Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(SiDo @ 2008 05 23, 12:37)
Rasakiloj labai brangios tos vilnones kelnytes, ekomamoj dvigubai pigesnės, bet tik vienos rūšies - tik trumpos. Tai gali įsigyti kokias vienas iš ekomamos ir galėsi keisti - kol vienos džiūsta, naudoti kitas.

O kaip vyresni vaikai reaguoja į vystymą? Ar lengvai leidžiasi vystyti, kai jiems jau kokie 9 mėn ir vyresni? g.gif

Reiks pasižiūrėti ekomamoj. Nes pernai džiaugiausi, kad nenaudojam vienkartinių vaikui ir graužiausi, kad reiks naudoti vienkartinius mamai, o šiemet atvirkščiai gaunasi smile.gif

Mūsiškis nelabai patenkintas būna, kai pasiguldau, reikia visokių linksminimų, o kai vystykliuką su trumpikėmis maudavau, tai nereikdavo guldytis, sėdintį apmaudavau, tai labai nesipriešindavo.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 05 25, 20:36)
blink.gif na ir painiava. Bandžiau skaityt rasakila, bet iš esmės tai nesuprantu...

Viskas labai paprasta: nusiperki pradžiai kelias medžiagines sauskelnes ir vilnones kelnytes. Dar vilnonem kelnytėm reikia balzamo su lanolinu. Kelnytes išskalbi, pamirkai balzame, išdžiovini. bigsmile.gif
Vaikui uždedi medžiagines sauskelnes, o ant viršaus užmauni vilnones kelnytes. rolleyes.gif
Šlapias medžiagines sauskelnes skalbi paprastai skalbiankej, o vilnones, jeigu sušlampa išdžiovini-pravedini ir tiek. tongue.gif
O po to reikia nusipirkti tiek, kad nebūtų sunku, nes tų kelių tai neužeks. Ir vilnonių kelnyčių reikia bent dviejų. rolleyes.gif
Dar galima to popieriaus į vidų įtiesti kakučiams išimti biggrin.gif

Po to reikia dar kitoms mamoms forume papasakoti, kaip sekasi naudoti, kokia rūšis labiausiai patinka ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ale pastebejau, kad tie visoki iklotai po skalbimo gan žymiai susitraukia ir tampa mažesni g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 26, 19:38)
Ale pastebejau, kad tie visoki iklotai po skalbimo gan žymiai susitraukia ir tampa mažesni g.gif

Mes tai tokio dalyko nepastebėjom, lyg ir tokie patys kaip buvo g.gif , ir sauskelnės tokios pačios, jau daug kartų skalbtos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lineli @ 2008 05 26, 17:47)
Mes tai tokio dalyko nepastebėjom, lyg ir tokie patys kaip buvo g.gif , ir sauskelnės tokios pačios, jau daug kartų skalbtos ax.gif

As tai palyginau tuos, kur jau skalbiau ir naudojau su naujai gautais tokiais paciais - labai ryskus skirtumas unsure.gif
Atsakyti
norejau paklausti, ar sluoksnis prie odeles labai idreksta, ta prasme kaip ir paprastas medvilninins vystyklas?aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
labas,
man irgi kilo keletas klausimų. kažkaip pagalvojau, kad bambukinės sauskelnės ir vilnonės kelnytės kartu sumautos sudaro labai storą sluoksnį. tai buvau nutarus užsisakyti medvilninių vystyklų ir vilnos kelnytes. bat paskaičius supratau, kad mamos labai džiaugiasi bambukinėmis sauskelnėmis.
ar bambukines sauskelnes reikia keisti po kiekvieno pasisiojimo? nes įsivaizduoju, kad vystyklus tai tikrai reikia.
ir dar yra pirkti vilnonių įklotų. ar juos kas nors naudojat. rašo, kad juos galima dėti arčiausiai odelės.
žodžiu kas galit pakonsultuokit, ką kaip ir su kuo reikia naudoti. nes man laiko vis mažėja, o aš vis dar mėtausi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytaute28: 28 gegužės 2008 - 08:50
QUOTE(vytaute28 @ 2008 05 28, 09:50)
labas,
man irgi kilo keletas klausimų. kažkaip pagalvojau, kad bambukinės sauskelnės ir vilnonės kelnytės kartu sumautos sudaro labai storą sluoksnį. tai buvau nutarus užsisakyti medvilninių vystyklų ir vilnos kelnytes. bat paskaičius supratau, kad mamos labai džiaugiasi bambukinėmis sauskelnėmis.
ar bambukines sauskelnes reikia keisti po kiekvieno pasisiojimo? nes įsivaizduoju, kad vystyklus tai tikrai reikia.
ir dar yra pirkti vilnonių įklotų. ar juos kas nors naudojat. rašo, kad juos galima dėti arčiausiai odelės.
žodžiu kas galit pakonsultuokit, ką kaip ir su kuo reikia naudoti. nes man laiko vis mažėja, o aš vis dar mėtausi.  4u.gif

medvilnines ir bambukines sauskelnes kaip ir tokio pacio storumo g.gif bet bambukas daugiau sugeria (pvz Tots bots bambuko sausk. medziaga tai tokia kaip ranksluoscio).
po kiekvieno pasisiojimo as nekeiciu ( nzn kiek sauskelniu reiktu tada blink.gif ), mazdaug pries ar po valgio (kas kokias 3val, buna kas 2, kas 4), o per nakti tai visai nekeiciu smile.gif
sauskelnese yra dar toks isegtas ar isiutas iklotas- tai po juo dedu vilnoni iklota, kad ne taip prasigertu. prie pat odeles nededu, nes jei pakakins- reiks plaut, o dziusta ilgai, reiks velgi daug turet. o jei po iklotu- tai tik pradziovinu (lauke ar ant radiatoriaus), plaunu kas pora savaiciu gal ax.gif prie pat odeles dazniausiai dedu ryziu popieriu, o jei zinau, kad tuo metu nesitustins- tai toki iklota is 'fleece' medziagos, su juo uzpakaliukas sausas buna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 05 28, 11:31)
medvilnines ir bambukines sauskelnes kaip ir tokio pacio storumo g.gif bet bambukas daugiau sugeria (pvz Tots bots bambuko sausk. medziaga tai tokia kaip ranksluoscio).
po kiekvieno pasisiojimo as nekeiciu ( nzn kiek sauskelniu reiktu tada blink.gif ), mazdaug pries ar po valgio (kas kokias 3val, buna kas 2, kas 4), o per nakti tai visai nekeiciu  smile.gif
sauskelnese yra dar toks isegtas ar isiutas iklotas- tai po juo dedu vilnoni iklota, kad ne taip prasigertu. prie pat odeles nededu, nes jei pakakins- reiks plaut, o dziusta ilgai, reiks velgi daug turet. o jei po iklotu- tai tik pradziovinu (lauke ar ant radiatoriaus), plaunu kas pora savaiciu gal ax.gif prie pat odeles dazniausiai dedu ryziu popieriu, o jei zinau, kad tuo metu nesitustins- tai toki iklota is 'fleece' medziagos, su juo uzpakaliukas sausas buna 4u.gif

tai kaip suprantu, pradžiai reikėtų įsigyti
ryžių popieriaus
bambukinių sauskelnių
įklotų
vilnos kelnyčių?

Atsakyti
Kad vaikui užpakalis būtų sausas, tai yra tokie įklotai. Pas mane panašūs irgi iš totsbots, tai juos net iš skalbyklės išėmus kaip sausi atrodo.
Papildyta:
QUOTE(vytaute28 @ 2008 05 28, 12:05)
tai kaip suprantu, pradžiai reikėtų įsigyti
ryžių popieriaus
bambukinių sauskelnių
įklotų
vilnos kelnyčių?

Ryžių popieriaus nuo kokio 5mėn, kai jau bus tam popieriui ką sugriebt rolleyes.gif nes iš pradžių neverta, viskas kiaurai eis.
2vilnos kelnės, galima ir savo nusimegzt, rasakiloj parduoda, pigiau gautųsi. Nors pas mane tik vienos kelnytės, nes dar turiu poliesterio prilaikančias kelnaites.
O geriau vienos rūšies sausklenėm neapsiribot, geriau pradžiai po vieną įvairių rūšių, kad atrastum sau geriausias. Nes net ir tos bambukinės įvairios yra, su lipukais, knopkėm, skirtingas audinys ir pan...
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 28, 12:12)
Ryžių popieriaus nuo kokio 5mėn, kai jau bus tam popieriui ką sugriebt  rolleyes.gif nes iš pradžių neverta, viskas kiaurai eis.

man tai popierius tiko nuo gimimo, jokiu avariju neturejom biggrin.gif kiekvienam savo.
a, ir dar neseniai suzinota bigsmile.gif ta ryziu popieriu, jei neapkakoja, metu i skalbykle- ir vel naudoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 28 gegužės 2008 - 11:31
QUOTE(rupestelis @ 2008 05 28, 03:38)
norejau paklausti, ar sluoksnis prie odeles labai idreksta, ta prasme kaip ir paprastas medvilninins vystyklas?aciu uz atsakymus 4u.gif

Jei būna pasisiojęs nedaug, tai sluoksnis prie odelės nebūna labai šlapias, bet jei būnu ilgai netikrinus (pvz. kai būnam lauke, ar miega) ir po to randu daug prisisiotus įklotus ar sauskelnes, tai būna gerokai šlapias jausmas. Bet jau savaitė kaip naudojam vystyklus ir daugkartines sauskelnes, bet dar nenušutom schmoll.gif

QUOTE(vytaute28 @ 2008 05 28, 06:50)
labas,
žodžiu kas galit pakonsultuokit, ką kaip ir su kuo reikia naudoti. nes man laiko vis mažėja, o aš vis dar mėtausi.  4u.gif

Aš įsigijau ir tų ir tų 4u.gif Tie medvilniniai vystyklai labai labai super mažiukams, bent man taip atrodo thumbup.gif Be to, aš į vystyklus dedu kartais po du įklotus, tai būna taip, kad įklotai sušlampa, o pats vystyklas - sausas. Tai tik pakeičiu įklotus, o vystyklą palieku tą patį - taigi ilgiau naudoju. O kartais jei vystyklas tik truputį sudrėkęs nepuolu jo skalbti - išdžiovinu ant gyvatuko ir dar kartą naudoju, juk nieko neatsitiks, kad išdžiovinau truputį apsisiotą - tuoj vėl šlapias bus, tai pakeisiu nauju mirksiukas.gif
Turiu ir bambukinių sauskelnių - geros jos. Tik turi tokią savybę - jos tikrai gerokai ilgiau džiūsta už medvilnines sauskelnes. Tas pats pasakytina apie bambukinius įklotus. Bet bambukiniai įklotai tikrai pastebėjau, kad geri - jei įdedu bambukinį įklota ir dar priedo po apačia medvilninį, tai esu beveik garantuota, kad vystyklas bus sausas. Aišku, greičiausiai džiūsta vystyklai ax.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 28, 09:12)
O geriau vienos rūšies sausklenėm neapsiribot, geriau pradžiai po vieną įvairių rūšių, kad atrastum sau geriausias. Nes net ir tos bambukinės įvairios yra, su lipukais, knopkėm, skirtingas audinys ir pan...

Aš taip irgi dariau - iš pradžių užsisakiau visko po vieną, o paskui dasipirkau, kas patiko.

Prilaikančių kelnyčiu turiu dvi - vilnones ir poliesterines ir jų pilnai man užtenka, daugiau tikrai nereikia 4u.gif
Atsakyti