merginos, CUP'o trečiame aukšte, kur prekiaujama Rūtos saldainiais prie eskalatoriaus yra dar ir prieskonių, kuriuos gamina vokiečių Biller Naturmittel Teefabrik. Sudėtis atrodo graži, bet ar tikrai ten nėra jokių skonio stipriklių ir kitokio brudo?
Prieskonius reikia pirkti tik be druskos
Nes tie kurie su druska ir emulgatoriu visokiu daug turi kurie skatina nora valgyti
Nes tie kurie su druska ir emulgatoriu visokiu daug turi kurie skatina nora valgyti
QUOTE(Geguzele @ 2009 03 06, 20:05)
Prieskonius reikia pirkti tik be druskos
Nebutinai Yra , pvz.Gausos , kurie su druska , bet be jokiu E
Juk pati druska nera blogybe Kiek pamenu, jau senokai "reabilituota"
Sakykite, ar kas bandete patys auginti levandas - noreciau pasisodinti, bet nezinau ar su seklom zaisti, ar daigu ieskoti Ir rozmarina rodos maciau kazkas auginat vazoneliuose - ar seklas pirkot? Idomu ar tos seklos is ekologisku pirmtaku parduodamos?
QUOTE(Vuke @ 2009 03 10, 10:30)
Sakykite, ar kas bandete patys auginti levandas - noreciau pasisodinti, bet nezinau ar su seklom zaisti, ar daigu ieskoti Ir rozmarina rodos maciau kazkas auginat vazoneliuose - ar seklas pirkot? Idomu ar tos seklos is ekologisku pirmtaku parduodamos?
Levandos tikrai gali rasti daigeliu, manau kokioj parodoj pvz. ,,Ką pasėsi" galėtų būti. Su sėklom daugiau vargo.
QUOTE(Vuke @ 2009 03 10, 11:30)
man kazko tai su rozmarinais nesekmingai jei kas auginate gal galite patarimuka..... nes man tai pasejus isdygo tik vienas daigiukas is viso pakelio seklu.. bet po keliu dienu ir tas pats numire...
QUOTE(Kinda @ 2009 03 10, 10:43)
man kazko tai su rozmarinais nesekmingai jei kas auginate gal galite patarimuka..... nes man tai pasejus isdygo tik vienas daigiukas is viso pakelio seklu.. bet po keliu dienu ir tas pats numire...
greičiausiai sėklos nedaigios ir gal dar sušalo
Laba diena,
Paskutiniu metu pradėjau domėtis sveikesniu gyvenimo būdu. Prieskoniai be E, tai irgi, nors ir maža, bet dalelytė link sveikesnio gyvenimo.
Atradau jau jūsų minėtą parduotuvę Sveiki produktai. Ten įsigijau prieskonių, įvairios sudėties(garam masala ir t.t) LABAI patiko. Dabar tik juos naudoju ir 100% natūralūs. Ir druskos įsidedi kiek reikia .Tokiais prieskoniais jau ir RIMI pradėjo prekiauti. O ant palangės jau ir bazilikas dygsta . Dar reikia rozmariną pasėti.
O, sakykit, mačiau pirkti lauro vazonėlį, tai ar galima skinti tuos lapus ir gardinti maistą?
Paskutiniu metu pradėjau domėtis sveikesniu gyvenimo būdu. Prieskoniai be E, tai irgi, nors ir maža, bet dalelytė link sveikesnio gyvenimo.
Atradau jau jūsų minėtą parduotuvę Sveiki produktai. Ten įsigijau prieskonių, įvairios sudėties(garam masala ir t.t) LABAI patiko. Dabar tik juos naudoju ir 100% natūralūs. Ir druskos įsidedi kiek reikia .Tokiais prieskoniais jau ir RIMI pradėjo prekiauti. O ant palangės jau ir bazilikas dygsta . Dar reikia rozmariną pasėti.
O, sakykit, mačiau pirkti lauro vazonėlį, tai ar galima skinti tuos lapus ir gardinti maistą?
QUOTE(Vuke @ 2009 03 10, 11:30)
Levandos labai sunkiai dygsta, pernai visai man neisdygo, siemet pasejau dezutej, pora daigeliu islindo, kaip toliau bus nezinau. O rozmarinas siaip dygsta visai neblogai. Pasejau visa eilute kazkada, gal kokie 5 daigeliai buvo, bet to pilnai uztenka, nes rozmarinas kai uzauga tai issisakoja, gali net i kruma uzaugti jei nekarpysi, taip kad uztenka tureti viena. O daiginti geriau veliau, gal koki balandi, nes kai seji vasari ar kova, tai kaip ir sake islenda, bet paskui nusala. Reikia seti namie ant palanges i koki inda, palaistyti ir laikyti uzdengus maiseliu ar pan. ir kuo daugiau saules kad butu.
QUOTE(rosee @ 2009 03 13, 07:47)
Mergaitės, o jūs ar naudojate raudonėlį ir kur?
Būdama Turkijoje paragavau šviežių raudonėlių, tai kol "atkasiau" ką aš ten valgiau, gerai, kad dėdė "googlė" toks yra , nu kaip gerai virškinimui ir nervams
Būdama Turkijoje paragavau šviežių raudonėlių, tai kol "atkasiau" ką aš ten valgiau, gerai, kad dėdė "googlė" toks yra , nu kaip gerai virškinimui ir nervams
Raudonelis-vienas megstamiausiu mano ir mano seimyneles prieskoniu, jis tikrai daug kur tinka:jautiena, versiena, o man, asmeniskai, ant namines teslos darytos picos, isvis stebuklas, raudonelis labai dera su pomidoru, man jis siek tiek primena ciobreli, su prieskoniais, kaip sakant, reikia ''atidirbti'', prisitaikyti pagal savo skonio receptorius, aj dar orkaiteje su keptom bulvem ( dar reikes metu lapeliu ir curkumos, vadinamos ciberzoles ar tai citrinzoles, skamba gal durnai, bet vertas ''grieko'' derinys).