man buvo aktualus panasus klausimas ir stai koki gavau atsakyma (gal ir kitiems pravers):
Klausimas:
Ar gali vaikeli krikstyti 2 sutuoktiniu poros? Aciu
Atsakymas:
Bažnytinė teisė reikalauja, kad, krikštijant privalo būti bent vienas krikštatėvis. Maksimalus skaičius nėra nustatytas ir yra šalių, kur tradiciškai kviečiami daugiau, negu du krikštatėviai. Taip, kad gali būti ir daugiau krikštatėvių, tik reikia laikytis principo, kad jų daugiau būtų kviečiama ne tam, kad būtų pasipuikuota prieš kitus, o tikrai siekiant dvasinio ryšio ir naudos krikštijamajam. Be jokios abejonės, visi krikštatėviai privalo atitikti visus reikaalvimus šiam svarbiam įsipareigojimui.
Sveikos
Planuojame krikštyti savo ir norėtume kvietsti 2 poras krikštatėvių: iš vyro pusės - jo labai gerus draugus, iš mano - brolį ir vieną iš geriausių draugių. Asmeniškai tarp draugų ir pažįstamų niekas taip nedarė, bet mes ne tai, kad neišsirenkame iš šių 2 porų, bet norime jas abi kviesti.
Ar neatrodysim išsišokėliai?
Planuojame krikštyti savo ir norėtume kvietsti 2 poras krikštatėvių: iš vyro pusės - jo labai gerus draugus, iš mano - brolį ir vieną iš geriausių draugių. Asmeniškai tarp draugų ir pažįstamų niekas taip nedarė, bet mes ne tai, kad neišsirenkame iš šių 2 porų, bet norime jas abi kviesti.
Ar neatrodysim išsišokėliai?
na kazkaip labai jau neiprasta ...mes irgi turim dvi poras kuriuos labai labai mielai kviestume i krikstatevius,bet reik apsisprest manau,ir palikt viena pora dabar, o kita gal kada bus kitas vaikas
na bet tai tik mano nuomuone,nes as niekada vaikui dvieju poru i kriksto tevus nekviesciau o ir pati nenoreciau but viena is tu poru
na bet tai tik mano nuomuone,nes as niekada vaikui dvieju poru i kriksto tevus nekviesciau o ir pati nenoreciau but viena is tu poru
Mergytės, juk judvi dar turit tik po vieną vaikiuką. Tai nematau didelės tragedijos. Vieni tegu krikštyja dabar, o kitiems pažadėkit antrojo vaikiuko krikštynas Ką manot? Nors telenovelėse rodo, kad būna pvz. dvi krikštamotės ir vienas krikštatėvis.
kitam jau irgi numatyti
QUOTE(muminukas @ 2006 04 27, 20:03)
mes ne tai, kad neišsirenkame iš šių 2 porų, bet norime jas abi kviesti.
O ar jie norės poruotis ir nebūt vieninteliais krikštatėviais? Ir ar paskui nepermetinės vieni kitiem savo krikštatėvystės pareigų? ...
Jie skirtinguose miestuose Be to, viena pora - vyresni, kita - jaunesni. IR vieni, ir kiti laukia, kad kviestumėm, bet abi poros žino, kad dvejojam, kuriuos kviest. Beje, gal Danijos ar kažkuri skandinavė princesė, krikštyta š.m. pradžioje, turi 8 poras krikštatėvių. o kuo aš ne karalienė? o kuo vyras ne karalius, o vaikiuks - ne karaliuks...
QUOTE(muminukas @ 2006 04 29, 19:12)
Danijos ar kažkuri skandinavė princesė, krikštyta š.m. pradžioje, turi 8 poras krikštatėvių. o kuo aš ne karalienė? o kuo vyras ne karalius, o vaikiuks - ne karaliuks...
Tuoj aš tau pacituosiu....
QUOTE(akbr @ 2006 03 23, 21:21)
Maksimalus skaičius nėra nustatytas ir yra šalių, kur tradiciškai kviečiami daugiau, negu du krikštatėviai. Taip, kad gali būti ir daugiau krikštatėvių, tik reikia laikytis principo, kad jų daugiau būtų kviečiama ne tam, kad būtų pasipuikuota prieš kitus, o tikrai siekiant dvasinio ryšio ir naudos krikštijamajam. Be jokios abejonės, visi krikštatėviai privalo atitikti visus reikaalvimus šiam svarbiam įsipareigojimui.
Karaliukas tas tavo vaikas, nes krikštu tampa Karaliaus vaiku (įvaikiu). Ir nuo krikšto tėvų skaičiaus tas nepriklauso
Va ir man iskilo tokis klausimelis Na krikstatevi tai jau turim,o krikstamote renkames is dvieju.Siuo klausimu niekaip su vyru nesutariam,net gerokai apsipykstam. Gal abi kviest...
negirdejau dar tokio dalyko
pas mus gimineje butent taip ir yra-dvi seses pakrikstijo puseseres dukryte, nes ta kleckiuka saugoja daznai ir siaip-labiausiai myli
Taip,tai pati kvailiausia kadanors mano kilusi ideja. bet turime rimta beda: abu su MB turime po broli ir abiem vienodai jie yra svarbus. as nenoriu nusileisti,argumentuodama,kad mano brolis yra man begalo brangus ir as nuo mazens zinojau,kad jis bus mano pirmojo vaikucio krikstatevis, tokie patys argumentai ir MB. Neprasau kritikuoti ir peikti mano minties tiesiog pasakykit ar yra imanomas toks atvejis ir jei ne,ka daryt?