Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 09 11, 00:08)
biggrin.gif mama augino, jis neproblematiskas, auga greitai, tai galima auginti ir be trasu. Na bent as taip manau  g.gif

Mes auginom baziliką, iš pradžių labai gražiai augo, o po to kažkas jam atsitiko. Ir nežinau, kas nes prižiūrėjom lyg ir. gal perslaistėm? Gal kas žinot, kaip tą baziliką augint, kad gražiai augtų? nes tikrai labai skanu, kai šviežutėlį naudoji. Ir trąšų jam nereik, bent jau kiek aš girdėjau. bet va kiek laistyt, kur laikyt, mes matyt nepataikėm.

Užtat raudonėlis (oreganas) ir mėta ant palangės labai puikiai augo.

Dėl prieskonių ir pagardų, tai man pats geriausias dalykas yra namuose gamintas pesto: šviežias bazilikas sutrintas su alyvuogių aliejumi.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 09 08, 12:54)
Is Kotanyi yra ir misinys be E, rasosi amerikietisku keptu bulvyciu, tik as naudoju ir keptom ir virtom, man labai patinka smile.gif

išbandžiau, labai patiko essen.gif , neblogas derinys
Atsakyti
Nukopinau prieskonių aprašymą iš http://www.sanitex.l...c043a9.54947292 , gal ką sudomins mirksiukas.gif

"Santa Maria prieskonių asortimentą papildė nauji more.by santa maria prieskonių mišiniai more. by santa maria – tai septyni nepakartojami prieskonių mišiniai, išsiskiriantys unikaliais skonių deriniais ir šiuolaikišku pakuotės dizainu. Su šiais naujais prieskonių mišiniais suteiksite patiekalams visiškai naują skonį ir aromatą.

Kakava ir aitrioji paprika, 290 g - tai aitrios Ancho paprikos, tamsaus skrudinimo kakavos pupelių ir kininio cinamono derinys. Šis mišinys tinkamas saldiems ir pikantiškiems patiekalams bei gali būti naudojamas padažams, troškintiems patiekalams ir desertams.
Rūkyta saldžioji paprika, 230 g – tai ispaniškas prieskonis – lėtai virš atviros ugnies išdžiovinta ir rūpestingai sumalta raudonąja paprika. Šis prieskonis patiekalui suteikia nepakartojamą spalvą ir rūkytos paprikos aromatą. Puikiai tinka mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams.
Aitrioji paprika ir žalioji citrina, 285 g - tai aitriųjų New Mexico paprikų ir gaivių rūgščių žaliųjų citrinų derinys. Idealiai tinka su vištiena, žuvimi, smulkintais kviečiais ir malta mėsa.
Apelsininiai pipirai, 325 g – tai apelsinai su sodriu imbieru, ugninėmis aitriosiomis paprikomis ir stipriais juodaisiais pipirais. Šis mišinys suteikia nepakartojamą skonį baltai mėsai, žuviai ir vėžiagyviams.
Bazilikas ir česnakas pasta basilico, 250 g - bazilikas ir česnakas kruopščiai sumaišyti su pomidorais, petražolėmis ir juodaisiais pipirais. Šis prieskonis suteikia makaronams ir salotoms tobulą skonį. Be to, idealiai tinka su ryžių ir maltos mėsos patiekalais
Wasabi ir sezamas, 295 g - juodosios ir baltosios sezamo sėklos, sumaišytos su žaliaisiais wasabi krienais. Šis prieskonis patiekalui suteikia azijietišką prieskonį ir patrauklią išvaizdą. Tinka žuvies, vištienos, ryžių patiekalams ir sušiams
Trijų rūšių pipirai, 235 g - tai puikiai subalansuotas sodrių juodųjų pipirų, aromatinių baltųjų pipirų ir švelnių žaliųjų pipirų mišinys, kuris puikiai tinka visų rūšių patiekalams, kuriems reikalingas pipirų prieskonis."

Šiandien nusipirkau Maximoje prieskonius Pasta basilico, paskaičiau sudėtį, neradau jokių E, žiūrėsim koks čia derinukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 09 21, 21:07)
"Santa Maria prieskonių asortimentą papildė nauji more.by santa maria prieskonių mišiniai more. by santa maria
Šiandien nusipirkau Maximoje prieskonius Pasta basilico, paskaičiau sudėtį, neradau jokių E, žiūrėsim koks čia derinukas  4u.gif

tikėkimės pilna sudėtis nėra nuslėpta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(doufyl @ 2008 09 21, 23:44)
tikėkimės pilna sudėtis nėra nuslėpta unsure.gif

Man irgi buvo įtartina, bet ant pakuotės neparašyta.
Gal kuri SM dar apžiūrės ir pakomentuos mirksiukas.gif
Atsakyti
CIGALOU prieskoniuose nera sintetiniu priedu.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 09 11, 11:58)
Kad senai jau yra 4u.gif ir Maximose visose  4u.gif

Negi as tokia ziopla, tokiu Maximoj nerandu g.gif .Kur buna, prie visu prieskoniu?
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2008 09 28, 12:55)
Negi as tokia ziopla, tokiu Maximoj nerandu g.gif .Kur buna, prie visu prieskoniu?

O čia jūs apie ką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 09 22, 10:24)
Man irgi buvo įtartina, bet ant pakuotės neparašyta.
Gal kuri SM dar apžiūrės ir pakomentuos  mirksiukas.gif

Aš apžiūrėjau. Kai kurie neturi jokių E (bent sąraše nėra), bet berods mangų karyje radau lipnumą reguliuojančią mežiagą E...
nepasitikiu aš Santa Marija schmoll.gif Nepirkau ir neperku nieko iš jos prieskonių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 28 rugsėjo 2008 - 13:24
QUOTE(Saulužė @ 2008 09 08, 11:24)
Is Kotanyi yra ir misinys be E, rasosi amerikietisku keptu bulvyciu, tik as naudoju ir keptom ir virtom, man labai patinka smile.gif

šitie puikūs. Thomas Phillips dar radau Indasia firmos prieskonius bulvėms. Sudėtis: druska, paprika, čili, vynuogių cukrus. skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 09 28, 15:32)
šitie puikūs. Thomas Phillips dar radau Indasia firmos prieskonius bulvėms. Sudėtis: druska, paprika, čili, vynuogių cukrus. skanu  4u.gif

o kur galima šių prieskonių rasti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doufyl @ 2008 09 28, 19:38)
o kur galima šių prieskonių rasti? 4u.gif

QUOTE(Irėja @ 2008 09 28, 14:32)
šitie puikūs. Thomas Phillips dar radau Indasia firmos prieskonius bulvėms. Sudėtis: druska, paprika, čili, vynuogių cukrus. skanu  4u.gif

Atsakyti