Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su vaiku

Sveikos 4u.gif

Esu mama, viena auginanti šaunų berniuką, kuriam dabar 6 metai, kuris nori pažinti pasaulį, o ir aš pati noriu ir keliauti, ir poilsiauti. Keliauti pardėjau su juo, kai buvo 3 metų. Dažnai susilaukdavau klausimo, kad kaip aš čia taip, viena su vaiku, be kompanijos ir lydinčių asmenų (draugės, mamos, giminaičių) nebijau važiuoti viena su vaiku atostogauti... Tikrai nebijau, o ir nematau reikalo vežtis "palaikymo grupę", nes tikrai daug privalumų matau keliaujant 1+1.

Per tuos metus susikaupė nemažai mano patirties tuo klausimu (kaip organizuoti kelionę, kaip pasirinkti viešbutį, kaip susirasti tinkamą 1+1 variantą, nes mūsų agentūros to nesiūlo palankiom sąlygom, ką daryti, jei kelionės metu susirgai pati/vaikas (teko man ir ligoninėj pagulėt Turkijoje mirksiukas.gif , kai viena su vaiku buvau, ir daug kitų klausimų).

Važiavau ir kelionių organizatoriais, ir pati organizavau ( į Disneilendą viską pati užsakinėjau internetu, o ateinančią žiemą dviem savaitėm savarankiškai palanuojam į Gran Kanariją)

Taigi ši tema skiriama aptarti kelionių 1+1 klausimus

Tos, kurios dėl vienų ar kitų priežasčių esate komplektacijoje 1+1 (esate vienišos mamos, arba tėčiai dirba, o jūs su vaiku norite atostogauti, arba tiesiog ateina atostogų metas, o jūs nerandate kompanijos), neatsisakykite kelionių dėl to, kad aplinkiniai šiuo metu keliauti negali.
DALINKIMĖS PATIRTIMI, KLAUSIMAIS, na, jei reikia chebros, tai susiraskime kitą mamą su vaiku, ir PIRMYN, SUPERMAMOS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 05 14, 13:25)
O tokios temos kartais prie svarbiu ner? mastau.gif

Makaluzai, na, ko čia reiškiesi šitoj temoj, kur tau nepriklauso, dar anksti tau hihihi.gif ... Prie svarbių yra "Kelionės, skrydžiai su vaikais", o čia yra ne tas pats... Temos esmė- paskatinti keliavimo variantą vienas su vaiku, o ne nagrinėti, ar vaikas vems lėktuve, ir ar yra viešbutyje vežimėlių... Čia, tsakant, socialiniai klausimai sprendžiami tam tikros keliautojų kategorijos, todėl prašau, kol vaikų neturite nesireikšti lotuliukas.gif

Beje ir tema "Į kelionę - su vaiku" yra ne tas pats, patikėk, kai keliauja visa šeima, ar kelios šeimos, ir kai pati viena mama su vaiku. Visai kiti klausimai iškyla... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 14 gegužės 2008 - 11:52
Skaitant temas, tikrai pasitaikydavo tokių pasisakymų "kaip jums gerai, o aš vat viena su vaikučiu... verysad.gif ".
Todėl manau, kad tikrai tavo tema pravers kažkam mirksiukas.gif
O Makaliui patarčiau tikrai patylėti dėl kelionių su vaikais, manau, kad dar neturi ką pasakyti šia tema. O kai jau turėsi, tada mielai prašome.
O mes šiemet, jei viskas gerai (jei vaikučių sveikatytė nepaves), prie savęs pakvietėme prisijungti mamytę su dviem vaikučiais. Važiuosime atskiromis mašinomis, savo mašiną ji turėtų vairuoti pati, pagal galimybę bandysime ją pakeisti. Svarbiausia truputuką drąsos smile.gif
Atsakyti
Ką gi, aš irgi tada puikiausiai tinku į šią temą.. ax.gif nes irgi keliauju viena su vaiku. Jau ne vienas skrydis įvykęs, ir ne vienas tūkstantis kilometrų nuvažiuotas su mano 6-mečiu.
Kurmiuke, mūsų vaikai panašaus amžiaus. Tu į Kretą pernai irgi viena su mažuoju važiavai? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 15 gegužės 2008 - 10:47
g.gif
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 15, 12:46)
Ką gi, aš irgi tada puikiausiai tinku į šią temą.. ax.gif  nes irgi keliauju viena su vaiku. Jau ne vienas skrydis įvykęs, ir ne vienas tūkstantis kilometrų nuvažiuotas su mano 6-mečiu.
Kurmiuke, mūsų vaikai panašaus amžiaus. Tu į Kretą pernai irgi viena su mažuoju važiavai? bigsmile.gif

Taip Šaltmėte, mačiau, kad taviškis panašaus amžiaus bigsmile.gif Ir pernai į Kretą vykau tik su sūnumi...

Man tai pirmą kartą reikėjo įveikti barjerą, kai vykau į Turkiją- ar pati viena susitvarkysiu, nors esu pakankamai drąsi... Ir viskas buvo puiku, nors buvo man sustojęs skrandis, teko kviesti gydytoją, ir vykau į ligoninę, kur statė lašelinę, nes tiek nusi...v ir nusi..tr doh.gif .. ir nieko - paskambinau gidei, ji iškvietė gydytoją, kurį agentūra rekomenduoja, gydytojas puikiai kalbėjo angliškai (nors jei ir nrmokėčiau kalbos- nieko tokio, gidė būtų vertusi bigsmile.gif ), na ką, į kliniką nuvežė abu, tai vaikas užmigo, man skysčiai sulalšėjo, parvežė atgal, ir kitą rytą jau pliažan ėjom mirksiukas.gif .

taip kad iš savo patirties galiu pasakyti- keliauti vienai su vaiku, jei yra dar ir kelionių gidas, kalbantis lietuviškai- tai jau iš vis jokių klausimų gali nebūti- JOKIŲ PROBLEMŲ.

Pernai buvom Kretoj, tai viešbutyje buvom vieninteliai lietuviai- ir viskas buvo super, daug laiko leidom abu su vaiku, o paskui jis su vokiečiukais susidraugavo...

Dalykas, kurį patarčiau - pasirinkti tikrai padorų viešbutį, kad, esant reikalui, būtų galima kreiptis pagalbos. Be to, gerai būtų agentūros paklausti, kurieme miestelyje gyvens gidas, ir viešbutį rinktis netoli nuo to miestelio, kad esant reikalui, pagalba būtų netoli. Ir, praktiškai- viskas, pirmyn į kelionę. orientuotis, ar viešbutyje yra daug lietuvių- nepatariu, nes man tai nepasitvirtino... kai sužinojo, kad man prastai- tai lanku lenkė, net tabletės nepasiūlė... Nelabai tautiečiai draugiški blush-anim-cl.gif

O va mane kamuoja šiek tiek kitoks klausimas šiuo metu- noriu su sūnumi lėkt į kanarus, bet organizuotis viską pati. Be to, į viešbutį, kur neveža lietuviai. Tai va truputį galvos skausmas, kas, jei mane kokia liga užriestų, ką su vaiku daryt?????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 17 gegužės 2008 - 09:02
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 05 17, 09:58)
O va mane kamuoja šiek tiek kitoks klausimas šiuo metu- noriu su sūnumi lėkt į kanarus, bet organizuotis viską pati. Be to, į viešbutį, kur neveža lietuviai. Tai va truputį galvos skausmas, kas, jei mane kokia liga užriestų, ką su vaiku daryt?????????

Kurmiuke, aš tai kažkaip kai keliauju, tai mažiausiai galvoju apie tai, kas bus, jei susirgsiu... ta prasme, kad aš net neleidžiu sau pagalvoti, kad susirgčiau ar kažkas panašaus... blush2.gif matau, kad tu turi kitokios patirties, dėl to ir galvoji apie tai... o šiaip, aš manau, svarbiausia turėti draudimą, ir tada, net jei pati sunegaluotum, vistiek vaikas būtų su tavimi ir juo būtų pasirūpinta. Man atrodo, kad medicininis personalas bet kurioj šaly neleistų jo nuo tavęs atskirt, o ir tu nepaleistum jo iš akių. Žodžiu, mažiau reik galvot apie tas visokias ligas... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 17 gegužės 2008 - 11:51
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 17, 13:49)
Kurmiuke, aš tai kažkaip kai keliauju, tai mažiausiai galvoju apie tai, kas bus, jei susirgsiu... ta prasme, kad aš net neleidžiu sau pagalvoti, kad susirgčiau ar kažkas panašaus... blush2.gif  matau, kad tu turi kitokios patirties, dėl to ir galvoji apie tai...  o šiaip, aš manau, svarbiausia turėti draudimą, ir tada, net jei pati sunegaluotum, vistiek vaikas būtų su tavimi ir juo būtų pasirūpinta. Man atrodo, kad medicininis personalas bet kurioj šaly neleistų jo nuo tavęs atskirt, o ir tu nepaleistum jo iš akių. Žodžiu, mažiau reik galvot apie tas visokias ligas... mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Ačiū už palaikymą 4u.gif Žinai, po to karto Turkijoje, tai supratau, kad neparapulsiu. O keliaujant vienai su vaiku, tai labai matau daug pliusų, nes nors per atostogas PAGALIAU NEBEREIKIA PRIE VISŲ TAIKYTIS thumbup.gif Galiu būti tik su vaiku, ir , kartu pasitarę veikti kas mums įdomu- kartais- kas jam, kartais- kas man, ir taip smagu, ne tas žodis bigsmile.gif TIKROS ATOSTOGOS thumbup.gif

Iš tiesų keliaujant vienai mamai su vaikiuku yra mano galva patogiausia. nes nereikia prie chebros taikytis pradedant nuo viešbučio pasirinkimo, kelionės laikų suderinimo, baigiant nesibaigiančiais derinimais kelionės eigoje doh.gif Man tai geriauios atostogos- tik su šeima, o kai šiuo metu šeima - tik aš su mažuoju (nepaisant to, kad seimas šia savaitę nusprendė kitaip irnesakyk.gif ), tai taip ir atostogaujame thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,as taip pat su vaiku vaziuosiu smile.gif ,bet jam jau 10 metu ax.gif ir anglu kalba gerai moka,bus man vertejas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 15, 12:46)
Ką gi, aš irgi tada puikiausiai tinku į šią temą.. ax.gif  nes irgi keliauju viena su vaiku. Jau ne vienas skrydis įvykęs, ir ne vienas tūkstantis kilometrų nuvažiuotas su mano 6-mečiu. Kurmiuke, mūsų vaikai panašaus amžiaus. Tu į Kretą pernai irgi viena su mažuoju važiavai? bigsmile.gif

Šaltmėte, o tu ir į automobilines keliones su vaiku viena važiuoji? bigsmile.gif Aš va galvoju, ir jau pasiplanavus kaip ir birželio gale į Latviją važiuot, aplink Rygą (zoologijos sodas, automuziejus, karo muziejus), Cesis, Rundalės pilis... Na, automobiliu už Lietuvos ribų tai pirmą kartą važiuosim, tai įdomi patirtis kitų mamų, kaip organizuojasi, kur nakvoja, maršrutai, kuriais važiuoja...
vaikas auga, jau su poilsinėm kaip ir viskas aišku, klausimų nėra, ar vienai važiuoti, ar ne, aišku, kad TAIP, o va automobiliu tai mąstau... Bet taip kirba mintis kitais metais vasarą abiems į Kroatiją automobiliu važiuot...
Papildyta:
QUOTE(Udrius @ 2008 05 17, 22:55)
Šiaip tai galvoju, gal verta šią temą iškelti į pagrindinį puslapi? Čia užklysta tik keliaujančios po europą, o tema tai bendrinė...

Udriau, verta iškelti, bet negaliu pati, per neapsižiūrėjimą europos skyrelyje sukūriau... Moderatore, ku-ku..., iškelkite mus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 17 gegužės 2008 - 21:03
Prieš 4 metus keliavau viena su dukra , jai tada buvo 7 metai. Keliavome abi i Kreta. Labai smagu abiems, ir jokiu problemu nematau, kelaiujanciai mamai su vaiku. thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki.Aš viena auginu dvi mergičkas 9 ir 6 metų+noriu su jomis keliauti+nedaug uždirbu+ ex stengiasi išvengti bet kokių mokėjimų,net ir tų,kurie "priklauso".Balandžio vidury dviese su vyresniąja be jokių turfirmų,nusipirkę pigiausius elektroninius bilietus,išsinuomoję pigiausią būstą-kambarį su dviviete lova ir tuliku "per koridorių" už 50 eurų/parai iškeliavome savaitei į Romą.Gyvenime nebuvau skridusi lėktuvu ir nė nenumaniau,kad būna tokio dydžio oro uostų,kaip Fumicino...Nesu net užsienyje buvusi....Darbe moteriškės pirštus prie smilkinių sukiojo-viena,su vaiku,be kalbos žinių,o jei kas nutiks...bla-bla-bla....Grįžusi pati sau sakiau,kad bent 5 metus niekur iš vietos nejudėsiu.Jau noriu vėl ir su abiem biggrin.gif
Atsakyti
Mano sesiamete - jau visa varle keliauninke, buvusi prie Baltijos, Juodosios, Azovo ir Raudonosios juru. Prie Juodosios juros vaziavom pernai vasara,sedejom 2 paras traukiny pirmyn, dvi-atgal, ir nieko ! Kelione jai visai neprailgo, ji net nepavargo ! O simet pavasari skridom 4,5 val. i Egipta bei nakti 6 val. vaziavom prie piramidziu, atvaiksciojom pilna ekskursine programa visa diena, o paskui vel 6 val. i viesbuti. Laikesi kaip tikras didvyris, nei nusiskundimu jokiu, nieko. Vasara trecia karta skrisim i Berlyna pas seseri, o birzeli galvoju su ja nuskristi prie Vidurzemio juros..., stai taip ! biggrin.gif
Atsakyti