Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(Diva:) @ 2009 11 17, 11:39)
kaip pavadinti-perku eko skyriuke tokiam- tiesiog zoleles be jokiu priedu-labai labai mane isgelbejo jos -tikrai skaniau nei vien druska ir pipirai.Manau tokiu zoleliu visur turetu buti-as sveriamas perku.

Parašyk kur konkrečiai perki mirksiukas.gif

Aš dedu Avokado sriubos prieskonius ir nusipirkau kažkokios "provanso žolė", bet negelbėja tai mano sriubos skonio biggrin.gif Aišku su laiku gal atitaikysiu ką, o dabar teks sultinių be E ieškoti ax.gif Nes dedu ir pipirų ir laurų ir tų visų prieskonių su žolėmis, o kaip kaip neįtinku taip neįtinku biggrin.gif Anksčiau pastoviai komplimentais užversdavo dėl sriubos, o dabar taip stengiuosi ir šnipštas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 17 lapkričio 2009 - 12:16
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 17, 13:02)
O gal pasakytum kaip jas verdi? Ką dedi? Gal ne visai į temą, bet panašiai, gal nesupyks nieks blush2.gif

Istikruju as jau labai senai galvoju cia apie tema kazkokia receptu, gal net kartais su nuotraukomis ar siaip kokio patikusio patiekalo, sriubos , daryto kiek imanoma is eko ar naturaliu produktu...Visai idomu butu pasisemti minciu...
O sriubytes tai ivairias kinietiskas verdu, viena megiamiausiu ir labiausiai visiems patinkanciu su baltaisiais kinietiskais grybais( kitaip dar vadina koralais) :
Reikes:
500 g vištienos filė ( nebutinai, jei bunu vista ukininko nusipirkusi ir jau sunaudojusi krutinele, tai ir is kitu daliu gabaliukais supjaustau)
kukurūzų krakmolo( niekur negaunu amzinai, tai dedu bulviu)
džiovintų baltųjų kiniškų grybų( buna pirkti PC tuose skyreliuose kur japonu, kinieciu patiekalams viskas, maiselyje 2 grybai, uztenka 2 dideliems puodams sriubos))
4 šaukštu obuolių acto
4 šaukštu cukraus
baltuju pipiru
druskos

Vištieną supjaustau juostelėmis ir sudedu į verdantį vandenį. Recepte, kuri kadaise radau rasoma, kad kiekviena vistienos gabaliuka apvolioti kukuruzu krakmole, taciau is patirties-man per daug gaunasi to tokio lipsnumo, tai as tiesiog idedu krakmolo sauksta i visa puoda ir ismaisau, buna keleta gabaliuku apvolioju, bet tikrai ne visus. Toliau sudedu vandenyje išmirkytus( pries dedant i verdancia sriuba, juos reikia ismirkyti apie 20-30 min) ir plonomis juostelėmis supjaustytus "koralus". Paverdu ir tada pilu acta, cukru, druska ir pipirus.
Skanaus! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:15)
Parašyk kur konkrečiai perki mirksiukas.gif

CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 17 lapkričio 2009 - 12:40
Ačiū už nuorodėlę ir tokį fainą receptuką, jau šią savaitę stengsiuosi išbandyti wub.gif O daržovių negalima į šią sriubytę dėti? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 17 lapkričio 2009 - 12:58
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:15)
Parašyk kur konkrečiai perki mirksiukas.gif

Aš dedu Avokado sriubos prieskonius ir nusipirkau kažkokios "provanso žolė", bet negelbėja tai mano sriubos skonio biggrin.gif Aišku su laiku gal atitaikysiu ką, o dabar teks sultinių be E ieškoti ax.gif Nes dedu ir pipirų ir laurų ir tų visų prieskonių su žolėmis, o kaip kaip neįtinku taip neįtinku biggrin.gif Anksčiau pastoviai komplimentais užversdavo dėl sriubos, o dabar taip stengiuosi ir šnipštas biggrin.gif


Na cia tikrai sunkus atvejis. Mano vyras anksciau viska valge, ir dabar labai lengvai perejo ant naturaliu, tuo labiau kai paaiskinau visas idejas ir kuo blogai ta sintetika, jis labai pritare ir puikiai prisitaike.
Pabandyk gal ne taip drastiskai viska keisti, po truputi. Is pradziu dek daugiau druskos, nes tie sintetiniai sultiniai turi dideli kieki druskos tai gal ir prie surumo dar vyras ipratintas. Po to ta druska po truputi mazink. Man pvz tos visai skaidrios sriubos kartais irgi atrodo kad mazai skonio turi, todel daznai darau tirstas - daug visokiu darzoviu dedu, ypac prieskoniniu - morku, svogunu, poru, cesnaku, krapu, salieru. Dar galima paskaninti pomidoru pasta, arba grietinele, arba ir tuo ir tuo, ipilti citrinos sulciu slakeli, arba sutirstinti kiausinio tryniu, arba miltais. Na paieskojus receptu tikrai buna nuostabiai skaniu sriubu be jokiu sultinio kubeliu. O del visa ko tada nusipirk ekologisko sultinio be e, as toki pirkau Sveikuose produktuose berods, bet naudok jo nedaug, arba tiesiog mazink dozes. Skonis truputi panasus i sintetiniu, tik ne toks surus.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 11 17, 13:05)
Na cia tikrai sunkus atvejis. ..

Dėkui 4u.gif stengsiuosi kažkaip jį prisijaukinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:57)
Ačiū už nuorodėlę ir tokį fainą receptuką, jau šią savaitę stengsiuosi išbandyti wub.gif O daržovių negalima į šią sriubytę dėti? ax.gif

Tai galima ko nori, deda kiti agurka arba pora.Mat jei jau pridesi visokiu morkyciu, bulvyciu pataps jau nebe kinietiska biggrin.gif .Cia tik toks receptas, aisku galima eksperimentuoti!
Atsakyti
Dėkui už puikų receptuką 4u.gif Bandysim, tik perskaičius pirma mintis reik bulvių dadėt biggrin.gif doh.gif paskiau tik pakrutinau smegenis kad nebus tada kinietiška blush2.gif biggrin.gif

Beje, buvo kažkur tema apie receptus, tik kažkaip su retais produktais g.gif man dauguma negirdėti net
Atsakyti
Diva, o kur būna tie japonų skyreliai? Kažkaip neužkliuvusi akis, kaip tą grybą rast blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 19, 11:58)
Diva, o kur būna tie japonų skyreliai? Kažkaip neužkliuvusi akis, kaip tą grybą rast blush2.gif

Maximose buna atsirai isnesti keli stelazai ir ant ju ten visko prideta.Nu as kaip Akropolio gyventoja, nes man artimiausia parduotuve nuo namu, tai tik ten zinau- ten ir perku, bet man rodos esu maciusi ir IKI kazkur, gal ir Rimi...
Jie buna tokiam nemazam maiselyje- va cia idesiu keleta foto, kad isivaizduoti kaip jie atrodo, bet pas mus esu maciusi tik tamsiai melynam pokelyje...
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 lapkričio 2009 - 11:16
Oi ačiū 4u.gif tikiuosi užgrybausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 12:31)
O kokius prieskonius dedi į sriubą, nes aš visada pirmiausiai verdu vištytę ir tik po to tame viraliuke darau sriubą, bet maniškiui neskanu, sakė jau geriau jam sintetika verysad.gif


Į sriubas labai tinka ožragės lapeliai (ne grudeliai), ciberžolė, lieknėjimo prieskoniai (čia jau gatavas mišinys, bet ,,sveikas") ir tikrai labai skanios sriubos gaunasi be jokių sintetikų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 11 21, 22:57)
Į sriubas labai tinka ožragės lapeliai (ne grudeliai), ciberžolė, lieknėjimo prieskoniai (čia jau gatavas mišinys, bet ,,sveikas") ir tikrai labai skanios sriubos gaunasi be jokių sintetikų  ax.gif

Ačiū 4u.gif Kokio gamintojo tie lieknėjimo prieskoniai? mirksiukas.gif

Šiandien PC Maxima užmačiau daug naujų prieskonių mišinių be E, gamintojai panevežio "Alva", turbūt jų ir sultinys turi atsirasti, kurį kažkuri jau kažkuri minėjo bigsmile.gif
Atsakyti