Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(Saulužė @ 2009 10 10, 10:41)
Aš irgi prisišaldžiau krapų ir petražolių thumbup.gif nerealu bus žiemą išsitraukt šviežių krapiukų wub.gif

"O jus vaikai taip darykit, kaip Jurgelis daro" -ir as prisisaldziau ! laugh.gif Buvau ukininku mugeje, tai dar man viska papasakojo nuosekliai pardaveja biggrin.gif - susipjaustyti tik butinai ir t.t.
O ka dar galima taip mastau susipjaustyt g.gif - svogunu laiskai tikriausiai istyztu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 12 spalio 2009 - 15:38
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 12, 16:36)
"O jus vaikai taip darykit, kaip Jurgelis daro"  -ir as prisisaldziau !  laugh.gif Buvau ukininku mugeje, tai dar man viska papasakojo nuosekliai pardaveja  biggrin.gif - susipjaustyti tik butinai ir t.t.
O ka dar galima taip mastau susipjaustyt g.gif  - svogunu laiskai tikriausiai istyztu...


šaunuolė smile.gif
aš užsišaldžiau porų laiškus pjaustytus, tai labai skanu, jau išbandžiau neištįžta, be to sriuboje nelabai ir suprasi ... bet atrodo kaip šviežių įpjaustyta ir kvapas mmmm... ... dar man neaišku ar grybus galima šaldyti... g.gif gal kas žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žebenkštytė: 12 spalio 2009 - 15:53
QUOTE(žebenkštytė @ 2009 10 12, 16:52)
šaunuolė smile.gif
aš užsišaldžiau porų laiškus pjaustytus, tai labai skanu, jau išbandžiau neištįžta, be to sriuboje nelabai ir suprasi ... bet atrodo kaip šviežių įpjaustyta ir kvapas mmmm... ... dar man neaišku ar grybus galima šaldyti... g.gif  gal kas žinot?

As grybus uzsisaldziau- apvirtus. Man isaiskino kad galima- kolkas dar nebandziau atsildyti, bet tikrai zinau kad saldo.O vat ar zalius grybus saldo g.gif - nu nemanau... Miske gi kaip pasala,pirmosios salnos buna, tai grybai apsala ir istezta ir visaip kaip sugenda biggrin.gif - mastau taip g.gif .Gali buti, kad nusisneku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 12, 17:19)
As grybus uzsisaldziau- apvirtus. Man isaiskino kad galima- kolkas dar nebandziau atsildyti, bet tikrai zinau kad saldo.O vat ar zalius grybus saldo g.gif - nu nemanau... Miske gi kaip pasala,pirmosios salnos buna,  tai grybai apsala ir istezta ir visaip kaip sugenda  biggrin.gif - mastau taip  g.gif .Gali buti, kad nusisneku  lotuliukas.gif

Aš šaldau šviežius grybus(nuplautus ir kubeliais supjaustytus) smile.gif Atšildžius niekas neištyžta, tik prieš kepdama būtinai apverdu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 12 spalio 2009 - 16:27
QUOTE(ernesin @ 2009 10 12, 17:27)
Aš šaldau šviežius grybus(nuplautus ir kubeliais supjaustytus) smile.gif  Atšildžius niekas neištyžta, tik prieš kepdama būtinai apverdu 4u.gif

thumbup.gif ne viska dar Jurgelis zino biggrin.gif .Tai saunu,kad galima!!
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 12, 17:32)
thumbup.gif  ne viska dar Jurgelis zino  biggrin.gif  .Tai saunu,kad galima!!

Diva:) ir kitos mergaitės, pasikartosiu - tik būtina prieš ruošiant apvirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 10 12, 17:52)
Diva:) ir kitos mergaitės, pasikartosiu - tik būtina prieš ruošiant apvirti 4u.gif

As visada grybus apverdu, bet kokiu atveju- ir is misko ka tik parsinestus 4u.gif
Atsakyti
nei baravykų, nei voveraičių virti nereikia rolleyes.gif
mes šaldom grybus visom formom, viskas su jais būna tvarkoj. neseniai ir mikologas delfyje pasakojo, kad visa tai galima daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 12 spalio 2009 - 18:24
QUOTE(prieblanda @ 2009 10 12, 19:23)
nei baravykų, nei voveraičių virti nereikia  rolleyes.gif
mes šaldom grybus visom formom, viskas su jais būna tvarkoj. neseniai ir mikologas delfyje pasakojo, kad visa tai galima daryti.

Na nesiginčysiu, bet man mama visada kartoja "jei šaldai grybus, atšildžiusi prieš gamindama jos apvirk" - kiekviena darykite kaip norite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 10 12, 18:23)
nei baravykų, nei voveraičių virti nereikia  rolleyes.gif
mes šaldom grybus visom formom, viskas su jais būna tvarkoj. neseniai ir mikologas delfyje pasakojo, kad visa tai galima daryti.

mes ir saldydavom visokiom formom, bet nesenai pati skaiciau, o dede per kazkokia laida girdejo, kad saldomus grybus butina bent 5 min. apvirti 2 % druskos tirpale g.gif
Atsakyti
vadinasi, geriau juos apvirti arba džiovinti... labai skanus voveraičių padažas mmmm... ax.gif

o ką galvojate apie turguje parduodamus džiovintus grybus? kartais labai labai noriu nusipirkt iš bobutes, bet kai pagalvoju, kad net mažo gabaliuko musmirės užtektų nukleiauti į kitą pasaulį, tai nekyla rankos pirkt.. ar perkat turguje džiovintus grybus?
Atsakyti
Laba,

Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.

Ypatingai tai svarbu dar augantiems organizmams, nes vartojant šiuo priedu paskanintą maistą, rizikuojame ne tik stipriai nutukti – taip pat gali ženkliai sumažėti augimo hormonų kiekis organizme. Maisto priedą vartojant nėščiosioms, gali kisti jų būsimų mažylių ūgis.

http://www.technolog...g...amp;l=2&p=1

Ši info tiktų ir temose Kūdikių žindymas, Vaikų mityba, Šeimos ir moters sveikata, Kulinarinės idėjos, ir kt. Gaila, bet žinios apie nudus maiste rašomos tik "Ekologiškas gyvenimo būdas", kurios lankomumas yra 5-10 kartų mažesnis už kitas temas.
Tai ir papostinau keliose vietose...
Atsakyti