Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(ernesin @ 2009 11 22, 02:24)
Ačiū 4u.gif Kokio gamintojo tie lieknėjimo prieskoniai? mirksiukas.gif

Šiandien PC Maxima užmačiau daug naujų prieskonių mišinių be E, gamintojai panevežio "Alva", turbūt jų ir sultinys turi atsirasti, kurį kažkuri jau kažkuri minėjo bigsmile.gif

Turbūt "Alvas" bigsmile.gif Yra tokia firma Panevėžyje drinks_cheers.gif
O sultinys , kurį minėjau ,yra Panevėžio firmos "GAUSA" bigsmile.gif
UAB PRIESKONIŲ GAUSA 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2009 11 22, 13:31)
Turbūt "Alvas" bigsmile.gif Yra tokia firma Panevėžyje drinks_cheers.gif
O sultinys , kurį minėjau ,yra Panevėžio firmos "GAUSA" bigsmile.gif
UAB PRIESKONIŲ GAUSA 4u.gif
user posted image

Ant pakuotės rašo "Alvo" mirksiukas.gif

Ačiū už info apie sultinius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:15)
Parašyk kur konkrečiai perki mirksiukas.gif

Aš dedu Avokado sriubos prieskonius ir nusipirkau kažkokios "provanso žolė", bet negelbėja tai mano sriubos skonio biggrin.gif Aišku su laiku gal atitaikysiu ką, o dabar teks sultinių be E ieškoti ax.gif Nes dedu ir pipirų ir laurų ir tų visų prieskonių su žolėmis, o kaip kaip neįtinku taip neįtinku biggrin.gif Anksčiau pastoviai komplimentais užversdavo dėl sriubos, o dabar taip stengiuosi ir šnipštas biggrin.gif

aš turėjau tokią bėdą irgi biggrin.gif paskui išmokau gardinti, o ir skonis aišku persiorientavo. nežinau, ar bandėte, bet labai padeda keptuvėje atskirai pakepinti sviestuke česnakėliai, svogūnėliai, morkytės - ir tik tada mesti į sriubą - kartu su tuo sviestuku. labai pagardina. taip pat galioja ir petražolėms. jei dedi žalias į sriubą - vienoks skonis, jei paskrudintas sviestuke - kitoks.
4u.gif
ir dar daržovinėms sriuboms labai svarbu nepervirti daržovių - jos turi būti lengvai tariant pusžalės, kad kai kramtai - jauti lengva trekšt. aišku, bulvėms to nereikia daryti, bet visoms kitoms - būtinai: morkoms, kalafiorams, kopūstams, brokoliams, žaliems žirneliams ir pan. tada daržovė išlaiko savo spalvą, skonį - ir kas svarbiausia - vitaminus.

vasarą daržovių sultinį be mėsos virdavau taip: imu puodą, sumetu bulves, morkas, svogūnus, česnakus, smulkiai pjaustytus ir kepinu sviestuke, kiek vėliau įmetu brokolius, kalafiorus, žirnelius, dar vos vos pakepinu, tada užplikau verdančiu vandeniu iš virdulio, paskaninu prieskoniais (žolėm, krapais, petražolėm, druska, pipirais ir tt), paverdu 2-3 min ir viskas. daržovės dar lieka traškios, savo natūralios spalvos ir sriubytė tebekviepia daržo gaiva. a, dedu makaroniuku greitai išverdančių. nu visi labai algydavo, net "mėsaėdžiai" biggrin.gif

sory čia, kiek užsišnekėjau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū Žanė už puikius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 22, 02:24)

Prieskonius ir lieknėjimo ir kitus perku Delonoj arba Dvi širdys internetinėse parduotuvėse, nes prekybos centruose prieskonių panašių į prieskonius nerandu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 11 22, 17:42)
Prieskonius ir lieknėjimo ir kitus perku Delonoj arba Dvi širdys internetinėse parduotuvėse, nes prekybos centruose prieskonių panašių į prieskonius nerandu  schmoll.gif

Delona man labai patogu, gal gali pasidalinti kokius ten perki, nes ten jų gausybė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 22, 18:43)
Delona man labai patogu, gal gali pasidalinti kokius ten perki, nes ten jų gausybė doh.gif

Esu pirkus ir mišinių, ir grynuosius. Iš mišinių tai labiausiai visa šeima pamėgom tuos liekniejimo, (ne dėl lieknėjimo, bet dėl skonio biggrin.gif ) o Provanso mišinys vis dar kočiojasi po spintelę, neprilipo pas mus jis. Skonis draugų neturi, reik bandyt mirksiukas.gif O dažniausiai perku grynuosius: ciberžolę, saldžiają papriką, mairūną, peletrūną, baziliką, čiobrelį, salierus džiovintus, pomidorus džiovintus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 11 22, 18:25)
Esu pirkus ir mišinių, ir  grynuosius. Iš mišinių tai labiausiai visa šeima pamėgom tuos liekniejimo, (ne dėl lieknėjimo, bet dėl skonio  biggrin.gif )  o Provanso mišinys vis dar kočiojasi po spintelę, neprilipo pas mus jis. Skonis draugų neturi, reik bandyt  mirksiukas.gif  O dažniausiai perku grynuosius: ciberžolę, saldžiają papriką, mairūną, peletrūną, baziliką, čiobrelį, salierus džiovintus, pomidorus džiovintus ir t.t.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 11 22, 19:25)
Esu pirkus ir mišinių, ir  grynuosius. Iš mišinių tai labiausiai visa šeima pamėgom tuos liekniejimo, (ne dėl lieknėjimo, bet dėl skonio  biggrin.gif )  o Provanso mišinys vis dar kočiojasi po spintelę, neprilipo pas mus jis. Skonis draugų neturi, reik bandyt  mirksiukas.gif  O dažniausiai perku grynuosius: ciberžolę, saldžiają papriką, mairūną, peletrūną, baziliką, čiobrelį, salierus džiovintus, pomidorus džiovintus ir t.t.

Prieskonius lieknejimas ir as labai pamegusi esu, irgi anaiptol ne del lieknejimo, nes to nereikia, bet misinys tikrai PUIKUS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 11 23, 11:19)
Prieskonius lieknejimas ir as labai pamegusi esu, irgi anaiptol ne del lieknejimo, nes to nereikia, bet misinys tikrai PUIKUS  thumbup.gif

Na prieš ,,Lieknėjimo" prieskonius man pirmauja ožragė, tik jos sunkiai gaunu cool.gif Čia jau bus poster_offtopic.gif bet papasakosiu apie vieną eko - pardavyklą. Klausiu joje gal turi ožragės, o pardavėja tiesiai šviesiai atsakė, kad turėjo, bet jai pačiai nepatiko ta ožragė, tai daugiau ir neužsako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 22, 03:24)

Šiandien PC Maxima užmačiau daug naujų prieskonių mišinių be E, gamintojai panevežio "Alva", turbūt jų ir sultinys turi atsirasti, kurį kažkuri jau kažkuri minėjo bigsmile.gif

Prieskonius "Lieknėjimas" gamina viena privati įmonė. O jų nusipirkti galima specializuotose arbatos, kavos, prieskonių parduotuvėse.
Vilniuje - Delona, Kaune - Sveikatos Stilius.

smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bobute369 @ 2009 11 23, 17:18)
Prieskonius "Lieknėjimas" gamina viena privati įmonė. O jų nusipirkti galima specializuotose arbatos, kavos, prieskonių parduotuvėse. 
Vilniuje - Delona, Kaune - Sveikatos Stilius.

smile.gif  smile.gif  smile.gif

Aha, as pirkau Sveikatos stiliuje- su pardaveja dar pasijuokeme, kad kokie mes isradingi- net nuo prieskoniu lieknejam biggrin.gif !Siaip tikrai neblogas misinys, verta pirkti- idomesnis toks , sudetis gera... Taciau vis pamirstu as ji doh.gif - reikia issitraukti pries akis.
Atsakyti