Na mes grybus šaldom tik šviežius ir nepjaustytus.Tai darom jau daug metų ir kol kas tfu tfu tfu sveiki gyvi.
Iš turgaus džiovintų neperkam ir nepatarčiau kitiem .Kažkada mačiau laidą,kurioje aiškinosi apie ekologiją turguje.Tai va,nupirko džiovintus grybus(baravykus) pas močiutę ir į laboratoriją...O ten... maža to,kad ten ne tik baravykai, džiovinti(kepti) jie buvo karštu būdu,bet baisiausia tai jog juose buvo rasta labai daug geležies pesticidų ir dar visokio brūdo.Atsižvelgiant į tai specialistai padarė išvadą,kad tie grybai buvo surinkti pakelėje ir greičiausia mieste.Tai žynoma nereiškia ,kad visi taip daro,bet ar bėgsi kiekvieną prekę tikrinti
Apie prieskonius:aš šaldau krapus,petražoles,salierų kotus su lapais,builius.Iš daržovių cukiniją,kalafijorus,morkas.Aš net kaukazietiškas slyvas šaldau(padažui),tik jau jas skinu nuo medžio ir dar šiek tiek nedasirpusias.
QUOTE(Petriuks @ 2009 10 13, 09:38)
http://www.technolog...g...amp;l=2&p=1
Ši info tiktų ir temose Kūdikių žindymas, Vaikų mityba, Šeimos ir moters sveikata, Kulinarinės idėjos, ir kt. Gaila, bet žinios apie nudus maiste rašomos tik "Ekologiškas gyvenimo būdas", kurios lankomumas yra 5-10 kartų mažesnis už kitas temas.
Tai ir papostinau keliose vietose...
Ši info tiktų ir temose Kūdikių žindymas, Vaikų mityba, Šeimos ir moters sveikata, Kulinarinės idėjos, ir kt. Gaila, bet žinios apie nudus maiste rašomos tik "Ekologiškas gyvenimo būdas", kurios lankomumas yra 5-10 kartų mažesnis už kitas temas.
Tai ir papostinau keliose vietose...
Taip, deja tai yra tiesa- ir visos maisto temos ir t.t. dziaugsmingais suksniais ir seiletekiais pasakoja apie maista, prigrusta E621 ir kitais nuodais...Ir pabandyk dar koki zodi pasakyti... tai akis iskabins.Bandziau cia kadais maisto temoje "Magi Ideja " zodi parasyti, tai ...geriausiu atveju likau isprotejus, nupezus , nukvakus boba, kuri nieko nesupranta
Aciu uz straipsni, idomus
Del dziovintu grybu- niekada nesu pirkusi, bet vat butent siemet labai labai gundziausi vaziuojant is Druskininku , kai visos pakeles pardavinetoju su svieziais grybais ir su dziovintais, kurie tokiomis grandinemis sukabinti - bet nezinau- pabijojau.Aplamai man tas prie kelio laikymas tu grybu visa diena ka as zinau...
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 12, 16:36)
O ka dar galima taip mastau susipjaustyt - svogunu laiskai tikriausiai istyztu...
Tikrai neseniai skaičiau kulinarijos temoj, kad šaldo deda žiemą į kiaušinienes, dar kažkur,, labai nesigilinau nes nelabai as ju mėgstu,, bet faktas, kad šaldo
Aš su grybais neeksperimentuoju, pagarba kas moka su jais elgtis
O dėl e... va tik šiam forume apie tai sneku, nu ir šeimoj, nes kur nors ką pasakyk tai lieki durnelės vietoj... tik paskiau išlenda visokie visažiniai, ožinot ka valgom, o žinot kuom skalbiam, ojojoi vietoj e surašo pavadinimus o jus durneliai nesuprantat kad cia e,, nu ir panašios nesamonės biški išsiliejau
QUOTE(Petriuks @ 2009 10 13, 09:38)
Laba,
Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.
Ypatingai tai svarbu dar augantiems organizmams, nes vartojant šiuo priedu paskanintą maistą, rizikuojame ne tik stipriai nutukti taip pat gali ženkliai sumažėti augimo hormonų kiekis organizme. Maisto priedą vartojant nėščiosioms, gali kisti jų būsimų mažylių ūgis.
http://www.technolog...g...amp;l=2&p=1
Ši info tiktų ir temose Kūdikių žindymas, Vaikų mityba, Šeimos ir moters sveikata, Kulinarinės idėjos, ir kt. Gaila, bet žinios apie nudus maiste rašomos tik "Ekologiškas gyvenimo būdas", kurios lankomumas yra 5-10 kartų mažesnis už kitas temas.
Tai ir papostinau keliose vietose...
Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.
Ypatingai tai svarbu dar augantiems organizmams, nes vartojant šiuo priedu paskanintą maistą, rizikuojame ne tik stipriai nutukti taip pat gali ženkliai sumažėti augimo hormonų kiekis organizme. Maisto priedą vartojant nėščiosioms, gali kisti jų būsimų mažylių ūgis.
http://www.technolog...g...amp;l=2&p=1
Ši info tiktų ir temose Kūdikių žindymas, Vaikų mityba, Šeimos ir moters sveikata, Kulinarinės idėjos, ir kt. Gaila, bet žinios apie nudus maiste rašomos tik "Ekologiškas gyvenimo būdas", kurios lankomumas yra 5-10 kartų mažesnis už kitas temas.
Tai ir papostinau keliose vietose...
ačiū, geras straipsnis,
Beje, ne vienoje vietoje esu skaičius, kad su šito maisto priedo išplitimu yra susijęs masinis vakarų pasaulio žmonių išstorėjimas iki neįmanomų formų.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 13, 12:26)
Taip, deja tai yra tiesa- ir visos maisto temos ir t.t. dziaugsmingais suksniais ir seiletekiais pasakoja apie maista, prigrusta E621 ir kitais nuodais...Ir pabandyk dar koki zodi pasakyti... tai akis iskabins.Bandziau cia kadais maisto temoje "Magi Ideja " zodi parasyti, tai ...geriausiu atveju likau isprotejus, nupezus , nukvakus boba, kuri nieko nesupranta
Aciu uz straipsni, idomus
Aciu uz straipsni, idomus
Tiesa pernelyg skaudi, jos supratimas verstų atsisakyti maisto priedų (o jie jau tapo kaip narkotiku, argi ne), be to, reikėtų galvoti, kuo pakeisti salietras, o galvoti daugeliui nebesinori .
QUOTE(Saloniki @ 2009 10 23, 15:07)
Beje, ne vienoje vietoje esu skaičius, kad su šito maisto priedo išplitimu yra susijęs masinis vakarų pasaulio žmonių išstorėjimas iki neįmanomų formų.
Vakar maximoje pusvalandį prastovėjau prieskonių skyriuje, kol išsinagrinėjau kurie neturi šio ir kitų E. Tai nudžiugau, jog visgi galima kažką rasti, tik aišku mixus teks pačiai darytis Avokado ir saldvos visus pirkau, bet mačiau dar kažkokios firmos geromis sudėtimis buvo.
Sakykit, jums nebuvo gaila išmesti senuosius prieskonius? Pas mane kalnas susidaro, gaminsiu su naujais, bet senais atsikratysiu turbūt palaipsniui tai darydama(kad ne taip akivaizdu būtų), nes maniškis dar niekaip negali susitaikyti su mano ekologiškumu ir baisiai pyksta
Gal galite pasidalinti, kurios firmos PC parduodami prieskoniai jūsų manymu geriausi?
aš tai mišinių beveik niekada ir neturėjau . Dabar pas mane daugiausia yra Kotanyi ir Saldvos džiovintų prieskonių (mairūnų, bazilikų ir t.t.) popieriniuose pakeliuose, ir Santa Maria malti pipirai bei no name laurų lapai, taip pat perku žalias petražoles ar krapus turguje. Tarp džiovintų prieskonių tik keli ekologiški, bet nelabai kreipiu į tai dėmesį. Vis tiek geriau nei salietros .
O beje, gal patikrink jų galiojimo laiką - jei pasibaigęs, ramia sąžine galima išmesti, o stiklinius indelius atiduoti perdirbti .
O beje, gal patikrink jų galiojimo laiką - jei pasibaigęs, ramia sąžine galima išmesti, o stiklinius indelius atiduoti perdirbti .
QUOTE(Saloniki @ 2009 10 23, 15:44)
o stiklinius indelius atiduoti perdirbti .
arba i juos susipilti naujus prieskonius
pirktinių mišinių nenaudoju, o perku tik atskiras žoles, baziliką vazone auginu
as i parduotuvele atsirenku priesko nius be E, be skonio stiprikliu, be gliukomatu... dar vis keliu ju asortimenta
QUOTE(san @ 2009 10 23, 15:51)
arba i juos susipilti naujus prieskonius
Liuks patarimas
O beje pasitikrinau, kad ekologiški pas mane yra būtent Kotanyi prieskoniai
QUOTE(Saloniki @ 2009 10 26, 08:28)
Liuks patarimas
O beje pasitikrinau, kad ekologiški pas mane yra būtent Kotanyi prieskoniai
O beje pasitikrinau, kad ekologiški pas mane yra būtent Kotanyi prieskoniai
ekologiški? geriausiu atveju - be priedų ir tai ne visi.
QUOTE(prieblanda @ 2009 10 26, 09:51)
ekologiški? geriausiu atveju - be priedų ir tai ne visi.
Nesiginčysiu, tų bazilikų ir mairūnų ekspertizės neatlikinėjau, tik pasitikiu, kas parašyta ant pakuotės ir kad pirkti ekologiškų prekių skyriuose