oj bobute , tai taip ir nepaminejai kur perki tuos Biller prieskonius
QUOTE(pilkas @ 2009 06 15, 09:45)
oj bobute , tai taip ir nepaminejai kur perki tuos Biller prieskonius
Tai kad paminėjau. Kaune urmo bazėje , vakarų galerijoje, 5 sandėlys ( vienintelis neremonyuotas, toks senovinis) 24 vieta, kitoje pusėje vaikiškais vežimėliais prekiauja.
kaina netoli 5 lt už 100gr. Ju tinklapis www.sveikatosstilius.lt
Ten dar šiaip visokiu idomiu dalykėliu yra. Panarsyk tinklapyje rasi.
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 05, 10:21)
Atsisakiau mišinių ir visokiausių sultinio kubelių. Stengiuosi naudoti šviežias prieskonines žoleles:baziliką, kalendrą, krapus, petražoles,šalaviją, raudonėlį, mairūną-auginuosi pati namuose ar pardėj vazonėliuose nusiperku. Žaliuoja ilgai, tik reikia palaistyti. Tiesa, verdant šviežias žoleles reikėtų berti pabaigoje, kad jos neprarastų skonio, labiau jaustųsi. Nebent tai būtų koks čiobrelis, tai jam reikia laiko aromatiniams aliejams išskirti. Žinokit
O visokius džiovintus kai prireikia, tai perku Maxej ar Iki, kartais Rimi. Tik pagrindinė taisyklė- jokių mišinių ir jokių skonio stipriklių. Specializuotose prieskonių parduotuvėse nesilankau. Kažkaip užtenka ir to kas yra didžiuosiuose centruose ar darže, ar ant palangės
O visokius džiovintus kai prireikia, tai perku Maxej ar Iki, kartais Rimi. Tik pagrindinė taisyklė- jokių mišinių ir jokių skonio stipriklių. Specializuotose prieskonių parduotuvėse nesilankau. Kažkaip užtenka ir to kas yra didžiuosiuose centruose ar darže, ar ant palangės
Noriu paklaust dėl baziliko. Iš kur jo gauti? Nemačiau nei parduotuvėse jų žalumynų pavidale nei prieskoninių. Ar galima jį pačiai užsiauginti? Kur ieškoti sėklyčių? Ar augtų?
QUOTE(Mona187 @ 2009 07 07, 13:40)
Noriu paklaust dėl baziliko. Iš kur jo gauti? Nemačiau nei parduotuvėse jų žalumynų pavidale nei prieskoninių. Ar galima jį pačiai užsiauginti? Kur ieškoti sėklyčių? Ar augtų?
prekybos centruose būna vazonėliuose (aišku, neekologiški), turguj būna, ekologiškumas irgi diskutuotinas. būna pirkti sėklų ir galima mėginti pačiai išauginti. ne visos sėklos gerai sudygsta, tai vertėtų pamėginti skirtingas. kažkada seniai Maxima platino su reklama ekologiškas baziliko sėklas, tos tikrai daigios buvo
QUOTE(Mona187 @ 2009 07 07, 13:40)
Noriu paklaust dėl baziliko. Iš kur jo gauti? Nemačiau nei parduotuvėse jų žalumynų pavidale nei prieskoninių. Ar galima jį pačiai užsiauginti? Kur ieškoti sėklyčių? Ar augtų?
Yra pirkti baziliko seklu parduotuvese. Man geriausiai sudygsta tas violetines spalvos, nors siaip sunkokai dygsta, nes jam reikia daug silumos, bet keleta krumeliu visada pavyksta uzsiauginti.
Parduotuvese tikrai budavo pakeliuose, Santa marios, tik nieko gero is jo, sieno skonis ir tiek. Dar Kotanyj turi ekologisku zoleliu kazkokiu, gal ir baziliko yra. O Basanaviciaus gatvej Vilniuje kur prieskoniai profesionalams tai tikrai visokiu rusiu zoleliu yra. Bet kaip ir sakiau, geriau augintis sviezia, nes dziovinti parduotuviniai visi vienodo zoles skonio.
kvapas savo nepalyginamai stipresnis nei tų, kurie vazonėliuose parduotuvėse parduodami Aš šiemet sėjau iš žalio pakelio "Sėkluvos" ir man jie gerai dygo, ko nepasakyčiau apie čiobrelius - pastarųjų nei vieno neliko
Stai mano eklogija: bazilikas ir mairunas, bei suvalgytos salotos
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
pati su mesmale susimaliau ivairias darzoves ir prieskonines zoleles ir mociutes darzo ir turesiu ziemai ekologiskiausius prieskonius bemaldama pagalvojau kokiu velniu primaiso i tuos pirktinius, turbut kokius krapus su visais stiebais smulkina
O kam juos malti, taigi turbut daug vitaminu malant oasinaikina, man atrodo geriau siaip su peiliu pasmulkinti ir tiek, bent jau as taip ziemai krapu petrusk prisipjaustau ir prisededu i indelius:)
QUOTE(klomba @ 2009 07 07, 16:51)
Yra pirkti baziliko seklu parduotuvese. Man geriausiai sudygsta tas violetines spalvos, nors siaip sunkokai dygsta, nes jam reikia daug silumos, bet keleta krumeliu visada pavyksta uzsiauginti.
Parduotuvese tikrai budavo pakeliuose, Santa marios, tik nieko gero is jo, sieno skonis ir tiek. Dar Kotanyj turi ekologisku zoleliu kazkokiu, gal ir baziliko yra. O Basanaviciaus gatvej Vilniuje kur prieskoniai profesionalams tai tikrai visokiu rusiu zoleliu yra. Bet kaip ir sakiau, geriau augintis sviezia, nes dziovinti parduotuviniai visi vienodo zoles skonio.
Parduotuvese tikrai budavo pakeliuose, Santa marios, tik nieko gero is jo, sieno skonis ir tiek. Dar Kotanyj turi ekologisku zoleliu kazkokiu, gal ir baziliko yra. O Basanaviciaus gatvej Vilniuje kur prieskoniai profesionalams tai tikrai visokiu rusiu zoleliu yra. Bet kaip ir sakiau, geriau augintis sviezia, nes dziovinti parduotuviniai visi vienodo zoles skonio.
QUOTE(mirattes @ 2009 07 07, 21:00)
Stai mano eklogija: bazilikas ir mairunas, bei suvalgytos salotos
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
Sveikos,
gal galetumete pasidalinti prieskoniu sodinimo ir priziurejimo patikrtimi
Atidariau temele, labai laukiu patarimu
http://www.supermama...;#entry29486228
Papildyta:
QUOTE(mirattes @ 2009 07 07, 21:00)
Stai mano eklogija: bazilikas ir mairunas, bei suvalgytos salotos
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
Labai paprastai uzsiauginau bazilika
Jusu prieskoniukai
Man atrodo, kad visi tie prieskoniai ne tik maistui panaudojami, bet dar labai gražiai papuosia ir virtuve!
QUOTE(tequilla @ 2009 08 21, 20:23)
Man atrodo, kad visi tie prieskoniai ne tik maistui panaudojami, bet dar labai gražiai papuosia ir virtuve!
kaip ir sakiau : sveika, skanu ir grazu