Parduotuvėje Thomass Phillips aptikau visai neblogų prieskonių mišinukų (mėsai, žuviai, bulvėms, visokių žolelių ir pan.) be jokių E ir kitokių brudų šiaip nėra itin didelis pasirinkimas, bet kai paprastai dar naudoju bazilikų, rozmarinų (vazonėlyje auginamų), pipiriukų ir visokių šviežių krapų ir petruškų, šiuo metu nesunkiai gaunamų, tai kartais kai kurių gaminių papildomam pagardinimui visai pakanka
QUOTE(vėja tėja @ 2009 09 12, 13:54)
Prieskonius, o ne įvairios kilmės ir sudėties jų mišinius pardavinėja Halės turguj.
tiesa, yra ten kai kurių prieskonių (petruškų, krapų, bazilikų), tik aš ten jau gerus kelis mėnesius nebesilankiau (kai atsivalgėm voveruškų) Nes mažai yra dėl ko ten eiti. Didžioji dalis daržovių, vaisių ir mėsų tos pačios kaip ir prekybcentryj (dažnai dar ir brengesnės). Tik keliose vietose ūkininkai parduoda savo gamintą mėsytę, pieno produktus, duoną. O bobučių prekiaujančių savo užaugintomis daržovėmis beveik niekada nebūna Šiuo klausimu Kalvarijų turguje geriau. Tik nelabai jis pakeliui, tuo labiau kai halė pašonėje.
as tai prieskonius be e(nors ir apskritai retai perku,namie ka reik uzsiauginu)www.aliejus.com parduotuvelej klaipedoj
o as tai perkuosi prieskonius lietuvoje ir uzsienyje, kaskaip faina valgyti maista, kuris primena kelione, pvz egipta ar sri lanka
As pasigaminu namines "vegetos":
viskas is svieziu darzoviu:
1,5 kg pomidoru
1 kg morku
1 kg svogunu
po sauja petrazoliu, krapu, salieru saknies arba koteliu
400 g druskos
Visas darzoves sumalu mesmale, tada sudedu druska, ismaisau, sudedu i puslitrinius stiklainiukus ir i saldytuva.
Kol dar svieziu naturaliu darzoviu yra pasidarau daugiau, o laikosi saldytuve ilgai, apie tris menesius, o gal ir ilgiau (nezinau, nes suvalgom greitai ).
Sis misinukas tinka viskam: i sriuba, makaronus, mesa, kose, varske ir ...
Skanaus
viskas is svieziu darzoviu:
1,5 kg pomidoru
1 kg morku
1 kg svogunu
po sauja petrazoliu, krapu, salieru saknies arba koteliu
400 g druskos
Visas darzoves sumalu mesmale, tada sudedu druska, ismaisau, sudedu i puslitrinius stiklainiukus ir i saldytuva.
Kol dar svieziu naturaliu darzoviu yra pasidarau daugiau, o laikosi saldytuve ilgai, apie tris menesius, o gal ir ilgiau (nezinau, nes suvalgom greitai ).
Sis misinukas tinka viskam: i sriuba, makaronus, mesa, kose, varske ir ...
Skanaus
QUOTE(dariene @ 2009 09 25, 13:37)
....
dekui dariene uz recepta siandien isbandysime
Nusprendžiau šioje temoje pasidalinti savo šiandieniniu atradimu "Sveikatos stiliuje" radau sveriamo sultinio, pavadinimu "Skaidri sriuba" už visai padorią kainą. Cituoju: "Be gyvulinių riebalų, skonį sustiprinančių medžiagų ir natrio glutamato, su smulkintom daržovėm ir prieskoninėm žolelėm." Dar sriubytės neviriau... todėl plačiau pakomentuoti negaliu
nežianu gal jau rašėte apie tai, bet man tiesiog šios vasaros atradimas... atrodo ir šaldiklis visad buvo ir savi krapai darže auga, bet kad juos galima susipjaustyti ir užsišaldyti... tai suvokiau tik šį rudenį ir va, laiminga šeimyna valgo šviežius krapus, petražoles, gelsvę, salierus... liuks , ta proga pavasarį pasisėsiu įvairesnių prieskonių
Aš irgi prisišaldžiau krapų ir petražolių nerealu bus žiemą išsitraukt šviežių krapiukų