Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Stasikė @ 2008 05 31, 09:28)
Nesijaudinkite, mane irgi supranta tik mano vyras ir uošvio draugė, grupiokės, kurios šiomis dienomis gimdo viena po kitos nevisprote mane laiko, kam manau antrą vaiką su vystyklais auginti blush2.gif

Man toks vaizdas ir sistema susidaro, kad pakanka nusipirkti pakankamą kiekį aprišamų vystyklų visam vystyklystės laikotarpiui tinkamų, vilnonių kelnyčių, na ir gal ne pro šalį įklotų. Ar teisingai mąstau? Dabar taip paskaičiau, kad jeigu po kiekvieno pasisenimo nepuolate keisti, tai pamislijau, kad turėtų dienai maximum sueiti 7-9 vystyklai, tai jei 2 dienom sakykim, tai reikia tada kokių 18-20 vystyklų. Perkant rasakilos 3 vnt už 40 lt, reikėtų kokių 6-7 komplektų po 3 vnt, tai būtų 280 lt + dvejos, trejos vilnonės kelnytės pasirinktinai kokios ir viskas? Ar ant tų pririšamų vystyklų dar maunamos prilaikančios ir tik tada vilnonės? Tai pigiausiai gautųsi mano galva su aprišamais bigsmile.gif važiuoju šiandien į Vilnių, bet gaila, kad Rasakila dirba tik iki 15 val., nespėsiu užeiti išnagrinėti kas ir kaip ten atrodo natūroje...
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 31, 01:08)
Čia jau nuo piniginės dydžio priklauso. Labiausiai apsimoka one size pirkt, nuo gimimo iki atsisveikinimo su vystyklais. Pradžiai tik tokias naudojau, bet pritrūko, tai nupirkau totsbots nuo 7kg iki 15.
Būna ir tų, kurios nuo 4iki 9 ir t.t. kaip su vienkartinėm, net naujagimiam yra, bet kad neapsimoka  schmoll.gif Nebent ruošiamasi turėt kokius 5vaikus, ir kad sauskelnės nenudiltų  lotuliukas.gif 
Taip pat ir vilnonės kelnytės, vienos pagal kg suskirstytos, kitos pagal metus. Bent jau manno turimos tai 12-ai mėn, pirktos rasakiloj

nu ir dar vis mano galvoj kruvos klausimu biggrin.gif
o tai tos one size turbut naujagimiui labai dideles buna, turiu galvoje kaip tarkim su bodziukais aprengti, ar nebuvo problemu su drabuzeliais ?
Atsakyti
QUOTE(Stasikė @ 2008 05 31, 09:46)
Man toks vaizdas ir sistema susidaro, kad pakanka nusipirkti pakankamą kiekį aprišamų vystyklų visam vystyklystės laikotarpiui tinkamų, vilnonių kelnyčių, na ir gal ne pro šalį įklotų. Ar teisingai mąstau? Dabar taip paskaičiau, kad jeigu po kiekvieno pasisenimo nepuolate keisti, tai pamislijau, kad turėtų dienai maximum sueiti 7-9 vystyklai, tai jei 2 dienom sakykim, tai reikia tada kokių 18-20 vystyklų. Perkant rasakilos 3 vnt už 40 lt, reikėtų kokių 6-7 komplektų po 3 vnt, tai būtų 280 lt + dvejos, trejos vilnonės kelnytės pasirinktinai kokios ir viskas? Ar ant tų pririšamų vystyklų dar maunamos prilaikančios ir tik tada vilnonės? Tai pigiausiai gautųsi mano galva su aprišamais bigsmile.gif važiuoju šiandien į Vilnių, bet gaila, kad Rasakila dirba tik iki 15 val., nespėsiu užeiti išnagrinėti kas ir kaip ten atrodo natūroje...

Kiek žinau, tai aprišami vystyklai greitai džiūsta, bet jie labiausiai tinka kai vaikas dar mažas ir kaip malkutė guli, vėliau tampa sunkiau apmauti. Nors čia gal dar nuo mamos rankų miklumo priklauso. O ant viršaus vilnonės kelnytės maunamos. Į vidų lygtais įklotai dedasi, pigiausias variantas būtų nusimegzti iš rasakiloj parduodamų vilnonių siūlų.
Papildyta:
QUOTE(Mytee @ 2008 05 31, 11:19)
nu ir dar vis mano galvoj kruvos klausimu  biggrin.gif
o tai tos one size turbut naujagimiui labai dideles buna, turiu galvoje kaip tarkim su bodziukais aprengti, ar nebuvo problemu su drabuzeliais ?

Pas mane one size tai tokios
user posted image
Tai naujagimiui viršus atsilenkia ir jos sumažėja. Tik kai daugkartinės sauskelnės, tai bodžiukų beveik ir nenešiojam, nes labai greit išauga ir užpakalis didelis būna, tai nepatogu. Man labiau patinka su maikute, megztuku ir vilnonėm kelnytėm vaiką rengt.
Be to, kai smėlinuko apačia susisega, tai reik galvot, kur jį segti - jei tiesiai ant sauskelnių, tai gali sušlapt ir teks visą vaiką perrengt, o jei ant vilnonių kelnyčių (pas mus ilgom klešnėm) tai negražiai atrodys ir reikės didesnio dydžio smėlinuko, tada ir rankovės per ilgos būna ir pan.

O šiaip, tai visas besidominčias kviečiu į vaikų prekių skyrelį, ten daug mamyčių su savo sistemom ir skirtingų firmų sauskelnėm, gal daugiau patarimų turės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2008 05 30, 20:28)
o ar kaitaliojat su paprastais pampersais , ar scyrai daugkartinius naudojat ?

Buna dienų, kai visai nenaudoju vienkartinių, bet siaip turiu nusipirkus viena poka happy, ekstra atvejams tskant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stasikė @ 2008 05 31, 09:46)

Į aprišamus vystyklus reikia dar įklotukų, nes kitaip jie vieni neatlaikys... O vilnonės ir yra prilaikančios kelnytės.

Apie aprišamus va čia yra daug parašyta ir nuotraukos įdėtos, kaip viską daryti:
http://www.ekomama.l...;products_id=39

Šiaip kiek iš mano patirties žiūrėjimas ne ką padeda, reikia faktiškai pabandyti tongue.gif , tai geriau pradžiai mažai nusipirkti, o po to papildomai užsipirkti jeigu trūksta. ax.gif

O tos onesize tai geros, mes iš ekomamos organic medvilnines tokias naudojam http://www.ekomama.l...;products_id=63 , jos panašiai segasi kaip kad Žirklučių nuotraukoj. thumbup.gif

Ir dar yra tokios one size http://www.ekomama.l...products_id=111

Tik naujagimiui turbut geriau vienkartinės, o medžiagines naudoti kai paauga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 05 31, 20:09)

Tik naujagimiui turbut geriau vienkartinės, o medžiagines naudoti kai paauga.  mirksiukas.gif

vat ir as panasiai galvoju, kai jau prades maziau kakot naudosim medziagines, nes kaip pradzioj 10 kertu per diena tai ojoi blink.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif

nu vat ir as galvoju stoti i daugkartiniu vystyklu naudotoju gretas, nors dar kolkas galvoje visiska kose ir apsisprendimas nera simtaprocentinis, nes tiesiog truksta informacijos ir aiskumo blush2.gif

daug skaitau, domiuosi, bet matyt mano smegeneles dar nesugebejo apdoroti tokio informacijos kiekio. o ir mano aplinkoj nera nei vienos mamytes kuri daugkartinius naudotu tai nera kur praktisku ziniu pasisemt gyvai. ir dar jauciu kad visi i mane kaip i durne ziures kad nenoriu naudoti pampersu doh.gif na bet tai neesme...

cia daug mamyciu pataria pirmiausia nusipirkti ivairiu, skirtingu rusiu ir t.t. o po to dasipirkti daugiau. bet man tai iskart kyla klausimas, nu nusiperki tu tas kelias skirtingas sauskelnes ir kas toliau? juk jeigu perki tik kelias pabandymui - tai ju neuzteks kad bent kas antra diena skalbti, o jei prisipirksi tiek skirtingu kad uztektu kas antra diena skalbt, tai kam tada jau dapirkinet? gi nemazai pinigu issileidzia doh.gif ar as cia kazko nesuprantu? ar is pradziu tipo naudoti misriai: kiek turi daugkartiniu ir kiek nezutenka - vienkartiniu?
blush2.gif zodziu dar labai blondine cia jauciuosi... blush2.gif

ir dar, radau keleta atsiliepimu kad su tom daugkartinem labai jau storas uzpakaliukas gaunasi. g.gif ar vaikeliui patogu guleti? ypac su tom one size kur virsus atsilenkia. juk jis iskarto dvigubai pastoreja. tai gaunasi nemaza kloste vaikeliui per nugara einanti g.gif gal galit placiau savo patirti tokiais klausimais pakomentuoti?

4u.gif
Atsakyti
[quote=syu,2008 06 10, 14:41]
Sveika, bandysiu paaiškint.
Iš pradžių rekomenduojama susipirkt keletą skirtingų rūšių, kad atrastum, kurios tau mieliausios ir labiausiai tinka vaikui. Na, tarkim susiperki kokias 5-ias: kanapines, bambukines, medvilnines ir pan., vieno dydžio arba to dydžio, kurio yra vaikiukas, su lipukais arba knopkytėm, panaudoji savaitę ir matai vienų privalumus, kitų trūkumus. Reikia nepamiršti, kad reikia sauskelnes po kelis kartus praskalbt, tik tada matosi, kiek jos iš tikro pajėgia sugerti. Aišku, tuo metu sauskelnių dar mažokai, ir tenka su vienkartinėm pabūt, bet vistiek manau verta, negu iškart nebandžius vienos rūšies visą reikiamą kiekį susirinkt. Kai randi pačias pačiausias, tai užsisakai dar, kad būtų kiekis dviem dienom, pvz. man užtenka 18vnt, skabiant vasarą kas antrą ar kas trečią dieną, žiemą kasdien, nes ilgai džiūsta.
O dėl one size, tai bent jau mum tą priekį reikėjo lenkt pirmą mėnesį, labai greit išaugo ir segėm jau paprasčiau. Užpakalis šiek tiek didesnis negu su vienkartinėm, bet vaikui augant jis sąlyginai "mažėja". Šiaip ar taip, kojas į burną susigrūst geriausiai išeina pliku užpakaliu būnant biggrin.gif
Dar prie vaikų prekių skyrelio visa info yra, ir taip pat yra mamyčių, kurios jau atsisveikina su sauskelnėm, gali pigiau parduoti arba dar reikiamų žinių suteikt 4u.gif
Atsakyti
Aš, kaip "naujokė", būtent nusipirkau pagal aprašymą patinkančių sauskelnių po 2-3 vnt. (viso 5 rūšių, t.y. 11 bambukinių ir 2 vilnones prilaikančias) ir dar kelis įklotukus (porą šilkinių, 5 bambukinius - nakčiai, kad daugiau sugertų ax.gif). Galbūt nereikės "dasipirkinėti", nes visos tiks ar patiks, gal kai kurios nepatiks ir nenaudojamos liks, tai tada trūkumą padengsiu nusipirkdama labiausiai patikusias...
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2008 06 10, 11:41)
ar is pradziu tipo naudoti misriai: kiek turi daugkartiniu ir kiek nezutenka - vienkartiniu?

ir dar, radau keleta atsiliepimu kad su tom daugkartinem labai jau storas uzpakaliukas gaunasi.  g.gif ar vaikeliui patogu guleti? ypac su tom one size

Taip is pradziu gaunasi misriai - uzsisakai, pamegini, pamatai kurios labiausiai tinka ir patinka ir tada nusiperki kiek reikia. O tuo tarpu kai truksta naudoji vienkartines 4u.gif

Uzpakalis gaunasi storesnis apskritai su bet kuo - tiek su vystyklais, tiek su vienkartinem sauskelnem, bet bent jau maniskiui nei guleti nei sedeti tai netrukdo, viskas ciki. O su tuo atlenkimu kur ''one size'' tai jis nieko ten nestoras, visks normaliai, neiko nesijaucia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 06 10, 19:34)
Aš, kaip "naujokė", būtent nusipirkau pagal aprašymą patinkančių sauskelnių po 2-3 vnt. (viso 5 rūšių, t.y. 11 bambukinių ir 2 vilnones prilaikančias) ir dar kelis įklotukus (porą šilkinių, 5 bambukinius - nakčiai, kad daugiau sugertų ax.gif). Galbūt nereikės "dasipirkinėti", nes visos tiks ar patiks, gal kai kurios nepatiks ir nenaudojamos liks, tai tada trūkumą padengsiu nusipirkdama labiausiai patikusias...

Ne į temą, bet didžiausi sveikinimai su šeimos pagausėjimu wub.gif clap_1.gif
Gero sauskelnių naudojimo 4u.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus. 4u.gif

dar tikrai nespejau VISKO perskaityti nes tiek SM'e prirasyta kad akys raibsta. doh.gif tik kartais sunku susigaudyti tokioj info gausybej.
na bet bent po truputi vaizdelis aiskeja: pirma menesi turbut naudosiu tik vienkartines (kokias bambo pvz) kad truputi priprast prie maziuko (cia mano pirmas leliukas gi...) ir susipazinti su jo ritmu, tada nusipirksiu keleta daugkartiniu pabandymui ir kaipnors atsirinksiu gal kokiu ir kiek man riekes rolleyes.gif bet kolkas man visos tos sauskelnes kaip tamsus miskas atrodo: kas, su kuo, kaip.... doh.gif nieko, dar turiu laiko info susirankioti biggrin.gif
Atsakyti