Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(Fergie @ 2008 08 30, 21:11)
Gal kas naudojate vaistines ožragės sėklas? Ant pakuotes raso, kad tinka indiskam troskiniui, bet man nelabai aisku kas tai per prieskonis g.gif

Ožragės sėklos turi kartoką skonį, todėl nepadauginkite ir kepinant stenkites nesudeginkit, nes dėl to jos bus dar kartesnės.
Pvz., aš 3l puodui daržovių troškiniui l. nedaug dedu, gal kokius 5 grūdelius. Man pilnai užtenka. Na, jei patiks, galėsite ir daugiau įsidėti mirksiukas.gif .
Rašo, kad Indijoje moterys po gimdymo valgo ožragės sėklas su nerafinuotu palmių cukrumi (džageriu), kad sustiprėtų nugaros raumenys, sugrįžtų jėgos ir padaugėtų pieno.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 09 05, 19:20)
ner už ką  4u.gif

kokių ten prieskonių matei? Žolelių atskirų ar mišinukų?

Ir žolelių ir mišinių. Šiandieną naudojau juodgrūdes sėklas "Kalindži" super skonis, net negalėčiau apibūdinti koks, bet labai skanu.

QUOTE(gabe60 @ 2008 09 05, 20:11)
Ožragės sėklos turi kartoką skonį, todėl nepadauginkite ir kepinant stenkites nesudeginkit, nes dėl to jos bus dar kartesnės.
Pvz., aš 3l puodui daržovių troškiniui l. nedaug dedu, gal kokius 5 grūdelius. Man pilnai užtenka. Na, jei patiks, galėsite ir daugiau įsidėti  mirksiukas.gif .
Rašo, kad Indijoje moterys po gimdymo valgo ožragės sėklas su nerafinuotu palmių cukrumi (džageriu), kad sustiprėtų nugaros raumenys, sugrįžtų jėgos ir padaugėtų pieno.

bigsmile.gif Ožragės dar nenaudojau, nebuvo kur, ačiū, žinosiu kiek įdėti smile.gif

Tėvai iš Egipto parvežė arbatos "Helba" tai ji pasirodo yra ta pati ožragė. Tai arbata tikrai nėra karti ir man labai patinka. Matyt pakepinus jos skonis visai kitoks.

Tymo turguje prieskonių pardavėjas minėjo, kad visus prieskonius reikia pakepinti, kad atsiskleistų jų savybės ir skonis. Jei nekipnama tai prieskoniai būna švelnesni.
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 09 06, 15:13)
naudojau juodgrūdes sėklas "Kalindži" ... Ožragės dar nenaudojau, nebuvo kur, ačiū, žinosiu kiek įdėti smile.gif
Tėvai iš Egipto parvežė arbatos "Helba" tai ji pasirodo yra ta pati ožragė. Tai arbata tikrai nėra karti ir man labai patinka. Matyt pakepinus jos skonis visai kitoks.

Na kažkaip arbatos tai nebandžiau, man l kvapas patinka ožragės. Rašo, kad ožragė atstato jėgas, padeda esant vidurių užkietėjimui ir skausmams. Puikiai gydo sąnarius, stuburą, neleidžia peršalti galūnėms.

Juodgrūdės sėklos kalindži gerina smegenų veiklą ir skatina virškinimą. Turi šlapimą varančių savybių, aktyvina nervų sistemą. Padidina akių tinklainės aktyvumą, esant trumparegystei. Pasižymi antidepresiniu poveikiu. Tinka ryžiams, blynams, bandelėms, puikiai dera su varške.

Nusipirkau šafrano, bet dar nenaudojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabe60: 06 rugsėjo 2008 - 21:58
QUOTE(Fergie @ 2008 08 30, 18:41)
Siandiena uzsukau i Marks & Spencer prisipirkau prieskoniu, o dar kiek liko bigsmile.gif
Dar nusipirkau pankolio seklu ir kadagio uogu ax.gif


Fergie, o pankolio sėklų pirkai M&S? bigsmile.gif Pusę metų nešiojuosi šį punktą pirkinių sąraše ir visur ieškau ir niekaip rasti negaliu doh.gif

Pankolių sėklų man reikėjo kažkokiuose patiekaluose pagal receptą, tik aš neturėjau, tai tada dariau be jų. Nepamenu kokiuose, reiktų žiūrėti ax.gif


QUOTE(Fergie @ 2008 08 31, 12:30)
"Baltuose drambliuose" lankausi ypac retai, nes MB totalus mėsiaėdis, jei patiekale nėra mėsos, tai galima sakyti jis nevalgo bigsmile.gif


Mano buvęs MB irgi buvo totalus mėsėdis, tačiau kai pabandė Baltuose drambliuose, eidavo su manim labai mielai. Tačiau sklinda kalbos, kad tai, kas buvo prieš kelis metus, dabar nebe taip gerai tenai unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(gabe60 @ 2008 09 06, 21:57)
Na kažkaip arbatos tai nebandžiau, man l kvapas patinka ožragės. Rašo, kad ožragė atstato jėgas, padeda esant vidurių užkietėjimui ir skausmams. Puikiai gydo sąnarius, stuburą, neleidžia peršalti galūnėms.


Pagal visus aprašymus man reiktų pagerti ožragės arbatos. O LT kur jos galima nusipirkt? Ar perkate kaip prieskonius ir darotės arbatą? g.gif

Papildyta:
Beje, toms, kurios mėgsta gaminti pačios prieskonius, tai Maksimoje mačiau ekologišką baziliką gyvą, toks kur būna vazonėliuose. Pagalvojau, kad kas netingi užsiimt faina būtų pačiai ekologiško baziliko susidžiovint.
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 09 06, 13:43)
Ir žolelių ir mišinių.


ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 07, 12:40)
Fergie, o pankolio sėklų pirkai M&S?  bigsmile.gif Pusę metų nešiojuosi šį punktą pirkinių sąraše ir visur ieškau ir niekaip rasti negaliu  doh.gif

Dėl baziliko, tai l.gera mintis, bet aš jo kažkaip dar nenaudojusi schmoll.gif
Pankolis, dar vadinamas "saldžiaisiais kmynais". pailgos, blyškiai žalios augalo sėklos panašios į kmynus, bet skoniu primena anyžiaus sėklas arba saldymedį. Pankolio sėklas katais naudoja garnyrams. Pakepintos sausoje keptuvėje, jos labai pagerina burnos kvapą. Jei negalite šio prieskonio nusipirkti, pakeiskite jį tokiu pačiu kiekių anyžiaus sėklų. Man pankolis wub.gif, visur jo dedu biggrin.gif
Vakar apie ožragę parašiau, po to ir pati pakramčiau ax.gif.
Kažkada esu minėjusi, kad prieskonius perkuosi pas krišnaitus Kaune Savanorių pr., lygtais 37, bet bijau pameluoti. Ten jų šventykla, o kieme toks kioskas ant ratų stovi, tai ten.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabe60: 07 rugsėjo 2008 - 16:54
QUOTE(kucaka7 @ 2008 08 24, 12:22)
Superiniai prieskoniai yra Vilniaus centrinėje universaliėje, I aukšte, prieskonių parduotuvėlė "Prieskoniu abecelė", o jau mėsai ir žuvytei kokie prieskoniai super... Nerealu thumbup.gif


yra zoliniai misiniai, yra ir 'siaip misiniai', na tokie milteliniai (kaip kokia vegeta). pauosciau (buvau lb alkana,tai lb kvepejo ax.gif ) ,nusipirkau, nors pardaveja sake, jog be jokiu priedu (gal pati nesuprato, ko as jos klausiu), tai tasai E621 - YRA doh.gif(ji pamaciau tik namie,gerai, kad etikete su sudetimi uzklijavo pardaveja).o zoliniu misiniu tai nepirkau,nezinau su kuo jie, pirkau tik atskiras zoles. ir pamirsau kedro riesutu, sako, kad i mesa(farsa) imest lb tinka bigsmile.gif
pankolio seklu yra Tymo turgelyje.
siais metais as daug prieskoniu uzsaldau, man skonis stipresnis, nei dziovintu thumbup.gif
Atsakyti
Nors ir nedirbu maximoj, bet turiu naujienų iš maximos.

Užmačiau ekologiškų sertifikuotų Kotanyi prieskonių liniją. Va čia kaip atrodo ekologiškų prieskonių pakuotės.

Gyvus ekologiškus bazilikus berods jau minėjau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 09 07, 18:32)
nusipirkau, nors pardaveja sake, jog be jokiu priedu (gal pati nesuprato, ko as jos klausiu), tai tasai E621 - YRA doh.gif


visoms pardavėjoms visi produktai patys geriausi - natūralūs, be jokių E ir sintetikų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 07, 11:10)
Fergie, o pankolio sėklų pirkai M&S?  bigsmile.gif Pusę metų nešiojuosi šį punktą pirkinių sąraše ir visur ieškau ir niekaip rasti negaliu  doh.gif
Mano buvęs MB irgi buvo totalus mėsėdis, tačiau kai pabandė Baltuose drambliuose, eidavo su manim labai mielai. Tačiau sklinda kalbos, kad tai, kas buvo prieš kelis metus, dabar nebe taip gerai tenai  unsure.gif
Papildyta:
Pagal visus aprašymus man reiktų pagerti ožragės arbatos. O LT kur jos galima nusipirkt? Ar perkate kaip prieskonius ir darotės arbatą?  g.gif


Pankolio yra vaistinėj, kur arbatų skyrius, galima sėklų nusipirkt ir naudot kaip prieskonį.
Gandai teisingi sad.gif Nuo puikaus maisto už gana mažą kainą, perėjo iki minimalių porcijų, o kainos padvigubėjo. Kaip ir minėtosios samosos - anksčiau kainavo 4,5lt, buvo didelės, su salotų lapais, man lengvam pavalgymui užtekdavo. Dabar kainuoja virš 7lt, tapo susitraukusios ir net salotos lapo nebeprideda doh.gif Suvalgai ir galvoji kokio deserto susirast. Aptarnavimas irgi tragiškas, buvau paskutinį kartą pavasarį, tai mūsų staliukui teko gaudyt padavėją, kad jis nors arbatos malonėtų atnešt, nes iškart priėjęs prie staliuko ir nurinkęs indus bandydavo pasprukt... Nebevaikštau aš ten, ypač kai įsigijau knygą kaip pagaminti analogiškus patiekalus ir jų savikainą paskaičiavau.
Manau, puikiai tiktų ožragės sėklas užplikyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 07, 22:57)
Užmačiau ekologiškų sertifikuotų Kotanyi prieskonių liniją.

Esu pirkusi žiemą Kotany džiovintus krapus thumbup.gif .
Vaizele, gerai, kad priminei apie juos mirksiukas.gif
Na ir aš ožragės arbatos užsimaniau, bandysiu ryt pasidaryti biggrin.gif
Atsakyti
Is Kotanyi yra ir misinys be E, rasosi amerikietisku keptu bulvyciu, tik as naudoju ir keptom ir virtom, man labai patinka smile.gif
Reiks nusipirkt ekologisku petrazoliu dar is ju rolleyes.gif
Atsakyti