Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(baibokiukas @ 2009 01 23, 17:06)
Olesta, aš nelinkus dėl tokių dalykų po gydytojus lakstyti, pirma pabandau pati, paprastai visada per kelias dienas praeina, vertinu situaciją, nelabai tie gydytoja skuba daryti dar tuos tyrimus.

Bet jei aš matau problemą, tai stengiuosi šalinti priežastį( šiuo atveju tikrai rūpinčiausi bakterijomis) ir greitai, nes vaikui tai skauda odytę, o jeigu tepaliukas padeda, tai matysis ir po kelių patepimų, bus aiški ir priežastis.
Labas rytas.
Užsiimti savigyda ir eksperimentais su vaiku - na truputį neatsakinga sakyčiau. Nebent pati esate gydytoja. Sakot, nelinkę gydytojai daryti tyrimus. Tai eičiau tol, kol padarytų. Ir pas tokį, kuris darytų. Ir geriau sumokėčiau privačiam už konsultaciją, negu pirkčiau vaistus, kurie neaišku ar padės. Sakote, per kelias dienas praeina. Kad praeina, tai nereiškia,kad išgyja. Vaistas galbūt pašalino tik simptomus. Iš kur jūs gaunate priešgrybelinius vaistus be recepto ? Jei parduodami be recepto, vadinasi greičiau gydantys simptomus, nei ligą. Išbandote vieną, kitą, nepadeda, o kiek vaiko organizmas per odą gavo be reikalo vaistų ? Ir kiek chemijos nusėdo jo kepenyse..
Atsakyti
Mes vakar buvom pas gydytoją profilaktiškai, tai klausė kaip taip gražiai susigydėm odelę, sakiau, kad jos paskirtas Imazolis nepadėjo, o kai jau buvo stiprus paraudimas ir niekas paprastas negelbėjo odos, tai patepiau jos paskirtu Cutivate+Essex, tai sakė, kad labai retai galima, kai stiprus uždegimas...bet esmė ta, kad be gydytojos aš netepu niekuo kai reikia...barstomės pataisų sporų miltukais, plikišiaujam, maudomės lakišių, ramunėlių vonelėse. Tikiuosi nebesikartos mūsų paraudimai ax.gif
Atsakyti
Kurios daugkartinės sauskelnės yra patogiausios ax.gif
Iš kur jų atsisiunčiate?
Nes LT kol kas nelabai didelis pasirinkimas ax.gif
Atsakyti
user posted image

O kaip šitos sauskelnės laikosi blush2.gif
Atsakyti
Čia ne kelnaitės, o toks a la vystyklas, kuris dedamas į užsegamas vilnones kelnaites. Tada vilnonės kelnaitės prilaiko vystykla, o jis, dėl savo į kelnaites panašios formos, nesmunka, nesisuka ir nepraleidžia pro kraštus.

Yra panašus Imse Vimse frotinis vystyklas (dabar reikia sakyti kilpinis ax.gif ). Jį galima susegti "snapiais". Laikosi labai gerai. O va tokio, flanelinio vystyklo snapiai nelaiko, nes dantukai neturi už ko užsikabinti.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 01 24, 13:18)
Kurios daugkartinės sauskelnės yra patogiausios  ax.gif
Iš kur jų atsisiunčiate?
Nes LT kol kas nelabai didelis pasirinkimas  ax.gif

Man dar per anksti vertinti, kurios patogiausios 4u.gif
Bet ilgai ziurinejau ir britiskame ebay ir amerikietiskame, skaiciau cia mamu patirtis.
Tai mano susidarytas vaizdas toks:
Geriausios (ir ko gero, brangiausios) yra kanapines sauskelnes arba ju vystyklai. Jie geriau sugeria nei medvilne, turi antimikrobini poveiki. Be to, kanape lyg ir ekologiskai auginama.
Antra viena galima duot bambukinems, jos turetu sugerti neblogai. Bet ,priesingai nei teigiama, neturi jokio antimikrobinio poveikio.
Toliau seka medvilnes (flaneles, multino).

LT is sauskelniu pirkau tik 3 aprisamus vystyklus. 5 bambukines sauskelnes siunciausi is JAV (kadangi gavau muita, tai gavosi beveik kaip Lt, taciau sudetis be poliesterio, o LT - tik su poliesteriu bambukines).
Dar meginsiu atsisiusti kanapines, maisytas su bambuku (del minkstumo?), nes kanape isplauta tampa kieta.
Visa kita meginsiu organizuotis namie - turiu vystyklu, pasisiuvau is medvilnes prefolds (vystykliukas, kur per vidury 3 sluoksniai), nes man rasakilos ir ekomamos kainos nelabai patinka.
Dar vienas momentas - man nepatinka su velcro uzsegimu (nes toks uzsegimas gali liestis prie odos ir ja erzinti, be to, greit apsivelia), tai pastebejau, kad Europoje dominuoja su velcro, o JAV - su spaustukais.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus smile.gif O tai tą flanelinį vystyklą dar reiktų prisegti ar užtektų pvz., tik tokias kelnytes užmauti?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 24 sausio 2009 - 15:21
Pingvinuk, man patogiausiai naujagimiui buvo muslininiai vystyklai su snapiais, užpakaliukas su jais mažiausias, aprišami man neprigyja, tik vyras juos riša, vyresniam turim tots bots bambukinius, nakčiai jie nepamainomi, o popolinio bambukiniai dienai tinka, jie mažiau sugeria, bet dažniau keičiu ir taip, dailiau apglunda, dar iš akvilytės kišeninių pirkausi, tai irgi labai gerai. Man vis norisi, kad gerai sugertų, nebūtų didelis užpakalis ( kas labai svarbu naujagimiui, nes jis daug laiko praguli).
Dar, ant to flanelinio reiktų vilnones kelnytes mauti, kad sulaikytų drėgmę, o ne medvilnines, nes ant jų vis tiek reiktų mauti vilnones, o užpaliukas po to jau labai didelis bus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baibokiukas: 24 sausio 2009 - 16:19
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 01 24, 14:18)
Kurios daugkartinės sauskelnės yra patogiausios  ax.gif
Iš kur jų atsisiunčiate?
Nes LT kol kas nelabai didelis pasirinkimas  ax.gif

Mes jau turim šiokią tokią patirtį, tai sakyčiau siųstis neapsimoka, nes kaina gaunasi kaip Lietuvoj, mums geriausios buvo Popolini one size ir two size, kur užsisega knopkytėm. thumbup.gif
Švelnesnės bambukinės, bet mums ir medvilninės patiko.
Dar labai gerai turėti porą aprišamų ar prefold, tiems atvejams, kai nespėja sauskelnės išdžiūti. blush2.gif
Ir kas man pasirodė svarbiausia, tai turėti jų daug. ax.gif

Šiaip ir bambukas ir kanapė auginami tipo ekologiškai, nes nereikia tręšti ir auga patys. Ir abu turi antimikrobinį poveikį. Šiaip dar žiūrėčiau, kad turėtų kokį ekosertifikatą arba būtų dažyta ekologiškais dažais.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karolytė: 24 sausio 2009 - 17:29
Kaip dėl tencel audinio?
nes girdėjau, kad popolini po truputi pereina prie jų g.gif
Girdėjau iš mamų, kad nebrangiai gaunasi pirkti iš vokietijos ebay, naudotus. Atrodo lottis firmos g.gif bet tai, ką aš mačiau man nepatiko, nes buvo gana šiurkštus audinis. Kai gavau pabandyt popolini irgi galvojau, kad tai pat bus šiurkšti medžiaga, bet po skalbimo ir džiovinimo ant radiatoriaus medvilines sauskelnes vis tiek liko gana minkšti thumbup.gif
http://cgi.ebay.de/S...-...:1|240:1318
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 24 sausio 2009 - 17:50
Baibokiuk, o kaip atrodo muslininiai vystyklai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2009 01 24, 17:22)

Šiaip ir bambukas ir kanapė auginami tipo ekologiškai, nes nereikia tręšti ir auga patys. Ir abu turi antimikrobinį poveikį. Šiaip dar žiūrėčiau, kad turėtų kokį ekosertifikatą arba  būtų dažyta ekologiškais dažais.

Cia apie bambuka ir kanape daugiau:

http://organicclothi...facts_on_t.html
http://organicclothi...o-facts-be.html
http://organicclothi...reen-myths.html

Bambuka apdoroja agresyviais chemikalais, kad gautu audini. Ir nurodo, kad tyrimai nepatvirino ju antimikrobiskumo. Bet medvilnei reikia ir trasu...
Idomu, kad apie silko koki nors "gydanti" poveiki nelabai raso.
Papildyta:
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 01 24, 18:09)
Baibokiuk, o kaip atrodo muslininiai vystyklai  ax.gif

Tankesne marle, suausta tokiais kvadratukais.
Bet vis tiek labai skysta vystymui? g.gif Gal ideklas tada dedasi?

Man buvo atradimas - multinas. Tokia labai stora ir minksta flanele. Rasakiloj yra kanapinio multino vystyklai, bet kaina vieneto doh.gif
Atsakyti