Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gali vaiką krikštyti dvi krikšto mamos?

Nepilnamete g.b. krikstamote. Pati krikstijau 16m., o pernai mano maziuke krikstijo vyro dukterecia, jai 13m. buvo. Labai myli musu mazaja, del to ja ir pasirinkom.
Atsakyti
QUOTE(Krisstulka @ 2008 05 07, 17:14)
Nepilnamete g.b. krikstamote. Pati krikstijau 16m., o pernai mano maziuke krikstijo vyro dukterecia, jai 13m. buvo. Labai myli musu mazaja, del to ja ir pasirinkom.

Krikšto mama. Manai, kad 13-16 metų tinkamas amžius būti MAMA? Kokias pareigas gali prisiimti 13 metų vaikas? Jis gali būti atsakingas už kūdikio katalikišką auklėjimą? Tai ką tada reiškia tokia mama, kam ji, kokiia jos funkcija, pareigos?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 05 08, 17:22)
Krikšto mama. Manai, kad 13-16 metų tinkamas amžius būti MAMA? Kokias pareigas gali prisiimti 13 metų vaikas? Jis gali būti atsakingas už kūdikio katalikišką auklėjimą? Tai ką tada reiškia tokia mama, kam ji, kokiia jos funkcija, pareigos?

nematau čia nieko bloga smile.gif ir trylikametė gali daug atsakingiau žiūrėti į šias pareigas negu kokia trisdešimtmetė, čia negalima uždėti antspaudo. be to, nemažai žmonių šiais laikais tiesiog krikštija vaikus iš tradicijos, nes taip reikia, taigi per daug nesigilina, ar krikštatėviai vaiką auklės krikščioniškai.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2008 05 08, 19:27)
be to, nemažai žmonių šiais laikais tiesiog krikštija vaikus iš tradicijos, nes taip reikia, taigi per daug nesigilina, ar krikštatėviai vaiką auklės krikščioniškai.

Tai gerai, kad krikštija be prasmės tik iš įpročio? Tai sektinas pavyzdys? g.gif Šiais laikais iš vis mažai kas kur gilinasi, bet linkėčiau mąstyti ir veikti prasmingai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 05 08, 19:48)
Tai gerai, kad krikštija be prasmės tik iš įpročio? Tai sektinas pavyzdys? g.gif Šiais laikais iš vis mažai kas kur gilinasi, bet linkėčiau mąstyti ir veikti prasmingai 4u.gif

negerai, bet nuo mūsų pasiginčijimo čia tikrai nieks nepasikeis. man irgi keista, kai tai daro tik iš tradicijos ar dėl to, kad visi tai daro. bet ne apie tai tema.
Atsakyti
As krikstijau pusbroli budama 16 metu. MB krikstijo sunena budamas 15m. Mes vaika krikstisim uz 1men. irgi kuma bus 15m, o kumas 18m. Nematau cia nieko blogo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anoli: 18 gegužės 2008 - 14:59
QUOTE(anoli @ 2008 05 18, 16:48)
As krikstijau pusbroli budama 16 metu. MB krikstijo sunena budamas 15m. Mes vaika krikstisim uz 1men. irgi kuma bus 15m, o kumas 18m. Nematau cia nieko blogo. smile.gif

Krikštijant norite suteikti vaikui kažką gero. Taigi argumentas, kad nieko blogo ne argumentas. Kas tame gero? Kodėl jūsų manymu gerai nepilnamečiai tėvai(krikštatėviai)?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 05 08, 18:22)

Man atrodo LUKNE, kad tu siek tiek per daug rimtai i viska ziuri ir siek tiek perlenki su tais dalykais. Na nebent esi uzkietejusi katalike ir t.t.Nepyk tai mano nuomone. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2008 05 18, 22:55)
Krikštijant norite suteikti vaikui kažką gero. Taigi argumentas, kad nieko blogo ne argumentas. Kas tame gero? Kodėl jūsų manymu gerai nepilnamečiai tėvai(krikštatėviai)?

Argumentas yra tas, kad sie zmones yra mieli tevams.Tai negi dabar laukti kol vaikui bus n metu ir jis gales pats issirinkti kriksto tevus? g.gif nu nzn, kazkokia nesamone... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 04 25, 22:45)
Taip,tai pati kvailiausia kadanors mano kilusi ideja. bet turime rimta beda: abu su MB turime po broli ir abiem vienodai jie yra svarbus. as nenoriu nusileisti,argumentuodama,kad mano brolis yra man begalo brangus ir as nuo mazens zinojau,kad jis bus mano pirmojo vaikucio krikstatevis, tokie patys argumentai ir MB. Neprasau kritikuoti ir peikti mano minties tiesiog pasakykit ar yra imanomas toks atvejis ir jei ne,ka daryt?  smile.gif

Pas mane ta pati situacija ir as apie ta pati galvojau ir pvz man si mintis yra labai puiki. Nematau cia nieko blogo.Mes norim kad musu dukra turetu du kriksto tevus ir viena kriksto mama.Issisprestu didele problema ir plius jie visi trys yra labai mieli zmogeliukai ir mes juos dievinam. biggrin.gif
Atsakyti
Luknė,2008 05 08, 19:22]
Manai, kad 13-16 metų tinkamas amžius būti MAMA? Kokias pareigas gali prisiimti 13 metų vaikas? Jis gali būti atsakingas už kūdikio katalikišką auklėjimą? Tai ką tada reiškia tokia mama, kam ji, kokiia jos funkcija, pareigos?
manau kad jus labai kategoriska, kiekviena seima sprendzia kaip jai geriau. jusu tiesa ne visada yra tiesa kitiems
Atsakyti
Aš domėjausi dėl dviejų vyrų (krikšto tėvų). Klaipėdoje pasakė, kad galima.
Visai šaunu. drinks_cheers.gif
Mes norime kviesti 2 draugus. smile.gif
Atsakyti
jei gali 2 vyrai buti krikstateviais, tai gali ir 2 moterys thumbup.gif as kaip tik audziau tokia minti biggrin.gif
Atsakyti
mes norėjom kad būtų dvi krikštomamos, tai mumi neleido - teko vienos atsisakyt, tai dabar bus tik viena krikšto mama. verysad.gif
Atsakyti