Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su vaiku

QUOTE(aniuta0515 @ 2009 05 27, 21:41)
Sveikos mamytes  4u.gif
Noriu viena su vaiku skrysti i Egipta, arba i kita sali, bet geriau Egipta  ax.gif  Tik bijau kai dukryte reaguos i viska...  g.gif  Jai bus kazkur  metai ir 4 men kai ruosiames, iki to ji nekeliavo taip tali. Bijau del lektuvo, o ypac del maisto...  g.gif jau ten antisanitarija, o gal geriau veztis su savim konservukus tuos milupos ar hipp? doh.gif
Ka patarsit supermamos?  4u.gif
Ogal kuri ir kompanija palaikysit?  drinks_cheers.gif

O kodėl gi ne? Jai tik noro yra smile.gif ir galimybės leidžia. Aš su vienu vaiku mašina po 700 km nuvažiuodavau, tai laiko atžvilgiu tikrai ilgiau kelionė trukdavo, nei lėktuvu skristi. Tik va teritoriją gerai išsinagrinėkit, viešbutį tinkamą pasirinkit. Gal būt esu per didelė optimistė, bet niekada negalvoju o kas būtų jai man kas atsitiktų g.gif Ir dabar jai vyras negalės kartu skristi į Turkiją, tikrai skrisiu viena su trimis vaikais, mažiausiam bus beveik metukai.
O tas kad prie viešbučio prabūsim, ir galbūt nė vienos pažintinės kelionės neapturėsim manęs nė kiek negasdina, aš to ir noriu: šilto oro, pagaminto maisto biggrin.gif , sutvarkytų kambarių ir baseino pramogų vaikams. Pati gal ant gulto nepadrybsosiu, bet manau psichologiškai pailsėsiu tiek, kad mano variklis ir toliau galės dirbti smile.gif
Maistelio įsidėk jai jo ir čia valgote, ne visi vaikai tas tyreles pripažįsta, užpilamų košių. Aišku jai labai pergyveni dėl žarnyno ligų, tai jau turi apsirūpinti visai kelionei.
Aš planuoju šiek tiek įsidėti, nors mūsų mažius valgo viską, kas tik į burną telpą biggrin.gif ir nebūtinai tai yra valgoma biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiui Turkijoj buvo 1 metai ir 9 mėn. Buvau įsidėjusi košelių, bet nieko taip ir nepanaudojau, nes maitinosi kartu su manim... valgė su malonumu naują maistą naujoj aplinkoj, nors šiaip nėra labai jau valgus... bet čia kaip tik nereikėjo iš paskos su šaukštu lakstyt...
Atsakyti
O man įsidėtos daržovių-mėsos tyrės pravertė, kai buvo 1 m. 10 mėn. Nes pietūs pas mus buvo gal 14-16 val., o maniškis miegodavo 13-16. Tai pamaitindavau kambary prieš miegą.
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif Noriu parasyti savo nuomone del keliones i siltuosius krastus su mazameciais vaikuciais. Buvau Turkijoje ir Egipte (tiesa tada dar vaiko neturejau). Tai va, laaaabai jau karsta ten. Diena tik prie juros ir sedejom o siaip pasivaiksciuoti i lauka neimanoma iseiti nes is karto prakaitas liejosi. O kaip dar su metuku laiko vaikuciu (aukscaiu panele rase kad ruosiasi vaziuoti i Egipta) net nezinau. Tikrai i ekskursijas nelabai pasivaksciuosi tokiu karstu oru su vaikuciu. Sutiksiu su daugeliu rasanciu kad maistas kitoje salyje gali neigiamai paveikti mazu vaiku skrandziukus.
Tai va, as pati ruosiuosiu su dukrele (jau greitai bus metukai) vaziuoti prie musu Lietuvos pajurio, senokai jau ten nebuvau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iclė @ 2009 05 27, 22:03)
O kodėl būtent į Egiptą? Aš su Egiptu palaukčiau dar. Vistiek gi jei viena su vaiku skrisi, tai ne kažin kur iš viešbučio ištrūksi, o viešbučiai juk panašūs ar Egipte, ar Turkijoj, ar Kretoj...

Drisciau papriestaraut-oi kaip skiriasi viesbuciai smile.gif

Musu dukrytei dabar 1 m 3 men , rugpjucio gale planuojames kelione i Turkija. Tai bus jau 4 didesne kelione mazajai. 5,5 men skridome i Kreta, 9 menesiu plaukeme keltu i Vokietija, 10 menesiu skridome i Egipta.

I visas keliones veziausi uzpilamas koses , darzoviu ir vaisiu tyreles, savo arbatinuka vandeniui atsivirinti ir koncervams pasisildyti. Dabar, kai skrisime i Turkija, (dukrai bus 1 m 5 men) irgi planuoju isimesti koncervu, nors siaip jau valgo nekepta maista nuo musu stalo. Duosiu paskabyt is savo lekstes, bet, tam atvejui, jei maistas netenkintu, busiu tikra, kad turiu kuo pamaitinti.

Jei kam kas idomu-klauskite, mielai atsakysiu smile.gif

Ai, beje del klimato pernesimo. Mamos, jus gi zinot savo vaikus (kaip LT pernesa karscius), pasidomekite koks oras bus salyje, i kuria planuojate keliauti. Man butu beprotybe skristi geguzes gale i Egipta ir dar su mazameciu, juk ten prasideda didieji karsciai (40 ir daugiau). Turkijoje liepa irgi kepykla. Kretoje birzelis, rugpjucio galas, rugsejis-puikus metas skristi su mazuliais, nes temperatura buna apie 25 laipsnius, jura silta, be to, tai europietiska salis, sakyciau labiau civilizuota-cia kas pergyvena del egzotiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 30 birželio 2009 - 15:48
QUOTE(mamucis @ 2009 06 30, 15:44)
Drisciau papriestaraut-oi kaip skiriasi viesbuciai  smile.gif

Kodėl gi? blink.gif Vienas viešbutis nuo kito, žinoma, kad skiriasi, bet aš teigiu apskritai - kad esminių skirtumų tarp vienos šalies tos pačios kategorijos viešbučių ir kitos šalies nėra. Nagi net vaikiškos dainelės per mini disco kartojasi ar Egipte, ar Tunise, ar Kretoj, ar Turkijoj būtum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iclė @ 2009 06 30, 19:02)
Kodėl gi? blink.gif Vienas viešbutis nuo kito, žinoma, kad skiriasi, bet aš teigiu apskritai - kad esminių skirtumų tarp vienos šalies tos pačios kategorijos viešbučių ir kitos šalies nėra. Nagi net vaikiškos dainelės per mini disco kartojasi ar Egipte, ar Tunise, ar Kretoj, ar Turkijoj būtum smile.gif

Na, jei esme dainelese-tai taip, jos kartojasi smile.gif

Bet kokybes prasme Turkijoje viesbuciai gan auksto lygio pagal savo zvaigzdes, ko nepasakysi apie Egipta ir Tunisa. Kreta gal kiek artimesne europietiskam lygiui, todel ten jau ir kainos uz 4*-5* viesbucius atitinkamos. Beje, atkreipkit demesi, kad ir viendo zvaigzdiskumo viesbuciai toje pacioje salyje gali net labai labai stipriai skirtis savo kokybe, paslaugomis ir t.t.. Su MB keliave esame tikrai labai nemazai. Pvz labiausiai patikes kambarys buvo Turkijoje 2+ viesbutyje, labiausiai patikes nuosavas papludimys Kretoje 3* viesbutyje, labiausiai patikes servisas ir paslaugu gausa Egipte 4*, labiausiai patikusi virtuve (asortimentas, maisto kokybe) Egiptas 5* ir Kreta 4*.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 07 01, 00:25)
Na, jei esme dainelese-tai taip, jos kartojasi smile.gif

Bet kokybes prasme Turkijoje viesbuciai gan auksto lygio pagal savo zvaigzdes, ko nepasakysi apie Egipta ir Tunisa. Kreta gal kiek artimesne europietiskam lygiui, todel ten jau ir kainos uz 4*-5* viesbucius atitinkamos. Beje, atkreipkit demesi, kad ir viendo zvaigzdiskumo viesbuciai toje pacioje salyje gali net labai labai stipriai skirtis savo kokybe, paslaugomis ir t.t.. Su MB keliave esame tikrai labai nemazai. Pvz  labiausiai patikes kambarys buvo Turkijoje 2+ viesbutyje, labiausiai patikes  nuosavas papludimys Kretoje 3* viesbutyje, labiausiai patikes servisas ir paslaugu gausa Egipte 4*, labiausiai patikusi virtuve (asortimentas, maisto kokybe) Egiptas 5* ir Kreta 4*.

o kokiam viešbutyje buvot Kretoje su vaikučiu?
Mes irgi norėtumėm rudenį pakeliauti ax.gif
Atsakyti
Šauni tema ir man labai aktuali smile.gif

Noriu paklausti mamų, kurios vienos augina vaikus ir su jais keliauja, dėl dokumentų.
Žadu pirmą kartą skirsti su dukra kažkur į šiltuosius kraštus. Žianua, kad reikia pasų abiems, jei keliausim ne į ES šalį, bet dar viena problema - mūsų pavardės skirtingos (išsiskyriau ir susigrąžinau mergautinę, o dukra turi tėvo pavardę), ar reikia turėti su savim kažkokius dokumentus? Kur juos tikrina - čia išvykstant ar ten atvykus? Ar turi būti kas nors patvirtinta notaro ar užtektų pvz. turėti vaiko gim. liudijimo (kur aš dar įrašyta su vyro pavarde) originalą?
Nei turizmo agnetūroj nei URM'e man normaliai nesugebėjo paaiškinti, tik "galbūt ir reikia, o gal reikia ir notaro patvirtinimo" unsure.gif Gal Jūs su tuo susidūrėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 09 liepos 2009 - 15:24
QUOTE(BlackDee @ 2009 07 09, 16:23)
mūsų pavardės skirtingos (išsiskyriau ir susigrąžinau mergautinę, o dukra turi tėvo pavardę), ar reikia turėti su savim kažkokius dokumentus? Kur juos tikrina - čia išvykstant ar ten atvykus?

Labukas 4u.gif Pas mane lygiai tokia pati situacija smile.gif Pernai, prieš skrendant į Turkiją irgi panašius klausimus uždaviau URM, tai gavau atsakymą, kad skrendant reikia turėti abiejų pasus (čia savaime suprantama smile.gif ), vaiko gimimo liudijimą, ištuokos liudijimą (kadangi jame matosi, jog keičiama pavardė po skyrybų) ir teismo nutartį, kurioje nurodyta, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim blink.gif doh.gif doh.gif Kas per proto bokštai ten dirba doh.gif Kadangi tai buvo mūsų pirma kelionė į užsienį, aš net nepagalvojau, kad jie grybą pjauna ir pasiėmiau visus tuos išvardintus dokumentus biggrin.gif Oro uoste, tikrindami pasus, paparašė tik vaiko gimimo liudijimą parodyti smile.gif Kai paklausiau, ar nereikia ištuokos liudijimo, pažiūrėjo kaip į vištą kokią lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taigi, sako, vaiko gimimo liudijime yra jūsų asmens kodas, kuris niekada nesikeičia biggrin.gif
Pagal asmens kodą ir mato, kad mama aš, o ne Marytė iš 5-to aukšto lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gimimo liudijimą reikėjo rodyti tik Lietuvoj, turkams buvo vienodai, ar aš su savu vaiku, ar su svetimu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 09 liepos 2009 - 19:36
QUOTE(Įdomi @ 2009 07 09, 19:23)
...ištuokos liudijimą (kadangi jame matosi, jog keičiama pavardė po skyrybų) ir teismo nutartį, kurioje nurodyta, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim blink.gif  doh.gif  doh.gif .

blink.gif Čia anksčiau tokių dokumentų reikėjo, jei neturi tėvo sutikimo (o jo jau kokie 2 metai nereikia). Dabar tikrai reikia tik gim. liudijimo, jei pavardės skirtingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iclė: 09 liepos 2009 - 21:45
QUOTE(iclė @ 2009 07 09, 22:38)
blink.gif Čia anksčiau tokių dokumentų reikėjo, jei neturi tėvo sutikimo (o jo jau kokie 2 metai nereikia). Dabar tikrai reikia tik gim. liudijimo, jei pavardės skirtingos.

O aš skridau prieš metus biggrin.gif O tas, kas siuntė man atsakymą, vadinas, dar gyvena senomis taisyklėmis lotuliukas.gif
Atsakyti