pasidalinsiu su jumis, kokių fainų prieskonių atradau. Užupio HOLOS parduotuvėj. pardavėja pasiūlė NATURATA firmos ekologišką druskos ir prieskoninių žolių mišinį. neva tinka mėsytei pamarinuot ir pan. nusipirkau pabandžiau ir esu tikrai labai patenkinta. visur dedu dabar. 500 g kainuoja 15 lt, taip kad užteks tikrai ilgai. sudėtis: kristalizuota jūros druska, morkos, svogūnai, petražolės, krapai, česnako laiškai, kiaulpienė, gelsvė, dašis, porai, pastarnokai. visi prieskoniai iš biodinaminių ūkių. o biodinaminiams ūkiams jei neklystu yra keliami dar aukštesni reikalavimai nei ekoūkiams. pas juos ne tik kad jokių trašų nei pesticidų negalima naudot, bet dar ir sėkos turi būt niekuo neapdorotos
PAgavo azartas del tu prieskoniu... Tuolab, kad DeLonoj galima uzsisakyti ir cumin, ir kurkuma, ir safrano...
Klausimelis- kur juos laikyti. Reiketu tamsaus stiklo indeliu su sandariu uzdarymu. Pageidautina- dailiu, kad galima butu atvirai laikyti, taip patogiau gaminant. Gal kur tokiu matet?
Klausimelis- kur juos laikyti. Reiketu tamsaus stiklo indeliu su sandariu uzdarymu. Pageidautina- dailiu, kad galima butu atvirai laikyti, taip patogiau gaminant. Gal kur tokiu matet?
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 03, 09:26)
kakavos sviesto
kakavos sviestu tu "blyneliu" as pavadinti tikrai negaleciau Pirmiausia, tikras kakavos sviestas kvepia sokoladu, antra, jis laaabai greitai istirpsta, trecia yra malonaus skonio sviestas, bet nesaldus (visa tai galetu patvirtinti bet kuris nors karta susidures su tikru kakavos sviestu). Pati per neapdairuma nusipirkau sio neaiskaus lydinio -tad turejau progos sulyginti su TIKRU kakvos sviestu ir sakau, kad tai 2 skirtingi dalykai
Siaip kakavos sviestas su arbata yra stebuklingas vaistas nuo kosulio, o sitie "blynai" jokio poveikio nedaro, o ir mikrobangeje teko ilgai tirpinti bei turi kazkokie saldus
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 10 04, 20:53)
kakavos sviestu tu "blyneliu" as pavadinti tikrai negaleciau Pirmiausia, tikras kakavos sviestas kvepia sokoladu, antra, jis laaabai greitai istirpsta, trecia yra malonaus skonio sviestas, bet nesaldus (visa tai galetu patvirtinti bet kuris nors karta susidures su tikru kakavos sviestu). Pati per neapdairuma nusipirkau sio neaiskaus lydinio -tad turejau progos sulyginti su TIKRU kakvos sviestu ir sakau, kad tai 2 skirtingi dalykai
Siaip kakavos sviestas su arbata yra stebuklingas vaistas nuo kosulio, o sitie "blynai" jokio poveikio nedaro, o ir mikrobangeje teko ilgai tirpinti bei turi kazkokie saldus
Siaip kakavos sviestas su arbata yra stebuklingas vaistas nuo kosulio, o sitie "blynai" jokio poveikio nedaro, o ir mikrobangeje teko ilgai tirpinti bei turi kazkokie saldus
O aš kakavos sviestą perku "Rūtos" saldainių fabriko parduotuvėje. Na šokoladu man jis nekvepia ir nepasakyčiau, kad jis man labai malonaus skonio (aišku dėl skonio nesipykstama ), bet kad jis superinis vaistas nuo kosulio, ypač to sauso, tai faktas neginčijamas čia gal biški ne į prieskonių temą sorry
+2008 10 04, 20:38-->
tai apie ta pati ir kalbu (Rutos, bet parduodamas ivairiose parduotuvese), lyginant su tikru kakavos sviestu jis man visiskai be jokio efekto, nes tikras kakavos veike stebuklingai sausa kosuli
QUOTE(spanguolia @ 2008 10 04, 20:38)
O aš kakavos sviestą perku "Rūtos" saldainių fabriko parduotuvėje. Na šokoladu man jis nekvepia ir nepasakyčiau, kad jis man labai malonaus skonio (aišku dėl skonio nesipykstama ), bet kad jis superinis vaistas nuo kosulio, ypač to sauso, tai faktas neginčijamas čia gal biški ne į prieskonių temą sorry
tai apie ta pati ir kalbu (Rutos, bet parduodamas ivairiose parduotuvese), lyginant su tikru kakavos sviestu jis man visiskai be jokio efekto, nes tikras kakavos veike stebuklingai sausa kosuli
QUOTE(Guanyin @ 2008 10 04, 09:38)
O jai turgelyje tai tipo ekologiskus parduoda
Ka tu zinai, kiek tie zmones savo darze visokiu nitratu ar dar ko naudoja ar kiek metru nuo kelio sodina.
Ka tu zinai, kiek tie zmones savo darze visokiu nitratu ar dar ko naudoja ar kiek metru nuo kelio sodina.
na yra močiučių, kurios tikrai atneša iš savo daržų šbarių produktų.
pagaliau tam reikalui galima stabtelk kur pravažiuojant - kokiuose nedideliuose miesteliuose ar kaimuose galima rasti tikrai švarių produktų. ten žmonės neturi pinigų pirkti nitratams. negi bendradarbiai neturi kaimų, jų galima paprašyti, kad mėtų, krienų ar dar ko atvežtų. gal jie net patys nežino, kas auga po nsoimi.
QUOTE(Guanyin @ 2008 10 04, 09:38)
Jau geriau tada is parduotuves pirkt - bent jau zinai, kad jei naudoja kazka, tai leistinais kiekiais.
o iš kur žinia, kad leistinais kiekiais? kiek info pateikiama, kad užteršti tie produktai. o ir jų maistingumas, naudingumas nulinis, kai auginam šiltnamiuose po lempomis.
Papildyta:
+2008 10 04, 11:04-->
QUOTE(spanguolia @ 2008 10 04, 11:04)
viena bobutė pati nenorėdama išsidavė, kad visas daržo gėrybes tręšia savo trąšomis t.y savo tualeto turiniu Tai, aišku, vos nesuvimdė. Kai pradėjau domėtis, tai pasirodo taip daug kam patogu tręšti.
mes kaime tik karvyčių mėšliuku tręšiame sode žemę...
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 10 04, 20:53)
kakavos sviestu tu "blyneliu" as pavadinti tikrai negaleciau Pirmiausia, tikras kakavos sviestas kvepia sokoladu, antra, jis laaabai greitai istirpsta, trecia yra malonaus skonio sviestas, bet nesaldus (visa tai galetu patvirtinti bet kuris nors karta susidures su tikru kakavos sviestu). Pati per neapdairuma nusipirkau sio neaiskaus lydinio -tad turejau progos sulyginti su TIKRU kakvos sviestu ir sakau, kad tai 2 skirtingi dalykai
Siaip kakavos sviestas su arbata yra stebuklingas vaistas nuo kosulio, o sitie "blynai" jokio poveikio nedaro, o ir mikrobangeje teko ilgai tirpinti bei turi kazkokie saldus
Siaip kakavos sviestas su arbata yra stebuklingas vaistas nuo kosulio, o sitie "blynai" jokio poveikio nedaro, o ir mikrobangeje teko ilgai tirpinti bei turi kazkokie saldus
Pirkai iš tos parduotuvės?
Šiuo metu ieškau kakavos sviesto ir dar poros dalykėlių, kad pasigaminti kūno kremą. Tai kur gauti to tikrojo ir kokia maždaug kaina būtų?
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 05, 00:03)
Pirkai iš tos parduotuvės?
Šiuo metu ieškau kakavos sviesto ir dar poros dalykėlių, kad pasigaminti kūno kremą. Tai kur gauti to tikrojo ir kokia maždaug kaina būtų?
Šiuo metu ieškau kakavos sviesto ir dar poros dalykėlių, kad pasigaminti kūno kremą. Tai kur gauti to tikrojo ir kokia maždaug kaina būtų?
kazkada Ruta ir vezdavo tikra kakvos sviesta,o dabar tik kazkoki lydini . Tikrojo man nera daugiau niekur matyti LT, galvoju prasyti KN, kad atsiveztu, bet paskutini karta kai buvau - tai per skubejima visai pamirsau Jie turi kakavos oksida, bet jis labai brangus - ir ji pirkciau labiau veido kremui
KN yra zadeje pradeti "sokoladine linija" tai gal ir patys atsivez kakavos sviesto
Kuno kremui galetum ir si naudoti, pamaisyti su sviestmedziu (is KN), biciu vasku, sezamo aliejum + eteriniai - pati esu dariusi panasios sudeties krema kojoms, bet sesuo konfiskavo, nes labai patiko
Aš tai radau kūno tepalo receptą:
pusė puodelio kokoso aliejaus
ketvirtadalis puodelio kakavos sviesto
eterinis aliejus
Tik tokio didelio kiekio nedaryčiau, nebent mažą buteliuką pabandymui.
Dar namie turiu sviestmedžio (iš naujosios barmunės), tai jei įsigysiu kakavos sviesto, reiks bandyti ir tokį pasidaryti. Ačiū už receptą
Na, o jei į temą, tai dar algirdo 10 mačiau natūralių prieskonių krautuvėlę, tik gan apleista atrodė, tai nežinia ar dirba
pusė puodelio kokoso aliejaus
ketvirtadalis puodelio kakavos sviesto
eterinis aliejus
Tik tokio didelio kiekio nedaryčiau, nebent mažą buteliuką pabandymui.
Dar namie turiu sviestmedžio (iš naujosios barmunės), tai jei įsigysiu kakavos sviesto, reiks bandyti ir tokį pasidaryti. Ačiū už receptą
Na, o jei į temą, tai dar algirdo 10 mačiau natūralių prieskonių krautuvėlę, tik gan apleista atrodė, tai nežinia ar dirba
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 05, 17:04)
Aš tai radau kūno tepalo receptą:
pusė puodelio kokoso aliejaus
ketvirtadalis puodelio kakavos sviesto
eterinis aliejus
Tik tokio didelio kiekio nedaryčiau, nebent mažą buteliuką pabandymui.
Dar namie turiu sviestmedžio (iš naujosios barmunės), tai jei įsigysiu kakavos sviesto, reiks bandyti ir tokį pasidaryti. Ačiū už receptą
Na, o jei į temą, tai dar algirdo 10 mačiau natūralių prieskonių krautuvėlę, tik gan apleista atrodė, tai nežinia ar dirba
pusė puodelio kokoso aliejaus
ketvirtadalis puodelio kakavos sviesto
eterinis aliejus
Tik tokio didelio kiekio nedaryčiau, nebent mažą buteliuką pabandymui.
Dar namie turiu sviestmedžio (iš naujosios barmunės), tai jei įsigysiu kakavos sviesto, reiks bandyti ir tokį pasidaryti. Ačiū už receptą
Na, o jei į temą, tai dar algirdo 10 mačiau natūralių prieskonių krautuvėlę, tik gan apleista atrodė, tai nežinia ar dirba
tai vietoj kakavos galima drasiai deti sviestmedzio, tik KN kur kas geresnis nei NB (pastarasis tikrai yra rafinuotas, nes nei kvapu nei spalva nepanasus i naturalu 100 %, o ir poveikis prastesnis ). As tai dar butinai ipilciau, kad ir jojobos aliejaus, nes tie du aliejai yra kieti -tai bus sunku ant kuno uztepti
išsinagrinėjau pagaliau natūralių prieskonių tris rūšis, išsakysiu savo nuomonę
kadangi neturiu nei noro, nei pojūčio pati maišytis įvairias žoleles, tai man tinkamiausias būdas įsigyti ką nors jau paruošto, ką galima iš karto į puodą mesti
apsipirkinėjau Stepono6 ir turėjau čia visų labai išgirtą bordinį šveicarišką sriubų mišinį (didelį indą), dabar nusipirkau mažą žalią ir dar Naturata pikantišką prieskonių mišinį.
išvada - man neutraliausias ir universaliausias, o kartu ir skaniausias yra šveicariškas iš žalio pakelio Jis lyg šiek tiek, labai neįkyriai kvepia grybais. Bordinis turi kažkokį prieskonį, kurį paskui užuodžiu bet kuriame gamintame patiekale, bet irgi visą sunaudojom
naturata produktas yra daug aštresnis, vakar išbandžiau - irgi nieko, skaniai gavosi, bet į švelnaus skonio patiekalus jo nedėčiau
kadangi neturiu nei noro, nei pojūčio pati maišytis įvairias žoleles, tai man tinkamiausias būdas įsigyti ką nors jau paruošto, ką galima iš karto į puodą mesti
apsipirkinėjau Stepono6 ir turėjau čia visų labai išgirtą bordinį šveicarišką sriubų mišinį (didelį indą), dabar nusipirkau mažą žalią ir dar Naturata pikantišką prieskonių mišinį.
išvada - man neutraliausias ir universaliausias, o kartu ir skaniausias yra šveicariškas iš žalio pakelio Jis lyg šiek tiek, labai neįkyriai kvepia grybais. Bordinis turi kažkokį prieskonį, kurį paskui užuodžiu bet kuriame gamintame patiekale, bet irgi visą sunaudojom
naturata produktas yra daug aštresnis, vakar išbandžiau - irgi nieko, skaniai gavosi, bet į švelnaus skonio patiekalus jo nedėčiau