QUOTE(Saulužė @ 2009 11 17, 13:02)
O gal pasakytum kaip jas verdi? Ką dedi? Gal ne visai į temą, bet panašiai, gal nesupyks nieks
Istikruju as jau labai senai galvoju cia apie tema kazkokia receptu, gal net kartais su nuotraukomis ar siaip kokio patikusio patiekalo, sriubos , daryto kiek imanoma is eko ar naturaliu produktu...Visai idomu butu pasisemti minciu...
O sriubytes tai ivairias kinietiskas verdu, viena megiamiausiu ir labiausiai visiems patinkanciu su baltaisiais kinietiskais grybais( kitaip dar vadina koralais) :
Reikes:
500 g vištienos filė ( nebutinai, jei bunu vista ukininko nusipirkusi ir jau sunaudojusi krutinele, tai ir is kitu daliu gabaliukais supjaustau)
kukurūzų krakmolo( niekur negaunu amzinai, tai dedu bulviu)
džiovintų baltųjų kiniškų grybų( buna pirkti PC tuose skyreliuose kur japonu, kinieciu patiekalams viskas, maiselyje 2 grybai, uztenka 2 dideliems puodams sriubos))
4 šaukštu obuolių acto
4 šaukštu cukraus
baltuju pipiru
druskos
Vištieną supjaustau juostelėmis ir sudedu į verdantį vandenį. Recepte, kuri kadaise radau rasoma, kad kiekviena vistienos gabaliuka apvolioti kukuruzu krakmole, taciau is patirties-man per daug gaunasi to tokio lipsnumo, tai as tiesiog idedu krakmolo sauksta i visa puoda ir ismaisau, buna keleta gabaliuku apvolioju, bet tikrai ne visus. Toliau sudedu vandenyje išmirkytus( pries dedant i verdancia sriuba, juos reikia ismirkyti apie 20-30 min) ir plonomis juostelėmis supjaustytus "koralus". Paverdu ir tada pilu acta, cukru, druska ir pipirus.
Skanaus!
Papildyta:QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 13:15)
Parašyk kur konkrečiai perki
CIA