Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(cashmira @ 2008 06 16, 18:43)
Cia toks pietu amerikos augalas,isvires  buna traskus.Juos galima valgyti kaip garnyra arba daryti misraines.

O kaip tas kynva atrodo? Ir kokios mišrainės daromos?
Atsakyti
sveikos, merginos, labai gerą temą čia užvedusios thumbup.gif norėjau paklausti klaipėdiečių, kur perkate prieskonius? ax.gif
Atsakyti
Aš tai perku pas Jadvygą, Daukanto g. prie apylinkės teismo
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2008 06 30, 21:01)
Aš tai perku pas Jadvygą, Daukanto g. prie apylinkės teismo

taip ir vadinasi "Pas Jadvygą"?
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2008 06 16, 17:43)
As siandien buvau sios firmos parduotuveje Kaune.Super parduotuve ir super pardaveja!  thumbup.gif .Labai maloniai paiskino,viska aprode.Nusipirkau naturalu prieskoniu misini be jokiu E "virtuves karalius",paskui labai apsidziaugiau radusi "kumin"t.y. indiska kmyna ir dar nusipirkau tokiu mazu kruopyciu "kynva".

O kur ta parduotuve Kaune?

Mes tai dauguma prieskoniu ir beveik visas zoleles dar naudojam arbatoms thumbup.gif . Ir po viena rusi ir misinius. Kokio idomaus skonio pvz yra baziliko arbata. Dabar vasara pagrinde geriam svieziai nuskintas zoleles, ju aromatas skiriasi nei sudziovintu. MB labai megsta daryti ivairiausius miksus ir jam labai sekasi. Taip sumasto, kad kol nepabandai atrodo nesuvokiama ir kiekviena kart vis kitaip. Vienas pvz: zalia arbata su juodaisiais pipirais (tai ypatingai tinka ziemai, nes pati zalia arbata yra vesinanti, o pipiras pakeicia sildanciu variantu). As pati labai megstu prieskoniu arbatas su pienu thumbup.gif
Atsakyti
Kepu varškės apkepą. Pasiimu Dan Sukker vanilinį cukrų. Ant jo parašyta sudėtis - cukrus, krakmolas, vanilės aromatas ir tikra vanilė. Parašyta, kad tikros vanilės - maži juodi gabaliukai.

O tų mažų juodų gabaliukų vienas kitas blink.gif reiškias, vos ne visa ta masė yra visa kita, o ne vanilė iš tikrųjų unsure.gif

Dar nespėjau perskaityti visos šios temos (būtinai vėliau tą padarysiu) - gal jau buvo tokia info, kur pirkti tiesiog grynos maltos vanilės?
Atsakyti
Manau gal būtų Skonio Studijoj Basanavičiaus gatvėj. Ten daug visokių prieskonių. Aš ten mačiau vanilės lazdeles, tai ir maltos turėtų būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 02, 12:02)

Dar nespėjau perskaityti visos šios temos (būtinai vėliau tą padarysiu) - gal jau buvo tokia info, kur pirkti tiesiog grynos maltos vanilės?

Geriau pirk vanilės lazdeles, jos galios ilgiau negu maltos, ir turės stipresnį kvapą. Galėsi prieš pat įdėjimą į patiekalą sumalt.
Atsakyti
QUOTE(kliūdžiau @ 2008 06 19, 14:55)
Aš tai perku Santa Marios, tik pasiskaitau, kad sudėtyje E nebūtų.... g.gif

daugumoje prieskonių yra E raidė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaida Bala @ 2008 06 30, 21:03)
taip ir vadinasi "Pas Jadvygą"?

biggrin.gif Ne, ne taip vadinasi. Dabar tiksliai nepamenu. Kažkas su prieskoniais ir aliejais. Ten vienintelė parduotuvė, lyg tai šalia yra parduotuvė "Nelik basa", akinių parduotuvė, o už prieskonių yra iš karto apyl. teismas. Ryt važioju į teismą, tad galėsiu tiksliai pažiūrėt pavadinimą mirksiukas.gif Adresas turėtų būti Daukanto 2, o gal 4, nes teismas yra Daukanto 8
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2008 07 02, 20:04)
biggrin.gif Ne, ne taip vadinasi. Dabar tiksliai nepamenu. Kažkas su prieskoniais ir aliejais. Ten vienintelė parduotuvė, lyg tai šalia yra parduotuvė "Nelik basa", akinių parduotuvė, o už prieskonių yra iš karto apyl. teismas. Ryt važioju į teismą, tad galėsiu tiksliai pažiūrėt pavadinimą  mirksiukas.gif  Adresas turėtų būti Daukanto 2, o gal 4, nes teismas yra Daukanto 8

ai, tada žinau, ten aliejai visokie, ane? bigsmile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
šiandien kol valdžia darbo metu tvarkė savo asmeninius reikalus, pagooglinau ir radau įdomu dalyką, tipo, mėtos padeda atsikratyti antsvorio, o iš prieskonių tinka džiovintas imbieras, cinamonas, juodieji pipirai unsure.gif , tai kaip čia suprast, visad minėdavo kad žalioji arbata g.gif
P.s. Aš tai turiu nusipirkusi cinamono lazdelių, bet taip ir neprisiruošiu jų sumalt blush2.gif , o apie vanilę kažkaip nesu domėjusis, bet visai būtų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabe60: 02 liepos 2008 - 19:44