Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės žalingi įpročiai

QUOTE(ramiai @ 2008 12 25, 20:41)
Piktai aš čia, ar ne?

Man tai visai piktai nepasirode schmoll.gif Kad mamu reikalavimai auklems yra super auksti (dazniausiai), tai sita as pastebejau seniai. Mamos paprastai nori, kad aukle ir namus isblizgintu ir su vaiku butu, ir valgyt visai seimai priruostu, o mama tik gris po darbo ir nieko jau nereikes daryti. Nesu pries tokias mamas, bet man irgi atrodo, kad jos tikisi per daug.
Man teko savo sunena beveik menesi priziureti (brolis komandiruotoej, jo zmona ligoninej). Kol nemiegodavo, reikejo tik juo uzsiimti, net i toleta vienos neleisdavo! Jo hobis budavo viska ismetyt ir jei kas ant grindu, tai isspardyt. Vaikui buvo 2,5 m, bet pavargdavau verysad.gif O kai vaikas eidavo pietu miegot, patikekit, maziausiai man norejosi pult grindis plaut ar skalbinius lygint, nes vien jau viska surankiot ir i vietas sudet tai darbelio budavo. Maisto gaminimas buvo lengvesnis. Jam idomu buvo, tai stengdavausi ir ji idarbint. Aisku, tada viskas ilgiau trukdavo, bet alkani nelikdavom.
Teko ir drauges vaika priziureti(apie savaite), panasaus amziaus buvo. Super vaikas bigsmile.gif Ramus, tylus, nesaukdavo, neklykdavo, mego pats su masinytem ant kilimo zaisti. Kartais paprasydazvo knygute paskaityt. Laiko turejau i valias. Va tada tai truputi ir nuobodziavau, tai ir dulkes pavaliau ir drauges skalbinius islygindavau, ir knyga paskaitydavau. Bet nebuvo jokiu reikalavimu, pvz., kai grisim, kad mums valgyt butu, kambarius prasau issiurbt ir t.t. Toki vaikiuka tikrai su didziausiu dziaugsmu priziureciau, bet tikrai niekad nesutikciau su tokiom pareigom, kaip lyginimas, namu tvarkymas, langu plovimas ir t.t. Jei aukle turi laiko ir noro, tai kodel gi ne, bet tai neturetu buti jos pareiga (nebent primoketu). As manau, kad aukles pareiga yra buti su vaiku, JAM paruosti maista, su juo isieit i lauko ir po jo viska sutvarkyti, o ne, kad ir tik atejus eiti prie kriaukles ir plauti kalna tevu paliktu neplautu indu.
Cia as, aisku, ne i tema prirasiau ax.gif O kas liecia zalingu yprociu, taikstytis nederetu. Bet ir nederetu sureiksminti tokio dalyko, kaip kad aukle ne darbo metu ne darbo vietoj buvo pastebeta truputi isgerusi (jautesi alkoholio kvapas). O jus taip jau visos negeriat per sventes?! Ar manot, jusu darbdaviui irgi turetu kas nors pranesti, jei isgersite alkoholio? Kiek zinau, musu salyje tai ne nusikaltimas.
Atsakyti
Labai teisingai parasei, kartais mamos per daug tikisi. As kai darbinau aukle uzsiminiau ar ne pries kartais ji butu padeti man tvarkytis namie? Jokiu budu nestaciau ultimatumo arba -arba, ir kaip gera uztat dabar kai gryztu po darbo ir nesitikiu, bet randu paruosta salotu, islyginti skalbiniai (nors ir neprasiau), tada ir as ir pajuokauju ir per vaiko gimtad vyno atsigeriam ir isleidziu anksciau ir gaunu atgal is aukles su kaupu. Nes principas paprastas ar tu elgiesi kaip su aukle, valdiskai ar elgiesi su ja kaip su seimos nariu.......man aukle tai seimos narys, as jauciu jai pagarba, alga moku laiku, nereikalauju per prievarta tvarkyti namu ar daryti valgyti, visada sakau daryk, man butu gerai, bet jei vaikas leis.......Todel ir gaunu atgal ir siluma ir meile savo vaikui, mano aukle mezga mano vaikui kojnes, megztuka, mums padaro skaniai valgyti, net kate ir paskui ja begioja su bliudeliu maisto......zmogus visada jaucia ar su juo elgiamasi kaip su gyvuliu ar ne.....
Atsakyti
Nu mamos! O kodel aukle turi tvarkytis jusu namuose??? blink.gif
Gi ja samdom tam, kad priziuretu jusu vaika. O jeigu samdom namu tvarkytoja, tai jai mokam bent jau po 50lt uz vienkartini namu sutvarkyma.
Sakyciau du atskiri dalykai. Suprantu, kad zaisliukus po zaidimo parinkt ir knygutes sudet i vieta, tai nera tvarkymas, bet visa kita yra aiski paslauga uz kuria reikia moketi.
Aisku, jeigu samdot aukle ir dar paildomai ji sutinka, uz tuos pacius pinigus patvarkyt namus, tai jau aukles reikalas.
Bet reikalauti, tai nelabai sazininga... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga197733 @ 2008 12 26, 13:12)
Labai teisingai parasei, kartais mamos per daug tikisi. As kai darbinau aukle uzsiminiau ar ne pries kartais ji butu padeti man tvarkytis namie? Jokiu budu nestaciau ultimatumo arba -arba, ir kaip gera uztat dabar kai gryztu po darbo ir nesitikiu, bet randu paruosta salotu, islyginti skalbiniai (nors ir neprasiau), tada ir as ir pajuokauju ir per vaiko gimtad vyno atsigeriam ir isleidziu anksciau ir gaunu atgal is aukles su kaupu. Nes principas paprastas ar tu elgiesi kaip su aukle, valdiskai ar elgiesi su ja kaip su seimos nariu.......man aukle tai seimos narys, as jauciu jai pagarba, alga moku laiku, nereikalauju per prievarta tvarkyti namu ar daryti valgyti, visada sakau daryk, man butu gerai, bet jei vaikas leis.......Todel ir gaunu atgal ir siluma ir meile savo vaikui, mano aukle mezga mano vaikui kojnes, megztuka, mums padaro skaniai valgyti, net kate ir paskui ja begioja su bliudeliu maisto......zmogus visada jaucia ar su juo elgiamasi kaip su gyvuliu ar ne.....

Tai gerai, jei auklė normali ir žmogiška pasitaikė wub.gif nes mes irgi elgėmės su savo auklyte kaip su šeimos nariu - čia nekalbu apie algos mokėjimą laiku - tai labiau sėdėjimas kartu prie kavos puodelio rytais, išleidimas su jos asmeniniais eikalais ir t.t. (nors už tai sulaukiau nemažai priekaištų iš vyro), tačiau atgal man sugrįžo toli gražu ne šiluma ir ne gėris vaikui verysad.gif taigi, pasikartosiu, galite labai gerai ir maloniai elgstis su aukle, tačiau ji yra visiškai svetimas žmogus ir, jei pati to nenorės, tai jums atgal tos šilumos tikrai nebus schmoll.gif ir kai pagalvoji iš kitos pusės, tai kaip gali žmogus, kuris gauna atlyginimą, jausti kažką daugiau nei dėkingumą, noriu pasakyti, kad turbūt šeimos nario iš auklės niekad ir nepadarysime, nes tai paprasčiausiai neįmanoma...
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2008 12 25, 21:41)
Sveikos, skaitinėju forumą, nes planuoju pasisiūlyti į aukles  4u.gif . Svarstau, ar tikčiau, svarstau - kiek užsiprašyti... Nerūkau, beveik ir neišgeriu  drinks_cheers.gif niekad alkoholio... Bet esu, tiesą sakant, priešpensijinė, esu dar priedo ir storoka... neturiu automobilio, tikrai nesugebėčiau paruošti restorano lygio pietų... g.gif  Nei viena mamytė, suprantama, taip pat nerūko, niekad jokio šampaniuko po darbo, visos grakščios, greitos, tvarkingos, nuolat filmuojamos ir fotografuojamos savo darbdavio, dauguma - manančios, kad žmogui, kuriam patikimas brangiausias turtas - reikėtų dar užkrauti valymą, virimą, skalbimą, lyginimą, tuo pat metu tas žmogus turėtų ne tik prižiūrėti, bet ir ugdyti Jūsų vaikelį, kai pati motina kažkodėl pasirenka verčiau valdišką darbą, nei savo esminę pareigą. O jei dar tas įtarimas, kad tas valdiškas darbas yra lengviau, nei visa paminėta namų ruoša... Ir dar kuomet išdrįsti, o kažkas sutinka (iš nesusigaudymo ar nevilties) pasiūlyti dirbti po 10 valandų  be atostoginių, ir be kitų garantijų už 800 šimtukus - tuomet galima ir "rekomendaciją" kelis metus dirbusiam žmogui parašyti. Jūsų darbdavys jums taip pat neleidžia po darbo elgtis kaip tinkamoms? Piktai aš čia, ar ne?

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif vo čia tai žinutė,skaičiau kokius penkis kartus bigsmile.gif šaunuolė(-is)!
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2008 12 25, 20:41)
Piktai aš čia, ar ne?

Tikrai ne, tik nenukrypkim nuo temos apie rūkyma, prie buities darbų, nes apie buities darbus jau yra atskira tema, net ir ne viena. mirksiukas.gif

Čia apie buities darbus diskutuokit į valias:

http://www.supermama...showtopic=99104
http://www.supermama...p?showtopic=645
http://www.supermama...howtopic=273870
Atsakyti
aš nerūkau, nenorėčiau, kad ir auklė rūkytų.
Atsakyti
Svarbu, kad prie vaiko nerūkytų ax.gif
Atsakyti
Kadangi tema apie zalingus iprocius tai...
-man nepriimtina rukymas salia vaiko ir musu namuose (mes nerukantys), keiksmazodziai..
-nesitaikstyciau su isgerusia darbo metu (t.y. priziurint vaika) aukle
-apie kazkokiu narkotiku vartojima tai pat negali buti kalbos
-esu pries musu daigtu "skolinimasi" mums nezinant
-netoleruoju knaisiojimosi po spintas, dokumentus, stalcius... ar pan. ne vaiko reikalams skirtus daigtus
-nemegstu, kai apie musu seima, namuose esancius daigtus, pirkinius ar numanomas pajamas/planus pasakojama kaimynams, draugams ir t.t.
-noriu, kad vaikas butu priziurimas ir auklejamas pagal musu namu tvarka ir musu reikalavimus... teko susidurti su keletu moteru, kurios "geriau zinojo" ko musu vaikui reikia ir patyliukais mokydavo "pagal save"... daug teko kalbetis, tartis, aiskintis. As nepries isklausyti patarmu, pamokymu, nesu pries kitokia nuomone, bet...
-nervina nuolatinis velavimas ir melavimas... visiems papuola visko gyvenime, bet tai turi buti su saiku...

Tokius "reikalavimus" visada aptariu pirmo pokalbio metu, zinoma, isklausau ir ko nori kita puse, juk teveliai taip pat turi kalnus zalingu iprociu, kurie erzina aukles... dar susiduriau su viena nemalonia savybe - savo nuomones/reikalavimu/pageidavimu neissakymu... pradzioj viskas ok, paskui pasirodo, kad vaje vaje kiek visko netinkamo... stengiuosi, pati elgtis taip, kaip noriu, kad butu elgiamasi su musu seima, nepalikt jokiu "kabliuku" nesusipratimams ar neaiskumams, tik ne visada kita puse pageidauja to paties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LoretaU @ 2009 01 29, 12:59)
Svarbu, kad prie vaiko nerūkytų  ax.gif

drinks_cheers.gif Savo laisvalaiki galima leiisti belen kaip...bet i darbeli su vaiku reik buti blaivia,nerukanti (prie vaiko darbo metu) keiksmazodziai tfui ...nzn kokia aukle sau tai leistu daryt...aplamai keiktis negrazu.... ir landzioti per spintas...fuuu..NIEKADA. man net nemalonu listi i spinta pampersu...jei paliktu neuztektu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 02 14, 14:17)
drinks_cheers.gif Savo laisvalaiki galima leiisti belen kaip...bet i darbeli su vaiku reik buti blaivia,nerukanti (prie vaiko darbo metu) keiksmazodziai tfui ...nzn kokia aukle sau tai leistu daryt...aplamai keiktis negrazu.... ir landzioti per spintas...fuuu..NIEKADA. man net nemalonu listi i spinta pampersu...jei paliktu neuztektu... doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
jei laisvalaikiu rukai,megsti pasikeikti,tai darbo metu netikiu,kad tai neislistu ax.gif (cia ne asmeniskai jums..tik i tema)
Juk koks gyvenimo budas,tokie darbo rezultatai,bendravimas,kultura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 02 15, 00:03)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
jei laisvalaikiu rukai,megsti pasikeikti,tai darbo metu netikiu,kad tai neislistu ax.gif (cia ne  asmeniskai  jums..tik i tema)
Juk koks gyvenimo  budas,tokie darbo rezultatai,bendravimas,kultura 4u.gif

Niekas nesneka ir apie maksimalu keiksmazodziu lietu smile.gif juk visi nusikeikia smile.gif taip as prie vaiko niekada nerukyciau ir nerukiau ir nerukau..bet kai isenu is vaikiuko namu parukau smile.gif jei as rukanti...tai niekuo negaliu padaryt...bet NEGALIU PRIE VAIKO TO DARYT... juk jis ir pazoiuretu,ka ten darai..ir semiasi seip ne taip is aukliu kazko irgi smile.gif
Atsakyti