Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gali vaiką krikštyti dvi krikšto mamos?

na dar negirdėjau, kad taip darytų kas, ko gero kad neleidžiama. bet kada galima pasiklausti bažnyčioje - niekas tikrai nesijuoks
Atsakyti
Paskaičiau bernardinai.lt apie krikšto tėvus.
"Nebūtinai turi būti abu krikšto tėvai. Galima pasirinkti tik krikšto tėvą arba tik krikšto mamą. Tačiau iš principo bent vienas krikštatėvis krikštijant yra privalomas. Jo funkcija - įvesti pakrikštytąjį į bendruomenę.

<...> Į pasiteiravimą, ar krikšto tėvais gali būti du vienos lyties asmenys – atsakymas taip pat neigiamas. "

Atsakyti
Tikrai esu skaičiusi, kad vieno vaikučio krikšto tėvais yra tapę trys vyrai. tačiau nesu tikra, kad tai buvo Katalikų bažnyčioje. Gali būti, kad pas Liuteronus 4u.gif
Atsakyti
Šiaip MB yra rusas,tai gal stačiatikių tikėjimas leidžia turėt du krikšto tėčius? g.gif
Atsakyti
Šiaip įmanoma 4u.gif Gali būti bent 1 krikšto tėvas (ta prasme, kad ir 1 brolis, be krikšto mamos). Tai kaip mums aikškino gali būti ir daugiau 4u.gif Bet... Visų pirma bažnyčia yra už 1 krikšto tėvą + 1 krikšto mamą, nes jiems labai keista, kai taip nėra, taip man buvo atsakyta, dėl 1 krikšto mamos... O kunigas viską atmetė, buvo pasakyta, imkit, kad ir bet ką... Vat... Viskas tik dėl akių doh.gif Tai vat... Išvada tokia, kad viskas įmanoma, bet labai priklauso nuo kunigų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 04 27, 01:34)
Šiaip MB yra rusas,tai gal stačiatikių tikėjimas leidžia turėt du krikšto tėčius? g.gif

Labai abejoju, nes stačiatikių bažnyčia dar labiau nesileidžia į naujoves. Juk net ten įeidama privalai prisidengti galvą. O kad leistų turėti du krikšto tėčius g.gif ...kažin....
Beje ir jūsų motyvai visiškai neįkvepiantys koreguoti tą tvarką. Jūs to trokštate tik iš puikybės. Kas gi kita, jei ne puikybė verčia tave ir tavo vyrą NENUSILEISTI ir trokšti kad krikšto tėvu būtų būtent TAVO ar JO brolis? Ar jau esi nebevaisinga ir daugiau vaikų jūsų šeimoje nebebus, kad tokios kautynės? Pasilikite vieną iš tų puikių žmonių krikšto tėvu kitam jūsų vaikui 4u.gif
Atsakyti
Zinoma,kad si beda yra isspendziama civilizuotai,bet kai pagalvoji,tai kiekvienas sunus dziaugtusi turedamas du kriksto tecius, o jei tai dar ir issprestu sita ginca isvis labai gerai. todel ir kilo mintis smile.gif zodziu reziume reik nueit pas kuniga ir viska derint.. ale pirmiausia su jumis pasitariau cool.gif
Atsakyti
Mano ziniomis pas staciatikius ir sentikius, kaip tik kriksto tevai yra del "akiu", o pas katalikus rimciau i tai ziurima 4u.gif
Atsakyti
pas mus turbut nelabai imanoma,o va girdejau Vokietijoj gali but du vyrai arba dvi moterys kriksto tevais ax.gif
Atsakyti
Man ideja labai patiko mes ir su vyru turim tokia beda bet ten ne broliai o abieju seserys g.gif Nu mintis tikrai gera
Atsakyti
QUOTE(Milė @ 2005 06 03, 00:25)
Na, gal ir liudininkais tyliai tas kunigas mus traktavo, tada visokie krikšto pažymėjimai mums nerūpėjo, bet įsipareigoję jaučiamės tai iki šios dienos wub.gif  Šventai. Va, vaikui prireikia ko, mama perskambina dvidešimt krikštamočių - ir yra ko reikia 4u.gif

Kunigas arba labai jaunas buvo, ką tik baigęs seminariją ir dar neišmanė, ką darė. Arba labai senas, nukvakęs, ir jau neišmanė, ką darė. Arba pagiringas ir jam buvo vis tiek, kiek ten tų krikštytojų yra, kad tik greičiau jam nuo galvos nuliptumėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 04 25, 21:45)
Taip,tai pati kvailiausia kadanors mano kilusi ideja. bet turime rimta beda: abu su MB turime po broli ir abiem vienodai jie yra svarbus. as nenoriu nusileisti,argumentuodama,kad mano brolis yra man begalo brangus ir as nuo mazens zinojau,kad jis bus mano pirmojo vaikucio krikstatevis, tokie patys argumentai ir MB. Neprasau kritikuoti ir peikti mano minties tiesiog pasakykit ar yra imanomas toks atvejis ir jei ne,ka daryt?  smile.gif

doh.gif panasi situacija ir pas mus..... tik mb turi tris brolius, o as viena..... seniai nusprendem, kad kuminas bus mano brolis, bet va kumos neturi jokios doh.gif
o gal kas zinot, ar gali buti kuma nepilnamete panele????
vien del to, vaikas musu dar nekrikstytas.,.... verysad.gif ........
Atsakyti