Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

Parduotuvėje Thomass Phillips aptikau visai neblogų prieskonių mišinukų (mėsai, žuviai, bulvėms, visokių žolelių ir pan.) be jokių E ir kitokių brudų biggrin.gif šiaip nėra itin didelis pasirinkimas, bet kai paprastai dar naudoju bazilikų, rozmarinų (vazonėlyje auginamų), pipiriukų ir visokių šviežių krapų ir petruškų, šiuo metu nesunkiai gaunamų, tai kartais kai kurių gaminių papildomam pagardinimui visai pakanka biggrin.gif
Atsakyti
Prieskonius, o ne įvairios kilmės ir sudėties jų mišinius pardavinėja Halės turguj.
Atsakyti
QUOTE(vėja tėja @ 2009 09 12, 13:54)
Prieskonius, o ne įvairios kilmės ir sudėties jų mišinius pardavinėja Halės turguj.


tiesa, yra ten kai kurių prieskonių (petruškų, krapų, bazilikų), tik aš ten jau gerus kelis mėnesius nebesilankiau (kai atsivalgėm voveruškų) biggrin.gif Nes mažai yra dėl ko ten eiti. Didžioji dalis daržovių, vaisių ir mėsų tos pačios kaip ir prekybcentryj (dažnai dar ir brengesnės). Tik keliose vietose ūkininkai parduoda savo gamintą mėsytę, pieno produktus, duoną. O bobučių prekiaujančių savo užaugintomis daržovėmis beveik niekada nebūna verysad.gif Šiuo klausimu Kalvarijų turguje geriau. Tik nelabai jis pakeliui, tuo labiau kai halė pašonėje.
Atsakyti
as tai prieskonius be e(nors ir apskritai retai perku,namie ka reik uzsiauginu)www.aliejus.com parduotuvelej klaipedoj 4u.gif
Atsakyti
o as tai perkuosi prieskonius lietuvoje ir uzsienyje, kaskaip faina valgyti maista, kuris primena kelione, pvz egipta ar sri lanka 4u.gif
Atsakyti
As pasigaminu namines "vegetos":
viskas is svieziu darzoviu:
1,5 kg pomidoru
1 kg morku
1 kg svogunu
po sauja petrazoliu, krapu, salieru saknies arba koteliu
400 g druskos

Visas darzoves sumalu mesmale, tada sudedu druska, ismaisau, sudedu i puslitrinius stiklainiukus ir i saldytuva.
Kol dar svieziu naturaliu darzoviu yra pasidarau daugiau, o laikosi saldytuve ilgai, apie tris menesius, o gal ir ilgiau (nezinau, nes suvalgom greitai smile.gif).
Sis misinukas tinka viskam: i sriuba, makaronus, mesa, kose, varske ir ...

Skanaus
Atsakyti
Nors ir labai nemegstu Santa Marijos prieskonių dėl pridedamos chemijos, bet jų žolelių mišinys žuviai, be druskos ir be E sudėtyje labai patinka. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dariene @ 2009 09 25, 13:37)


dekui dariene uz recepta bigsmile.gif siandien isbandysime ax.gif
Atsakyti
Nusprendžiau šioje temoje pasidalinti savo šiandieniniu atradimu smile.gif "Sveikatos stiliuje" radau sveriamo sultinio, pavadinimu "Skaidri sriuba" už visai padorią kainą. Cituoju: "Be gyvulinių riebalų, skonį sustiprinančių medžiagų ir natrio glutamato, su smulkintom daržovėm ir prieskoninėm žolelėm." Dar sriubytės neviriau... todėl plačiau pakomentuoti negaliu ax.gif
Atsakyti
nežianu gal jau rašėte apie tai, bet man tiesiog šios vasaros atradimas... atrodo ir šaldiklis visad buvo ir savi krapai darže auga, bet kad juos galima susipjaustyti ir užsišaldyti... tai suvokiau tik šį rudenį blush2.gif ir va, laiminga šeimyna valgo šviežius krapus, petražoles, gelsvę, salierus... liuks thumbup.gif , ta proga pavasarį pasisėsiu įvairesnių prieskonių bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi prisišaldžiau krapų ir petražolių thumbup.gif nerealu bus žiemą išsitraukt šviežių krapiukų wub.gif
Atsakyti
o as siulau vietoj gelyciu, pasisodinti visokiausi petrazolycius blush2.gif
Atsakyti