Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(laumele @ 2008 12 11, 15:10)
klaipedoj yra bent pora aliejaus ir prieskoniu parduotuviu. ten yra pora  vokieciu firmu kurios gamina prieskonius be E .O SIAIP GERIAUSIA is atskiru prieskoniu pasigaminti misini . kiekviena karta vis kitaip gaunasi . as prieskonius malu akmeninej trintuvej . kaip koks oliveris.

Yra jau ir lietuvisku prieskoniu be gliutamatu drinks_cheers.gif Nauja Panevezio firma "Gausa", tik dar i kai kuriuos deda jie maistinius dazus g.gif i sriubos , makaronu ir salotu g.gif bet labai daug rusiu be jokiu E drinks_cheers.gif

QUOTE(saushil @ 2008 12 16, 18:31)
nu si tema super thumbup.gif labai megstu naturalius prieskonius.kas auginate raudonelius nepamirskit,kad ne vien mesytei jis tinka.pasidarykit arbatos thumbup.gif tinka tiek dziovintas tiek zalias.gerina virskinima.o mano megstamiausias-ROZMARINAS thumbup.gif tai prieskonis vistienai.o jau arbatos skanumelis thumbup.gif  thumbup.gif .tik nesaldinkite cukrumi.na kas nori tiks medus.bet as geriu visai nesaldinta.taip pat gerina virskinima.o jeigu kiekviena diena suvalgysite po tris zalius sviezius rozmarino lapelius-apsisaugosit nuo daugybes ligu....senos tailandietes patarimas.  mirksiukas.gif


drinks_cheers.gif raudonelis mesytei labai tinka, dar ir minkstina ja naturaliai, as saslyka visuomet su raudoneliu darau drinks_cheers.gif Dar girdejau , kad arbata ne tik skrandziui gydyti, bet ir raminanciai veikia,bet man spaudimas zemas, tai nebandau gerti schmoll.gif
Atsakyti
o man ciobreliai visai nepatinka.jau arbata jeigu reikia gerti-siaubas,kazkoks terpentino skonis(na terpentinas tai lyg is pusu saku padarytas tirpalas.kur naudojamas nezianau,bet mama musms maziems tepdavo padukus ir maudavo vilnonem kojinem kai labai kosedavom.geras sildomasis kompresas)mano vaikus tai net pykina ,kai pasilenkia prie ciobreliu mamos darzelyje lotuliukas.gif
Atsakyti
Man ciobrelis patinka smile.gif
O va kas per prieskonis yra CUMIN? Toks panasus i sumaltus pipirus...
Ir gal zinote, kam tinka Romos kmynai - kuo jie skiriasi nuo paprastu?
Atsakyti
O gal kas zino kam tinka provanso zoles? smile.gif man jos lb kvepia....bet kur jas naudoti as nezinau.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilyy @ 2008 12 17, 16:23)
O gal kas zino kam tinka provanso zoles? smile.gif man jos lb kvepia....bet kur jas naudoti as nezinau.... ax.gif


mėsai, makaronų padažams...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2008 12 17, 18:28)
mėsai, makaronų padažams...


aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilyy @ 2008 12 17, 17:23)
O gal kas zino kam tinka provanso zoles? smile.gif man jos lb kvepia....bet kur jas naudoti as nezinau.... ax.gif

Lilyy, labai skanu yra itrinti provanso zole pvz. vista arba vistienos gabalelius (kartu su druska) ir ikisus i kepimo maisa, kepti orkaiteje - labai geras skonis.
As dar provanso zole apibarstau kepamas bulves - toks pikantiskas skonis gaunasi.
O prancuzai tai ta zole is vis visur deda - barsto ant mesos, troskiniu.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 17, 16:22)
Man ciobrelis patinka smile.gif
O va kas per prieskonis yra CUMIN? Toks panasus i sumaltus pipirus...
Ir gal zinote, kam tinka Romos kmynai - kuo jie skiriasi nuo paprastu?



Tas CUMIN turbut kumynas lietuviskai. Parveze man is Maroko. Tai pati tiksliai ir nezinau kas ten. Panasu i kazkokius zoleliu misinius. Ten Maroke (ir Indijoj) tie preiskoniai labai populiarus. Deda visur kur tik galima.Man jie siek tiek per astrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prokruste: 17 gruodžio 2008 - 17:36
QUOTE(prokruste @ 2008 12 17, 18:34)
Tas CUMIN turbut kumynas lietuviskai. Parveze man is Maroko. Tai pati tiksliai ir nezinau kas ten. Panasu i kazkokius zoleliu misinius. Ten Maroke (ir Indijoj) tie preiskoniai labai populiarus. Deda visur kur tik galima.Man jie siek tiek per astrus.

Na manasis i zoleliu misini nepanasus - jis grynai kaip sumalti juodieji pipirai, toks pilkai juodai rusvas. O skonis tai net nezinau... i muskata lyg panasus, bet neturiu muskato, tai nera su kuo palyginti.
Chm, kas cia per vienas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 17, 17:39)
Na manasis i zoleliu misini nepanasus - jis grynai kaip sumalti juodieji pipirai, toks pilkai juodai rusvas. O skonis tai net nezinau... i muskata lyg panasus, bet neturiu muskato, tai nera su kuo palyginti.
Chm, kas cia per vienas  g.gif


tai gal sitas 4u.gif
http://www.delona.lt...inas)-100g.html
Atsakyti
CUMIN tai kmyno pusbrolis.tas pats kmynas tik auga jis azijos salyse.ir yra truputi kitokio skonio.truputeli aitresnis.juos naudoja mesom ,padazam.megsta labai afrikieciai.azijos salyse verda ryzius su trupuciu cumino seklu,kardamono seklu ir gvazdikeliu.tai suteikia savotiska skoni ir aromata(valgo su mesiskais ar vegetariskais patiekalais)man patinka,bet niekada neesu tokiu ryziu virusi.
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 12 17, 19:03)


QUOTE(saushil @ 2008 12 17, 19:17)
CUMIN tai kmyno pusbrolis.tas pats kmynas tik auga jis azijos salyse.ir yra truputi kitokio skonio.truputeli aitresnis.juos naudoja mesom ,padazam.megsta labai afrikieciai.azijos salyse verda ryzius su trupuciu cumino seklu,kardamono seklu ir gvazdikeliu.tai suteikia savotiska skoni ir aromata(valgo su mesiskais ar vegetariskais patiekalais)man patinka,bet niekada neesu tokiu ryziu virusi.

Merginos, jus mane pribloskete karsta.gif - ne neitariau, kad mano turimas Cumin ir Romos kmynai yra vienas ir tas pats. Tiek vienas milteliu pavidale, o kitas - kaip kmynai...
Aciu uz info aciuks.gif
Atsakyti