Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(prabegom @ 2009 01 24, 19:34)
Cia apie bambuka ir kanape daugiau:

http://organicclothi...facts_on_t.html
http://organicclothi...o-facts-be.html
http://organicclothi...reen-myths.html

Bambuka apdoroja agresyviais chemikalais, kad gautu audini. Ir nurodo, kad tyrimai nepatvirino ju antimikrobiskumo. Bet medvilnei reikia ir trasu...
Idomu, kad apie silko koki nors "gydanti" poveiki nelabai raso.
Papildyta:
Tankesne marle, suausta tokiais kvadratukais.
Bet vis tiek labai skysta vystymui?  g.gif  Gal ideklas tada dedasi?

Man buvo atradimas - multinas. Tokia labai stora ir minksta flanele. Rasakiloj yra kanapinio multino vystyklai, bet kaina vieneto  doh.gif

tai o paprasti "prefold" ar ne iš muslino? Irgi tokia marline medžiaga g.gif
Atsakyti
user posted image

Va kokios daugkartinės sauskelnės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 01 24, 18:55)
tai o paprasti "prefold" ar ne iš muslino? Irgi tokia marline medžiaga g.gif

Mano ciupineti kanapiniai prefold buvo is multino - tokia stora minkta medziaga. Storesne ir minkstesne flanele, negu musu vaikyste budavo.
Kaune toki multina (medvilnes) radau Silko tekstileje.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 01 24, 19:09)
Baibokiuk, o kaip atrodo muslininiai vystyklai  ax.gif

Prabegom jau apibūdino, sutankinta marlė, tik galiu pasakyti, kad labai priklauso nuo vystyklo svorio sugeriamumas, visi mano turimi vystyklai maždaug vienodo dydžio, o svorį dar kartą pasisvėriau:
123 g imse vimse nebalintas muslinas( dabar rasakiloj mačiau yra pirkti, bet ekologiški ir ant pakuotės parašyta 67g. čia )
53 g kažkoks lietuviškas, pirktas vaikų parduotuvėj.
68 g disanos iš nebalintos ekologiškos medvilnės, pirkau ekomamoj, dabar nėra, bet mačiau turi kitokių vystyklų, kurie turėtų sverti apie 90 g vystyklas
95 g nebalinto muslino popolini vystyklas, pirkau ne Lietuvoj.
Savaime aišku, kas sugeria daugiausia biggrin.gif
O vysčiau taip user posted image
user posted image

Tik susegdavau snapiais.
Naujagimiui man geriausi buvo popolini vystyklai. Lankstymo nereiktų bijoti, nes kai išmoksti, tai sekundžių reikalas jį sulankstyti, be to prisilankstau visą stalčių ir naudoju. Pradžiai man patogiausia turėti apie 25 vystyklus, skalbiu kas 2-3 dienas, kad nesukti kasdien galvos apie vystyklus, greitai džiūsta, o prefoldai tai jau toks ruošinukas, kurį paimi ir jau nereikia lankstyti, o tik susegti, bet jie džiūsta santykinai ilgiau, nes vidurys jau storas. Natuke taip, prefoldai irgi būna iš medvilnės muslino. Truputį vyresniam, jau mėnesio laiko vaikui į vidurį dedu dar pastorinimą.
Atsakyti
Ačiū, Baibokiuk, pradedu gaudytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baibokiukas @ 2009 01 24, 19:25)
Prabegom jau apibūdino, sutankinta marlė, tik galiu pasakyti, kad labai priklauso nuo vystyklo svorio sugeriamumas, visi mano turimi vystyklai maždaug vienodo dydžio, o svorį dar kartą pasisvėriau:
123 g imse vimse nebalintas muslinas( dabar rasakiloj mačiau yra pirkti, bet ekologiški ir ant pakuotės parašyta 67g. čia )
53 g kažkoks lietuviškas, pirktas vaikų parduotuvėj.
68 g disanos iš nebalintos ekologiškos medvilnės, pirkau ekomamoj, dabar nėra, bet mačiau turi kitokių vystyklų, kurie turėtų sverti apie 90 g vystyklas
95 g nebalinto muslino popolini vystyklas, pirkau ne Lietuvoj.
Savaime aišku, kas sugeria daugiausia  biggrin.gif

Tik susegdavau snapiais.
Naujagimiui man geriausi buvo popolini vystyklai. Lankstymo nereiktų bijoti, nes kai išmoksti, tai sekundžių reikalas jį sulankstyti, be to prisilankstau visą stalčių ir naudoju. Pradžiai man patogiausia turėti apie 25 vystyklus, skalbiu kas 2-3 dienas, kad nesukti kasdien galvos apie vystyklus, greitai džiūsta, o prefoldai tai jau toks ruošinukas, kurį paimi ir jau nereikia lankstyti, o tik susegti, bet jie džiūsta santykinai ilgiau, nes vidurys jau storas. Natuke taip, prefoldai irgi būna iš medvilnės muslino. Truputį vyresniam, jau mėnesio laiko vaikui į vidurį dedu dar pastorinimą.

Kiek tau uztenka snapiu?
Ka tik pasveriau savo namudini tankintos marles (80x80)- 65 g. Desim du biggrin.gif, arba kombinuosim su flanele, nes i flanele snapiu neina isegt.
Atsakyti
Pingvinuk, dideliausios sėkmės renkantis tokioj gausybėj vystyklų smile.gif
Aš abu vaikučius nuo gimimo vysčiau į vystyklus, trečią taipogi vystysiu, nė karto nesuabejojau savo pasirinkimo nauda, nors teko naudoti ir vienkartinius, nes gyvenam ten, kur nėra centralizuotai tiekiamo vandens, o šulinys būna į karštos ir sausos vasaros pabaigą ištuštėja ir tokiam dažnam skalbimui jau nepakanka vandens verysad.gif O naujų vystyklų vis kitokių išbandyti noras nepraeina ir dabar, tai tarsi liga kokia bigsmile.gif
Sakykit, gal kas bandė ir kokie atsiliepimai būtų apie Loveybums trys viename sauskelnes . mane vėl eilinį kartą domina sugeriamumas, prigludimas prie kūno ( mažas užpakaliukas kad būtų), ar verta mokėti tiek?
Papildyta:
QUOTE(prabegom @ 2009 01 24, 20:45)
Kiek tau uztenka snapiu?
Ka tik pasveriau savo namudini tankintos marles (80x80)- 65 g. Desim du biggrin.gif, arba kombinuosim su flanele, nes i flanele snapiu neina isegt.

Žinok snapis dar nuo pirmo veikia geriausiai, Rokui tai vieną naudojau, Mildai kitą paėmiau, bet patikrinus gumą, jis neplyšta, tvirtas dar, nors rašo, kad keisti kas kelis mėnesius, bet kad laikosi bigsmile.gif

O tavo vystykliukai iš tikro kūdoki. Nusipirk rankšluostukų frotinių 30*30 cm, susilankstysi į tris dalis ir bus pastorinimas( įlankstysi į vidurį), išskalbus išlankstyti greičiau džius negu susiūti pastorinimai, tik naujagimiui gal per storas bus, gal iš kokios flanelės pasisiūk tokių matmenų įdėkliuką.
O rankšluostukus paskui tikrai rasi kur sunaudoti, tai pašluostymui, tai pavalymui, nes juk išvirinsi ir bus jie švarūs, o su vaiku ilgai bus ką šluostyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baibokiukas: 24 sausio 2009 - 20:03
QUOTE(baibokiukas @ 2009 01 24, 20:00)

O tavo vystykliukai iš tikro kūdoki. Nusipirk rankšluostukų frotinių 30*30 cm, susilankstysi į tris dalis ir bus pastorinimas( įlankstysi į vidurį), išskalbus išlankstyti greičiau džius negu susiūti pastorinimai, tik naujagimiui gal per storas bus, gal iš kokios flanelės pasisiūk tokių matmenų įdėkliuką.
O rankšluostukus paskui tikrai rasi kur sunaudoti, tai pašluostymui, tai pavalymui, nes juk išvirinsi ir bus jie švarūs, o su vaiku ilgai bus ką šluostyti.

Tai pas mane flaneliniu vystyklu kalnas, dar multino.
Labiau noreciau i daugkartines sauskelnes vystyt, negu su vystyklais.
Bet ziuresiu, ko noresis.
Atsakyti
baibokiuk aš bandžiau ir dar tebeturiu, labai geros sauskelnės, plonai gaunasi, tik tinkamą dydį nusipirkit mirksiukas.gif ir pirkit vienerias sauskelnes+ papildomai įsegamų įklotų, arba tas pačias vilnonytes galėsit užsegti ir ant kitų vystyklų. Aš turiu 1 sauskelnes tas vilnones ir papildomai prie jų 5 komplektukus įsegamų įklotukų, tai gaunasi 6 sauskelnės. Vienintelis BET yra jei pakakos, tai apkakoja dažnai kraštelius, tada likusiems komplektams stop kol neidžiūna vilnonis pagrindas, bet kadangi džiūna greitai ir turim kuo pakeisti, tai nėra problema...sugeriamumas g.gif kai aš keičiu po kiekvieno sysiaus, tai kaip čia pasakius, nu rūbai būna sausi, nakčiai irgi dėčiau ir į lauką tinkamas variantas, labai patogios, gerai skalbiasi....

marliniai naminiai puikiai susilanksto taip, kad dvigubo dėti tikrai nereikia, nors ir sveria 65 g, nebent vystysit trikampiniu būdu....tai tada reikės 2-gubo

Tas Imse Vimse flanelinis doh.gif nesusisega su niekuo, todėl labai sunku ypač spurdančiam vaikeliui uždėti prilaikančias kelnaites ant jo. Nevertas tos kainos visiškai, patikėkit manim, neįmanoma naudoti, įklotas prisiūtas, apsivelia gumuliukais po1-2 skalbimų, netikęs daiktas visai, guli ir dulka mano stalčiuje blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 24, 21:48)
marliniai naminiai puikiai susilanksto taip, kad dvigubo dėti tikrai nereikia, nors ir sveria 65 g, nebent vystysit trikampiniu būdu....tai tada reikės 2-gubo

Aš turiu nemažai merlio ir ketinu merlinius vystyklus siųti 80x80. Tik dar nesugalvojau keliagubus daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 01 24, 21:14)
Aš turiu nemažai merlio ir ketinu merlinius vystyklus siųti 80x80. Tik dar nesugalvojau  keliagubus daryti  g.gif

pas mane lygiai tokie pat 80*80, viengubi, lankstau, per pusę, tada užlenkiu iki viduriuko ir kitą pusę ant jos, na kaip lankstinuką, o tada išilgai per pusę, tai gaunasi 12 sluoksnių, sočiai per akis, tokiu įklotus dedamės į Disanos aprišamus vystyklus, o kai juos išskalbsi pasiuvusi 95 laipsnių temperatūroje porą kartų, bus labai purūs, gerai sugers drėgmę thumbup.gif tik iš tos marlės kvadratėliais, bet turbūt iš tos ir siųsi thumbup.gif
Atsakyti
tai kad ne. mano marlė tokia senovinė, gan skysta... panašiai kaip bintas, bet kiek tankesnė
Atsakyti