QUOTE(ramiai @ 2008 12 25, 20:41)
Piktai aš čia, ar ne?
Man tai visai piktai nepasirode Kad mamu reikalavimai auklems yra super auksti (dazniausiai), tai sita as pastebejau seniai. Mamos paprastai nori, kad aukle ir namus isblizgintu ir su vaiku butu, ir valgyt visai seimai priruostu, o mama tik gris po darbo ir nieko jau nereikes daryti. Nesu pries tokias mamas, bet man irgi atrodo, kad jos tikisi per daug.
Man teko savo sunena beveik menesi priziureti (brolis komandiruotoej, jo zmona ligoninej). Kol nemiegodavo, reikejo tik juo uzsiimti, net i toleta vienos neleisdavo! Jo hobis budavo viska ismetyt ir jei kas ant grindu, tai isspardyt. Vaikui buvo 2,5 m, bet pavargdavau O kai vaikas eidavo pietu miegot, patikekit, maziausiai man norejosi pult grindis plaut ar skalbinius lygint, nes vien jau viska surankiot ir i vietas sudet tai darbelio budavo. Maisto gaminimas buvo lengvesnis. Jam idomu buvo, tai stengdavausi ir ji idarbint. Aisku, tada viskas ilgiau trukdavo, bet alkani nelikdavom.
Teko ir drauges vaika priziureti(apie savaite), panasaus amziaus buvo. Super vaikas Ramus, tylus, nesaukdavo, neklykdavo, mego pats su masinytem ant kilimo zaisti. Kartais paprasydazvo knygute paskaityt. Laiko turejau i valias. Va tada tai truputi ir nuobodziavau, tai ir dulkes pavaliau ir drauges skalbinius islygindavau, ir knyga paskaitydavau. Bet nebuvo jokiu reikalavimu, pvz., kai grisim, kad mums valgyt butu, kambarius prasau issiurbt ir t.t. Toki vaikiuka tikrai su didziausiu dziaugsmu priziureciau, bet tikrai niekad nesutikciau su tokiom pareigom, kaip lyginimas, namu tvarkymas, langu plovimas ir t.t. Jei aukle turi laiko ir noro, tai kodel gi ne, bet tai neturetu buti jos pareiga (nebent primoketu). As manau, kad aukles pareiga yra buti su vaiku, JAM paruosti maista, su juo isieit i lauko ir po jo viska sutvarkyti, o ne, kad ir tik atejus eiti prie kriaukles ir plauti kalna tevu paliktu neplautu indu.
Cia as, aisku, ne i tema prirasiau O kas liecia zalingu yprociu, taikstytis nederetu. Bet ir nederetu sureiksminti tokio dalyko, kaip kad aukle ne darbo metu ne darbo vietoj buvo pastebeta truputi isgerusi (jautesi alkoholio kvapas). O jus taip jau visos negeriat per sventes?! Ar manot, jusu darbdaviui irgi turetu kas nors pranesti, jei isgersite alkoholio? Kiek zinau, musu salyje tai ne nusikaltimas.