ir dar kapisona uzdejau nes tikrai buvo salta. na jei vietos pria lango tai ten tikrai nesalta, tos vietos geresnes bet del viso ko vis tiek ant galvos uzmoviau kepuryte, jei bus galimybe pasikeiskit ar perspekit oro uoste kad vietos butu BUTINAI prie lango, patikekit manim zinau ka sakau. paimkit kokiu sausainiu i kelione kad vaikutis butu uzimtas pakelimo ir nuseleidimo mietu, nes gerti ne visada nori kai reikia smile.gif o sausainis tai tinka visada smile.gif sekmes jums! viskas bus gerai, jei mama bus rami tai ir vaikas ramus! Beje zaislai mums buvo, visokie buteliukai, zurnalai, tusinukai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katrinka: 22 vasario 2012 - 15:48
QUOTE(katrinka @ 2012 02 22, 09:29)
kai skridom i jav su dukryte, jai buvo 11 men.. labai jaudinausi,kaip kas. beje kelione ne 8 valandos per atlanta o 10 smile.gif del valgio galit nesijaudinti, tik reikia paruosti viska is anksto ir paciai!!! piena, koses, sultys, desertus ir visa kita. nes liektuvie nieko vaikui neduoda, nebent galit paprasyti karsto vandens, nera tesiog pritaikito maisto ir jokios MIKROBANGINES(sildziau maista karstam vandeni). problemu jokiu nebuvo del maisto per patikras, mate kad su vaiku tai net netikrino, sakem kad maistas vaikui ir praleisdavo, o buvau prikrovus pilna vaikiska tasiuka biggrin.gif del viso ko smile.gif o del sedejimo vietoje tai, tai aisku nepavyks, pamatysit ten daug tokiu lakstanciu ir niekas nepreikpia demesio, daug vaikstuku tarp eiliu biggrin.gif kelione tai isbandymas tevams! tik butinai paimkit siltu drabuzeliu i lektuva!!! net kepure ir koki megstuka su kapisonu, nes zinokit kai skrendi bojingu ir jei vietos per viduri o ne prie lango, tai baisiausias skersvejis! ir kondicioneriai pucia visu jegumu i VIDURI, del to tikrai salta! mano dukryte skrido su kepuryte ir dar kapisona uzdejau nes tikrai buvo salta. na jei vietos pria lango tai ten tikrai nesalta, tos vietos geresnes bet del viso ko vis tiek ant galvos uzmoviau kepuryte, jei bus galimybe pasikeiskit ar perspekit oro uoste kad vietos butu BUTINAI prie lango, patikekit manim zinau ka sakau. paimkit kokiu sausainiu i kelione kad vaikutis butu uzimtas pakelimo ir nuseleidimo mietu, nes gerti ne visada nori kai reikia smile.gif o sausainis tai tinka visada smile.gif sekmes jums! viskas bus gerai, jei mama bus rami tai ir vaikas ramus! Beje zaislai mums buvo, visokie buteliukai, zurnalai, tusinukai smile.gif

o jei kiek cia netikslumu rolleyes.gif

Kelione per atlanta juk priklauso is kurios europos salies ir i kuri miesta skrendi, gali but 6 val, bet gali but ir 12.

vaikucio maisteli duoda jei ji is anksto uzsisakai. avialinijos siaip nekrauna ju i lektuvus, nes tai yra special meal, jei is anksto uzsisakai tai pasirupina. kiek skride tai dave po 7-8 indelius skirtingus. Kosytes su mesa, vien darzovines, vaisines tyreles ir t.t. Mikrobanges paprastai yra, tik jomis naudotis gali tik stiuardeses, tai paprasyt reikia. Nors gal kai kuriuose lektuvuose ir nera.

oro kondicionieriai yra virs kiekvienos sedynes individualus ir paprastai reguliuojasi, galima ir visai uzsukt. O kur maziau pucia is bendru tai cia jau priklauso nuo lektuvo tipo, toks patarimas imti tik prie lango tai juokingas, nes kitam lektuve nei jus skridot gali kaip tik atvirksciai buti smile.gif o dar jei sedi uz emergency exit pvz tai ten per tas duris kosia toks vejelis saltas, kad ujujui. Rubeliu siltu reikia tikrai i lektuva, nes kartais tiesiog visam lektuve buna labai vesi temperatura.
Atsakyti
Sveikos, supermamos,

bandau kaupti informacija apie atostogas su mazyliu ir beskaitant forumo zinutes suzinojau daug naudingos informacijos, aciu smile.gif
Galbut tik pasikartosiu su klausimu, nes vistiek visko negaliu isskaityti, todel nepykite:

1.planuojam kelione i Turkija/Bulgarija su beveik 2 metu vaiku (keliones metu tiek butu). Pirmiausia, ka rekomenduotumete Turkija ar Bulgarija? Turkijoje esu pati buvusi, todel klausiu tik del keliones specifikos, kaip su mazu vaiku, nes tuomet kai buvau, tai buvo visai neaktualu smile.gif

2. Ar vien tik 5 zvaigzduciu viesbuciai turi specialu valgiarasti vaikams? Ar ta gali tureti, tarkim 3 zvaigzdziu viesbutis?

3. Gal zinote, Turkojoje ar Bulgarijoje vietinese parduotuvese buna pirkti vaikisku tyreliu (Hipp, Milupa, pan.), uzpilamu kosiu?

4. I ka reikia atkreipti demesi renkantis viesbuti, kad vaikui ten butu idomu (turiu galvoje, kad butu kokia vaiku zaidimu aikstele, nes siaip "linksmintojai" maniski, manau, labiau dar gasdintu, nei linksmintu.Na, ar turi buti prie viesbucio aprasymo "zaidimu aikstele", ar nebutinai ir jau reiketu teirautis agenturos atskirai del kiekvieno viesbucio zaidimo aiksteliu.

Aciu labai, jei kas atsakysite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ekamile @ 2012 02 23, 16:22)
Sveikos, supermamos,

bandau kaupti informacija apie atostogas su mazyliu ir beskaitant forumo zinutes suzinojau daug naudingos informacijos, aciu smile.gif
Galbut tik pasikartosiu su klausimu, nes vistiek visko negaliu isskaityti, todel nepykite:

1.planuojam kelione i Turkija/Bulgarija su beveik 2 metu vaiku (keliones metu tiek butu). Pirmiausia, ka rekomenduotumete Turkija ar Bulgarija? Turkijoje esu pati buvusi, todel klausiu tik del keliones specifikos, kaip su mazu vaiku, nes tuomet kai buvau, tai buvo visai neaktualu smile.gif

2. Ar vien tik 5 zvaigzduciu viesbuciai turi specialu valgiarasti vaikams? Ar ta gali tureti, tarkim 3 zvaigzdziu viesbutis?

3. Gal zinote, Turkojoje ar Bulgarijoje vietinese parduotuvese buna pirkti vaikisku tyreliu (Hipp, Milupa, pan.), uzpilamu kosiu?

4. I ka reikia atkreipti demesi renkantis viesbuti, kad vaikui ten butu idomu (turiu galvoje, kad butu kokia vaiku zaidimu aikstele, nes siaip "linksmintojai" maniski, manau, labiau dar gasdintu, nei linksmintu.Na, ar turi buti prie viesbucio aprasymo "zaidimu aikstele", ar nebutinai ir jau reiketu teirautis agenturos atskirai del kiekvieno viesbucio zaidimo aiksteliu.

Aciu labai, jei kas atsakysite smile.gif

1. Bulgarija vienareikšmiškai. Dėl maisto, higienos, aplinkinių požiūrio, klimato. Buvau Turkijoj 2 kartus be vaiko, Bulgarijoj šiemet važiuosiu 3 kartą, prieš tai važiavau su 1,4 m. vaiku.

2. Viešbutis 3 * turėjo specialų valgiaraštį vaikams. Bet gi tokiam 2 m. jau tikrai rasit ir ką pamaitinti iš paprasto valgiaraščio, nes Bulgarijoj maistas tvarkingas ir skanus, Turkijoj paprastai košės malošės nežinia iš ko.

3. Būna. Nežinau ar tiksliai tokių, bet yra vaistinių, yra ir vaikiško maisto. Aš vežiausi savo poką, bet neprireikė - maniškis šveisdavo vietinį maistą kaip didelis - jogurtai, užpilami dribsniai, blyneliai, kiaušiniai įvairiom variacijom.

4. Bulgarijoj (tarkim ALbenoj) pilna vaikų žaidimų aikštelių pačiam kurorte. Viešbutyje dažnai jų yra, bet minimaliai - na vaikiški kalneliai baseine, vaikų žaidimų kambarys ir pan. Bet pačiam pliaže kas keli šimtai metrų visokios karstyklės laipynės, mieste irgi nuostabių visokių žaidimų aikštelių su temom - piratų laivas, princesių pilis ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Duti @ 2012 02 23, 17:37)
1. Bulgarija vienareikšmiškai. Dėl maisto, higienos, aplinkinių požiūrio, klimato. Buvau Turkijoj 2 kartus be vaiko, Bulgarijoj šiemet važiuosiu 3 kartą, prieš tai važiavau su 1,4 m. vaiku.

Aš irgi pagalvoju apie Bulgariją su vaiku. O jūs kokiam kurorte buvote ir per kokią agentūrą keliavote? Ar gegužės pab.-birželio pr. ten jau bus pakankamai šilta?
Atsakyti
QUOTE(Inska @ 2012 02 24, 08:44)
Aš irgi pagalvoju apie Bulgariją su vaiku. O jūs kokiam kurorte buvote ir per kokią agentūrą keliavote? Ar gegužės pab.-birželio pr. ten jau bus pakankamai šilta?

Buvom Albenoj (su vaiku), Obzore (be vaiko), Auskinės kopos (šiemet važiuojam, su vaiku).
Keliaujam per Novaturą - iš esmės niekas labai daugiau Bulgarijos nesiūlo - kelionių agentūros parduoda Novaturo keliones. Dar Fiji organizuoja (ar organizavo) bet man pasiūlymo iš jų reikėjo laukti mėnesį laiko, tai spjoviau.
Dabar dar berods Tez tour pradėjo pardavinėti Bulgariją, bet man Novature pasirodė pigiau, pirkau per išankstinių nuolaidų mėnesius.

Esu buvus birželio vidury berods, tai šilumos tikrai tikrai pakako, bet paskaitykit temą - tokiu metu dėl oro negali būti tikras, gali visas dienas būti šilta, gali palynoti ar pūsti vėjas.

Bet pasikartosiu - Bulgarijoj lietus ne tas pats kas pas mus - ten jei pramiegotum tą pusvalandį kai lyja, tai atsikėlęs net nesuprastum kad lijo biggrin.gif Bent jau mano patirtis tokia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 02, 00:35)
Mes su sūnum keliavom dviese po Šveicariją per jo pavasario atostogas  thumbup.gif  wub.gif  abiem labai patiko, kelionė gavosi tikrai super  wub.gif  ir atostogos turiningos  ax.gif

O aš su 10 m. sūnumi aplankiau jau daugumą Europos atrakcionų parkų- Disneyland (Paryžiuje), Legoland (Danijoje), Heide park (Vokietija), o šią vasarą planuojame į Europa park. Dar aplankėme Eureka muziejų Helsinkyje, Universuum Bremene... ir visa tai- per kelias dienas tai per atostogas, tai savaitgalį....
Papildyta:
QUOTE(Lotosas @ 2012 01 02, 00:18)
Ar čia vis dar tema apie 1+1 keliones su vaiku? smile.gif O kur ką nuveikti per moksleivių pavasario atostogas? Maniškis pirmokas.
Pasidalinkite patirtimi, kas kur kam labiausiai patiko?

Atsakyti
Labukai,
planuojam geguze vykti paatostogauti i ISpanija ir aisku klausimu marios doh.gif Esme ta, kad mano mazajai isskrendant (i prieki skrisim su WizzAir) dar nebus 2 metuku, tai kaip suprantu jai nemokamai vis tik priklauso 10 kg rankinis baragzas ir vezimas?
Ojau atgal kai skrisime, mazajai bus virs 2 metuku (skrisim su RyanAir) o ju salygose paskaiciau, kad tik kudikiam iki 2 metu priklauso veztis vezima nemokamai. Tai dabar ir nesuprantu, ar ji jau mums apmokestins? unsure.gif cool.gif
Galbut yra kuri nors is mamu susidurusi su tokia situacija ir galetu padeti? 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
As dabar ruosiuosi su vaiku skristi su Ryanair, tai vezima skrains nemokamai, bet kudikiui joks bagazas nepriklauso - viska reikia i savo susitalpinti.

Ai sorry, cia juk iki 2 metu tokios salygos, o kaip vyresniam, nezinau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juracka: 08 kovo 2012 - 17:05
QUOTE(Juracka @ 2012 03 08, 18:04)
As dabar ruosiuosi su vaiku skristi su Ryanair, tai vezima skrains nemokamai, bet kudikiui joks bagazas nepriklauso - viska reikia i savo susitalpinti.

Ai sorry, cia juk iki 2 metu tokios salygos, o kaip vyresniam, nezinau  ax.gif

Nuo 2 metu, perkamas pilnas bilietas, todel bagazo svoris toks kaip ir suaugusiems.
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2012 03 05, 10:48)
O aš su 10 m. sūnumi aplankiau jau daugumą Europos atrakcionų parkų- Disneyland (Paryžiuje), Legoland (Danijoje), Heide park (Vokietija), o šią vasarą planuojame į Europa park. Dar aplankėme Eureka muziejų Helsinkyje, Universuum Bremene... ir visa tai- per kelias dienas tai per atostogas, tai savaitgalį....
Papildyta:

4u.gif labai sauniai. O savaitgalio keliones per kokia agentura ar patys planavote?
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

Noriu pasiteirauti - ar čia kalbama tik apie kelionę su vaiku užsienyje?
Atsakyti