Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(ernesin @ 2009 11 16, 11:08)
Bet man sriubose ir trūksta to skonio, gal dėl to jog labai pripratusi buvau prie sintetinių, už tai reikalingas perėjimas ax.gif

Man labai ilgai truko... be sultinio dar Vegetos truko kaip oro doh.gif - taciau jau tikrai senokai netruksta. Aha- manau reikalingas perejimas...
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 11 15, 19:06)
Sultinių be E kol kas nėra, yra tik ekologiškose parduotuvėse. Tačiau netrukus bus ir prekybos centruose.
O prieskoniai man labai patiko Drogheria, naturlūs, be E, ir pabarsčius skonis tikrai gardus, na bent jau man tai skyrėsi nuo kokių nors Kotany ar pan.

Yra ,Panevėžio "Gausa" gamina be E, tik kol nauja firma, net nežinau kur jų būna dižiuosiuose miestuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 11 13, 11:20)
O as bandau ant palanges auginti, bet pvz ziema man jie tokie trapus ir glezni.. labiau vargsta jie negu auga.. Vat nebent svogunu laiskuciai tai geri uzauga, nes jiems nesvarbus sezonas.. O vat bazilikiukai, salavijai, rozmarinas, krapiukai tai tokie suvarge..
Jei kam labiau sekasi ant palanges ziema prieskonius auginti - pasidalinkit patirtim  4u.gif


Deja ziema ant palanges prieskonius be trasu vargu ar galima grazius uzauginti. Tokiems kaip bazilikas ar rozmarinas labai reikia daug saules, lietuvoj jie tik vasara pas mus gali augti. Galiu patarti kaip as darau - prisiauginu darze visokiu prieskoniu vasara (galima ir turguj is bobuciu nusipirkt), o paskui sudziovinu ir naudoju visa ziema. Skonis ne toks sodrus nei svieziu, bet vis tiek nepalyginamai geresnis negu pirktiniu zoliu. Bazilika ar mairuna tereikia barstant patrinti tarp pirstu ir visas aromatas pasklinda. Dar galima saldyti saldiklyje, petrazoliu ir krapu uzsisaldau, tai is viso skonis kaip svieziu buna.
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 11 16, 11:08)
Bet man sriubose ir trūksta to skonio, gal dėl to jog labai pripratusi buvau prie sintetinių, už tai reikalingas perėjimas ax.gif


Man visiskai netruksta, sakyciau netgi baisiai neskanu ir is karto pajauciu kavinese kai valgau sriuba, kad sultinio sisntetinio privaryta. Atrodo kad per suru, per bjauru, zodziu jokio skonio tik druska. Pakentekit ir priprasit, tam reikalingas perejimas. Jeigu zinote apie e621, cia gi baisus dalykas, jis kaip narkotikas, uztai jo atsisakius reikia praktiskai "gydytis nuo priklausomybes".
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 11 16, 13:59)
Jeigu zinote apie e621, cia gi baisus dalykas, jis kaip narkotikas, uztai jo atsisakius reikia praktiskai "gydytis nuo priklausomybes".


siaubas unsure.gif ... aš irgi pereidinėju prie natūralių, nes maži vaikai namie, nenoriu kad jie gadintų sau skonį...
prieskonius ir absoliučiai viską, ką tik sugalvoju ėmiau šaldyti šaldiklyje, ir labai mėgaujuosi dabar vasariniu krapų, poetražolių, gelsvės, raudonėlio aromatu...

dar labai patinka karis, kaip suprantu, jame nebūna jokių E g.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 11 16, 12:59)
Man visiskai netruksta, sakyciau netgi baisiai neskanu ir is karto pajauciu kavinese kai valgau sriuba, kad sultinio sisntetinio privaryta. Atrodo kad per suru, per bjauru, zodziu jokio skonio tik druska. Pakentekit ir priprasit, tam reikalingas perejimas. Jeigu zinote apie e621, cia gi baisus dalykas, jis kaip narkotikas, uztai jo atsisakius reikia praktiskai "gydytis nuo priklausomybes".

Pati galiu valgyti ir vandenyje virtą sriubą, nematau tame problemos, bet kaip paaiškinti šeimai doh.gif Kai pasidarė sriuba be skonio, apie natūralumą nenori nieko girdėti, už tai ir ieškau kompromiso, kaip pereiti kuo švelniau, tiesiog gal mano pirkti prieskoniai ne aromatingi, reikia ieškotis geresnių. o jei sultinys be E - nematau nieko blogo mirksiukas.gif
Atsakyti
Žinoma reikia laiko priprast 4u.gif man buvo brangoki eko sultiniai tai po visokių Maggi perėjau ant nieko biggrin.gif pačiai buvo neskanu, bet po biški iš naujo atradau visai paprastus prieskonius, o sultinį pati verdu iš tikros vištytės ir pritariu tai nuomonei, kad paskiau paragavus kur nors sriubos su kubeliais darosi bjauru schmoll.gif ir dabar nesinori jokių kubelių, kad ir be e, tas pats liečia tuos atsiradusius mišinius visokius be e, tiesiog nebėra poreikio rolleyes.gif bet žinoma tai gali būt puiki alternatyva, jei jų anksčiau būt buvę gal ir aš būčiau ant tokių perėjus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 17, 11:26)
Žinoma reikia laiko priprast 4u.gif man buvo brangoki eko sultiniai tai po visokių Maggi perėjau ant nieko biggrin.gif pačiai buvo neskanu, bet po biški iš naujo atradau visai paprastus prieskonius, o sultinį pati verdu iš tikros vištytės ir pritariu tai nuomonei, kad paskiau paragavus kur nors sriubos su kubeliais darosi bjauru  schmoll.gif ir dabar nesinori jokių kubelių, kad ir be e, tas pats liečia tuos atsiradusius mišinius visokius be e, tiesiog nebėra poreikio rolleyes.gif bet žinoma tai gali būt puiki alternatyva, jei jų anksčiau būt buvę gal ir aš būčiau ant tokių perėjus ax.gif

O kokius prieskonius dedi į sriubą, nes aš visada pirmiausiai verdu vištytę ir tik po to tame viraliuke darau sriubą, bet maniškiui neskanu, sakė jau geriau jam sintetika verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 12:31)
O kokius prieskonius dedi į sriubą, nes aš visada pirmiausiai verdu vištytę ir tik po to tame viraliuke darau sriubą, bet maniškiui neskanu, sakė jau geriau jam sintetika verysad.gif

Ne manes klausi, bet pasisakysiu ir as ka dedu i sriuba, kadangi mano MB irgi ilgokai snairavo i vandeni su plaukiojanciom nesamonem biggrin.gif . Dedu baltuju, juoduju pipiru, druskos ir tokiu zoleliu perku- jas dedu visur- nezinau kaip pavadinti-perku eko skyriuke tokiam- tiesiog zoleles be jokiu priedu-labai labai mane isgelbejo jos -tikrai skaniau nei vien druska ir pipirai.Manau tokiu zoleliu visur turetu buti-as sveriamas perku.As irgi vista dazniausiai nuverdu, kartais darau su maltos mesos kukuliais sriubas, tai tos is vis super! Dar kinietiskas darau, o i jas tik pipirai ir druska...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 17 lapkričio 2009 - 11:43
man labai patinak toks žolelių mišinys chmeli-suneli, bo visur tinka. ar ant mėsos, ar į sriubą, troškinį, net salotas. kaip sugalvoji smile.gif
kai labai trūksta skonio, įberiu šiek tiek aitriosios paprikos. bet labai mažai, nes aštriai MB nemėgsta, tai to aštrumo net nesijaučia, tik skonis geras smile.gif
dar būtinai dedu morkos, svogūno, česnako, jei tinka.
o toliau tai tradiciškai: pipirai, druska, lauro lapas, kartais kvapieji pipirai ir muskato riešutas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 17 lapkričio 2009 - 11:45
QUOTE(ernesin @ 2009 11 17, 12:31)
O kokius prieskonius dedi į sriubą, nes aš visada pirmiausiai verdu vištytę ir tik po to tame viraliuke darau sriubą, bet maniškiui neskanu, sakė jau geriau jam sintetika verysad.gif

Tai prieskoniai iki skausmo paprasti biggrin.gif druska, pipirai, svogūnus užkepu su kariu arba ciberžole - sriuba nusidažo geltonai, krapai arba petražolės, žiemą dėdavau džiovintų daržovių rinkinuką ir viskas, dar priklausomai nuo sriubos kartais dedu tomato šaukštą, arba užkepu su tomatu, su vištyte skaniai gaunas mirksiukas.gif
Žinok kai buvau pradėjus virt ant vandens, tai maniškis tų sriubų tiesiog nevalgė, sakė ai aš darbe sriubos pavlgau lotuliukas.gif dabar sriubos greit dingsta ir puodų thumbup.gif jei taviškis taip sako, tai pereik prie eko sultinių jei turi galimybę mirksiukas.gif ir mažiau aiškink ką ten dedi ir kaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 17, 12:48)
ir mažiau aiškink ką ten dedi ir kaip biggrin.gif

lotuliukas.gif arba jei jau aiskint, tai labai graziai- cia vat stai "Maggi" ideja pietums- skani, kvapni, dievisko skonio!! lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 17 lapkričio 2009 - 11:51
QUOTE(Diva:) @ 2009 11 17, 12:39)
Dar kinietiskas darau, o i jas tik pipirai ir druska...

O gal pasakytum kaip jas verdi? Ką dedi? Gal ne visai į temą, bet panašiai, gal nesupyks nieks blush2.gif

QUOTE(Diva:) @ 2009 11 17, 12:51)
lotuliukas.gif arba jei jau aiskint, tai labai graziai- cia vat stai "Maggi" ideja pietums- skani, kvapni, dievisko skonio!!  lotuliukas.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti