o kainos kokios?
geriausia prieskonius pacioms uzsiauginti, yra visokiu prieskoniniu zoleliu pirkti, ir tikrai bus ekologiska
QUOTE(681-12345 @ 2010 03 10, 07:57)
geriausia prieskonius pacioms uzsiauginti, yra visokiu prieskoniniu zoleliu pirkti, ir tikrai bus ekologiska
Na taip, patiems auginti gerai ir malonumas net sakyciau, bet man tai niekada neaisku kuo juos tresti, kad butu ekologiski. Parastoje zemeje jie ilgai grazus nebuna - trasos verkiant reikia.
Praeita vasara kai auginau pomidorus balkone, tai tresiau juos dilgeliu raugu. Uzpildavau ir ant prieskoniu, nors nezinau ar jiems tai labai tiko. Bet vat kuom tresti prieskonius siuo metu laiku?
Turiu keleta baziliku, rozmarina, krapiuku, pipirnes, bet man jie pavarge...
QUOTE(Kinda @ 2010 03 10, 09:00)
Na taip, patiems auginti gerai ir malonumas net sakyciau, bet man tai niekada neaisku kuo juos tresti, kad butu ekologiski. Parastoje zemeje jie ilgai grazus nebuna - trasos verkiant reikia.
Praeita vasara kai auginau pomidorus balkone, tai tresiau juos dilgeliu raugu. Uzpildavau ir ant prieskoniu, nors nezinau ar jiems tai labai tiko. Bet vat kuom tresti prieskonius siuo metu laiku?
Turiu keleta baziliku, rozmarina, krapiuku, pipirnes, bet man jie pavarge...
Praeita vasara kai auginau pomidorus balkone, tai tresiau juos dilgeliu raugu. Uzpildavau ir ant prieskoniu, nors nezinau ar jiems tai labai tiko. Bet vat kuom tresti prieskonius siuo metu laiku?
Turiu keleta baziliku, rozmarina, krapiuku, pipirnes, bet man jie pavarge...
pavargę, nes kai kuriems reikia saulės, pvz. bazilikui
o trąšos ir man kelia klausimų
Naudoju Drogheria prieskoniu misinius be skonio stiprikliu
Aš prieskonius perku TULSI. Kilmės šalis- Vokietija. Panoramoj yra Tulsi prieskonių salelė. Rašo, kad jie natūralūs. Na, bent jau priedų jokių nėra.
QUOTE(681-12345 @ 2010 03 10, 07:57)
geriausia prieskonius pacioms uzsiauginti, yra visokiu prieskoniniu zoleliu pirkti, ir tikrai bus ekologiska
Visiškai pritariu. Gi mes net nenutuokiame, kur tas "ekologiškas" žoleles augina: gal kur prie kelio ar šiaip atveža iš kur nors. Geriausia, kai viską pats augini. Pati auginau praeitais metais daug žolelių ir nei ten sunku, nei ką.
QUOTE(martyynyyte333 @ 2010 03 11, 09:32)
Visiškai pritariu. Gi mes net nenutuokiame, kur tas "ekologiškas" žoleles augina: gal kur prie kelio ar šiaip atveža iš kur nors. Geriausia, kai viską pats augini. Pati auginau praeitais metais daug žolelių ir nei ten sunku, nei ką.
Na, del sunkumo manau niekas net neabejoja, tikrai nesunu. O i kokia zeme tu sodini savo prieskonines zolytes ir kokia trasa jas tresi?
QUOTE(Amadeja @ 2010 02 23, 22:05)
Kaip Vegetos ''pakaitalą'' naudoju ekologišką daržovių sultinį "Marigold". Prekiauja www.assorti.lt, www.sveikiproduktai.lt ir t.t.
Rašo,kad be glitimo, mielių, iš palmių aliejaus, jūros druskos, krakmolo ir įv. daržovių bei prieskoninių žolių
Rašo,kad be glitimo, mielių, iš palmių aliejaus, jūros druskos, krakmolo ir įv. daržovių bei prieskoninių žolių
Gal kuri galite pasakyti, kuo skiriasi si raudona pakuote nuo zalios pakuotes? Sudeti tai as matau, bet gal vienas kazkoks stipresnio ar dar kazkaip skoniu skiriasi? Prie raudono pavadinimo yra zodis EKOLOGISKAS. Tai zalias iseina neekologiskas ar kaip?
Esu pradedancioji sioje srityje
QUOTE(samsam @ 2010 03 12, 23:47)
Gal kuri galite pasakyti, kuo skiriasi si raudona pakuote nuo zalios pakuotes? Sudeti tai as matau, bet gal vienas kazkoks stipresnio ar dar kazkaip skoniu skiriasi? Prie raudono pavadinimo yra zodis EKOLOGISKAS. Tai zalias iseina neekologiskas ar kaip?
Esu pradedancioji sioje srityje
Esu pradedancioji sioje srityje
Taip, kai kurie būna ekologiški, kiti ne, vieni tik augaliniai, kituose nėra mielių, treti su pamažintu druskos kiekiu, dar kažkas, žodžiu, reikia skaityti ant pakuotės, kas labiau domina
QUOTE(681-12345 @ 2010 03 10, 07:57)
geriausia prieskonius pacioms uzsiauginti, yra visokiu prieskoniniu zoleliu pirkti, ir tikrai bus ekologiska
Pritariu. Pas mene ant virtuvės palangės visą žiemą augo bazilikas, petražolė, čiobrelis, raudonėlis - ir gražu ir aromatas visada super
O tręši - viskuo kas lipo po arbatos ar kavos gėrimo - auga ir bujoja.
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 05 26, 10:06)
Visada namie turim šių prieskonių: juodų nemaltų pipirų, baziliko, raudonėlio, kmynų, krapų, ciberžolės, cinamono, saldžiosios paprikos ir dar užsipirkę ispanijoje nemažą kiekį turime šafrano.
Sveikos merginos,
ir as stengiuosi siuos prieskonius tureti virtuveje pastoviai + naudoju dziovintas cesnaku granules, kari, bei ivairiose prieskoniu parduotuvese perku ivairiu zoleliu mix - a....be druskos ir be jokiu kitokiu priemaisu tik naturalios zoleles.
Bet pastebejau, kai naudoju naturalius prieskonius = vyras pavalges nieko nesako....reikia paklausti ar skanu buvo...
O kai idedu koki su siek tiek chemijos turinti prieskoni...pavalges pasako, ah...skanu buvo....arba labai skanu....
Gal kas zinote, kur Kaune tikrai ekologisku prieskoniu isigyti, kad butu sertifikuoti, kad ekologiski?
Dekui.