Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(syu @ 2008 06 11, 09:21)
aciu uz patarimus.  4u.gif

dar tikrai nespejau VISKO perskaityti nes tiek SM'e prirasyta kad akys raibsta.  doh.gif tik kartais sunku susigaudyti tokioj info gausybej.
na bet bent po truputi vaizdelis aiskeja: pirma menesi turbut naudosiu tik vienkartines (kokias bambo pvz) kad truputi priprast prie maziuko (cia mano pirmas leliukas gi...) ir susipazinti su jo ritmu, tada nusipirksiu keleta daugkartiniu pabandymui ir kaipnors atsirinksiu gal kokiu ir kiek man riekes  rolleyes.gif bet kolkas man visos tos sauskelnes kaip tamsus miskas atrodo: kas, su kuo, kaip.... doh.gif nieko, dar turiu laiko info susirankioti  biggrin.gif

Kaip smagu, kad vis daugiau bendraminčių atsiranda, ir kartu darosi lengviau atrasti ir sisteminti informaciją mirksiukas.gif aš laiko apsisprendimui turiu iki birželio pabaigos, nes 27-29 dienomis būsiu Vilniuje, tai jau ruošiuosi įsigyti kažką, kas jau man tiks dar kai gyvai pamatysiu, nes esu iš tų, kurios nepačiupinėjusios negali nusipirkti 4u.gif o pasiprendimas 100 % tvirtas auginti tik su daugkartinėms skalbiamom. Mano pilvinukui nestuke.gif 26 savaitėlės, tai paskutinę dieną tikrai nevažiuosiu atskirai dėl vystyklų į Vilnių, nusipirksiu iš anksto, juo lab, kad tik jų ir betrūksta, na dar rinkinio mamai į gimdymo namus reikia, bet tą jau paskiausiai nusipirksiu, žinau kas reikalinga, nes čia mano antras nestuke.gif
Atsakyti
turiu viena vieneta bet nenaudojam
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 05 31, 20:09)
Tik naujagimiui turbut geriau vienkartinės, o medžiagines naudoti kai paauga.  mirksiukas.gif

Aš pradėjau nuo 2 sav. naudoti daugkartines mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Mytee @ 2008 06 04, 18:38)
vat ir as panasiai galvoju, kai jau prades maziau kakot naudosim medziagines, nes kaip pradzioj 10 kertu per diena tai ojoi  blink.gif

Bet juk tam yra popierius, kuris šiek tiek sulaiko mirksiukas.gif Be to popierių dar galima plauti ir jis bus nebe vienkartinis thumbup.gif
Bet galima ir nenaudoti jo, juk viskas labai gerai nusiplauna po tekančiu vandeniu mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes pradejom nuo gimimo. Kol kas viskas thumbup.gif Ne karto vaikis sauskelniu dar nebuvo nesegejo
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 06 15, 00:31)
Aš pradėjau nuo 2 sav. naudoti daugkartines  mirksiukas.gif
Papildyta:

Bet juk tam yra popierius, kuris šiek tiek sulaiko  mirksiukas.gif  Be to popierių dar galima plauti ir jis bus nebe vienkartinis  thumbup.gif
Bet galima ir nenaudoti jo, juk viskas labai gerai nusiplauna po tekančiu vandeniu  mirksiukas.gif

skaiciau kad nelabai tinka tas popierius pirma menesi ax.gif o jau kad nusiplauna tai zinau, tik vat ziuresiu kai gims vaikas kaip su galimybemis bus pirma menesi, nes gali tas plovimas n kartu per diena per nervus gerai pragrot... matysiu, bandysiu kaitaliot su daugkartinemis o paskui ir visiskai pereiti prie ju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2008 06 16, 17:59)
skaiciau kad nelabai tinka tas popierius pirma menesi  ax.gif  o jau kad nusiplauna tai zinau, tik vat ziuresiu kai gims vaikas kaip su galimybemis bus pirma menesi, nes gali tas plovimas n kartu per diena per nervus gerai pragrot... matysiu, bandysiu kaitaliot su daugkartinemis o paskui ir visiskai pereiti prie ju  smile.gif

O kuo tas popieriukas gali būti blogai?
Atsakyti
QUOTE(Pupytukas @ 2008 06 17, 10:41)
O kuo tas popieriukas gali būti blogai?

Kad nėra prasmės jo dėti pirmą mėnesį 4u.gif Bent jau prisiminus savo vaiko pirmuosius mėnesius, tai viskas būtų kiaurai persigėrę ir tarp visų gėrybių vykstų popieriuko paieškos lens.gif O dabar jau visai kitas reikalas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 17, 10:54)
Kad nėra prasmės jo dėti pirmą mėnesį  4u.gif Bent jau prisiminus savo vaiko pirmuosius mėnesius, tai viskas būtų kiaurai persigėrę ir tarp visų gėrybių vykstų popieriuko paieškos  lens.gif O dabar jau visai kitas reikalas  bigsmile.gif

Na, kad pradžioj iš jo daugiau bėdos nei naudos, tai faktas doh.gif Bet tai yra nepatogu, o ne blogai...
Atsakyti
Aš kol kas nenaudoju popieriaus - maniškis vis dar skystai varo doh.gif

Na, po šiek tiek praktikos susiformulavau sau dar kelias išvadas ax.gif Galima dar pigiau prasisukti su tais vystyklais ir sauskelnėm:

tikrai neverta pirkti įklotų. Geriau pačiai pasidaryti iš senų frotinių rankšluosčių arba pirktinės merlės. Pasidaryti galima būtent tokio dydžio ir storio, kokio reikia, o ne standartinio dydžio kaip parduotuvėj. Taip pat galima nusimegzti iš merino vilnos siūlų - šitie ypač gerai sugers viską thumbup.gif

Tikrai neverta pirkti mažiausios išmeros vilnonių kelnyčių - gerau iš kart antrą dydį, jis tiks ir mažesniam, o paaugus ilgiau tiks naudojimui mirksiukas.gif

Didesniems vaikams ko gero jau nebeverta pirkti ir naudoti sauskelnių - užtenka skystį sulaikančių kelnyčių ir įkloto į jas. Aš bent jau taip darysiu kai maniškis paaugs ir jau nebesileis vystomas. Užteks turėti tik kelias sauskelnes ypatingoms progoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir aš nesuprantu, kuom gi blogai tas popierius g.gif Visai jis man gerai - sulaiko šiek tiek kakučius, tik vystyklai nusispalvoja lotuliukas.gif Nereikia krapštyti nuo vystyklų, o popierių aš kelis kartus tą patį naudoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geltoniausia: 17 birželio 2008 - 14:53

Kiek mes bandėm į vilnones kelnytes dėti tik merliukus arba kitokius vystyklus, tai viskas budavo kiaurai. doh.gif Tai bent jau didesniems, tiems kurie daug juda tai tikrai reikia medžiaginių sauskelnių, nes tik įdėtas vystykliukas kelnytėse makaluojasi ir tikrai daug nesugeria. schmoll.gif O kai medžiagines užsegi, tai tikrai nieko pro šalį nebūna. thumbup.gif

Po mūsų naudojimo tai būtų gal ir ne pigiausios, bet patogiausios išvados ax.gif Geriausia reikiamas kiekis medžiaginių sauskelnių ir bent pora kelnyčių. Tada vargo jokio thumbup.gif Jeigu reiketų antrą kartą pirkti tai tik taip.

[/quote]
Atsakyti
ka as galiu pasakyti is savo patirties ax.gif , irgik ilgai svarsciau ka daryt ka pirkt , paciupinejau frotines kelnaites ir iklotuka atsoko fantazija nes jei neturi dziovykles tai siurkstumas baisus palieka po skalbimo, jei jau perki tokias sauskelnes gerai turet ir dziovykle nes kitaip jos praranda savo prasme as jau taip manyciau.

mes isigijom tots bots bambukines, turbut ju i nieka nekeisciau apsipratom ir super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , dar dedu frotini iklociuka pati pasidariau is ranksluosciu senu 30*30cm ir is tots bots spec plona iklociuka dedam ten toks medziagytes gabaliukas presuotos, tai nuo jo kakutis kaip nuo stiklo nusiplauna ir nereik jokiu popieriu, sulaiko ir skysta kakuti na zinoma jo biski kliuna per soniukus jei ka bet taip labai issisaugo apsaugines kelnytes.Turims mes visko po 10, skalbiu kas dien ir vakare i dziovykle viska , taip ir sukam ratus, su minkstais puriais daukartiniais vystiklais. mirksiukas.gif
Atsakyti