Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

As irgi is savo virtuves pasalinau visoki bruda - Vegetas ir visokiu misnius su E, bet su jais buvo paprasta - misinys zuviai, mesai ir pan. O dabar - pavieniai prieskoniai, kuriuos ne visada zinau kaip naudoti, kam tinka, ka su kuo ir prie ko derinti doh.gif. Na gal ismoksiu per laika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 05 07, 08:41)
na pasidalinsiu savo žiniomis apie prieskonius:
prieš keletą metų buvau vienam seminare, kuriam paskaitas skaitė mūsų savivaldybės ekologas ir dar moteriškė iš maisto ir veterinarijos tarnybos. ten buvo daug kalbama apie ekologiškus produktus. tai jie sakė, kad parktiškai visi prieskoniai, kurie atvežti pas mus iš tolimų azijos šalių (tailandas, šri lanka, filipinai ir kt) yra ten dezinfekuojami švitinant radioaktyviais spinduliais  blink.gif (na atseit, ten baisi nešvara, neįmanoma sukontroliuot, kas ten kokiom rankom juos renka, todėl švitinama, kad užmušt visą tą brudą). ir tuo metu buvo lietuvoj neprivalomas ženklinimas dėl to, nes atseit ta spinduliuotė labai minimali ir žalos nedaro blink.gif . dabar jau nebežinau kaip yra su tuo ženklinimu, pvz santa marija prieskoniai yra lygtai iš filipinų rinkti, bet aš kažkaip nepastebėjau, ar yra ten koks ženklinimas.
na mums tada patarė pirkt prieskonius, rinktus ES šalyse (pvz ispaniškus), nes čia uždraustas jų švitinimas.
na žodžiu, nežinau kaip ten yra iš tikrųjų, bet mane labai nemaloniai nuteikė tas švitinimas ir aš praktiškai nebeperku azijietiškų priekonių, nebent vyras nuperka ką nors doh.gif . aš mėsai dažniausiai perku ekologiškus raudonėlius, jie labai tinka visiems mėsos patiekalams, pridedu dar pipirų, druskos, ir skani mėsytė gaunas thumbup.gif . o šiemet tai iš vis prisisėjau savų visokių prieskonių, tai iš vis tikiuosi nieko nebereiks pirkt.

dar tam seminare sakė, kokie mūsų prekybcentriuose esantys įprasti produktai turi mažiausiai konservantų. ne viską atsimenu, bet ką pamenu galiu paminėt - iš kečupų - HEINZ, iš majonezų - Helmans (o lietuviški majonezai tai sakė iš vis tragiški tuo atžvilgiu doh.gif ), iš aliejų - perla, iš miltų - kauno grūdų EXTRA. tai vat aš stengiuosi ir pirkt arba ekologiškus, arba šiuos produktus.

o aš girdėjau,kad lietuviams viskas sveikiausia kas auga Lietuvoje...todėl stengiuos užsienietiškais prieskoniaia nesižavėt...labai pikantišką skonį suteikia pakepintas česnakas...
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 22, 15:59)
išvada - man neutraliausias ir universaliausias, o kartu ir skaniausias yra šveicariškas iš žalio pakelio wink.gif Jis lyg šiek tiek, labai neįkyriai kvepia grybais. Bordinis turi kažkokį prieskonį, kurį paskui užuodžiu bet kuriame gamintame patiekale, bet irgi visą sunaudojom smile.gif

naturata produktas yra daug aštresnis, vakar išbandžiau - irgi nieko, skaniai gavosi, bet į švelnaus skonio patiekalus jo nedėčiau smile.gif


Katuti, sitas tau labiausiai patiko?
http://sanga.lt/index.php?cid=51

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 06 lapkričio 2008 - 17:21
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 06, 14:35)
pavieniai prieskoniai, kuriuos ne visada zinau kaip naudoti, kam tinka, ka su kuo ir prie ko derinti  doh.gif. Na gal ismoksiu per laika  ax.gif

gal padės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 11 06, 18:17)
Katuti, sitas tau labiausiai patiko?
http://sanga.lt/index.php?cid=51

4u.gif


aha, šitas pats 4u.gif Man jis pats universaliausias, švelniausias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 11 08, 20:00)

Ireja, labai tau aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 11, 17:41)
Ireja, labai tau aciu  4u.gif

Ir aš prisidedu prie padėkų 4u.gif
Atsakyti
Oi įkišiu savo trigrašį apie prieskonius.
Užtikau praeitą savaitę Kaune urmo bazėje (rytų rampoje kur mėsos, daržovių ir žuvies turgus yra) prieskonių skyrelį. Ten parduoda sveriamus prieskonius. Jau kai prasinešiau aš ten. Ten kiek suprantu natūralūs prieskoniai, nors yra ir mišinių. Nežinau kiek ten ekologijos, manau tiek pat kiek maximoj optima linijos. jie ten be nieko būna...
O labiausiai man kaina patiko, ten 100g po 1 - 2Lt. Pamaniau kas tie 100g., tai kai pvz. rozmarino man pasvėrė, tai toks neblogas pusmaišis gavosi lotuliukas.gif .
Na aišku jie ten pilsto į polietileninius maišelius verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle.k.k: 26 lapkričio 2008 - 17:59
QUOTE(egle.k.k @ 2008 11 26, 18:58)
Oi įkišiu savo trigrašį apie prieskonius.
Užtikau praeitą savaitę Kaune urmo bazėje (rytų rampoje kur mėsos, daržovių ir žuvies turgus yra) prieskonių skyrelį. Ten parduoda sveriamus prieskonius. Jau kai prasinešiau aš ten. Ten kiek suprantu natūralūs prieskoniai, nors yra ir mišinių. Nežinau kiek ten ekologijos, manau tiek pat kiek maximoj optima linijos. jie ten be nieko būna...
O labiausiai man kaina patiko, ten 100g po 1 - 2Lt. Pamaniau kas tie 100g., tai kai pvz. rozmarino man pasvėrė, tai toks neblogas pusmaišis gavosi lotuliukas.gif .
Na aišku jie ten pilsto į polietileninius maišelius verysad.gif

Man kazko kelia itarima kaina g.gif - ar nebus is kokiu treciuju saliu atvezti, kad tokie pigus... o ten jau apie higiena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 26, 23:11)
Man kazko kelia itarima kaina  g.gif - ar nebus is kokiu treciuju saliu atvezti, kad tokie pigus... o ten jau apie higiena  doh.gif

tai kad siaip ar taip dauguma prieskoniu is treciuju ar antruju saliu atvezta biggrin.gif nes juk veza ne pagal salies geruma, o pagal tai, kur jie auga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2008 11 28, 22:41)
tai kad siaip ar taip dauguma prieskoniu is treciuju ar antruju saliu atvezta  biggrin.gif nes juk veza ne pagal salies geruma, o pagal tai, kur jie auga bigsmile.gif

Bet matai, geriau is antruju, nei is treciuju biggrin.gif, kadangi pvz. Indijoje ir pan. tuos prieskonius svitina visokiomis kenksmingomis medziagomis tam, kad sunaikintu visokius brudus, kuriais jie buna uzterzti doh.gif - juk ten toks higienos supratimas... Tai viska prasvitina, mikroorganizmus ir parazitu nelieka, bet... mes paskui tuos svitintus dedame i sriuba lotuliukas.gif
Neturiu konkreciu irodymu apie tai, bet skaiciau - gaila, kad nuorodos neissaugojau.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 29, 01:46)
Bet matai, geriau is antruju, nei is treciuju  biggrin.gif, kadangi pvz. Indijoje ir pan. tuos prieskonius svitina visokiomis kenksmingomis medziagomis tam, kad sunaikintu visokius brudus, kuriais jie buna uzterzti  doh.gif - juk ten toks higienos supratimas... Tai viska prasvitina, mikroorganizmus ir parazitu nelieka, bet... mes paskui tuos svitintus dedame i sriuba  lotuliukas.gif
Neturiu konkreciu irodymu apie tai, bet skaiciau - gaila, kad nuorodos neissaugojau.

Pritariu, kad geriau drinks_cheers.gif Bet ,deje ,tada tektu atsisakyti dalies vertingu prieskoniu...muskato, kardamono g.gif nes yra tokiu, kurie tik vadinamose treciosiose salyse auga, arba jei auga ir kitose, tai yra maziau vertingi( prieskonine prasme) mirksiukas.gif
http://www.prieskoni...i...0&Itemid=33
o cia toks senas, bet verciantis susimastyti straipsnis apie dazus ,kuriais pagrazinama prieskoniu prekine isvaizda doh.gif
http://www.bernardin...=articles/20567
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hopeidea: 29 lapkričio 2008 - 01:24