Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 14:02)
o i tas medvilnines reikia iklotuko, vystykliuko ir jei taip, tai kokiu?  na noreciau ir ziema vaika issivesti su tokiomis kelnytemis, na bent namuose ir kokias prilaikancias geriausia, kad nespaustu kaip minejote kojyciu, nes pilnoka mergyte, kad neperkaistu,  nes maciau rasakiloje ir merino, ir dar kokiu tai yra, kaip manote-kurios is prilaikanciu geriausios? ir dar... ar dydziai atitinka? nes pvz mergyte 90 cm, bet svoris 14 kg, tai atrodo reikia pirkti tokias, kurios nuo 98-104 cm ugiui ???
o del ikloteliu, to popieriasu-ar reikia, ar verta, ar pakanka marliuko?
dekui ax.gif

na jeigu pvz kalbam apie papolini medvilnines (jos parduodamos www.ekomama.lt) tai jos jau turi isegama iklotuka viduj. papildomai i vidu deti nieko nereikia, nebent matysit kad jusu mergytei nepakanaka sugeriamumo (manau kiekvienas sisioja individualiais kiekiais), tada galima dar deti iklotuka betkoki koks jums patinka labiau (vilnoni, flanelini, frotini, bile tik tiptu viduj lotuliukas.gif ). ant virsaus reiktu deti vilnones kelnytes (su jom tikrai nekaista vaikuciai, nes vilna palaiko kuno temperatura). kokias? tai velgi individualu. MAN labiausiai patinka rasakiloj parduodamos ruskovilos kelnytes, nes jos plonos, leidzia laisvai judeti, niekur nieko nespaudzia, o dregme sulaiko (bet nusiteikit kad is pirmo karto tikrai idealiai neatlaikys, joms reikia laiko isivaziuoti).
jusu panelei manau reiktu 80 dydzio ruskovilos kelnyciu vilnoniu (ilgom ar trumopm klesnes tai jau ciakaip labiau patinka). bet yra mamu kurioms patinka visokios uzsegamos vilnones kelnytes (pvz loveybums). negaliu duoti garantijos kad jums idealiai tiks tas ar anas... deja bet tai idividualu.
o popieriaus i vidu ar reikia deti tai jau velgi jums geriau zinot. jei mergyte tustinasi daznai tai gal ir verta. bet jei retai ir zinot kada tai bus tai manau galima ir be jo issiversti arba ideti tik tada kai zinot kad darys kakuti.
4u.gif
tikiuosi bent truputi aiskiau rolleyes.gif
Atsakyti
na sudetis nurodyta, bet nesuprantu kuri kur dalis-kas prie uzpakaliuko, kokia ta dalis blush2.gif
ir dar... ziurejau kzkurios mamytes ideta foto sauskelniu vilnos lyg ir, bet ar as tokiu tuose int puslapiuose nematau ar tiesiog neiziuriu... man cia miskas, jhauciu ir uzauginsiu su bambo vaika sad.gif nes del pabandymo ir gal net neitaikymo prarasiu 100 lt... nes neisivaizduoju ka reikia isigyti-koki komplektuka sad.gif
Papildyta:
[quote=syu,2009 01 25, 15:13]
na jeigu pvz kalbam apie papolini medvilnines (jos parduodamos www.ekomama.lt) tai jos jau turi isegama iklotuka viduj. papildomai i vidu deti nieko nereikia, nebent matysit kad jusu mergytei nepakanaka sugeriamumo (manau kiekvienas sisioja individualiais kiekiais), tada galima dar deti iklotuka betkoki koks jums patinka labiau (vilnoni, flanelini, frotini, bile tik tiptu viduj lotuliukas.gif ).
dekui smile.gif siek tiek aiskeja smile.gif bet vel uzkliuvo kodel 80 dydzio kelnytes, jei manoji 90 cm ugio??? vat ir bijau apsirikti su tais dydziais, o parduotuvese pnvz pvz , ati tokiu dydziu (didesniems) neimanoma gauti, tik patiems maziausiems tos sauskelnes daugkartines yra...
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 14:18)
na sudetis nurodyta, bet nesuprantu kuri kur dalis-kas prie uzpakaliuko, kokia ta dalis blush2.gif
ir dar... ziurejau kzkurios mamytes ideta foto  sauskelniu vilnos lyg ir, bet ar as tokiu tuose int puslapiuose nematau ar tiesiog neiziuriu... man cia miskas, jhauciu ir uzauginsiu su bambo vaika sad.gif nes del pabandymo ir gal net neitaikymo prarasiu 100 lt...  nes neisivaizduoju ka reikia isigyti-koki komplektuka sad.gif

na, jei nurodyta kad 100% medvilne tai ten visur medvilne ir prie uzpakaliuko ir is isores lotuliukas.gif

siaip gal patarciau dar palaukti patarimu is mamyciu kurios panasaus amziaus vaikucius augina ir bando pratint pri puoduko, nes musu vaikuciai metukais skiriasi tai ir poreikiai skirtingi, gali ir netikt mano patarimai blush2.gif

o siaip tai visada geriausia klausti su vaizdine medziaga, ikelt cia paveiksliuka apie kokias sauskelnes galvojat ir tada visoms aiskiau ka patart mirksiukas.gif
Atsakyti
na dekui smile.gif manau gavau pakankamai info, aisku, kad butu geriau jei atsirastu mamyte, kuri panasu vaika augina ir ka ji naudoja, ka isigyti berta, ko ne...

na esme lyg ir pagavau smile.gif manau isigysiu medvilnines su keletu iklotuku (kuriu nezinau kokisu geriausia pirkti biggrin.gif), ir prilaikancias. manau pakaks vienu siu smile.gif
Atsakyti
va pvz http://www.ekomama.l...products_id=167 sitos atprastukes tai ten viskas ir surasyta is ko kuris sluoksnis padarytas. jos yra su sintetika, ant ju nieko papildomai det nereikia, jas patogu nuimt/uzdet pratinant prie puoduko, bet jos yra su sintetika, ir kaip suprantu jus butent tokiu nenorit.
kazkaip abejoju ar yra kitokiu atprastukiu? g.gif bet kitokiu sauskelniu tai tikrai yra ax.gif tik su jom ne taip patogu pratinant prie puoduko viska nuimt ir uzdet unsure.gif na bent kiek as visa tai suprantu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 14:26)
na  dekui smile.gif manau gavau pakankamai info, aisku, kad butu geriau jei  atsirastu mamyte, kuri panasu vaika augina ir ka ji naudoja, ka isigyti berta, ko ne...

na esme lyg ir pagavau smile.gif manau isigysiu medvilnines su keletu iklotuku (kuriu nezinau kokisu geriausia pirkti biggrin.gif), ir prilaikancias. manau pakaks vienu siu smile.gif

na, as tai bent dvejas medvilnines pirkciau, kad kol vienos dziuva kitas galima uzdet. gi jeigu vienos tai pasiusios vaikas ir viskas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 15:02)
o i tas medvilnines reikia iklotuko, vystykliuko ir jei taip, tai kokiu?  na noreciau ir ziema vaika issivesti su tokiomis kelnytemis, na bent namuose ir kokias prilaikancias geriausia, kad nespaustu kaip minejote kojyciu, nes pilnoka mergyte, kad neperkaistu,  nes maciau rasakiloje ir merino, ir dar kokiu tai yra, kaip manote-kurios is prilaikanciu geriausios? ir dar... ar dydziai atitinka? nes pvz mergyte 90 cm, bet svoris 14 kg, tai atrodo reikia pirkti tokias, kurios nuo 98-104 cm ugiui ???
o del ikloteliu, to popieriasu-ar reikia, ar verta, ar pakanka marliuko?
dekui ax.gif

kamilyte9, ekomamoje yra būtent apraustukes, bet jos yra medvilninės viduje ir sintetika įšoryje. Geriau vis gi pirkti atskirai - sauskelnes, o ant jų vilnonines kelnaites.

Mano mylimiausi dabar yra popolini two size - jos yra 3 didžių, mžd nuo gimio iki 6men, nuo 6 mėn ir iki metų - pusantrų ir XL - didžiausios. smile.gif Jų pliusas yra, kad jos reguliuojasi su spaustukais ne tik aplink pilvą, bet ir aplink kojas. Ir dar, kas man patogiausia yra (mes irgi jau pratinames prie puoduko wink.gif), tai tai, kad jos turi gumytę nugaroje ir jas galima naudoti kaip kelnaites - nebūtina segti. Kai jau vaikas pripras prie puodo, bet kartais nuo karto pasitaikys avarijų galima jas naudoti vietoj papildomos apsaugos ax.gif
user posted image

jeigu KP yra Klaipėda, tai prašom į svečius smile.gif Turiu Ekomamos sauskelnių, galiu viską gyvai parodyt ir paaiškinti 4u.gif
Atsakyti
Vaikas vaikui nelygu, aš tokio amžiaus vaikui nieko nebepirkčiau ir nebedėčiau. Triusikiukai ir giedrutės, viskas. Pirmą, antrą dieną, nu maximum savaitę, matysi kas kiek laiko prisisioja į kelnes, jei taip nutiks, kitą savaitę jau žinosi kokiais intervalais sodinti ant puoduko. Nakčiai trys neperšlapmančios paklodės, kurių viena pusė medvilnė, kita klijonkytė, jei pasišlapina miegant, teks pakeisti, jei pajunti vaiką prabudinėjant, šalia lovytės turėt puoduką ir pasodint, pasisioja ir miegot. Maniškė ir miegodama kartais padarydavo lotuliukas.gif ateina laikas, kai nebesysioja naktimis, nu nakčiai labai norint, galima užsidėti kokią ten sauskelnytę, jei Jums patogiau...jei tinka patarimai naudokitės, jei netinka labai nesmerkit, aš taip atpratinau labai anksti, bet nepažadu, kad antras elgsis vaikelis taip pat 4u.gif
Atsakyti
auginau vaiką, kurį sodinau ant puodo nuo metų, bet nuo metų iki dviejų su puse ji man ne karto nepadare ant puodo....
Ką aš dariau:
1 nedėjau sauskelnių - nuimdavo šlapias kelnaites lauk ir vaikščiodavo nuoga ir visai patenkinta, kartais taip pakakino koridory, tai surinko kakučius ir įdėjo į savo kuprinę - buvo nauji žaisliukai doh.gif lotuliukas.gif
2 sodinau po miego, kai žinojau, kad nori - atsisakydavo daryti į puoduką - verkdavo isteriškai ir kentėjo. Kartą vis gi padarė, bet pati to išsigando ir po to jau verkė jau nuo beviltiškumo, kad neištverė blink.gif doh.gif
3 dėjau atpraustukės - jų negalėjo nuimti, tai ramiausiai vaikščiojo sau šlapia doh.gif
Mažoji visiškai negalėjo suprasti, ką aš iš jos noriu.... tai gi ne visiems išeina pripratinti vaiką prie puoduko per dvi savaites schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 25 sausio 2009 - 15:00
QUOTE(Natuke @ 2009 01 25, 14:59)
auginau vaiką, kurį sodinau ant puodo nuo metų, bet nuo metų iki dviejų su puse ji man ne karto nepadare ant puodo....
Ką aš dariau:
1 nedėjau sauskelnių - nuimdavo šlapias kelnaites lauk ir vaikščiodavo nuoga ir visai patenkinta, kartais taip pakakino koridory, tai surinko kakučius ir įdėjo į savo kuprinę - buvo nauji žaisliukai doh.gif  lotuliukas.gif
2 sodinau po miego, kai žinojau, kad nori - atsisakydavo daryti į puoduką - verkdavo isteriškai ir kentėjo. Kartą vis gi padarė, bet pati to išsigando ir po to jau verkė jau nuo beviltiškumo, kad neištverė blink.gif  doh.gif
3 dėjau atpraustukės - jų negalėjo nuimti, tai ramiausiai vaikščiojo sau šlapia doh.gif
Mažoji visiškai negalėjo suprasti, ką aš iš jos noriu.... tai gi ne visiems išeina pripratinti vaiką prie puoduko per dvi savaites schmoll.gif

lotuliukas.gif linksma istorija, turbūt ne taip supratot, tikrai ne per dvi savaites manoji išmoko ant puodo daryti ax.gif ant puoduko sėdo nuo 7,5 mėnesio, kai pati tvirtai pasėdėdavo, iš pradžių tik nubudusią pasodindavau, pasisojusią pagirdavau...nuo 9 mėnesiuko pradėjom dėtis tik triusikiukus ir giedrutes būdamos namie, o sauskelnes pasilikdavom nakčiai, į lauką, į svečiu ir kelionėms, atėjus 10-iai mėnesių vieną dieną kepėm bandeles, mergička prisisiojo, tempia už klyniuko šlapio ir šaukia ka-ka, ka-ka, nu kol rankas nusiploviau teko pabūti šlapiai, tešla ne taip jau ekstra mielinė nusiplauna, ir ką, nuo to karto, norėdama sysiuko, šaukdavo ka-ka, tai jau žinodavau, kad skubiai ant puodo reikia sėstis. Šiaip prašytis kada pradėjo tiksliai nepamenu, bet mes žaisdavom sakau, maždaug žinodavau kas kiek laiko reikia pasiūlyti pasėdėti, ne tai ne, šlapios kelnės, tai maunam žemėn, apsimaunam kitas, o metų ir 4 mėnesių nebereikėjo sauskelnių. Užteko miegui 3 paklodžių avariniams atvejams, nuo dvejų keldavosi jau pati be jokių problemų. taigis mano kantrybei tas kainavo panašiai 7-8 mėnesius, tikrai ne dvi savaites smile.gif pasakyti dar nemokėdavo, tai nueidavo į WC, atsinešdavo puoduką ir padėdavo prie kojų lotuliukas.gif aš užtai ankstesniame poste ir rašiau, kad vaikas vaikui nelygu 4u.gif bet kokiu atveju kaip bepasielgsite tai bus tinkamas variantas Jūsų vaikui, linkiu visoms kantrybės 4u.gif tik jeigu vaikas nesėda ant puoduko, verkia ir pan. vadinasi ne laikas ir versti nereikia, bus bėdos vėliau unsure.gif ir jokių ten grojančių ir pypsinčių puodukų irgi nereikia, sysiojimas ne pramoga ax.gif
Atsakyti
Olesta, ačiū, kad pasidalinai patirtimi su Loveybums 4u.gif
Atprastukės man atrodo tinkamos vaikui, kuris jau daro tvarkingai į puoduką, bet kartais dar atsitinka nelaimės, tai išėjus į viešumą, kad nereiktų su šlapiais rūbeliais vaikščioti,maučiau jas, jos gal ir geras dalykas, o pratinti prie puodo gal kitais būdais reiktų.
Rokas ant puoduko nesėdo kol neatradom jam tinkamo puodo, tai buvo trečias puodas.
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 25, 14:13)

tikiuosi bent truputi aiskiau  rolleyes.gif

Syu,

Labai aciu uz tokia issamia patirti 4u.gif
Dar klausimu turiu - tai visgi, jei plovimas ne kas vakara ir dziovinimas ne ant radiatoriu, tai 2 parom minimum 16 vnt?
Ar prabega pro sona miegant? Nes galvoju migdyti su savim mano lovoje kol maitinsiu (taigi - bent metus), bet lovos gaila, jei pradreks ax.gif

Ar naudojai kokius nors vystyklus (ne medziagines suformuotas sauskelnes)? Kaip iklotus, kaip vystyklus vietoj sauskelniu.
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2009 01 25, 17:48)
Syu,

Labai aciu uz tokia issamia patirti  4u.gif
Dar klausimu turiu - tai visgi, jei plovimas ne kas vakara ir dziovinimas ne ant radiatoriu, tai 2 parom minimum 16 vnt?
Ar prabega pro sona miegant? Nes galvoju migdyti su savim mano lovoje kol maitinsiu (taigi - bent metus), bet lovos gaila, jei pradreks  ax.gif

Ar naudojai kokius nors vystyklus (ne medziagines suformuotas sauskelnes)? Kaip iklotus, kaip vystyklus vietoj sauskelniu.

tai ner uz ka, dziaugiuosi jei kazkam pades ax.gif

jeigu nori ir nakti vaika migdyti su daugkartinem tai 16 vnt dviem dienom tikrai neuzteks g.gif na bent kol vaikas mazas tai tikrai. as nakti ir i lauka dedu vienkartine tai man ir tai per diena sueina 8 vnt stabiliai. kartais ir daugiau doh.gif kaip kokia diena pasitaiko. visgi siulyciau pradziai nusipirkti mazdaug vienai dienai skirtingu pasibandymui o tada nusipirkti pagal poreiki kiek truksta antrai dienai tu kurios labiausiai patiko. ax.gif na bent as taip dariau ir man labai pasiteisingo.

del prabegimo nakti tai jeigu vaikutis visa nakti bus su ta pacia sauskelne ir valgys 2-3 kartus tai manau gali ir pradrekt g.gif bet jei keisit nakti arba jei vaikas nakti nevalgo tai tikrai nepradreks ir ciuzinys liks sausas. maniske irgi pas mus lovoj miega ax.gif tik kol jinai valgo ~3 kart per nakti tai as nesiryztu su daugkartinem zaist blush2.gif man taip prabege (na grynai prabege o ne pradreke) buvo tik viena karta ir tai buvo su kreivai uzdetu prefoldu ir tom vilnonem kur su knopkytem. su megstom vilnonem nei karto niekas neprabego ax.gif

is vystyklu tai as naudoju aprisamus ir prefold, bet tai nera klasikiniai vystyklai. su klasikiniais kazkaip vat nesusigundziau prasidet blush2.gif tai pvz su prefold as jau raisu akaip darau: prefolda uzdedu, susegu su snapiu ir ant virsaus tiesiai vilnones. laikosi puikiai ax.gif
Atsakyti