Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su vaiku

QUOTE(godzilaz @ 2008 05 18, 19:12)
Sveiki.Aš viena auginu dvi mergičkas 9 ir 6 metų+noriu su jomis keliauti+nedaug uždirbu+ ex stengiasi išvengti bet kokių mokėjimų,net ir tų,kurie "priklauso".Balandžio vidury dviese su vyresniąja be jokių turfirmų,nusipirkę pigiausius elektroninius bilietus,išsinuomoję pigiausią būstą-kambarį su dviviete lova ir tuliku "per koridorių" už 50 eurų/parai iškeliavome savaitei į Romą.Gyvenime nebuvau skridusi lėktuvu ir nė nenumaniau,kad būna tokio dydžio oro uostų,kaip Fumicino...Nesu net užsienyje buvusi....Darbe moteriškės pirštus prie smilkinių sukiojo-viena,su vaiku,be kalbos žinių,o jei kas nutiks...bla-bla-bla....Grįžusi pati sau sakiau,kad bent 5 metus niekur iš vietos nejudėsiu.Jau noriu vėl ir su abiem  biggrin.gif

Nu, šaunuolė, ne tas žodis 4u.gif 4u.gif O kodėl taip jau pradžioj nusprendei po kelionės 5 metus niekur niekur??? Papasakok nuotykius, manau tikrai padrąsinsi tas, kurios nori keliaut, bet bijo, kai tokios kolegės kaip tavo, padrąsindamos, kompetetingai pirštus prie smilkinio sukioja mirksiukas.gif Ždžiu, nerealiai įkvepianti Tavo istorija...
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 18, 17:30)
O mes dabar su mažuoju svaigstam kaip kitą arba dar kitą vasarą (priklausomai nuo to, kada jis sugebės pasinešti savo kuprinę) keliausim traukiniais po Europą lotuliukas.gif  cool.gif

Puiki mintis drinks_cheers.gif Reikės man irgi apie tai pamąstyt thumbup.gif O tai maniškis jau pamažu matau išauga iš pliažas-jūra-smėlis atostogų, įspūdžių jis nori mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, kokios jus mamytes saunuoles thumbup.gif Nors mes keliaujame tikrai daug, bet man net baisu pagalvoti apie kelione vienai su maziumi verysad.gif O jus vat po Europa lakstot ir dar toookiu "nuotykiu" su ligonine apturit doh.gif Ir visai neissigastat thumbup.gif Saunuoliu saunuoles thumbup.gif
Mes su mazuoju tik is Vilniaus i Palanga ir atgal keliaudavome, kai musu tetis ten dirbo... blush2.gif
Taip ir toliau - juk tikrai gyvenime visko buna, o keliones - tai toooks didelis malonumas, kurio atsisakyti vien del to, kad esate tik dviese neverta schmoll.gif Sekmes jums ir geru kelioniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobrytė @ 2008 05 19, 13:35)
Tikiuosi jus greitu laiku iškels į viršų biggrin.gif , tada gal daugiau mamyčių prisijungs. Šaunuolės, neleiskite temai numirti. Sakau, gal tos kurios vienos bijo, galės susitarusios  kartu pasiorganizuoti mirksiukas.gif

Na labai smagu, kad yra toks palaikymas bigsmile.gif Temos ir tikslas yra PASKATINTI KELIAUTI, neatsižvelgiant į savo statusą ar situaciją... Gyvenimas yra VIENAS, tad reikia naudotis tuo, ką jis gali pasiūlyti, o ne galvą nuleidus gyventi bigsmile.gif gyvenimu reikia džiaugtis, ir tuo džiaugsmu "užkrėsti" savo vaikus mirksiukas.gif , o kelionės tam puikiai tinka thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 05 19, 14:33)
O as uzvakar parvykau is Turkijos . Pirma karta dviese su dukra skridom. Jai 8 metai, tai jokiu jau labai dideliu zyzimu ir pan. nebuvo. Aisku, ne karta girdejau klausima, kodel viena ir su vaiku. Buvo ir tokiu, kurie nesidrovejo tiesiai sviesiai paklausti, kur tetukas blink.gif. Tiesa, viesbutyje sutikau lietuvi vyra, kuris buvo vienas su dviem vaikais. Va, cia tai ko gero labai retas reiskinys  g.gif. Zodziu, mamos, bukit drasios, vaziuokit ir nebijokit. thumbup.gif

Oi, Saulėgražute, aš tai irgi šitą klausimą "kodėl viena, kur tėtis???" tai jau keliolika kartų esu girdėjusi doh.gif Tarsi kokį nusikaltimą daryčiau... Dar ganėtinai konservatyvi visuomenė yra lietuviai, ir "bandos jausmas" labai stiprus... Bet negi turim tam pasiduot? Antro gyvenimo niekas neduos, o vaikai užauga greitai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ziulyte @ 2008 05 19, 00:52)
Oi, kokios jus mamytes saunuoles  thumbup.gif Taip ir toliau - juk tikrai gyvenime visko buna, o keliones - tai toooks didelis malonumas, kurio atsisakyti vien del to, kad esate tik dviese neverta  schmoll.gif Sekmes jums ir geru kelioniu  4u.gif

Ačiū, ziulyte 4u.gif Prašom jungtis į mūsų būrelį esant reikalui, pvz., jei tėtukas dirbs, o jums- atostogos 4u.gif Pakonsultuosime, o esant reikalui kitą komplektaciją 1+1 prijungsime tongue.gif
Atsakyti
Tiesa, tos, kurios jau sparnus pakėlėte lėkti vienos su vaikiukais, galiu iš patirties pasakyti, kad reikia atidžiai rinktis viešbučius, nes ne visi kelionių operatoriai siūlo normalią 1+1 pakelto kainą. Pasitarkime, pasidalinkime patirtimi, kur geriausia užsakinėti drinks_cheers.gif

Beje, užbėgdama už akių, galiu pasakyti, kad mano "ištirtuose" variantuose, gerai atrodo Turkija ir Bulgarija (bet tik su Fiji Travel). Ypač gerai yra Bulgarija, nes už suaugusį moki dažniausiai dviviečio kainą plius vaiko, kai tuo tarpu Turkijoje turi mokėti už Single plius vaiko kaina. Kretos geidžiantiems geriausiai šiais metais pasirodė Aviaturo pasiūlymai 1+1, bet pas juos labai viešbučių mažai.

Bendrai, tai va jau finišuoju su organizavimu sausiui į Gran Kanariją, ir galiu pasakyti, kad geriausiai ir pigiausia yra užsakinėti internetu pačioms, ypač į normaliu turizmu pasižyminčias šalis (Graikija, Ispanija, Italija). Na, Turkija, Tunisas, Bulgarija, tai gal ir geriau rinktis per operatorius...

P.S. Po gero mėnesio dviese braukiam į Bulgariją, Albeną (per Fiji travel), tai pasipasakosiu įspūdžius ax.gif
Atsakyti
Mudu su vaiku i uzsieni keliavom dar tik viena karta - si pavasari buvom Berlyne. Prabuvom 8 dienas, kelione organizavomes patys, tad darem ka norejom, kiek norejom ir tokiu tempu, kokiu norejom. Buvo thumbup.gif

O va i Turkija labai noreciau, bet man kazkodel atrodo, kad butent ten vienai su vaiku butu nuobodu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2008 05 19, 19:25)

O va i Turkija labai noreciau, bet man kazkodel atrodo, kad butent ten vienai su vaiku butu nuobodu  blush2.gif

na jau tikrai ne nuobodu, bent jau mano mazoji (pirma karta i Turkija skridome, kai jai buvo 5 metai) greitai ten draugu susirado (turkiuku), o as galejau daryti, ka norejau, ja uzmigdziusi net kelis vakarus i naktinius barus buvau nuejusi.
Nebuvo su vaiku problemu ir Tunise, ir antra karta kai skridome i turkija. Tikiuosi, nebus ju ir Ispanijoje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deniz @ 2008 05 19, 18:29)
na jau tikrai ne nuobodu, bent jau mano mazoji (pirma karta i Turkija skridome, kai jai buvo 5 metai) greitai ten draugu susirado (turkiuku), o as galejau daryti, ka norejau, ja uzmigdziusi net kelis vakarus i naktinius barus buvau nuejusi.
Nebuvo su vaiku problemu ir Tunise, ir antra karta kai skridome i turkija. Tikiuosi, nebus ju ir Ispanijoje thumbup.gif

Apie turkiukus nepagalvojau bigsmile.gif Nes Vokietijoj tai su jokiais vaikais nesusibendravo, nors buvom pvz Legolande ir Zoo, bet turejom siaip ka veikt mudu abu. Taciau pati su juo smeli kast visa savaite tai nenoreciau schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2008 05 19, 20:36)
Apie turkiukus nepagalvojau  bigsmile.gif  Nes Vokietijoj tai su jokiais vaikais nesusibendravo, nors buvom pvz Legolande ir Zoo, bet turejom siaip ka veikt mudu abu. Taciau pati su juo smeli kast visa savaite tai nenoreciau  schmoll.gif  lotuliukas.gif

Tai imk tą viešbutį, kuriame yra vaikų klubai, na, pvz. Novaturas kai kuriuose turi lietuviškus klubus, ne kokie ten labai įpatingi, bet būna daug lietuvių su vaikais tuose viešbučiuose daug, tai tikrai kompaniją susiras. Be to, vakare būna pramoginės programos, žodžiu tikrai yra ką veikti su vaiku, o jau Turkijoje, tai ypač mirksiukas.gif dar kokią iškylą su laivu į salas kaip ekskursiją paiimsit ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Na, pradžiai imk kokiom 7 dienom, o jei patiks, kit1 kartą paimsi ilgesniam laikui. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 05 19, 13:55)
Tiesa, tos, kurios jau sparnus pakėlėte lėkti vienos su vaikiukais, galiu iš patirties pasakyti, kad reikia atidžiai rinktis viešbučius, nes ne visi kelionių operatoriai siūlo normalią 1+1 pakelto kainą. Pasitarkime, pasidalinkime patirtimi, kur geriausia užsakinėti drinks_cheers.gif

Beje, užbėgdama už akių, galiu pasakyti, kad mano "ištirtuose" variantuose, gerai atrodo Turkija ir Bulgarija (bet tik su Fiji Travel). Ypač gerai yra Bulgarija, nes už suaugusį moki dažniausiai dviviečio kainą plius vaiko, kai tuo tarpu Turkijoje turi mokėti už Single plius vaiko kaina. Kretos geidžiantiems geriausiai šiais metais pasirodė Aviaturo pasiūlymai 1+1, bet pas juos labai viešbučių mažai.

Bendrai, tai va jau finišuoju su organizavimu sausiui į Gran Kanariją, ir galiu pasakyti, kad geriausiai ir pigiausia yra užsakinėti internetu pačioms, ypač į normaliu turizmu pasižyminčias šalis (Graikija, Ispanija, Italija). Na, Turkija, Tunisas, Bulgarija, tai gal ir geriau rinktis per operatorius...

P.S. Po gero mėnesio dviese braukiam į Bulgariją, Albeną (per Fiji travel), tai pasipasakosiu įspūdžius ax.gif

Kurmiuke, kur tu brauki i Bulgarija ? I koki kurorta ir kokiomis dienomis ? As irgi planavau i Bulgarija, bet rugseji, bet jau taip pavargau nuo visu darbu, kad norisi kelione susiplanuoti birzelio men. Per koki operatoriu skrendate ? Net seiles pradejo varveti, kaip uzsimaniau... biggrin.gif Ir kokia kaina gautusi vienai su vaiku ? Pasidalink, prasau, gali i a.z.
Atsakyti
Na, va merginos, ateinu pasigirti ax.gif Ką tik internetu unusipirkau bilietus į Gran Kanarija sausio 19-30 dienoms, vie6butis Riu Vistamar. Vykstu viena su sūnumi (bus 7 metų), per Frankfurtą. Pirkau taip:
1. Bilietai į/iš Frankfurtą su Lufthansa (reikės dvi naktis praleisti Frankfurte pirmyn ir vieną - atgal skrendant, tai pas pusbrolį pernakvosime, jo dukra- mano krikštaduktė, tai aplankysime tuo pačiu:mirksiukas: )
2. Bilietai iš/iš Frankfurto į Las Palmas (Gran Kanarija) su Condor (www.condor.com) jau tik dviese su sūnuku
3. Viešbutis Riu Vistamar rezervuotas internete per www.riu.com nuo sausio 19 iki 30 d.

Žodžiu, kol kas sumokėjau tik už bilietus (770 lt Vilnius-Frankfurtas-Vilnius ir 1500Lt Fra-Las Palmas-Fra), už viešbutį Riu Vistamar(AI) dar 4833 Lt reikės sumokėti vietoj, kai nuvyksime, na dar apie 200 Lt transferis oro uostas-viesbutis-oro uostas). Vienžo, investicijos ne tokios jau didelės, o lyginant su mūsų operatoriais, kurie tokio varianto, kaip 1+1 nesiūlo į Gran Kanariją.

tiesa, galima prasisukt ir su viena nakvyne tik Frankfurte, ar net be jos, bet aš norėjau, kad skrydžiai būtų apie pietus, kad nereiktų anksti keltis, žodžiu, kad būtų malonumas, bet kas neturite kur pernakvoti Frankfurte, pasirinkimas puikus. tiesa, Condor dar veža per Diuseldorfą, tai ten iš vis super skrydžiai, tik mūsiškiai dar kainų nepaskelbė į Diuseldorfą žiemos sezonui, o Lufthansa jau turi...

Nu, žodžiu, bandysim tokion avantiūron leistis, patys, be jokių agentūrų, žiūrėsim, kas bus rolleyes.gif rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 05 20, 14:55)
Nu, žodžiu, bandysim tokion avantiūron leistis, patys, be jokių agentūrų, žiūrėsim, kas bus rolleyes.gif  rolleyes.gif  cool.gif

Kurmiuke, cool planas thumbup.gif tik kodėl jūs AI imat? ar tikrai reik? man tai norėtųsi išragaut ten visus vietinės kulinarijos šedevrus ir t.t. rolleyes.gif
Atsakyti
Faina temelė thumbup.gif
Mes su mano mažąja drauge (5 m.) Lietuvoje labai daug kur jau išmaišę, ji net kažkurią dieną man sakė "Mama, mes jau visą pasaulį išvažinėjom lotuliukas.gif kiti taip niekur nevažinėja biggrin.gif "
Šiemet nusprendžiau pradėti keliauti ir po užsienius, pradžia bus į Berlyną kelioms dienoms, apsišniukštinėjimui, kaip ten mums seksis, o va spalį važiuosim į Turkiją porai savaičių rolleyes.gif Va čia tai nežinau, kaip bus smile.gif Nes viską planuojuos pati, neimu jokių užsakomųjų kelionių iš kelionių organizatorių, tai preliminariai būsim 5 dienas stambule ir likusias dienas gal į kokią antaliją prie jūros nuskrisim ax.gif

Manau, perkant iš kelionių organizatorių į bet kurį kurortą, turėtų būti visiškai lengva vienai su vaiku. Nors iš kitos pusės, aš visada viena su vaiku, tai jau pripratus prie visokių iškylančių problemikių ir neįsivaizduoju kitaip biggrin.gif
Atsakyti