Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(Dakine @ 2009 01 22, 15:16)
Auginu pati-ant palanges smile.gif jose tikrai nera jokiu E.Nebent,viena kita dulke,kuria nuplaunu...

O ką augini? Aš irgi noriu, tik nžn nuo ko pradėt, nei į ką patogiau sodint g.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 02 06, 11:58)
O ką augini? Aš irgi noriu, tik nžn nuo ko pradėt, nei į ką patogiau sodint  g.gif


greitas prieskonių auginimo variantas - nusipirkti prekybos centre kur būna prieskoniai vazonėliuose ir persodinti į normalų vazoną bei auginti kaip kokią kambarinę gėlę, tik, žinoma, be trąšų smile.gif tokiu būdu auginu rozmariną ir čiobrelį. tik pastarąjį numarinau, nes per mažai laisčiau blush2.gif bet šiaip pakanka tiesiog kartą per savaitę palieti ir žiūrėti, kad ant palangės nebūtų per šalta. viskas wink.gif

kitas variantas - pirkti sėklas, žemę, sodinti, laistyti ir laukti kol sudygs, o tada toliau auginti. vazonai priklauso nuo jūsų kišenės bei skonio, žemę aš visada geriau renkuosi durpingesnę.
Atsakyti
Kazkur maciau prieskonius augino tokiuose spalvotuose vaikiskuose kibireliuose, labai graziai ziurisi ant palanges.
As prieskonius auginu sode vasara, o ziemai dziovinu. Bet is patirties galiu pasakyti, kad labiausiai aromato suteikia tai aisku petrazoles, krapai is tokiu paprastu, o toliau bazilikai, mairunai, raudoneliai, salavijai, rozmarinai, metos, kalendros. Pasirinkimas labai didelis, tiesiog nueini i seklu parduotuve Zalia stotele arba Baltic seeds Justiniskese, ten prieskoniai atskirai sudeti. Beje vazonuose geriau auginti tik vienmecius. Galima ir daugiamecius, bet jie po kiek laiko isauga i didelius krumus, nebent daznai karpysi.
Siaip is prekybos centru vazoneliuose tai jie buna uzauginti su dirbtiniais mineralais, tikrai neturi tokio skonio kaip tikri kuriuos pats is seklu augini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klomba: 06 vasario 2009 - 12:53
Nusipirkau "Sėkluvoje" baziliko dviejų rūšių. Bandysiu pasėti, įdomu kas čia gausis g.gif Blogiausia, kad gyvenime nesu nieko sėjusi. Kaip suprantu pradžioje kažkur į dėžutę pasėti, o, kai sudygs, tuomet į vazonėlį ar iš karto į vazonėlį sėti?
Atsakyti
man ėdomu, kaip pas jus žiemą auga prieskoniai... nes šiaip jiems reikia daug saulės. jei nėra saulės, tai nevisaverčiai jie... tiek, kad vegetuoja...

o bazilikui ypač daug saulės reikia. persodinėt nereikia - iš karto sėti ten, kur ir augs.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 02 09, 09:36)
Nusipirkau "Sėkluvoje" baziliko dviejų rūšių. Bandysiu pasėti, įdomu kas čia gausis  g.gif  Blogiausia, kad gyvenime nesu nieko sėjusi. Kaip suprantu pradžioje kažkur į dėžutę pasėti, o, kai sudygs, tuomet į vazonėlį ar iš karto į vazonėlį sėti?


galima ir į vazoną sėti, tik reikia šilčiau ir drėgniau, kad būtų, bet ne šlapia.
tiesa, mano mama kiek sėdavo, bazilikai jai nesudygdavo. sudygo tik pernykščiai su kažkokiu žurnalu platintos reklaminės Maximos ekologiškų bazilikų sėklos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 02 09, 10:56)
galima ir į vazoną sėti, tik reikia šilčiau ir drėgniau, kad būtų, bet ne šlapia.
tiesa, mano mama kiek sėdavo, bazilikai jai nesudygdavo. sudygo tik pernykščiai su kažkokiu žurnalu platintos reklaminės Maximos ekologiškų bazilikų sėklos  ax.gif

Kažkada ir aš bandžiau išsiauginti prieskonių iš sėkliukų. Pasėjau, bet kaip nedygsta niekas, taip nedygsta g.gif Tada bendradarbė patarė ant vazonėlio užmauti celofaninį maišiuką, kad laikytųsi drėgmė, toks mini-šiltnamis lotuliukas.gif Viskas sudygo per porą dienų thumbup.gif
Atsakyti
Taip, kad dygtu reikia silumos ir saules. Siaip ziema man sudygsta seklos, bet jau laikau prie radijatoriaus ant palanges. Jeigu tenka isvaziuojant radijatorius isjungti, net isdyge augalai kartais numirsta. Bet dabar pavasari tai pats tas seti, jau turetu dygti ir augti normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2009 01 07, 01:22)
Oho, kaip idomiai  unsure.gif  g.gif dar neteko girdeti, kad milteliu pavidalo prieskonius reiketu pamirkyti vandenyje g.gif gal turi mintyje ziedlapius , o ne ziedadulkes g.gif nes esu maciusi, kaip pazystami parsiveze is uzsienio ,  tipo ,safrano...:tai tu kroku ziedai buvo sudziovinti doh.gif


Safraną geriau pirkti ne milteliais, o sudžiovintus krokų ,,vidurėlius" (ant ko žiedadulkės laikosi), panašius į siūlus, nes taip geriau išsilaiko aromatas, be to, matai ką perki.
Atsakyti
QUOTE(Šilko Namai @ 2009 02 13, 11:03)
Safraną geriau pirkti ne milteliais, o sudžiovintus krokų ,,vidurėlius" (ant ko žiedadulkės laikosi), panašius į siūlus, nes taip geriau išsilaiko aromatas, be to, matai ką perki.


O kur jų Lietuvoje galima įsigyti? Nes kiek ieškojau šafrano, niekur nemačiau schmoll.gif

Pageidautina ekologiško, aišku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 02 13, 14:10)
O kur jų Lietuvoje galima įsigyti? Nes kiek ieškojau šafrano, niekur nemačiau  schmoll.gif

Pageidautina ekologiško, aišku  biggrin.gif


Šafrano tai tikrai esu pirkusi hyper rimi savanoriuose, bet dabar nežinau, ar yra... O dėl ekologiško tai tikrai nežinau, ar yra... Gal pabandyk paieškot specializuotose prieskonių parduotuvėlėse? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 02 13, 13:10)
O kur jų Lietuvoje galima įsigyti? Nes kiek ieškojau šafrano, niekur nemačiau  schmoll.gif

Pageidautina ekologiško, aišku  biggrin.gif


As safrano pirkau Uzupio Krautuveje (http://uzupiokrautuve.lt/category/prieskoniai), galima pasirinkti ivairius kiekius nuo 1 g iki 5g, kadaise buvo ir Le Chef Pilies g., bet ji uzsidare blink.gif .
Atsakyti