Aš esu patenkinta daugkartinėmis sauskelnėmis, bet, manau, kad jas atidėsiu į šoną. Vaikutis storai suvystomas, žiūriu, kad dar nesivarto, nors jau 4.5 mėn. .
Savaitę panaudojau vienkartines sauskelnes, tai kaip kitas vaikas - laisvę gavo: labiau kojas kilnoja, daug aktyvesnė, ne tokia sukaustyta.
Nesuprantu, kas ne taip - tiek medvilninės, tiek bambukinės sauskelnės po vieno sysiuko kiaurai įkloto sušlampa, gaila vaiką šlapią laikyt. Gal dėl to, kad tik porą kart skalbtos? Neįsivaizduoju, kai tokias nakčiai dėt - ko gero, ryte net čiužinys peršlapęs būtų. Daug patogogiau su aprišamu vystyklu - įdedu medvilninį vystykliuką, po sysiuko pakeičiu.
QUOTE(Monika @ 2009 01 05, 11:28)
Nesuprantu, kas ne taip - tiek medvilninės, tiek bambukinės sauskelnės po vieno sysiuko kiaurai įkloto sušlampa, gaila vaiką šlapią laikyt. Gal dėl to, kad tik porą kart skalbtos? Neįsivaizduoju, kai tokias nakčiai dėt - ko gero, ryte net čiužinys peršlapęs būtų. Daug patogogiau su aprišamu vystyklu - įdedu medvilninį vystykliuką, po sysiuko pakeičiu.
Kuo toliau skalbiant, tuo geriau sugeria drėgmę visos daugkartinės sauskelnės. Žodžiu, jos atsiskleidžia su laiku.
Dar matyt ir vaikutis labai mažas. Kuo mažesnis, tuo sunkiau su daugkartinėmis - dažnai sysioja, dažnai reik keist.
Be to, aš būtinai dedu vilnonį įklotuką. Jei neturiu po ranka švaraus, net nededu daugkartinių, dedu vienkartines. Ir maunu vilnones prilaikančias kelnytes. Be viso šito komplekto - niekaip, paprasčiausiai peršlampa per greit.
O nakčiai dedu arba ImseVimse neperšlampamas va čia antra nuotrauka arba vienkartines Moltex.
Beje, dėl tų ekologiškų moltex, niekas nieko nežinot dėl drėgmę sugeriančio želė?
Beveik 10 mėnesių dukrytę auginom su vienkartinėm sauskelnėm... Tačiau daugiau pasidomėjusi daugkartinėmis sauskelnėmis, neseniai susigundžiau keletą jų įsigyti tiesiog pabandyti ir pakaitalioti su vienkartinėmis, leidžiant odelei pakvėpuot... Mat mūsiškė jau ropoja, įsikibusi ir pavaikšto šonu, tad nuogos ilgai nepalaikysi, visi kampai bus numyž... Na, ir, remdamasi lb nedidele patirtimi, vis dėlto drįsčiau teigti, kad tai visai geras daiktas Turim bambukines ir medvilnines, dar tas 'trys viename', įklotų. Vilnonės kelnytės būtinos. Mūsų dvigubo mezgimo - storokos, tad mažylės sėdynė su tuo visu komplektu atrodo kaip geras krepšiukas ir į rūbelius ne visus galima įkišti...
Papildyta:
kitą vaiką ar vaikus turbūt jau tik su daugkartinėmis teauginčiau...tik gal į svečius ar į lauką, pas gydytoją keliaujant, vienkartines segčiau... nors gal labiau įgudus, nusistačius šiokiam tokiam vaiko reikaliukų režimui, ir minėtais atvejais būtų įmanoma prasisukti su medžiaginėm...
Papildyta:
kitą vaiką ar vaikus turbūt jau tik su daugkartinėmis teauginčiau...tik gal į svečius ar į lauką, pas gydytoją keliaujant, vienkartines segčiau... nors gal labiau įgudus, nusistačius šiokiam tokiam vaiko reikaliukų režimui, ir minėtais atvejais būtų įmanoma prasisukti su medžiaginėm...
QUOTE(renatyte.r @ 2009 01 05, 11:26)
Aš esu patenkinta daugkartinėmis sauskelnėmis, bet, manau, kad jas atidėsiu į šoną. Vaikutis storai suvystomas, žiūriu, kad dar nesivarto, nors jau 4.5 mėn. .
Savaitę panaudojau vienkartines sauskelnes, tai kaip kitas vaikas - laisvę gavo: labiau kojas kilnoja, daug aktyvesnė, ne tokia sukaustyta.
Mano irgi vėlai pradėjo vartytis, gal 5mėn, o visa kita raida kaip iš vadovėlio. Jei neramu, galit palaukt iki 6 mėn, tada jau ne tik vartysis, bet ir sėdės. Nors verstis šiaip ar taip išmoks, čia tik laiko klausimas, nepergyvenkit
QUOTE(Monika @ 2009 01 05, 11:28)
Dar po poros skalbimų turėtų geriau sugerti. Jei nenorit kad vaikas jaustų drėgmę, galit įdėti įklotukus iš poliesterio, vaiko odelė bus sausa. Nors mum sauskelnės vistiek po kiekvieno pasišlapinimo kiaurai peršlama, tai man svarbiau, kad odai būtų sausa (dėl to poliesterinio įkloto) ir kad iš išorės nešlaptų - uždedu vilnones kelnytes.
QUOTE(Vaizele @ 2009 01 05, 16:35)
Beje, dėl tų ekologiškų moltex, niekas nieko nežinot dėl drėgmę sugeriančio želė?
Lietuvoj tik Tushies yra be želė.
Bet moltex vistiek dermatologų patikrintos, išvada - draugiškos odai, tai gal nepergyvenk nors mum jos visai netinka, galiu tik vieną kart per dieną uždėt, kai į lauką vedu, jei dažniau, tai iškart raudonas užpakalis
QUOTE(Žirklutės @ 2009 01 05, 22:42)
Mano irgi vėlai pradėjo vartytis, gal 5mėn, o visa kita raida kaip iš vadovėlio. Jei neramu, galit palaukt iki 6 mėn, tada jau ne tik vartysis, bet ir sėdės. Nors verstis šiaip ar taip išmoks, čia tik laiko klausimas, nepergyvenkit
Dar po poros skalbimų turėtų geriau sugerti. Jei nenorit kad vaikas jaustų drėgmę, galit įdėti įklotukus iš poliesterio, vaiko odelė bus sausa. Nors mum sauskelnės vistiek po kiekvieno pasišlapinimo kiaurai peršlama, tai man svarbiau, kad odai būtų sausa (dėl to poliesterinio įkloto) ir kad iš išorės nešlaptų - uždedu vilnones kelnytes.
Bet moltex vistiek dermatologų patikrintos, išvada - draugiškos odai, tai gal nepergyvenk nors mum jos visai netinka, galiu tik vieną kart per dieną uždėt, kai į lauką vedu, jei dažniau, tai iškart raudonas užpakalis
sveika suklusau perskaičius, kad jums nuo MOLTEX taip nutinka užpakaliukui, nes pirmą kart išgirdau, kad nuo jų kažkam taip būna aš pati dabar laukiuos antros atžalos ir be daugkartinių sauskelnių naudot kitokių vienkartinių kaip MOLTEX neketinu, nes kiek aplinkinių išbandę nėr niekas skundęsis, o jus tik šitos sauskelnės taip alergizuoja ar ir kitos vienkartinės nes man vien mintis apie PAMPERS, HUGIES ar kt brudo naudojimą verčia negerai jaustis Dar po poros skalbimų turėtų geriau sugerti. Jei nenorit kad vaikas jaustų drėgmę, galit įdėti įklotukus iš poliesterio, vaiko odelė bus sausa. Nors mum sauskelnės vistiek po kiekvieno pasišlapinimo kiaurai peršlama, tai man svarbiau, kad odai būtų sausa (dėl to poliesterinio įkloto) ir kad iš išorės nešlaptų - uždedu vilnones kelnytes.
QUOTE(renatyte.r @ 2009 01 05, 11:26)
Kartais ir su veinkartinėmis sauskelnėmis vaikai ilgai nesivarto. Gal čia ne nuo vystymo būdo priklauso, o nuo vaiko. Vieni greitesni, kiti - lėtesni. Maniškis su daugkartinėmis sauskelnėmis dar nesuėjus 3 mėnesiams jau vartėsi, o dabar, šešerių, jau laisvai ropoja. Su tomis pačiomis daugkartinėmis. Tik kad man tas užpakaliukas nelabai storas gaunasi. Dedu vilnones užsegamas kelnytes, o į vidų medvilninį arba bambukinį įklotuką. Storiau, nei su pampersais, bet tikrai neypatingai stora.
Pabandyk jį ilgiau nuogutį palikti pasivartyti. O kartais vaikai iš viso praleidžia šitą etapą. Apsiverčia tik tada, kai jau gali atsisėsti ir pajudėti.
QUOTE(austekx @ 2008 12 29, 11:43)
Mes panašias kelnytes naudojam, tai ant jų šliaužtukus užmaunam. Ta prasme jos pas mus kaip apatinės, o jeigu kambary labai šilta būna, tai ir kaip viršutinės.
O kaip virsutines, tada vaiko likusi kojos dalis kaip ir plika? Nesusala? As bandau susimodeliuot iki galo, kaip rengt vaika naudojant daugkartines sauskelnes.. iki gimimo nedaug liko, tai jau kai pasikaustysim ziniom, jau kaip pulsim sturmuot ekologija QUOTE(Vaizele @ 2009 01 05, 16:35)
Reikes isstudijuoti etikete ir duot vyrui padaryt googles tyrimus
drauge neseniai pagimde vaiekli, reiks parekomenduot
QUOTE(*Laiminga* @ 2009 01 10, 13:14)
sveika suklusau perskaičius, kad jums nuo MOLTEX taip nutinka užpakaliukui, nes pirmą kart išgirdau, kad nuo jų kažkam taip būna aš pati dabar laukiuos antros atžalos ir be daugkartinių sauskelnių naudot kitokių vienkartinių kaip MOLTEX neketinu, nes kiek aplinkinių išbandę nėr niekas skundęsis, o jus tik šitos sauskelnės taip alergizuoja ar ir kitos vienkartinės nes man vien mintis apie PAMPERS, HUGIES ar kt brudo naudojimą verčia negerai jaustis
Sveika. Gal jums taip nebus, nesijaudinkit iš anksto
Mano vaikui nuo daugumos beria, nors ir dažnai keičiam. Iš vienkartinių Bambo taip ir liko geriausios, na, jos irgi ekologiškos. O bandžiau 6rūšis mažiausiai, nuo keletos irgi nebėrė, bet jos žiauriai dvokdavo (naujos, nepanaudotos) tai man ranka nekildavo daugiau dėti.
Labiausiai buvo pradėję raudonuot, kai vyras sugalvojo nakčiai vienkartines dėti, tai po tokių naktų tekdavo kelias valandas pliku užpakaliu laikyti, kad bėrimas apgytų, o kitą dieną vėl iš naujo. Tai daugiau nebeekperimentavom ir nakčiai vėl daugkartines pradėjom dėti, su jom kad ir kokia šlapia ryte atsikelia, užpakalis visada gražus. O grįžtant iš lauko vienkartines iškart maunu lauk, tada nespėja parausti.
Laumžirga, mum geriausias rengimosi būdas tai marškinėliai ilgomis rankovėmis ir pėdkelnės (jei ant sauskelnių "plastikinę" apsaugą maunu) arba vilnonės kelnytės. Smėlinukai nepatogu naudojant daugkartines, pastorina užpakalį, daugiau vargo segiojant arba tikrinant ar jau šlapia. Šliaužtukai irgi nepatinka.
QUOTE(Žirklutės @ 2009 01 14, 00:37)
Laumžirga, mum geriausias rengimosi būdas tai marškinėliai ilgomis rankovėmis ir pėdkelnės (jei ant sauskelnių "plastikinę" apsaugą maunu) arba vilnonės kelnytės. Smėlinukai nepatogu naudojant daugkartines, pastorina užpakalį, daugiau vargo segiojant arba tikrinant ar jau šlapia. Šliaužtukai irgi nepatinka.
Vai tai tai.. o aš tiek smėlinukų prisipirkau ir kelis šliaužtus... Aš plastikinės apsaugos nežadu naudot, su vilnonėm bandysim. Tai ant jų pavyktų pėdkelnes užmaut ?
QUOTE(laumzirga @ 2009 01 14, 11:03)
Vai tai tai.. o aš tiek smėlinukų prisipirkau ir kelis šliaužtus... Aš plastikinės apsaugos nežadu naudot, su vilnonėm bandysim. Tai ant jų pavyktų pėdkelnes užmaut ?
Viska tu gerai darai ir smelinukai, ir sliaustinukai pravers, tuo labiau kai pati sakei, "kol bambute uzgis" , o po to ir pedkelnes pabandysit ant vilnoniu kelnaiciu tikrai uzmausit tas pedkelnes.
Svarbiausia, kad drabuzeliai turi buti siek tiek didesni nei reiketu is tikruju be visu tu sauskelniu
Nepergyvenk taip kai pradesit viska bandyti, pamatysi, kad viskas daug paprasciau nei galvojai