QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:15)
Parašyk kur konkrečiai perki
Aš dedu Avokado sriubos prieskonius ir nusipirkau kažkokios "provanso žolė", bet negelbėja tai mano sriubos skonio
Aišku su laiku gal atitaikysiu ką, o dabar teks sultinių be E ieškoti
Nes dedu ir pipirų ir laurų ir tų visų prieskonių su žolėmis, o kaip kaip neįtinku taip neįtinku
Anksčiau pastoviai komplimentais užversdavo dėl sriubos, o dabar taip stengiuosi ir šnipštas
aš turėjau tokią bėdą irgi
paskui išmokau gardinti, o ir skonis aišku persiorientavo. nežinau, ar bandėte, bet labai padeda keptuvėje atskirai pakepinti sviestuke česnakėliai, svogūnėliai, morkytės - ir tik tada mesti į sriubą - kartu su tuo sviestuku. labai pagardina. taip pat galioja ir petražolėms. jei dedi žalias į sriubą - vienoks skonis, jei paskrudintas sviestuke - kitoks.
ir dar daržovinėms sriuboms labai svarbu nepervirti daržovių - jos turi būti lengvai tariant pusžalės, kad kai kramtai - jauti lengva trekšt. aišku, bulvėms to nereikia daryti, bet visoms kitoms - būtinai: morkoms, kalafiorams, kopūstams, brokoliams, žaliems žirneliams ir pan. tada daržovė išlaiko savo spalvą, skonį - ir kas svarbiausia - vitaminus.
vasarą daržovių sultinį be mėsos virdavau taip: imu puodą, sumetu bulves, morkas, svogūnus, česnakus, smulkiai pjaustytus ir kepinu sviestuke, kiek vėliau įmetu brokolius, kalafiorus, žirnelius, dar vos vos pakepinu, tada užplikau verdančiu vandeniu iš virdulio, paskaninu prieskoniais (žolėm, krapais, petražolėm, druska, pipirais ir tt), paverdu 2-3 min ir viskas. daržovės dar lieka traškios, savo natūralios spalvos ir sriubytė tebekviepia daržo gaiva. a, dedu makaroniuku greitai išverdančių. nu visi labai algydavo, net "mėsaėdžiai"
sory čia, kiek užsišnekėjau