QUOTE(Kinda @ 2009 11 13, 11:20)
O as bandau ant palanges auginti, bet pvz ziema man jie tokie trapus ir glezni.. labiau vargsta jie negu auga.. Vat nebent svogunu laiskuciai tai geri uzauga, nes jiems nesvarbus sezonas.. O vat bazilikiukai, salavijai, rozmarinas, krapiukai tai tokie suvarge..
Jei kam labiau sekasi ant palanges ziema prieskonius auginti - pasidalinkit patirtim
Deja ziema ant palanges prieskonius be trasu vargu ar galima grazius uzauginti. Tokiems kaip bazilikas ar rozmarinas labai reikia daug saules, lietuvoj jie tik vasara pas mus gali augti. Galiu patarti kaip as darau - prisiauginu darze visokiu prieskoniu vasara (galima ir turguj is bobuciu nusipirkt), o paskui sudziovinu ir naudoju visa ziema. Skonis ne toks sodrus nei svieziu, bet vis tiek nepalyginamai geresnis negu pirktiniu zoliu. Bazilika ar mairuna tereikia barstant patrinti tarp pirstu ir visas aromatas pasklinda. Dar galima saldyti saldiklyje, petrazoliu ir krapu uzsisaldau, tai is viso skonis kaip svieziu buna.
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 11 16, 11:08)
Bet man sriubose ir trūksta to skonio, gal dėl to jog labai pripratusi buvau prie sintetinių, už tai reikalingas perėjimas
Man visiskai netruksta, sakyciau netgi baisiai neskanu ir is karto pajauciu kavinese kai valgau sriuba, kad sultinio sisntetinio privaryta. Atrodo kad per suru, per bjauru, zodziu jokio skonio tik druska. Pakentekit ir priprasit, tam reikalingas perejimas. Jeigu zinote apie e621, cia gi baisus dalykas, jis kaip narkotikas, uztai jo atsisakius reikia praktiskai "gydytis nuo priklausomybes".