Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(balta @ 2008 05 05, 11:07)
Aš perku daržovių sultinį, bet žiūriu, kad būtų kuo didesnė dalis daržovių jame. Ir perku tik iš ekologiškų prekių skyrelio, tada nebūna jokių skonio stipriklių.

o kaip vadinasi kokiose parduotuvese būna? nes aš irgi jau nenorečiau tu visu maggi naudot bet be ju man kažkokia pvz sriubą be skonio gaunasi nors daržovių visokiu ten prapjaustau (matyt priprato jau liežuvis prie aštresnio skonio) noretum pakeist kažkuo naturalesniu unsure.gif
Atsakyti
Oj, namuose turiu man rodos ne vieną receptą kaip pagaminti majonezą, vakare pasistengsiu ką nors įmesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 05 19, 11:56)
Aš niekada nenaudoju jokių sultinio kubelių, sriubą verdu su maltos mėsos frikadelėmis, nuo jų ir nuverda kažkiek sultinio. Sriubą pasiskaninam pagal poreikius grietine.
Na o kai labai reikia stipraus tikro sultinio, tai tokį ir išsiverdu smile.gif
Didžiausia bėda yra ta, kad žmonės yra taip pripratę prie skonio stipriklių, dažiklių, kvapiklių, kad natūralus maistas atrodo prėskas ir neskanus. Todėl man labiausiai patinka subtili prancūzų virtuvė, kur prieskoniai naudojami saikingai, tik pabrėžti natūralų skonį.


taip aš su tavm visiškai sutinku ir ta pripažystu bet kuom pakeist galima butu? beja mesos sultiniai yra nuodas numeris du , tai yra įrodyta sad.gif o juk ankščiau juo girdidavo sunkiausius ligonius !!!

QUOTE(Eglantina @ 2008 05 19, 12:29)
As manau gamintojai ne durni ir jei neraso ant pakuotes E621 arba natrio glutamatas, vistiek jo ten gali buti tik kitu pavadinimu, pvz. skonio stipriklis.


taip skonio stipriklis yra tas pats brudas verysad.gif
QUOTE(Rasma @ 2008 05 19, 14:39)
Yra va tokie:
Esu nusipirkusi, bet dar neišbandžiau..

bigsmile.gif kur čia pirkai ar tikrai be E ? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(benedikta @ 2008 05 20, 11:53)
Oj, namuose turiu man rodos ne vieną receptą kaip pagaminti majonezą, vakare pasistengsiu ką nors įmesti smile.gif

aš kartais gamindavau irgi bet daugokai laiko užema blush2.gif dirbančiam aktiviam žmogui tikrai nlb patogu rolleyes.gif
Papildyta:
jau radau priešais mūsų maxima parduoda šiandien pat ten nuleksiu clap.gif:
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 05 20, 07:39)
Aš tai mintį audžiu kaip pačiai nepatingėjus ir užsiveisus dailų priekonyną ant palangės, namuose turiu ir žurnalą su patarimais, tik dar geriau būtų, jei kas už mane tą darbą padarytų  smile.gif



Pas mane lygiai ta pati situacija biggrin.gif drinks_cheers.gif

Baziliką esu sėjus prieš kelis metus, išdygo tik piktžolė, kurią dar laisčiau, kol mama neišrovė lotuliukas.gif
Antras bandymas buvo sėkmingesnis, bet tų kelių lapų poreikiams patenkinti neužtenka, čia visos plantacijos reikia doh.gif
Atsakyti
Aš perku arba tik džiovintas žoleles, arba kai kuriuos Avokado firmos prieskonių mišinius, kurie be E621, t.y.kiaulienos, žuvies, adžikos, amerikietiškų bulvyčių ir dar kelios rūšys yra mirksiukas.gif .
Juos perku Maximoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bolero: 20 gegužės 2008 - 18:47
QUOTE(Bolero @ 2008 05 20, 20:45)
Aš perku arba tik džiovintas žoleles, arba kai kuriuos Avokado firmos prieskonių mišinius, kurie be E621, t.y.kiaulienos, žuvies, adžikos, amerikietiškų bulvyčių ir dar kelios rūšys yra  mirksiukas.gif .
Juos perku Maximoje.


yra tokia parduotuve ''skonis ir kvapas'', berods. ten, sako, buna svieziu prieskoniu ir ju misiniu. gal kas bandete?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 05 20, 13:18)
O kaip darot majonezą?  blush2.gif

aš tai taip darau: įberiu į indą 1 arbat. šaukštelį garstyčių, žiupsnelį druskos, cukraus, 0,5 citrinos sulčių (kartais, kai neturiu, tai ir nepilu) arba 1 šaukštelį acto, na prieskonių kokių sugalvoju (kario, krapų, česnako susmulkinto, truputį pipirų, galima dėti tarkuoto fermentinio sūrio). Įmušu kruopščiai nuplautą žalią kiaušinį (galima tik trynį). Viską maišau su mikseriu ir labai maža srovele pilu aliejų (maždaug stiklinę), plaku kol sutirštėja.
Parašiau kaip praktiškai darau smile.gif Kiekvieną kartą vis kitoks skonis gaunasi ir be jokių E ax.gif .
Laikau šaldytuve ir stengiuos per 4-5 dienas sunaudoti, ne visgi be konservantų.

P.s. o tie visokie sultiniai maggi ir kitokie, tai gryna chemija, geriau išsivirti buljono ir užsišaldyti pačioms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabe60: 21 gegužės 2008 - 18:44
Ekologiškų sultinių mačiau Šv.Stepono 6 ir Holos (Užupio 4). Man jie labai patiko. O skonio stipriklis tiesiog įjautrina mūsų skonio receptorius, todėl be jo maistas atrodo prėskas. Prie jo priprantama, taigi, jei tik yra noras, galima ir atprasti smile.gif Po kurio laiko viskas grįžta į savo vėžes.
Atsakyti
Mes naudojame ekologiska sultini is Sangos http://www.sanga.lt/...rzoviusultiniai
Man jis super i sriubye imesti.
Atsakyti
QUOTE(Bolero @ 2008 05 20, 19:45)
Aš perku arba tik džiovintas žoleles, arba kai kuriuos Avokado firmos prieskonių mišinius, kurie be E621, t.y.kiaulienos, žuvies, adžikos, amerikietiškų bulvyčių ir dar kelios rūšys yra  mirksiukas.gif .
Juos perku Maximoje.

Amerikietiškų bulvyčių man kaip patinka wub.gif

O nuo tų kubelių, jau atpratau, tik vyrui sunkiau biški sekas unsure.gif
Atsakyti
Nugi nežinau, ar kam įdomu, bet imsiu ir pasidalinsiu, kokius prieskonius pasidarau pati, po persirgtos dizenterijos ir lėtinio kasos uždegimo.

Natūraliai nebegalėjau net uostyt nosį kutenančius mišinius. Tai nusikopijavau nuo mėgstamų prieskonių sudėtį, ir darausi juos pati.

Kmynai. Lauro lapai. Druska. Pipirai.
Kmynus sumalu su kavamale. Kažkas rašė, kad paskui neįmanoma išplauti, lieka kvapas. Aš permalu po visko senos bulkos gabaliukus, ar ryžių saują, kokių kruopų, kad išsivalytų. Sumalu lauro lapus. O tada jau makaluoju. tarkim kmynų ir druskos po du šaukštus, pipirų šaukštas, lauro lapai, pusė šaukšto.

Tinka viskam.

Česnakus bandau dabar džiovint. Skilteles sukapojau ir palėpėj džiovinu. Vampyrai mano namų dar ilgai nepuls. galvoju, gal kai sudžius, bus įmanoma irgi sumalt?

Mėgdavau ankščiau arbatas su skoniu. Dabar begeriu tik arba juodą, su citrina išspausta. Arba mėtas, kurias mano šuo aptręšdavo rolleyes.gif arba ramunėles. Dar melisų gavau. Sunku buvo priprast prie natūralaus skonio. Bet dabar kai praeinu per arbatos skyrių, net nosį rėžia.

Nu galvoju, gal ne į temą, tai labai atsiprašau. Jei įdomu, parašysiu, kokius prieskonius žiemai pasidaryt.

Giliukus kavai tai malt nesiruošiu. biggrin.gif

P.S Sultinio kubelių, kuriuos naudojau, irgi nebeperku. labai skanu, jei troškinu kotletus, ar verdu sriubą, ypač barštelius, kopūstienę, įmesti džiovintų grybų kelis. tas pats, kaip kad grybų skonio sultinys iš kubelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea: 24 gegužės 2008 - 12:45
Na dėl prieskonių tai mečiau juos visus tuos paruoštus mišinius. Naudoju Lauro lapus, mairūną, baziliką, rozmariną, trintą muskatą, pipirus ir druską.

gal kas žino kokios literatūros apie prieskonius? Kas kam labiau tinka ir pan?

Tiesa perėjus prie žolelių reik gerokai galvą pasukt, nes na be skonio stipriklių ir skonis maisto kitoks. Bet daugiau jokių E621
Atsakyti