Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

Peletrūną lyg esu naudojus, bet nepamenu dabar ką jis suteikia nes tai seniai, buvo, bet gerai kad priminėt smile.gif

Šiandien iš stepono 6 pirkau buljoną kažkokį skandivavišką natūralų, visai nieko, skaniai pasigardina maistas smile.gif

Va tokį. Būna dar dvi rūšys. Ale pobrangiai - 16 lt, tai jei kas jau atradusios pačios kaip mišinukus tinkamus pasidaryti skoniui išgauti, tai labiau apsimoka smile.gif

user posted image
Atsakyti
Tikrai? Buvau kažkur perskaičius, kad peletrūnas - oregonas. Bet gal susimaišiau. ax.gif
Atsakyti
peletrūnas tinka prie visokių varškinių patiekalų. Aš dėdavau jo nemažai į cepelinus su varše ar varškėčius, jei ne saldžiai valgydavome.

O raudonėlį visada į picas deda. Bent jau "čili". Aš ant naminių irgi barstau. Skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sommer @ 2008 06 08, 11:38)
O mano mėgstamiausi prieskoniai - CHIMICHURI. Nemoku be jų nieko gaminti. Dedu  į sriubas, troškinius, kepsnius ,ant kiaušinių - visur, išskyrus vištieną. Jų būna tik prieskonių parduotuvėse.
Visko ten yra pridėta, + 10 proc. druskos .

Iš tikrųjų čimičuri tai Lotynų Amerikos šalių virtuvės padažas, gaminamas iš prieskoninių žolių: kalendros, mėtų, petražolių, žaliųjų svogūnų. Gardinamas druska, aitriaisiais pipirais, česnakais, citrinų sultimis, aliejumi. Kodėl atsirado tokie prieskoniai ..... hm.... čia lygiai taip pat kaip būtų prieskoniai majonezas arba kečupas.... ko tik tie gamintojai neprigalvoja...


QUOTE(Irvel @ 2008 06 09, 11:21)
O kaip dar vadinamas peletrūnas?


estragonas, tarchunas, limonadas tokios žalios spalvos buvo senais laikais smile.gif labai tinka prie žuvies, prie kiaušinių
Atsakyti
Be E yra visi prieskoniai (ne prieskonių mišiniai). Džiovintos petražolės, krapai, bazilikai, kalendros, mairūnai, čiobreliai, pipirai ir t.t. Visai nesunku ir pačioms tų prieskonių užsiauginti mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas žinot literaturos apie prieskonių derinimą ir pan?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 11, 15:56)
O gal kas žinot literaturos apie prieskonių derinimą ir pan?


http://www.manoknyga...r-pagardai.html
smile.gif va radau kažkokią, o šiaip prie receptų knygose dažnai būna daug informacijos apie prieskonius, nes daugelis virtuvių juk skiriasi ne pagrindiniais produktais, o naudojamais prieskoniais. Na ir pagaliau prieskoniai toks dalykas, kad visada gali eksperimentuoti, uostyti, ragauti, kurti savo variantus, žodžiu kone terapija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benedikta: 12 birželio 2008 - 13:13
Nusipirkau brošiūrėlę "Prieskonių gydomosios savybės" (Sudaryta pagal seniausią sveikos gyvensenos mokslą - Ajurvedą), tai vieną prieskonių derinį jau išbandžiau smile.gif ir jums, mielosios, perrašau, gal kuri norės išbandyti mirksiukas.gif .

Panč masala - penkių prieskonių mišinys - natūralių polivataminų šaltinis. Švelnaus skonio, puikaus aromato, puikiai dera su makaronais, sojos mėsa, daržovių patiekalais. Aromatas sustiprėja pakepinus aliejuje, svieste arba ghi.
Sudėtis:
2 arbatiniai šaukšteliai kuminų sėklų,
2 arbatiniai šaukšteliai kalindži arba juogrūdės,
2 arbatiniai šaukšteliai pankolio arba anyžiaus,
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų garstyčių,
1 arbatinis šaukštelis ožragės sėklų.

Susimaliau viską su kavamale. Oi kaip mano šeimynai patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 14, 20:24)
Nusipirkau brošiūrėlę "Prieskonių gydomosios savybės" (Sudaryta pagal seniausią sveikos gyvensenos mokslą - Ajurvedą), tai vieną prieskonių derinį jau išbandžiau  smile.gif ir jums, mielosios, perrašau, gal kuri norės išbandyti  mirksiukas.gif .

Panč masala - penkių prieskonių mišinys - natūralių polivataminų šaltinis. Švelnaus skonio, puikaus aromato, puikiai dera su makaronais, sojos mėsa, daržovių patiekalais. Aromatas sustiprėja pakepinus aliejuje, svieste arba ghi.
Sudėtis:
2 arbatiniai šaukšteliai kuminų sėklų,
2 arbatiniai šaukšteliai kalindži arba juogrūdės,
2 arbatiniai šaukšteliai pankolio arba anyžiaus,
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų garstyčių,
1 arbatinis šaukštelis ožragės sėklų.


o kur tokiu sudetiniu daliu galima rasti? ax.gif ir kur ta brosiurele pirkote?
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 06 14, 22:05)
o kur tokiu sudetiniu daliu galima rasti? ax.gif ir kur ta brosiurele pirkote?

kaip anksčiau esu minėjusi, krišnaitų kioskelyje Savanorių pr. Kaune.
Brošiūrėlė tik 2Lt kainavo, bet l.vertinga. Aš seniau buvau nusipirkusi panašią Natūralaus gydymo centre Sveiko maisto gaminimo kursuose, bet čia ji jau papildyta smile.gif
Turinys:
1.Prieskoniai, jų gydomosios savybės ir vartojimas
2.Profilaktinės ir gydomosios prieskonių savybės
3.Prieskonių derinimas su produktais
4. Prieskoniuose esantys vitaminai
5.Teigiamas prieskonių poveikis žmogaus charakteriui
6.Prieskonių mišiniai ir natūralūs priedai
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 14, 20:47)
kaip anksčiau esu minėjusi, krišnaitų kioskelyje Savanorių pr. Kaune.
Brošiūrėlė tik 2Lt kainavo, bet l.vertinga. Aš seniau buvau nusipirkusi panašią Natūralaus gydymo centre Sveiko maisto gaminimo kursuose, bet čia ji jau papildyta  smile.gif
Turinys:
1.Prieskoniai, jų gydomosios savybės ir vartojimas
2.Profilaktinės ir gydomosios prieskonių savybės
3.Prieskonių derinimas su produktais
4. Prieskoniuose esantys vitaminai
5.Teigiamas prieskonių poveikis žmogaus charakteriui
6.Prieskonių mišiniai ir natūralūs priedai


nepastebejau, kad Jus is Kauno blush2.gif Vilniuje tikriausiai kazko pan. nera.
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 06 14, 22:02)
nepastebejau, kad Jus is Kauno blush2.gif Vilniuje tikriausiai kazko pan. nera.

http://www.sveikipro...t/main/products
Vilniuje Jakšto g. yra parduotuvytė Sveiki produktai, tai ten yra daug visokių įdomesnių prieskonių bei jau gatavų masalų...jų tinklapyje gaima pasidairyti po asortimentą...
Atsakyti