Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(prabegom @ 2009 01 24, 20:14)
Mano ciupineti kanapiniai prefold buvo is multino - tokia stora minkta medziaga. Storesne ir minkstesne flanele, negu musu vaikyste budavo.
Kaune toki multina (medvilnes) radau Silko tekstileje.

ekomamoj yra prefoldų, kurie yra panašus į mano - tokios a lia marlinės medžiagos. Viena iš jų turių. Tik mano nebalinti blush2.gif O rasakilos kanapinius ir aš mačiau, bet neturiu. Įdomu, kokie jie pasidaro po skalbimo. Nes mano labai stipriai pasikeitė - nauji buvo tokie lygus, kaip paklode, o po skalbimo sustorėjo ir suminkštėjo.

Man atrodo, galima naudoti ir marlę, bet tada reikia didesnio gabalo ir geriau sulenkti ir prasiūti g.gif.

Snapiai laiko gerai, pas manę per 6 men vienas sulužo - nakti užkabinau rankove ir nepastebėjau, kaip plišo. Visi kiti (turėjau 5) yra po namus išbarstyti. Turiu tik vieną paskutinį, saugoju jį kaip savo akį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 01 24, 21:35)
tai kad ne. mano marlė tokia senovinė, gan skysta... panašiai kaip bintas, bet kiek tankesnė

As nesiryzau deti keliu sluoksniu, nes marles ir siaip, flanele, persisuka, atsiranda kisenes. Nesu pati geriausiai siuveja, tai tik krastus apmeciau ir tiek, su mintim, kad desiu tiek sluoksniu, kiek tuo metu reikes.
Atsakyti
Na su skystąja marle, bijau kad bergždžias vargas, nu pabandyk, anuž gausis...
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 25, 11:43)

aš turiu kelis marliukus - vienam pasišlapinimui tinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 25, 11:43)

Na normaliai. Sesuo abiem mergaitėm naudojo. Neseniai čiupinėjau - dar neišskydę. Turbūt dvisluoksnius siųsiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edora: 25 sausio 2009 - 12:29
sveikos mamytes, skaitau skaitau tema, skaitau tinklapius kur parduodamos sios sauskelnes ir vsitiek nesuprantu doh.gif blush2.gif -tai ka man reikia pirkti, kad vaika atpratinti nuo sauskelniu (mergytei 1,6 m). jau nuziurejau medvilnines sauskelnes, bet ar tai nebus tokios, kuriose ten isiuts na neiznau kaip pavadinti-na neperslampama plevele. tokiu nenoriu, kokia tu sauskelniu struktura? ir ka reiketu isigyti prie tokiu sauskelniu, ar jos neperslampa, ar reikia kokiu vystyklu dar? na jei truiu marliniu vistyklu, tai ar dar papildomai turiu isigyti ten reklamuojamu, ar butina prilaikancias kelnytes prikti? tos sistemos neperprantu blush2.gif , niekas is pazistamu tokiu nenaudoja, o as nors perku ekologiskas sauskelnes vienkartines, noreciau bent vienas isigyti medziagines. gal kas patarsite aiskiai ir paprastai-ka tureciau pirkti?
is anksto dekui
Atsakyti
Jei teisingai supratau, tau tokių reikia: http://www.ekomama.l...php?cPath=26_37
Atsakyti
as ir sias ziurejau bei medvilnines, bet idomu man kokia ju visa struktura, na visus, vidusys ir vidine dalis is ko?? g.gif tas pats is su medvilninemis, ju nei karto neciupinau, tad neisivaizduoju. visai nenoriu tokiu daugkartiniu,kuriu vidus plietileno kazkokia plevele, jau turiu tokias, prekybos centre kazkokaime igijau, tai nesamoniu nesamone, dek ka nori, vistiek pasiusiojus jos kazkaip prilimpa prie kunelio, o vasara net neimanoma, ta plevele dirgina oda, klaiku verysad.gif , tai bijau dar tokias nusipirkti, tik aisku brangesne kaina. gal zinote kokia ju struktura?
Atsakyti
laba diena

sakau reikia ir man uzsukti ir pasidalinti patirtim naudojan daugkartines sauskelnes. pamenu kai buvau nestuke ir rinkausi info kas ir kaip su tom daugkartinem tai atrode tooook gudus miskas kad bijojau ir pradet pirkt kazka, nes nesigaudziau nei ka nie kiek. doh.gif bet gavau daug patarimu pirktis ivairiu pabandymui. taip ir padariau. bet gimus vaikeliui dar menesi delsiau pradet naudot nes vis buvo baisu, vis atrode kad bus perdaug vargo, nepatogu ir t.t. tai ir atideliojau, kol viena diena drauge nespyre i uzpakali ir neliepe pradet naudot visa supirkta geri blush2.gif

taigi, jau gerus tris menesius naudojam daugkartinius vystyklus, tik i lauka ir nakciai dedames vienkartinius (libero, mums jie pasiteisino labiau nei moltex (labai daznai praleisdavo) ar bambo (po kurio laiko pradejo nuo ju bert)), na ir jei pritrukstam daugkartiniu kai mama patingi isskalbt ar padziaut laiku blush2.gif

tai va dabar dalinuosi patirtim apie sukaupta geri:

aprisami vystyklai:
turiu tris vienetus ir tris iklotukus flanelinius 30*30 (ar multino) pirktus rasakiloj. tai tikrai neblogas variantas kol leliukas visai mazas, nes uzpakaliukas gaunasi kogero kudziausias is visu mano naudojamu variantu. BET:
1) uzristi man juos tikrai nera patogu, ypac kai dabar panele vis labiau muistosi. ir tai as naudoju snapi, kuriuo susegu is pradziu tuos krastus is galo ir iklotuka o tada jau laisvesnem rankom aprisineju likusia dali.
2) po juos man dazniausiai pravaro kakis pro sona, nes kazkaip kad ir kaip risciau kojyciu gerai neapglunda nors tu ka doh.gif tai kai pravaro kakis pro sona - susitepa vilnones kelnytes - tenka skalbti ir kartais daugkartiniu naudojimas pastringa.
bet siaip sito varianto sugeriamumas geras. o jei dar i iklotuka ivynioti vilnoni iklotuka tai isvis laiko nerealiai.
o be to ir dziuna labai greitai tai po skalbimo pirmiausiai naudojam juos.

prefold:
turiu pora pirktu ekomamoj. (antro dydzio berods). nesiskundziu, nors ir nera pats mylimiausias variantas. sugeria gerai. susegu su snapiu ir ant virsaus dedu vilnones kelnytes. dziusta irgi kazkaip greiciau uz sauskelnes, tai naudojam kai pabaigiam aprisamus.

bambukiniai bambinex:
labai faini, gerai laiko, turiu ir su velcro uzsegimu ir su spaudem, tai su spaudem labiau patinka nes velcro uzsegimas labai storas ir vaikui ant pilvelio gulet tikrai nekaifas. kas is minusu puses tai po triju menesiu naudojimo ir nuolatinio skalbimo pasidare siurkstus blink.gif ko nesitikejau is bambuko. bet pries naudojant patrinu ir suminksteja. i sudeti ieina poliesteris... bet cia su visais LT parduodamai bambukiniais tas pats... na ir dydis ne universalus tai va jau neuzilgo turbut ir isaugsim. nors mano panele kudoka tai gal dar pratempsim menesiuka ar du.

papolini bambukinis ir medvilniniai:
universalaus dydzio, bet labai patogiai susimazina ir graziai apglunda net mazam vaikuciui. labai minksti ir nesukieteja kaip kiti. gal del to kad ju tos kilputes labai smulkios. sugeria pakankamai gerai. is esmes priekaistu jiems neturiu apart to kad i bambukini ieina poliesteris doh.gif ir dar to bambukinio tai sugeriantis sluoksnis vistiek yra medvilne, tai tik pavirsius bambukinis. atseit minkstesnis ir antibakterinis nors tikrai skirtumo nepastebejau labai nuo medvilniniu.

kanapiniai is ekovaiku:
maisyti su medvilne. NEREALIAI gerai sugeria, tikrai akivaizdziai geriau uz kitus variantus, ir dregme ant ju kazkaip maziau jauciasi g.gif labai patogiai mazinasi (taip pat kaip papoliniai), tad patogus ir mazam leliukui ir manau dideliam vaikui. puikiai priglunda. turi du skirtingo dydzio iklotukus. kolkas naudojam tik mazuosius, tik jie gal ciut ciut per mazi ir del to kartais susirango g.gif bet bendrai vertinant sitos sauskelnes kolkas yra mylimiausios wub.gif

flanelinis imse vimse:
kaip jau kazkuri mama cia pasisake - visiskai niekam tikes daiktas doh.gif ezsegt beveik neimanoma (o jei ir uzsegi tai vistiek sugeba nusmukt ar persikreipt), kietas, sugeriamumas niekuo neypatingas... zodziu, turim viena ir naudojam tik is bedos jeigu daugiau visai nebeturim ka deti doh.gif

dabar vilnones kelnytes:
turim net 4 biggrin.gif
is ekomamos vilnones megztas ir su spaudem:
user posted image
user posted image

ir is rasakilos megstas ruskovilos ilgom ir trumpom klesnytem.

maziausiai pasiteisino ekomamos su spaudem, bet ne del dregmes sulaikymo o del patogumo. mums kazkaip jos neprigijo (bet tai labai individualu). megztos mums mielesnes ir patogesnes, tad sitos su spaudem vos pora kartu panaudotos guli stalciuje... (jeigu kasnors tokias naudojat ir patinka ar norit isigyt tai sakykit, atiduociau uz simboline kaina (o naujos 72 lt kainuoja blink.gif ) pas mus M dydis (5-10 kg))

megstos is ekomamos jau isaugtos. bet buvo labai mielos wub.gif jos tikrai geriausiai is visu sulaiko dregme (ypac po to kai kelis kart panele jas sukakino ir teko paskalbt su tulzies muilu (aisku paskui lanolizavau is naujo) tai jos taip truputi pasivele ties klynuku tai ir tvana atlaikytu lotuliukas.gif ). gerai prilaiko viska vietoj. tik turi mano akim ziurint viena minusa: del savo storumo jos siek tiek varzo vaikucio judesius ir klesnyciu siules truputi spaudzia kojytes, ypac jei vaikutis rubuiliukas. tad isaugom mes jas gan greitai, bet siaip tikrai mielos buvo wub.gif antram vaikuciui butinai naudosiu.

dabar naudojam is rasakilos ruskovilos megstas kelnytes ilgom ir trumpom klesnytem. laaaabai fainos. naudojam 60 dydi, bet jis mums dar didokas doh.gif nors panelei jau 4,5 men, sveria 7,5 kg ir yra beveik 70 cm ugio.... bet as del to nepergyvenu. tikrai priaugs. o ir naudojam jas tik kaip dregme sulaikancias kelnytes, nes prilaikymo funkcija pas mus visada smelinukas atlieka ax.gif
situ kelnyciu didziulis pliusas yra ju plonumas ir minkstumas. tikrai visai nevarzo vaiko judesiu, o ir naudot galima kaip virsutines kelnytes, t.y. ant ju tik kojnes uzmaut ir viskas (na cia ilgom klesnem). zodziu tikrai super wub.gif tik va del savo plonumo biskuti maziau dregmes atlaiko. bet mes jas dar ir nesenai turim (tik pora savaiteliu) tai dar tikrai igaus atsparuma.

kas cia dar?

vystyklinis popierius:
mano akim ziurin nebutinas daiktas. turim ir stovi nenaudojamas, nes vistiek viso skysto kakio nesugaudo. as visa ta mase laisvai po stipria duso srove ispurskiu be jokio vargo. na, gal kai kais taps kietesnis ir prisireiks? kolkas laikau padejus...

snapis:
turim vis dar tik viena ir mums jo uztenka. na, gal ir pravartu du turet, kad jei netycia vienas suluztu nenuplauktu visas vystymo reikalas...

apranga:
rengiu savo panale vienodai ar deciau vienkartini ar daugkartini. dazniausiai tai buna smelinukas ir sliauztinukas. arba smelinukas ir pedkelnes. kartais smelinukas ir kelnytes. marskinuku beveik nenaudojam nes kolkas, kol vaikas daug kilnojamas ir nesiojamas, jie paprasciausiai nepatogus - labai sukyla i virsu. smelinukus geriau turet kiek didesnius, nes su daugkartinem vaikucio kunelis "pailgeja". be to man smelinukai labai puikiai viska prilaiko vietoj kad nenuslystu ar nenusisuktu.

siaip visada aisku geriausia isbandyti paciam ir matysis kas labiausiai tinka ir patinka, nes tai labai individualu. bet gal gi kamnors ir mano patirtis bus naudinga.

beje, visai nezadu apsistoti ties tuo ka turiu nes norisi isbandyti ir kitus variantus. be to, man patinka tureti toki kieki kad pilnai uztektu 2-3 dienom, nes nemegstu jungti pustustes skalbimo masinos....

beje, daznai klausiama kiek reikia tureti vienetu kad uztektu?
mano nuomone tai labai priklauso nuo dvieju faktoriu:
1) kaip daznai mama nori viska skalbti : kuo reciau, tuo daugiau reikes
2) vaiko amziaus : kuo vaikutis jaunesnis, tuo daugiau reikes, nes jis sisioja daznai, ant puoduko nesodinamas, tad viska varo i sauskelnes irkeisti reikia daznai. nebent mama pasiryzus nuo pirmu dienu gaudyt virs kriaukles kakucius ir sisiukus... mes kolkas per diena sunaudojam ~ 8 vienetus (bet i lauka ir nakciai dedam vienkartini).

va kiek daug prirasiau blush2.gif

Atsakyti
atrodo taip issamiai aprasyta, bet strukturos sluoksniu bent mane dominanciu neradau sad.gif
man idomu atprastukes ir medvilnines, bei prilaikancios... na kurios tinka didesniems vaikams blush2.gif , jau cia gal ikyriai, bet bukit geros-padekite susigaudyti man siame misske blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 25, 13:50)
atrodo taip issamiai aprasyta, bet strukturos sluoksniu  bent mane dominanciu neradau sad.gif
man idomu atprastukes ir medvilnines, bei prilaikancios... na kurios tinka  didesniems vaikams  blush2.gif , jau cia gal ikyriai, bet bukit geros-padekite susigaudyti man siame misske blush2.gif

na, konkreciai atprastukem dar nesidomejau nes mums tai dar toli grazu neaktualu.
jeigu klausi apie paprastas medvilnines (kaip pvz mano aprasytos papolini) tai jos yra TIK is medvilnes, jokiu ten polietilenu nera viduj. jos perslampa ir kvepuoja. ant ju butinai reikia deti vilnones kelnytes.
siaip man atrodo visos rasakilos, ekovaiku, ekomamos sauskelnes, medvilnines, bambukines ar kanapines, yra be polietilenu. tik trys viename (cia ne apie loveybums) buna su neperslampamu sluoksiu isoriniu (kuris atseit kvepuoja). na ir atprastukes gal dar g.gif bet pasikartosiu - konkreciai del atprastukiu nieko dorai nezinau nes mums dar neaktualu.

Papildyta:
beje, tuose puslapiuose (ekovaiku, ekomamos, rasakilos) yra nurodyta kelnyciu sudetis. tai jei parasyta 100% medvilne tai ten tikrai jokiu polietilenu nera.
o jei nesi tikra konkreciai del kazkuriu kelnyciu sudeties, tai manau gali drasiai rasyt cia pavadinima ar parodyt paveiksliuka ir kas zinos - atsakys mirksiukas.gif nes taip apskritai pasakyti kad visos jos neturi celofanu viduj tai sunku. is kur mums zinot apie kokias ir kur matytas cia klausiama ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syu: 25 sausio 2009 - 14:00
QUOTE(syu @ 2009 01 25, 14:58)
na, konkreciai atprastukem dar nesidomejau nes mums tai dar toli grazu neaktualu.
jeigu klausi apie paprastas medvilnines (kaip pvz mano aprasytos papolini) tai jos yra TIK is medvilnes, jokiu ten polietilenu nera viduj. jos perslampa ir kvepuoja. ant ju butinai reikia deti vilnones kelnytes.
siaip man atrodo visos rasakilos, ekovaiku, ekomamos sauskelnes, medvilnines, bambukines ar kanapines, yra be polietilenu. tik trys viename (cia ne apie loveybums) buna su neperslampamu sluoksiu isoriniu (kuris atseit kvepuoja). na ir atprastukes gal dar  g.gif bet pasikartosiu - konkreciai del atprastukiu nieko dorai nezinau nes mums dar neaktualu.
Papildyta:
beje, tuose puslapiuose yra nurodyta kelnyciu sudetis. tai jei parasyta 100% medvilne tai ten tikrai jokiu polietilenu nera.
o jei nesi tikra konkreciai del kazkuriu kelnyciu sudeties, tai manau gali drasiai rasyt cia pavadinima ar parodyt paveiksliuka ir kas zinos - atsakys  mirksiukas.gif

o i tas medvilnines reikia iklotuko, vystykliuko ir jei taip, tai kokiu? na noreciau ir ziema vaika issivesti su tokiomis kelnytemis, na bent namuose ir kokias prilaikancias geriausia, kad nespaustu kaip minejote kojyciu, nes pilnoka mergyte, kad neperkaistu, nes maciau rasakiloje ir merino, ir dar kokiu tai yra, kaip manote-kurios is prilaikanciu geriausios? ir dar... ar dydziai atitinka? nes pvz mergyte 90 cm, bet svoris 14 kg, tai atrodo reikia pirkti tokias, kurios nuo 98-104 cm ugiui ???
o del ikloteliu, to popieriasu-ar reikia, ar verta, ar pakanka marliuko?
dekui ax.gif
Atsakyti